ΕΛΠΙΔΑ: Έβαλαν χρονοδιάγραμμα σε κάτι που είναι τελειωμένο εδώ και 3 χρόνια!

ΕΛΠΙΔΑ: Έβαλαν χρονοδιάγραμμα σε κάτι που είναι τελειωμένο εδώ και 3 χρόνια!

Απίστευτα κι όμως αληθινά.

Στη τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή αντί να βάλουν χρονοδιάγραμμα για την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για τις μετεγκαταστάσεις Ακρινής και Αναργύρων και την αναγκαστική απαλλοτρίωση της Ακρινής, έβαλαν χρονοδιάγραμμα για να υποβληθεί εκ νέου, και μάλιστα σε έξι μήνες, Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος!

Οι εκδηλώσεις χαράς και υπερηφάνειας των κυβερνητικών βουλευτών και της Περιφερειακής αρχής για το επίτευγμά τους, ίσως να παρέσυρε κάποιους που δεν πρόσεξαν ότι η μόνη αλλαγή σε σχέση με το άρθρο 28 του Ν3947/2011 που υπάρχει στο άρθρο 147 της τροπολογίας που ψηφίσθηκε χθες, είναι ότι προστέθηκε χρονοδιάγραμμα για να υποβάλλει η ΔΕΗ «… μέχρι την 30η Απριλίου 2018, σχέδιο για την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού της Ακρινής και μετεγκατάστασης των δυο οικισμών…» 

Δηλαδή, να γίνει και να υποβληθεί εκ νέου ένα Σχέδιο που υπάρχει ήδη από τον Οκτώβριο του 2014!

Οι κάτοικοι φυσικά δε ζητούσαν κάτι τέτοιο, αλλά ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ για την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού της Ακρινής και της Μετεγκατάστασης και των δυο οικισμών.   

Μ’ αυτό που ψηφίστηκε θα περιμένουν πάλι μέχρι τον Απρίλιο του 2018 να κατατεθεί ένα σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που ήδη υπάρχει.

 Για το πότε όμως αυτό θα υπογραφεί, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, κάτι που δικαιολογημένα ζητούσαν και ζητούν οι κάτοικοι και για το οποίο είχαν δεσμευτεί ενώπιον τους  Περιφερειάρχης και κυβερνητικοί βουλευτές. 

Όσον αφορά την αναγκαστική απαλλοτρίωση των Αναργύρων, χωρίς χρονοδιάγραμμα έμειναν επίσης:  α) το τελευταίο κρίσιμο στάδιο στη παράγραφο 3 σημ (δ) της τροπολογίας, που αφορά στον χρόνο έκδοσης της απόφασης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης από τον Υπουργό («..Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδίδει απόφαση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως») και β) οι κοινές Υπουργικές αποφάσεις της παρ 4 της τροπολογίας «..που θα ρυθμίζουν ειδικότερα θέματα που αφορούν στη κοινωνική αποκατάσταση και οικονομική στήριξη των κατοίκων του οικισμού των Αναργύρων μέχρι τη συντέλεση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.».

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη κρίσιμα θέματα τόσο της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των Αναργύρων, όσο και των μετεγκαταστάσεωνκαι της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης της Ακρινής, βρίσκονται στον αέρα και οι κάτοικοι είναι για μια ακόμα φορά τα μεγάλα θύματα.     

 

                                                                         Γεωργία Ζεμπιλιάδου  Περιφερειακή Σύμβουλος

                                                               Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ζεμπιλιαδου

Άλλες ειδήσεις

Σιάτιστα, μήπως το χάνουμε το τρένο στον τουρισμό;

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον διάβασα το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Θηβαίων (σχετικά). Της πόλης με τις πάμπολλες αναφορές στην Αρχαία

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Περί (ανέμων και) υδάτων

  Το τελευταίο χρονικό διάστημα, με ευκολία γίνεται αντιληπτή η αγωνιώδης προσπάθεια πρώην αυτοδιοικητικών του Βελβεντού να επανέλθουν στο προσκήνιο,

Αίτημα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για αλλαγή του τρόπου αποπληρωμής επενδυτικών σχεδίων

Αίτημα για την αλλαγή του τρόπου αποπληρωμής των επενδυτικών  σχεδίων  επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που έχουν υπαχθεί τις διατάξεις

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.