• Latest

Εκδήλωση για τον μακαριστό Μητροπολίτη Σιατίστης κυρό Παύλο στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

28 Φεβρουαρίου 2020
Φωτορεπορτάζ από τα Μπουμπουσάρια της Εράτυρας.  Δείτε πολλές φωτογραφίες

Φωτορεπορτάζ από τα Μπουμπουσάρια της Εράτυρας. Δείτε πολλές φωτογραφίες

2 Ιανουαρίου 2026
Εράτυρα: Ξεκαρδιστική σάτιρα στα Μπουμπουσάρια.  Βίντεο

Εράτυρα: Ξεκαρδιστική σάτιρα στα Μπουμπουσάρια. Βίντεο

2 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για Φυσικό Αέριο και Ενεργειακές Κοινότητες – Χρήστος Ζευκλής: Μειώνουμε το ενεργειακό κόστος για τους Δημότες

Η επίσημη απόφαση για ορισμό αντιδημάρχων στο Δήμο Βοΐου

2 Ιανουαρίου 2026
λίμνη Πολυφύτου

Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου

2 Ιανουαρίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Πτολεμαΐδα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής κατά συναυτουργία

2 Ιανουαρίου 2026
πανσελινος

«Φεγγάρι του Λύκου»: Πότε θα δούμε την πρώτη πανσέληνο του 2026, γιατί ονομάστηκε έτσι

2 Ιανουαρίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Στη ΜΕΘ 16χρονος που τραυματίστηκε από όπλο στο κεφάλι – Υποβλήθηκε σε πολύωρη εγχείρηση

2 Ιανουαρίου 2026
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Δημόσιο -Νέο πειθαρχικό: Τέθηκε σε ισχύ από την Πρωτοχρονιά με εξοντωτικές ποινές

2 Ιανουαρίου 2026
bullying, βια, ξυλο, σχολειο, ξυλοδαρμος

43χρονος παρενόχλησε 20χρονη σε μπαρ και αυτή τον έδειρε μαζί με τον σύντροφό της

2 Ιανουαρίου 2026
Εντυπωσιακή υποδοχή του νέου έτους στην Καστοριά με τον Τόνι Σφήνο

Εντυπωσιακή υποδοχή του νέου έτους στην Καστοριά με τον Τόνι Σφήνο

2 Ιανουαρίου 2026
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Μόνο ηλεκτρονικά οι συναλλαγές με το Ταμείο του Δήμου Κοζάνης έως την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026

2 Ιανουαρίου 2026
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροκάστρου έψαλε τα κάλαντα στο Μοναστήρι. Βίντεο και φωτογραφίες

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροκάστρου έψαλε τα κάλαντα στο Μοναστήρι. Βίντεο και φωτογραφίες

2 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 3 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Εκδήλωση για τον μακαριστό Μητροπολίτη Σιατίστης κυρό Παύλο στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

sierafm by sierafm
28 Φεβρουαρίου 2020
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
43
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τις Εκδόσεις Εν Πλω, το απόγευμα της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, παρουσιάστηκε το έργο και η προσωπικότητα μίας σύγχρονης πνευματικής μορφής της εποχής μας, του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Θερμοπυλών κ. Ιωάννης και Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Πολύκαρπος, καθώς και πλήθος κόσμου.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με ένα βίντεο, στο οποίο ξεδιπλώθηκε όλη η ζωή του μακαριστού αρχιερέως από τα πρώτα παιδικά του χρόνια μέχρι και την επισκοπική του διακονία.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου , Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για αυτήν την τιμητική εκδήλωση και εξήρε την προσωπικότητα του μακαριστού Παύλου.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο όποιος τόνισε το εύληπτο ύφος που είχε ο τιμώμενος Ιεράρχης, ενίοτε αυστηρό και καταγγελτικό, όπου οι περιστάσεις το απαιτούσαν, τη μέριμνα και το ενδιαφέρον του για τους φτωχούς και τους εργάτες, την προσήλωσή του στα θέματα της νεότητας και της διαποίμανσής της, αλλά και το γεγονός ότι έκανε συστηματικά ποιμαντική αυτοκριτική.

Ξεδίπλωσε όλα τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του και την πληθωρικότητα των ταλέντων που του δόθηκαν από τον Θεό, τα οποία και αξιοποίησε για να γίνει ένας πραγματικός ποιμένας και διδάσκαλος.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης και ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Μακαριστού Παύλου, ο οποίος διηγήθηκε στο κοινό λεπτομέρειες και στιγμιότυπα της ζωής του, τα οποία είχε την ευλογία να ζήσει από κοντά.

Τόνισε την αγάπη του προς τα μοναστήρια και τις μοναστικές αδελφότητες, το γεγονός ότι ποτέ δεν κατέκρινε κανέναν, ότι ήταν τελείως αφιλάργυρος και μάλιστα ενίσχυε και πολλά πνευματικά παιδιά του, που είχαν οικονομική ανάγκη.

Συμπλήρωσε ότι ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης του είχε πει να προσέξει τον πειρασμό της δημοφιλίας -επειδή ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον λαό. Πολεμούσε να αποδομήσει τον «θρησκευτικό» άνθρωπο και την ιδεολογικοποίηση της πνευματικής ζωής. Πίστευε στην αληθινή ορθοδοξία και ορθοπραξία και η θεολογία του ήταν αποτέλεσμα εμπειρίας ζωής. Τέλος, τόνισε ότι ήταν συστηματικός λειτουργός και έδινε μεγάλη σημασία στην γνήσια λατρευτική ζωή.

Η τρίτη εισήγηση έγινε από τον Ομότιμο Καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Καθηγητή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Ανέστη Κεσσελόπουλο, ο οποίος ανέπτυξε τις θεολογικές πτυχές της προσωπικότητας του μακαριστού Ιεράρχη και παρουσίασε εκείνα τα στοιχεία, που αναδεικνύουν την προσήλωσή του στην αληθινή θεολογία της Εκκλησίας μας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «όλα αυτά δεν ήταν απόψεις και ιδέες απλά, αλλά εμπειρία ζωής που προέκυπταν από την κενωτική θυσία του για τους άλλους».

Την εκδήλωση έκλεισε ο εκδότης των εκδόσεων ΕΝ ΠΛΩ Αλέξανδρος Καραβάνης, ο οποίος αφού τόνισε τη συμβολή του μακαριστού αρχιερέως στα πρώτα στάδια διαμόρφωσης του εκδοτικού οίκου, εγκωμίασε την προσήλωσή του στα χριστιανικά γράμματα και στην αξιοποίηση του λόγου για την μεγάλη συνάντηση με τον Λόγο της ζωής.

Ανακοίνωσε δε, ότι οι εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ θα συνεχίσουν να αξιοποιούν το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους και να δίνουν στο αναγνωστικό κοινό τα αποθησαυρισμένα κείμενα αυτού του φωτισμένου ποιμένα της Εκκλησίας μας.

ΠΗΓΗ https://www.romfea.gr

Tags: ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
Previous Post

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης την Τρίτη 3 Μαρτίου

Next Post

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τρίτη 3 Μαρτίου

Next Post
Δημαρχείο Σιάτιστας

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τρίτη 3 Μαρτίου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Φωτορεπορτάζ από τα Μπουμπουσάρια της Εράτυρας. Δείτε πολλές φωτογραφίες
  • Εράτυρα: Ξεκαρδιστική σάτιρα στα Μπουμπουσάρια. Βίντεο
  • Η επίσημη απόφαση για ορισμό αντιδημάρχων στο Δήμο Βοΐου
  • Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου
  • Πτολεμαΐδα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής κατά συναυτουργία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr