«Ο πρόσφυγας και ο μετανάστης είναι ο πλησίον» τόνισε ο Γιάννης Θεοφύλακτος. Είναι άνθρωποι που έχουν ανάγκη, ειδικότερα όταν αναφερόμαστε σε ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Στον Πεντάλοφο υπήρχε το Καρούτειο Ίδρυμα, καταλήξαμε σε αυτό το πρόγραμμα για 40 προσφυγόπουλα και 39 θέσεις εργασίας που δεν της βρίσκεις εύκολα, ανέφερε. «Όταν συνωστίζονται πρόσφυγες σε δομές που παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν μπορεί να υπάρχουν δομές αναξιοποίητες» συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι ο Πεντάλοφος είναι απομακρυσμένος και αν αυτό προβληματίζει απάντησε ότι:

«Όπως ζουν και εκεί Έλληνες, έτσι μπορούν να ζήσουν και προσφυγόπουλα. Το βασικό είναι η στέγαση, η τροφή και η εκπαίδευση».

Για το περιστατικό της 17χρονης κοπέλας που έφυγε είπε ότι πρέπει να σεβαστούμε την θέληση του παιδιού, βρίσκεται και σε μια ταραγμένη κατάσταση, περιμένουμε να ηρεμήσει λίγο και να πάει κάπου αλλού όσο φιλοξενείται στο αστυνομικό τμήμα Νεάπολης.

Ήδη όμως η 17χρονη έχει αφεθεί ελεύθερη να πάρει το δρόμο της, αφού υπάρχει νομοθετικό κενό και με απόφαση εισαγγελέα το αστυνομικό τμήμα Νεάπολης δεν είχε κανένα λόγο να συνεχίσει την κράτησή της. Φυσικά το που πάει, τι θα συναντήσει στο δρόμο, δεν ενδιαφέρει κανέναν.

Ιωάννα Παπαδημητρίου prlogos.gr