• Latest
ΕΜΒΟΛΙΟ

Ελπίδα: Ερευνα δείχνει ότι τα εμβόλια θωρακίζουν απέναντι στη μετάλλαξη Δέλτα -Τι «είδαν» για Pfizer, Moderna, AstraZeneca

25 Ιουλίου 2021
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ, ΕΓΚΥΟΣ

Γέφυρα ζωής για 19χρονη έγκυο – Μεταφέρθηκε από την Κοζάνη στη Θεσσαλονίκη (Bίντεο)

4 Ιουνίου 2023
ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΤΑΞΙΔΙ

Τουρισμός: Έρχονται πολλοί, αλλά αφήνουν λίγα – Στην τελευταία θέση η Δυτική Μακεδονία

4 Ιουνίου 2023
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Με την ΥΑ για τους τεχνίτες ηλεκτροκίνησης  ολοκληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο για τη συντήρηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων  

Επικοινωνία Παπαδόπουλου με Πλακεντά και Λυκουρέτζο (ΕΛΓΑ) για να “τρέξουν” οι αποζημιώσεις των αγροτών

3 Ιουνίου 2023
ραντάρ

Δυτική Μακεδονία: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε τροχαία – 869 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα

3 Ιουνίου 2023
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Άμεσα τα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αποκατάσταση της Γέφυρας των Σερβίων

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Άμεσα τα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αποκατάσταση της Γέφυρας των Σερβίων

3 Ιουνίου 2023
Γ. Κασαπίδης: Λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα διαχείρισης λυμάτων των οικισμών της Εορδαίας δίνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Γ. Κασαπίδης: Λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα διαχείρισης λυμάτων των οικισμών της Εορδαίας δίνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

3 Ιουνίου 2023
Φιλαρμονική

Τα μέλη της Φιλαρμονικής Σιάτιστας ευχαριστούν την Διοίκηση του Κουκουλίδειου Ιδρύματος

3 Ιουνίου 2023
Ο Δήμος Γρεβενών καλωσορίζει την 9η Ανοιξιάτικη Γιορτή Σπόρων που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή

Ο Δήμος Γρεβενών καλωσορίζει την 9η Ανοιξιάτικη Γιορτή Σπόρων που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή

3 Ιουνίου 2023
Το Σισάνιον. (Από το βιβλίο  του Βασίλη Αποστόλου ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΒΟΪΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ )

Το Σισάνιον. (Από το βιβλίο  του Βασίλη Αποστόλου ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΒΟΪΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ )

3 Ιουνίου 2023
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΣ ΒΟΙΟΥ

Δήμος Βοΐου: ΑΠΕ, έργα σε εξέλιξη και οι “Μπουρδολογίες”. Δείτε όσα έγιναν στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Βίντεο

3 Ιουνίου 2023
Σταγόνα Ελπίδας: Δωρεά αιμοπεταλίων

Σταγόνα Ελπίδας: Δωρεά αιμοπεταλίων

2 Ιουνίου 2023
Η Ευθυμία Κατσόγιαννου – Τριανταφύλλου θα είναι εκ νέου υποψήφια με τον Λάζαρο Μαλούτα!

Η Ευθυμία Κατσόγιαννου – Τριανταφύλλου θα είναι εκ νέου υποψήφια με τον Λάζαρο Μαλούτα!

2 Ιουνίου 2023
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ελπίδα: Ερευνα δείχνει ότι τα εμβόλια θωρακίζουν απέναντι στη μετάλλαξη Δέλτα -Τι «είδαν» για Pfizer, Moderna, AstraZeneca

sierafm by sierafm
25 Ιουλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΜΒΟΛΙΟ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τα εμβόλια της Pfizer, Moderna ή AstraZeneca προσφέρουν υψηλή προστασία έναντι των συμπτωματικών ασθενειών που προκαλούνται από τη μετάλλαξη Δέλτα, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας καναδική έρευνα.

Η έρευνα έρχεται να αντικρούσει προηγούμενες μελέτες που έδειχναν σημαντικά περιορισμένη αποτελεσματικότητα των εμβολίων και εστιάζει στην απόδοση των εμβολίων μετά την πρώτη δόση -επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι απαιτείται και η δεύτερη δόση για να λειτουργήσουν πλήρως. Τα νέα ευρήματα αποτελούν κόλαφο για τις θεωρίες πολέμιων των εμβολίων που είδαν ευκαιρία στη μετάλλαξη Δέλτα ώστε να διαδώσουν ότι «τα εμβόλια δεν λειτουργούν».

Όπως αναφέρει το Politico, η μελέτη που έγινε υπό πραγματικές συνθήκες και δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομότιμους (peer review), ανακοινώθηκε από την AstraZeneca χθες, αλλά δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 16 Ιουλίου. Συγκρίνει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων των εταιρειών Pfizer, Moderna και AstraZeneca, με διάφορες μεταλλάξεις που προκαλούν ανησυχία. Οι συγγραφείς διαπίστωσαν ότι ακόμη και μία δόση από τα τρία αυτά εμβόλια παρέχει «σημαντική προστασία έναντι συμπτωματικών λοιμώξεων και σοβαρών συνεπειών».

Συγκεκριμένα, η προστασία έναντι της παραλλαγής Δέλτα, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, ήταν 56% αποτελεσματική έναντι της συμπτωματικής λοίμωξης μετά από μία δόση του εμβολίου της Pfizer. Το εμβόλιο της Moderna ήταν 72% αποτελεσματικό ενώ της AstraZeneca 67%.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές που πήραν μέρος στη μελέτη: «Τα ευρήματά μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ακόμα και μια δόση από ένα από τα τρία εμβόλια προσφέρει ουσιαστική προστασία απέναντι στα VOCs (ανησυχητικές μεταλλάξεις) και πως πιθανότατα οι δυο δόσεις εξασφαλίζουν ακόμα μεγαλύτερη προστασία».

Τρομακτική προστασία απέναντι σε νοσηλεία ή θάνατο
Τα ευρήματα αυτά έρχονται σε αντίθεση με τα αποτελέσματα μιας μελέτης που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στο New England Journal of Medicine, χρησιμοποιώντας δεδομένα από τη Δημόσια Υγεία της Αγγλίας, που διαπίστωσε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer ήταν μόλις 36% μετά από μία δόση, ενώ μία δόση του εμβολίου της AstraZeneca παρείχε προστασία 30%.

Όσον αφορά την πιο σοβαρή ασθένεια που οδηγεί σε νοσηλεία ή θάνατο, η καναδική μελέτη έδειξε ότι μία δόση των εμβολίων Pfizer, Moderna και AstraZeneca ήταν 78%, 96% και 88% αποτελεσματική, αντίστοιχα, έναντι της παραλλαγής Δέλτα (*μπορείτε να δείτε όλη την καναδική έρευνα, στα αγγλικά, εδώ).

Ωστόσο, μία δόση του εμβολίου της AstraZeneca έδειξε πολύ χαμηλότερη αποτελεσματικότητα κατά των συμπτωματικών ασθενειών που προκαλούνται από τις παραλλαγές Βήτα και Γάμμα, που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία αντίστοιχα, με την αποτελεσματικότητα να ανέρχεται στο 48%. Το εμβόλιο της Pfizer είχε αποτελεσματικότητα 60% ενώ της Moderna 77% έναντι των παραλλαγών Βήτα και Γάμμα.

Διαβεβαίωση ΕΚΠΑ: Ασφαλή τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού

Την ίδια στιγμή, τη δική τους διαβεβαίωση για την ασφάλεια των εμβολίων δίνουν οι Καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευστάθιος Καστρίτης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ).

«Τα εμβόλια έναντι του κορωνοϊού δεν μπορούν να αλλάξουν τα γονίδιά μας και δεν μένουν στο σώμα μας για περισσότερο από μερικές ημέρες», αναφέρουν. Αφορμή για την εν λόγω τοποθέτηση είναι οι αναρτήσεις που γίνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρουν, δίχως επιστημονικά επιχειρήματα ότι «δεν είναι πραγματικά εμβόλια, και αλλάζουν κάπως τα γονίδια μας ή εισάγονται στο DNA των κυττάρων μας».

Είναι αρκετά συχνό, αναφέρουν οι δύο Καθηγητές, ειδικά στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης να αναφέρεται ότι «αυτά τα εμβόλια είναι ένα είδος γονιδιακής θεραπείας, και αν και εν μέρει αυτό δεν είναι εντελώς λανθασμένο, παραλείπονται ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο δράσης των εμβολίων: δεν μπορούν να αλλάξουν τα γονίδιά μας και δεν μένουν στο σώμα μας για περισσότερο από μερικές ημέρες».

Επισημαίνουν ακολούθως ότι υπάρχουν πολλές διαστρεβλώσεις σχετικά με τον μηχανισμό δράσης από άτομα και οργανώσεις που δεν έχουν σχέση με την επιστήμη ή δεν έχουν σχετικές γνώσεις και ονομάζουν τα εμβόλια ως «γονιδιακή θεραπεία».

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: κορονοιος εμβολιο
Previous Post

Φωτιά σε ξηρά χόρτα κατά μήκος της Εγνατίας, προς Σιάτιστα – Αγωνιώδεις προσπάθειες της Πυροσβεστικής να σωθεί σπίτι – Βίντεο

Next Post

Καστοριά: Συνελήφθη 56χρονος για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών

Next Post

Καστοριά: Συνελήφθη 56χρονος για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ALMA
Nako

Πρόσφατα άρθρα

  • Γέφυρα ζωής για 19χρονη έγκυο – Μεταφέρθηκε από την Κοζάνη στη Θεσσαλονίκη (Bίντεο)
  • Τουρισμός: Έρχονται πολλοί, αλλά αφήνουν λίγα – Στην τελευταία θέση η Δυτική Μακεδονία
  • Επικοινωνία Παπαδόπουλου με Πλακεντά και Λυκουρέτζο (ΕΛΓΑ) για να “τρέξουν” οι αποζημιώσεις των αγροτών
  • Δυτική Μακεδονία: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε τροχαία – 869 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα
  • Μιχάλης Παπαδόπουλος: Άμεσα τα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αποκατάσταση της Γέφυρας των Σερβίων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Δυο νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα στη Σιάτιστα - TsotiliNews στο Δυο νεκροί στο τροχαίο δυστύχημα στη Σιάτιστα
  2. Γαλατινή: Το έπαιξαν υπάλληλοι της ΔΕΗ, και έκλεψαν 1.800 ευρώ και κοσμήματα | Καστοριανή Εστία στο Γαλατινή: Το έπαιξαν υπάλληλοι της ΔΕΗ, και έκλεψαν 1.800 ευρώ και κοσμήματα
  3. Σιάτιστα: Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 5χρονος Νικόλαος | Καστοριανή Εστία στο Σιάτιστα: Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 5χρονος Νικόλαος
  4. Σιάτιστα: Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 5χρονος Νικόλαος – kastoria365 – καστορια 365 στο Σιάτιστα: Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 5χρονος Νικόλαος
  5. Άμεση ανάγκη για αίμα και αιμοπετάλια για 5 χρόνων παιδί από τη Σιάτιστα!!! – kastoria365 – καστορια 365 στο Άμεση ανάγκη για αίμα και αιμοπετάλια για 5 χρόνων παιδί από τη Σιάτιστα!!!
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr