• Latest
ΤΕΕ: Αίτημα για παράταση στις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για το κτηματολόγιο

 «Εξαίρεση των αιτουμένων υπαλλήλων για απόσπαση ή μετάταξη προς τις Υπηρεσίες των φορέων Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  από τους περιορισμούς του άρθρου 4 § 4 του Ν. 4440/16.

2 Ιουνίου 2025
Χριστός Ανέστη. Η Ανάσταση στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας.  Βίντεο και φωτογραφίες

Χριστός Ανέστη. Η Ανάσταση στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας. Βίντεο και φωτογραφίες

12 Απριλίου 2026
Σιάτιστα: Ο σκοτωμός το Πάσχα του 1839

Σιάτιστα: Ο σκοτωμός το Πάσχα του 1839

11 Απριλίου 2026
ΑΡΚΟΥΔΑ

Μεγάλη ανησυχία από την εμφάνιση αρκούδων σε οικισμούς του νομού Κοζάνης

11 Απριλίου 2026
αγιο φως

Άγιο Φως: Στα Ιεροσόλυμα η ελληνική αποστολή

11 Απριλίου 2026
ΠΑΙΔΙ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

12χρονος βρήκε φρικτό θάνατο όταν τον ρούφηξε τζακούζι

11 Απριλίου 2026
ηλικιωμενος συνταξιουχοι ΣΥΝΤΑΞΗαπατη τριτη ηλικια

Παρίσταναν τους λογιστές και έπεισαν 83χρονο να τους δώσει 15.000 ευρώ

11 Απριλίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Συνελήφθη ιδιοκτήτρια καταστήματος: Είχε προς πώληση 211 είδη πυροτεχνουργίας, μεταξύ τους και κροτίδες

11 Απριλίου 2026
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Από τον Φεβρουάριο κακοποιούσε ο σύντροφος της 18χρονης το αβοήθητο βρέφος – Άπραγη μπροστά στα βασανιστήρια η μητέρα

11 Απριλίου 2026
καιρός

Με άστατο καιρό η Ανάσταση – Σε ποιες περιοχές θα χρειαστεί ομπρέλα

11 Απριλίου 2026
τσαι

5 ροφήματα για το φούσκωμα μετά το πασχαλινό τραπέζι

11 Απριλίου 2026
Βόιο: Η ακολουθία του επιτάφιου στη Νεάπολη

Βόιο: Η ακολουθία του επιτάφιου στη Νεάπολη

11 Απριλίου 2026
Σιάτιστα: Η Περιφορά του Επιταφίου και η συνάντηση στο Δημαρχείο των δύο Ενοριών. Βίντεο και φωτογραφίες

Μητροπολίτης Αθανάσιος: Η Αγάπη, η Ενότητα και οι Πόλεμοι. Το κήρυγμα στη συνάντηση των Επιταφίων. Βίντεο

10 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 13 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 «Εξαίρεση των αιτουμένων υπαλλήλων για απόσπαση ή μετάταξη προς τις Υπηρεσίες των φορέων Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  από τους περιορισμούς του άρθρου 4 § 4 του Ν. 4440/16.

sierafm by sierafm
2 Ιουνίου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΤΕΕ: Αίτημα για παράταση στις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για το κτηματολόγιο
0
SHARES
15
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η Δυτική Μακεδονία χαρακτηρίζεται ως πληττόμενη περιοχή, σύμφωνα με ένα σύνολο ευρωπαϊκών και εθνικών ρυθμίσεων, οι οποίες λαμβάνουν υπόψη κρίσιμα χαρακτηριστικά, όπως τα ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά ανεργίας, η διαδικασία απολιγνιτοποίησης, ο έντονος ορεινός χαρακτήρας, η γεωγραφική απομόνωση και οι προκλήσεις που απορρέουν από φυσικά φαινόμενα. Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που καθορίζει τον χαρακτηρισμό αυτό περιλαμβάνει τους Κανονισμούς (ΕΕ) 1303/2013 και 2021/1056, τους Νόμους 4872/2021, 4915/2022, καθώς και ειδικές διατάξεις που αφορούν στις ορεινές περιοχές και τις περιοχές που πλήττονται από φυσικές καταστροφές.

Σύμφωνα με την αναθεώρηση του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου (ΠΧΠ) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΦΕΚ Δ’ 398/19-06-2024), προκύπτει μια οικιστική υποβάθμιση, που λειτουργεί προσθετικά σε μια ήδη πληττόμενη περιοχή και αναφέρεται κυρίως στην αλλαγή της κατηγοριοποίησης των πόλεων και των οικιστικών περιοχών, ιδιαίτερα σε σχέση με την επενδυτική και τουριστική τους δυναμική.

Η υποβάθμιση των πόλεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε σχέση με το Περιφερειακό Χωροταξικό του 2003, είναι ιδιαίτερα έντονη. Συγκεκριμένα, η Κοζάνη, η πρωτεύουσα της Περιφέρειας, η οποία το 2003 κατατασσόταν ως πόλη πρώτου επιπέδου με διεθνή και ευρωπαϊκή εμβέλεια, πλέον αναγνωρίζεται ως πόλη τρίτου επιπέδου, περιορισμένης περιφερειακής σημασίας. Παράλληλα, η Πτολεμαΐδα και τα Γρεβενά, που το 2003 χαρακτηρίζονταν πόλεις δεύτερου επιπέδου (εθνικής σημασίας), μετατρέπονται τώρα σε πόλεις πέμπτου επιπέδου, δηλαδή τοπικής σημασίας. Η Καστοριά και η Φλώρινα, οι οποίες ήταν επίσης πόλεις δεύτερου επιπέδου, κατατάσσονται πλέον σε τέταρτο επίπεδο, δηλαδή με ενδοπεριφερειακή σημασία. Όλες αυτές οι αλλαγές έρχονται σε αντίθεση με το Γενικό Πλαίσιο Χωρικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης του 2008.

Η κατηγοριοποίηση των πόλεων συνδέεται άμεσα με την ικανότητά τους να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, τις τεχνικές υποδομές που διαθέτουν και τις κοινωνικές τους δομές, ενώ επηρεάζει και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας. Η εν λόγω ανακατάταξη έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των πόλεων της Περιφέρειας, καθιστώντας τις περισσότερο περιορισμένες τοπικά, ενώ παράλληλα καταστέλλει τις δυνατότητες ανάπτυξης και ενίσχυσης των τοπικών υποδομών και κοινωνικών υπηρεσιών, καθιστώντας την Περιφέρεια πιο όμοια με απλούς νομούς, παρά με μια αναπτυσσόμενη και αυτοδύναμη περιοχή, με αντίκτυπο τη σταδιακή αποδόμηση του κοινωνικού ιστού της.

Ως εκ τούτου, και υπό το φως της ορθολογιστικής διαχείρισης των πόρων του μητρώου ανθρώπινου δυναμικού, κρίνεται σκόπιμο να θωρακιστούν έναντι της περαιτέρω  υποστελέχωσης οι Υπηρεσίες των φορέων Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, διασφαλίζοντας κατ’ ελάχιστον ότι οι αιτούμενοι υπάλληλοι για απόσπαση ή μετάταξη προς αυτές θα εξαιρούνται από τους περιορισμούς του άρθρου 4 § 4 του Ν. 4440/16, όπως ισχύει, αναφορικά με το ποσοστό κάλυψης θέσεων ανά ειδικότητα σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), καθώς και τη γνώμη του αρμόδιου για το διορισμό οργάνου, σχετικά με τη δυνατότητα μετάταξης ή απόσπασης υπαλλήλων, ώστε οι ως άνω υπάλληλοι να μπορούν να μετακινούνται ανεμπόδιστα. Για παράδειγμα, στην περίπτωση υπαλλήλων ΟΤΑ οι οποίοι δεν μπορούν να μεταταχθούν λόγω του ότι δεν πληρούται το απαιτούμενο ποσοστό κάλυψης (65% ή 80%) στην ειδικότητά τους, ο συγκεκριμένος περιορισμός θα πρέπει να αίρεται όταν πρόκειται για μετάταξή τους σε Υπηρεσία φορέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, επιτρέποντας την άμεση ολοκλήρωση της μετάταξης.

Τέλος, το εν λόγω θέμα είναι σε γνώση της Κυβέρνησης και τέθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στην Π.Ε. Κοζάνης, ο οποίος το είδε θετικά.

Θεωρώντας δεδομένη την ανταπόκρισή σας στην ανωτέρω βάσιμη, ορθή, λογική και δίκαιη πρότασή  μας είμαστε στη διάθεσή σας για ότι χρειαστεί.

Tags: ΤΕΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις στη ΔΕΥΑ Γρεβενών και στο Δήμο Καστοριάς

Next Post

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

Next Post
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Χριστός Ανέστη. Η Ανάσταση στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Σιάτιστα: Ο σκοτωμός το Πάσχα του 1839
  • Μεγάλη ανησυχία από την εμφάνιση αρκούδων σε οικισμούς του νομού Κοζάνης
  • Άγιο Φως: Στα Ιεροσόλυμα η ελληνική αποστολή
  • 12χρονος βρήκε φρικτό θάνατο όταν τον ρούφηξε τζακούζι

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr