• Latest

Εξαφάνιση αεροσκάφους: Ο αγνοούμενος πιλότος που ήθελε να κατακτήσει τους αιθέρες

1 Φεβρουαρίου 2021
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Σερβίων για το 2026

19 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθη 31χρονος που οδηγούσε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, υπό την επήρεια οινοπνεύματος, σε περιοχή της Κοζάνης

19 Δεκεμβρίου 2025
MORE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Οκτώ φωτοβολταϊκοί σταθμοί συνολικής ισχύος 882,4 MW στη Μακεδονία έλαβαν οριστική προσφορά σύνδεσης με το δίκτυο

 Όμιλος ΔΕΗ: Νέα ορόσημα και ενισχυμένη διαφάνεια στην ετήσια Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης

19 Δεκεμβρίου 2025
Το Ειδικό Νηπιαγωγείο Κοζάνης ευχαριστεί τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης

Το Ειδικό Νηπιαγωγείο Κοζάνης ευχαριστεί τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης

19 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Ξεκινά η υλοποίηση του έργου της Αναβάθμισης και Επαναλειτουργίας του Κολυμβητηρίου.

Δήμος Γρεβενών: Ξεκινά η υλοποίηση του έργου της Αναβάθμισης και Επαναλειτουργίας του Κολυμβητηρίου.

19 Δεκεμβρίου 2025
Έκθεση με τίτλο: «Αφιέρωμα στην παλιότερη αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου» – επισκέψιμη για το κοινό έως τις 31/12

Έκθεση με τίτλο: «Αφιέρωμα στην παλιότερη αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου» – επισκέψιμη για το κοινό έως τις 31/12

19 Δεκεμβρίου 2025
Βόιο: Το Μικρόκαστρο φωταγωγεί το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Βόιο: Το Μικρόκαστρο φωταγωγεί το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

19 Δεκεμβρίου 2025
Εκδήλωση – Συζήτηση: Για μια ενωτική ανατρεπτική αριστερά, την Κυριακή 21/12

Εκδήλωση – Συζήτηση: Για μια ενωτική ανατρεπτική αριστερά, την Κυριακή 21/12

19 Δεκεμβρίου 2025
απατη

Επιτήδειοι εμφανίζονται ως εκπρόσωποι Κοινωνικού Παντοπωλείου και εξαπατούν πολίτες

19 Δεκεμβρίου 2025
Προβολή της ταινίας «Υπάρχω» στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων

Προβολή της ταινίας «Υπάρχω» στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων

19 Δεκεμβρίου 2025
ΣΤΡΑΤΟΣ

Στρατιωτική θητεία: Μπαίνει «ψαλίδι» στις αναβολές, αντιδρούν οι φοιτητές – Όλες οι αλλαγές

19 Δεκεμβρίου 2025
Νέα πινακίδα στο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης

Νέα πινακίδα στο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης

19 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εξαφάνιση αεροσκάφους: Ο αγνοούμενος πιλότος που ήθελε να κατακτήσει τους αιθέρες

sierafm by sierafm
1 Φεβρουαρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ήθελε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Ήθελε να γίνει ιπτάμενος και τζέντλεμαν ο 32χρονος εκπαιδευόμενος πιλότος, που από τις 12.28΄το μεσημέρι της Κυριακής αγνοείται όταν χάθηκε το στίγμα του μικρού αεροσκάφους, ενώ πετούσε 5 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, στο Ανατολικό Ζαγόρι.

Ο σπουδαστής είναι απ’ το Ιράκ και όπως τόσοι και τόσοι άλλοι συμπατριώτες του, δουλεύουν σ’ άλλες δυτικές χώρες μια ζωή για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα χρήματα που απαιτούνται και να γίνουν επαγγελματίες πιλότοι με διεθνώς αναγνωρισμένο δίπλωμα.

Μια δυνατότητα που παρέχει και η Ελλάδα. Ο ίδιος όμως στάθηκε διπλά άτυχος. Οι κακές καιρικές συνθήκες τις πρώτες κρίσιμες ώρες, ακύρωσαν  κάθε προσπάθεια εντοπισμού από αέρος του διθέσιου αεροσκάφους στο σημείο όπου είχαν «υποδείξει» τα ραντάρ πως εξαφανίστηκε.

Λάθος κίνηση η ψυχρή Πίνδος

Αίσθηση όμως έχει προκαλέσει πως επιτράπηκε [;] σ’ έναν εκπαιδευόμενο πιλότο να πάρει μόνος του το διθέσιο αεροσκάφος και από την Κοζάνη να επιχειρήσει να διασχίσει την … επικίνδυνη Πίνδο και να βρεθεί στα Ιωάννινα όπου συνήθως οι καταρρακτώδεις βροχές αλλά κυρίως η χαμηλή νέφωση καθιστά σχεδόν σε μόνιμη βάση «προβληματική» την προσέγγιση ακόμη και μεγάλων επιβατηγών αεροσκαφών. Εκτός αν ο 32χρονος, παρέκκλινε της πορείας του, έκανε σκόπιμα «σιγή ασυρμάτου» με σκοπό να προσεγγίσει τις κοντινές απ’ την Ήπειρο Ιταλικές ακτές. Αν και αυτή η περίπτωση είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί όχι μόνο επειδή όσο και χαμηλά να πετούσε τα υπόλοιπα ραντάρ της περιοχής δε θα τον είχαν «χτενίσει», αλλά επειδή ο 32χρονος κατέφθασε στη Μακεδονία μ’ ένα και μοναδικό σκοπό, να αποκτήσει το πολυπόθητο δίπλωμα του πιλότου και να επιστρέψει στην πατρίδα του μ’ ένα σίγουρο και σπουδαίο μέλλον.

Η Μακεδονία βγάζει φουρνιές Ιρακινών πιλότων

Ο Ιρακινός που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Φίλιππος» της Κοζάνης στις 11:20 το πρωί της Κυριακής, ανήκει στην μεγάλη φουρνιά των συμπατριωτών του που προτιμούν τα τρία τελευταία χρόνια να γίνονται διπλωματούχοι πιλότοι επί Ελληνικού εδάφους. Όπως ανέφερε στο newsit.gr στέλεχος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, στην Κοζάνη και την Καβάλα υπάρχει μια απ’ τις τρεις καλύτερες αερολέσχες [σχολή πιλότων] σ’ όλη την Ευρώπη, που έχει μάλιστα υπογράψει και σύμβαση με την Iraqi Airways, τον εθνικό αερομεταφορέα του Ιράκ, με έδρα το διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης. «Είναι η δεύτερη παλαιότερη αεροπορική εταιρεία στη Μέση Ανατολή» μας λέει το στέλεχος της ΥΠΑ και συμπληρώνει πως: «Όχι μόνο εύρωστες οικονομικά οικογένειες Ιρακινών έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά να σπουδάσουν στο εξωτερικό για να γίνουν ιπτάμενοι. Η Ελλάδα θεωρείται απ’ τις πιο προσβάσιμες χώρες σε επίπεδο διδάκτρων. Και δεν σπουδάζουν μόνο πλούσιοι αλλά και νεαροί Ιρακινοί που εργάζονται στο εξωτερικό και μαζεύουν χρήματα για να γίνουν πιλότοι, για αυτό και παρατηρούμε υποψηφίους σε … μεγάλες ηλικίες …» καταλήγει ο συνομιλητής μας. Και πράγματι από την ιστοσελίδα της εν λόγω Ελληνικής σχολής πιλότων γίνεται σαφές ότι μόνο τον Ιούλιο 2018, η πρώτη «σειρά» Ιρακινών που ήρθαν για σπουδές στην Κοζάνη, ήταν 52 σπουδαστές οι οποίοι -όπως και οι επόμενοι- διαμένουν σε διαμερίσματα της πόλης που ενοικιάζουν για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους αφού στην πόλη θα καθίσουν ως και δυο χρόνια, για να καλύψουν την θεωρητική και πρακτική εξάσκηση.

Οι εκπαιδευόμενοι Ιρακινοί επί το έργον. Από την εκπαίδευσή τους στην Κοζάνη

Η στιγμή που έπαυσε η φωνή του

Η τελευταία επαφή του 32χρονου πάντως με τον πύργο ελέγχου του αερολιμένα Ιωαννίνων ήταν στις 12.28. Από τότε δεν υπήρξε καμία άλλη επικοινωνία με τον 32χρονο αλλοδαπό χειριστή και ενημερώθηκαν αμέσως οι αρχές. Που σημαίνει ότι με το έγκαιρο SOS που εκπέμφθηκε αν ο χειριστής είχε κάνει οποιαδήποτε ενέργεια για να βγει σκόπιμα απ’ τον δρόμο του, αυτή δεν θα είχε περάσει απαρατήρητη, όσο και αν απ’ ότι φαίνεται διέθετε τα απαραίτητα καύσιμα.

Εχθρός και το κρύο

Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης το αεροσκάφος θα έκανε μια βόλτα πάνω από τα Ιωάννινα χωρίς να προσγειωθεί και θα επέστρεφε στην Κοζάνη. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε μια χαράδρα μεταξύ των χωριών Μηλιωτάδες, Ανθρακίτης και Καβαλλάρι, καθώς κάτοικοι και κυνηγοί αναφέρουν πως άκουσαν για τελευταία φορά την μηχανή από το μονοκινητήριο αεροσκάφος. Οι Ιρακινοί σπουδαστές που βγαίνουν πιλότοι στη Μακεδονία, στελεχώνουν τις εθνικές αερογραμμές της χώρας τους, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που μπορούν να βάλουν υποψηφιότητα και για την Ιρακινή αεροπορία στρατού. Αν πάντως έχει συμβεί το μοιραίο και κατέπεσε στο Ανατολικό Ζαγόρι το μικρό αεροσκάφος, την νύχτα επικρατούν τέτοιες «πολικές» θερμοκρασίες που καθιστούν σχεδόν αδύνατη την επιβίωση κάποιου εγκλωβισμένου, έστω και ελαφριά τραυματισμένου.

Βασίλης Χήτος

Πηγή:Newsit.gr

Previous Post

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βοΐου: Νέα Τρίμηνη Παράταση Καταβολής Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και Επιδόματος Στέγασης

Next Post

Εστίαση: Στο τραπέζι 4 μέτρα στήριξης – Σχέδιο για άνοιγμα από 15 Μαρτίου

Next Post
καφε, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Εστίαση: Στο τραπέζι 4 μέτρα στήριξης - Σχέδιο για άνοιγμα από 15 Μαρτίου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Σερβίων για το 2026
  • Συνελήφθη 31χρονος που οδηγούσε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, υπό την επήρεια οινοπνεύματος, σε περιοχή της Κοζάνης
  •  Όμιλος ΔΕΗ: Νέα ορόσημα και ενισχυμένη διαφάνεια στην ετήσια Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης
  • Το Ειδικό Νηπιαγωγείο Κοζάνης ευχαριστεί τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης
  • Δήμος Γρεβενών: Ξεκινά η υλοποίηση του έργου της Αναβάθμισης και Επαναλειτουργίας του Κολυμβητηρίου.

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  2. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  4. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr