• Latest
ΤΕΕ

Ενημέρωση της Διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΔΜ από τον Δ/ντη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου για τις εξελίξεις γύρω από τα θέματα της Ενέργειας και της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης

11 Ιουλίου 2022
Βόιο: Διεγράφη ο Γιώργος Μαγιάγκας από μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή. Βίντεο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2025

17 Νοεμβρίου 2025
Τελέστηκε από το Σύλλογο Σιατιστέων Αθηνών-Πειραιώς, τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Σιάτιστας της 4ης Νοεμβρίου

Τελέστηκε από το Σύλλογο Σιατιστέων Αθηνών-Πειραιώς, τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Σιάτιστας της 4ης Νοεμβρίου

17 Νοεμβρίου 2025
Ο Τάσος Ροβυθάκης λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στην Κοζάνη

Ο Τάσος Ροβυθάκης λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στην Κοζάνη

17 Νοεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Το Πολυτεχνείο ζει, με τα μηνύματά του πάντα επίκαιρα, παρακινώντας μας να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον»

17 Νοεμβρίου 2025
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

157 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

17 Νοεμβρίου 2025
νερο

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό

17 Νοεμβρίου 2025
καιρός

Με ήπιο καιρό ξεκινά η εβδομάδα αλλά μετά χαλάει – Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

17 Νοεμβρίου 2025
Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση “FOOD AND DRINKS BY DETROP

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση “FOOD AND DRINKS BY DETROP

17 Νοεμβρίου 2025
απατη

Τηλεφωνικές απάτες: Ο ρόλος της πρώην αθλήτριας και οι διάλογοι-φωτιά από τη δράση του κυκλώματος

17 Νοεμβρίου 2025
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

Γέφυρα Ζωής: 32η Αιμοδοσία στο 4ο ΕΠΑΛ Κοζάνης

17 Νοεμβρίου 2025
Εκδήλωση-Ανοιχτή Συζήτηση με συγγενείς θυμάτων για το έγκλημα στα Τέμπη

Εκδήλωση-Ανοιχτή Συζήτηση με συγγενείς θυμάτων για το έγκλημα στα Τέμπη

17 Νοεμβρίου 2025
τηλεθερμανση φυσικο αεριο

Στο ΕΣΠΑ η κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης προς τη Δυτική Μακεδονία

17 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ενημέρωση της Διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΔΜ από τον Δ/ντη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου για τις εξελίξεις γύρω από τα θέματα της Ενέργειας και της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης

sierafm by sierafm
11 Ιουλίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΤΕΕ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στο γραφείο του στο Διοικητήριο του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου υποδέχτηκε ο Διευθυντής κος Γρηγόριος Τσαλιάνης, τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΔΜ Νικόλαο Συλλίρη, τον Πρόεδρο της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΔΜ Γεώργιο Τζίτζικα και το μέλος της Δ.Ε και πρώην Πρόεδρο του Τμήματος Στέργιο Κιάνα, προκειμένου να συζητήσουν για τις εξελίξεις γύρω από τα Ενεργειακά Ζητήματα που σχετρίζονται με το λιγνίτη και για την ετοιμότητα του ΑΗΣ να ανταπεξέλθει στις κυβερνητικές εξαγγελίες, ως προς την αύξηση της λιγνιτικής παραγωγής κατά 50%.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ Νικόλαος Συλλίρης, συνεχάρη τον κο Τσαλιάνη για τα νέα του καθήκοντα ως Διευθυντής του ΑΗΣ και ζήτησε να ενημερωθεί για το χρονοδιάγραμμα της λειτουργίας όλων των μονάδων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και για το κατά πόσο το χρονοδιάγραμμα αυτό επηρεάζει τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης της Κοζάνης.

Ο Δ/ντης κος Τσαλιάνης, ενημέρωσε το κλιμάκιο του ΤΕΕ/ΤΔΜ ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε ο Σταθμός να ανταποκριθεί σε σενάριο κάλυψης έκτακτων αναγκών, αυξημένης ζήτησης.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ, εξέφρασε την ανησυχία του, καθώς από τις αλλεπάλληλες συναντήσεις του τελευταίου διαστήματος με στελέχη της ΔΕΗ έχει συμπεράνει ότι, μετά την πλήρη λειτουργία της μονάδας «Πτολεμαΐδα 5», η οποία θα τροφοδοτείται κατά προτεραιότητα από τα διαθέσιμα λιγνικά κοιτάσματα, καθώς, ως η πιο σύγχρονη μονάδα, θα  εντάσσεται αδιάκοπα στο σύστημα ηλεκτροπαραγωγής, υπάρχει ο κίνδυνος ο εξορυσσόμενος λιγνίτης να μην επαρκεί για την τροφοδοσία των μονάδων 3 και 4 του Αγίου Δημητρίου, κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα στην τηλεθέρμανση της Κοζάνης, μιας και η 5η μονάδα του Αγίου Δημητρίου δεν επαρκεί για την κάλυψη της πόλης σε περιόδους μεγάλης ζήτησης.

Επομένως, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ, για να μην βρεθούμε προ εκπληξεως τον προσεχή χειμώνα, θα πρέπει να αυξηθεί άμεσα η λιγνιτική παραγωγή και να είναι σε λειτουργία όλες οι προαναφερθείσες μονάδες, ήτοι κατ΄ελάχιστον οι μονάδες 3, 4 και 5 του Αγίου Δημητρίου και η Πτολεμαΐδα 5, όπως και η Μελίτη και η Μεγαλόπολη 2, για να ικανοποιηθεί και η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για αύξηση της λιγνιτικης παραγωγής  από 4,5 Twh σε 7 Twh.

Όπως τελος ανέφερε ο Νικόλαος Συλλίρης, το πρώτο κριτήριο λήψης των αποφάσεων για τη συμμετοχή των εκάστοτε μονάδων στο σύστημα της ηλεκτροπαραγωγής θα πρέπει να είναι βεβαίως η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, αλλά θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η εξάρτηση των τηλεθερμάνσεων των μεγάλων πόλεων της περιοχής από τη λειτουργία συγκεκριμένων μονάδων. Για το λόγο αυτό, το ΤΕΕ/ΤΔΜ τάσσεται ανοιχτά υπέρ της λειτουργίας των μονάδων «Αγ. Δημήτριος 3» και «Αγ. Δημήτριος 4», προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης της Κοζάνης.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη συζήτηση, αναγνώρισαν τον υπερβάλλοντα ζήλο που επέδειξαν οι εργαζόμενοι του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να ανταποκριθούν στην τροφοδοσία της τηλεθέρμανσης της Κοζάνης τον περασμένο χειμώνα.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με παρακολούθηση και ανάλυση των δεδομένων του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας εκείνη τη στιγμή, όπου η συμμετοχή του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα ήταν 19%, του φυσικού αερίου 57%, των υδροηλεκτρικών 10% και των ΑΠΕ 14%, ενώ ενδιαφέρον παρουσίαζε και το ισοζύγιο των διασυνδέσεων, με τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας να είναι μεγαλύτερες από τις εισαγωγές, κάτι που παρατηρείται τον τελευταίο χρόνο.

Tags: ΤΕΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Απολογισμός Α΄ εξαμήνου 2022 της Αντιπεριφέρειας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Next Post

Άργησες να περάσεις ΚΤΕΟ; Τα πρόστιμα που σε περιμένουν

Next Post
αυτοκινητο κτεο

Άργησες να περάσεις ΚΤΕΟ; Τα πρόστιμα που σε περιμένουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2025
  • Τελέστηκε από το Σύλλογο Σιατιστέων Αθηνών-Πειραιώς, τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Σιάτιστας της 4ης Νοεμβρίου
  • Ο Τάσος Ροβυθάκης λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στην Κοζάνη
  • Καλλιόπη Βέττα: «Το Πολυτεχνείο ζει, με τα μηνύματά του πάντα επίκαιρα, παρακινώντας μας να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον»
  • 157 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr