• Latest
ΤΕΕ

Ενημέρωση της Διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΔΜ από τον Δ/ντη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου για τις εξελίξεις γύρω από τα θέματα της Ενέργειας και της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης

11 Ιουλίου 2022
Μπλόκο αγροτών στα διόδια Μαλγάρων – Κλειστά και τα δύο ρεύματα

Μπλόκο κόμβου Φιλώτα Δ. Αμυνταίου: Συνέλευση την Τρίτη 9/12 στις 18:00 στο μπλόκο για κλιμάκωση του αγώνα!

9 Δεκεμβρίου 2025
Εκλογές ΕΜΔΥΔΑΣ: Ανακοίνωση από το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο

Ψηφίσματα στο 21ο συνέδριο της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για λιγνιτικές μονάδες και καύση απορριμμάτων

9 Δεκεμβρίου 2025
Το Τρενάκι του Αϊ-Βασίλη στη Γαλατινή. Βίντεο

Το Τρενάκι του Αϊ-Βασίλη στη Γαλατινή. Βίντεο

8 Δεκεμβρίου 2025
Το Τσοτύλι ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το Τσοτύλι ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

8 Δεκεμβρίου 2025
ΚΤΕΛ

Καθυστερήσεις στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Κοζάνης λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων

8 Δεκεμβρίου 2025
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Αγρότες Δυτικής Μακεδονίας: Παραμένουν στο μπλόκο Σιάτιστας με 700 τρακτέρ

8 Δεκεμβρίου 2025
Υπογραφή Σύμβασης του έργου: «Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Κοζάνης – Αιανής»

3η Συνεδρίαση της Επιτροπή Ένταξης και Απένταξης Έργων ΕΑΠ Δυτικής Μακεδονίας

8 Δεκεμβρίου 2025
ΑΔΕΔΥ

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κοζάνης στο πλευρό των αγροτών

8 Δεκεμβρίου 2025
Με κέφι και χαμόγελα ο Δήμος Βοΐου μπήκε και επίσημα στην εορταστική περίοδο

Με κέφι και χαμόγελα ο Δήμος Βοΐου μπήκε και επίσημα στην εορταστική περίοδο

8 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Οι κάτοχοι αναπηρικών οχημάτων να αντιμετωπίζονται με δικαιοσύνη και οικονομική στήριξη

8 Δεκεμβρίου 2025
Καστοριά: Μετωπική σύγκρουση δύο Ι.Χ.

Καστοριά: Μετωπική σύγκρουση δύο Ι.Χ.

8 Δεκεμβρίου 2025
Πρέσπες: Πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στη μνήμη του Υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη

Πρέσπες: Πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στη μνήμη του Υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη

8 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ενημέρωση της Διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΔΜ από τον Δ/ντη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου για τις εξελίξεις γύρω από τα θέματα της Ενέργειας και της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης

sierafm by sierafm
11 Ιουλίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΤΕΕ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στο γραφείο του στο Διοικητήριο του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου υποδέχτηκε ο Διευθυντής κος Γρηγόριος Τσαλιάνης, τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΔΜ Νικόλαο Συλλίρη, τον Πρόεδρο της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΔΜ Γεώργιο Τζίτζικα και το μέλος της Δ.Ε και πρώην Πρόεδρο του Τμήματος Στέργιο Κιάνα, προκειμένου να συζητήσουν για τις εξελίξεις γύρω από τα Ενεργειακά Ζητήματα που σχετρίζονται με το λιγνίτη και για την ετοιμότητα του ΑΗΣ να ανταπεξέλθει στις κυβερνητικές εξαγγελίες, ως προς την αύξηση της λιγνιτικής παραγωγής κατά 50%.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ Νικόλαος Συλλίρης, συνεχάρη τον κο Τσαλιάνη για τα νέα του καθήκοντα ως Διευθυντής του ΑΗΣ και ζήτησε να ενημερωθεί για το χρονοδιάγραμμα της λειτουργίας όλων των μονάδων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και για το κατά πόσο το χρονοδιάγραμμα αυτό επηρεάζει τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης της Κοζάνης.

Ο Δ/ντης κος Τσαλιάνης, ενημέρωσε το κλιμάκιο του ΤΕΕ/ΤΔΜ ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε ο Σταθμός να ανταποκριθεί σε σενάριο κάλυψης έκτακτων αναγκών, αυξημένης ζήτησης.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ, εξέφρασε την ανησυχία του, καθώς από τις αλλεπάλληλες συναντήσεις του τελευταίου διαστήματος με στελέχη της ΔΕΗ έχει συμπεράνει ότι, μετά την πλήρη λειτουργία της μονάδας «Πτολεμαΐδα 5», η οποία θα τροφοδοτείται κατά προτεραιότητα από τα διαθέσιμα λιγνικά κοιτάσματα, καθώς, ως η πιο σύγχρονη μονάδα, θα  εντάσσεται αδιάκοπα στο σύστημα ηλεκτροπαραγωγής, υπάρχει ο κίνδυνος ο εξορυσσόμενος λιγνίτης να μην επαρκεί για την τροφοδοσία των μονάδων 3 και 4 του Αγίου Δημητρίου, κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα στην τηλεθέρμανση της Κοζάνης, μιας και η 5η μονάδα του Αγίου Δημητρίου δεν επαρκεί για την κάλυψη της πόλης σε περιόδους μεγάλης ζήτησης.

Επομένως, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ, για να μην βρεθούμε προ εκπληξεως τον προσεχή χειμώνα, θα πρέπει να αυξηθεί άμεσα η λιγνιτική παραγωγή και να είναι σε λειτουργία όλες οι προαναφερθείσες μονάδες, ήτοι κατ΄ελάχιστον οι μονάδες 3, 4 και 5 του Αγίου Δημητρίου και η Πτολεμαΐδα 5, όπως και η Μελίτη και η Μεγαλόπολη 2, για να ικανοποιηθεί και η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για αύξηση της λιγνιτικης παραγωγής  από 4,5 Twh σε 7 Twh.

Όπως τελος ανέφερε ο Νικόλαος Συλλίρης, το πρώτο κριτήριο λήψης των αποφάσεων για τη συμμετοχή των εκάστοτε μονάδων στο σύστημα της ηλεκτροπαραγωγής θα πρέπει να είναι βεβαίως η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, αλλά θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η εξάρτηση των τηλεθερμάνσεων των μεγάλων πόλεων της περιοχής από τη λειτουργία συγκεκριμένων μονάδων. Για το λόγο αυτό, το ΤΕΕ/ΤΔΜ τάσσεται ανοιχτά υπέρ της λειτουργίας των μονάδων «Αγ. Δημήτριος 3» και «Αγ. Δημήτριος 4», προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης της Κοζάνης.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη συζήτηση, αναγνώρισαν τον υπερβάλλοντα ζήλο που επέδειξαν οι εργαζόμενοι του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να ανταποκριθούν στην τροφοδοσία της τηλεθέρμανσης της Κοζάνης τον περασμένο χειμώνα.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με παρακολούθηση και ανάλυση των δεδομένων του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας εκείνη τη στιγμή, όπου η συμμετοχή του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα ήταν 19%, του φυσικού αερίου 57%, των υδροηλεκτρικών 10% και των ΑΠΕ 14%, ενώ ενδιαφέρον παρουσίαζε και το ισοζύγιο των διασυνδέσεων, με τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας να είναι μεγαλύτερες από τις εισαγωγές, κάτι που παρατηρείται τον τελευταίο χρόνο.

Tags: ΤΕΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Απολογισμός Α΄ εξαμήνου 2022 της Αντιπεριφέρειας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Next Post

Άργησες να περάσεις ΚΤΕΟ; Τα πρόστιμα που σε περιμένουν

Next Post
αυτοκινητο κτεο

Άργησες να περάσεις ΚΤΕΟ; Τα πρόστιμα που σε περιμένουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Μπλόκο κόμβου Φιλώτα Δ. Αμυνταίου: Συνέλευση την Τρίτη 9/12 στις 18:00 στο μπλόκο για κλιμάκωση του αγώνα!
  • Ψηφίσματα στο 21ο συνέδριο της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για λιγνιτικές μονάδες και καύση απορριμμάτων
  • Το Τρενάκι του Αϊ-Βασίλη στη Γαλατινή. Βίντεο
  • Το Τσοτύλι ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο
  • Καθυστερήσεις στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Κοζάνης λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr