Εκδικάζεται στις 5 Φεβρουαρίου 2018 η υπόθεση εμπρησμού του Δικαστικού Μεγάρου Κοζάνης

Εκδικάζεται στις 5 Φεβρουαρίου 2018 η υπόθεση εμπρησμού του Δικαστικού Μεγάρου Κοζάνης

Εκδικάζεται στις 5 Φεβρουαρίου 2018 στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Φλώρινας, η υπόθεση εμπρησμού του Δικαστικού Μεγάρου Κοζάνης, πράξη που τελέστηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2016, για την οποία κατηγορούνται μία 58χρονη δικαστική υπάλληλος και ο 55χρονος αδερφός της, εναντίον των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη και έχουν προφυλακιστεί.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr», η «υπερασπιστική γραμμή» των συνηγόρων των κατηγορουμένων είναι ότι «οι πελάτες τους είναι αθώοι» και οι κατηγορίες είναι «έωλες», καθώς «δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο» για την ενοχή τους.

Συνήγοροι υπεράσπισης είναι ο γνωστός ποινικολόγος Στέφανος Παύλου, καθηγητής ποινικού δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και η δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης, Παρασκευή Σαββίδου.

Η δεύτερη μιλώντας αποκλειστικά στο «e-ptolemeos.gr», δήλωσε: «Η κατηγορία είναι εντελώς έωλη και δεν στηρίζεται σε κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Δεν βρέθηκε ούτε αποτύπωμα ούτε βιολογικό υλικό που να ταυτίζει τους κατηγορούμενους με το έγκλημα. Το μόνο στοιχείο που στηρίχτηκε η κατηγορούσα Αρχή είναι ένα βίντεο από κάμερα παρακολούθησης, το οποίο μετά από πραγματογνωμοσύνη από ιδιώτη εμπειρογνώμονα, διαπιστώθηκε ότι σε καμία περίπτωση το άτομο που φαίνεται δεν είναι ο φερόμενος ως κατηγορούμενος. Άλλωστε, το βίντεο είναι θολό και δεν φαίνονται τα χαρακτηριστικά του ατόμου, αντιθέτως αποδεικνύεται από κάποια άλλα στοιχεία, όπως το ύψος, ότι πρόκειται για άλλο άτομο πιο κοντό από τον κατηγορούμενο».

Να σημειωθεί ότι το βίντεο προέρχεται από κάμερα καταστήματος επί της οδού Φον Κοζάνη. Δείχνει έναν άνδρα να ανεβαίνει το στενό από Φον Κοζάνη προς τη νομαρχία και μετά από περίπου μισή ώρα ξαναδείχνει τον ίδιο άνδρα να επιστρέφει κατεβαίνοντας από τη νομαρχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνήγοροι υπεράσπισης θα ζητήσουν τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού κατά την ακροαματική διαδικασία, καθώς, όπως λένε πρέπει να προβληθεί το επίμαχο βίντεο και να αναλυθεί καρέ – καρέ.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν την δικαστική υπάλληλο και τον αδερφό της είναι για μεν την πρώτη: «α) ηθική αυτουργία και απλή συνέργεια σε εμπρησμό από πρόθεση, από την οποία μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο. β) καταστροφή εγγράφων από υπάλληλο που ήταν προσιτά λόγω της υπηρεσίας της. γ) βλάβη εγγράφου που ήταν προσιτό λόγω της υπηρεσίας της κατ’ εξακολούθηση. δ) ηθική αυτουργία και απλή συνέργεια σε διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, που έγινε με φωτιά».

Στον δεύτερο απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες: «για εμπρησμό από πρόθεση, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε άνθρωπο. β) άμεση συνέργεια σε καταστροφή εγγράφων από υπάλληλο, που ήταν προσιτά λόγω της υπηρεσίας της. γ) διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας που έγινε με φωτιά».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr» η δίκη θα γίνει κανονικά στις 5 Φεβρουαρίου στο ΜΟΔ Φλώρινας, καθώς οι συνήγοροι των κατηγορουμένων δεν προτίθενται σε καμιά περίπτωση να ζητήσουν αναβολή.

Άλλωστε, γι’ αυτόν τον λόγο παραιτήθηκαν από την έφεση κατά του  βουλεύματος, που είχε ασκηθεί αρχικά.

Το ΜΟΔ είναι 7μελές και συγκροτείται από 3 τακτικούς δικαστές και 4 ενόρκους.

Υπενθυμίζεται ότι από τον εμπρησμό που σημειώθηκε λίγο πριν από τις 7 το πρωί στις 22 Σεπτεμβρίου 2016, καταστράφηκε ολοσχερώς ένα γραφείο στον 3ο όροφο του δικαστικού μεγάρου Κοζάνης και μερικώς διπλανά γραφεία, με αποτέλεσμα να καούν εκατοντάδες φάκελοι με δικογραφίες.

Η αστυνομία μετά τη  προανάκριση που διενήργησε, διαβίβασε τον φάκελο στις 21 Δεκεμβρίου στην εισαγγελία, η οποία με τη σειρά της παρήγγειλε κύρια ανάκριση από τον ανακριτή.

Στις 11 Ιανουαρίου 2017 ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη κατά των κατηγορουμένων, ενώ τον Μάρτιο προφυλακίστηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στη συνέχεια η δικαστική υπάλληλος μεταφέρθηκε από τον Κορυδαλλό στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών.

Πηγή: e-ptolemeos.gr


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
Δικαστήριο

Άλλες ειδήσεις

Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές από τον Συνδυασμό ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ με επικεφαλής τον Γιάννη Μητλιάγκα

Την προσεχή Κυριακή και Δευτέρα (10 & 11 Δεκεμβρίου) αποφασίζουμε σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα του Επιμελητηρίου με στόχο τη μέγιστη

Δήμος Κοζάνης: Απάντηση σε Δημοσίευμα με τίτλο «Ένα κτήριο – αποθήκη στο κέντρο του χωριού – Μια ασχήμια που πρέπει να εκλείψει με την κατεδάφισή του»

Σε απάντηση δημοσιεύματος με τίτλο «Ένα κτήριο – αποθήκη στο κέντρο του χωριού – Μια ασχήμια που πρέπει να εκλείψει

Η Ταξική Ενότητα για τις εκλογές του εργατικού Κέντρου Κοζάνης

Η Ταξική Ενότητα, τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, δώσαμε τη μάχη με όλες τις δυνάμεις μας, με αποφασιστικότητα

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.