• Latest
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΣ

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για τους πολίτες

31 Αυγούστου 2018
Μπλόκο αγροτών στα διόδια Μαλγάρων – Κλειστά και τα δύο ρεύματα

Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Όλοι αύριο Σάββατο στις 11 στη Σιάτιστα

5 Δεκεμβρίου 2025
ΟΓΕ

Ομάδα Γυναικών Σιάτιστας: Αλληλεγγύη στο Δίκαιο Αγώνα των Αγροτοκτηνοτρόφων

5 Δεκεμβρίου 2025

Ψήφισμα  του Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Βοΐου για τις Κινητοποιήσεις των Αγροτών

5 Δεκεμβρίου 2025
Νέα υπηρεσία (shelf check) απέκτησε η Μανούσεια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

Νέα υπηρεσία (shelf check) απέκτησε η Μανούσεια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

5 Δεκεμβρίου 2025
Διπλάσια ποσότητα καυσόξυλων στους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Μεταξά

Επίδομα θέρμανσης: Τι ισχύει για καυσόξυλα και πέλετ – Τα ποσά

5 Δεκεμβρίου 2025

Λαϊκή Συσπείρωση Βοΐου: Να ικανοποηθούν τα αιτήματα των αγροτών. Όλοι στα διόδια Σιάτιστας

5 Δεκεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Ο Δήμος Κοζάνης στο πλευρό των παραγωγών μας

5 Δεκεμβρίου 2025
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης «Ασφαλτόστρωση Οδού Περιβόλι- Αβδέλλα»

5 Δεκεμβρίου 2025
Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στα Γρεβενά – Διαμαρτυρήθηκαν για κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές, καθυστερήσεις στις πληρωμές και σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών στο πλευρό των αγροτών του Νομού. Κοινός αγώνας για το μέλλον της περιοχής

5 Δεκεμβρίου 2025
Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς: 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς: 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

5 Δεκεμβρίου 2025
Έκθεση, Αφιέρωμα στην παλιότερη αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

Έκθεση, Αφιέρωμα στην παλιότερη αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

5 Δεκεμβρίου 2025
Καστοριά: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Καστοριά: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

5 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για τους πολίτες

sierafm by sierafm
31 Αυγούστου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΣ
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Νέες e-υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οι οποίες εντάσσονται σε ένα συνολικό πακέτο δράσεων που έχει θέσει σε εφαρμογή ο πρόεδρος του Οργανισμού, Σωτήρης Μπερσίμης, με σκοπό την αποτελεσματικότερη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και την ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των πολιτών.

Οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αφορούν χιλιάδες ασθενείς, οι οποίοι προκειμένου να λάβουν έγκριση χορήγησης και αποζημίωσης παροχών και υπηρεσιών υψηλού κόστους απευθύνονται σε ειδικές επιτροπές και στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) του ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου «ενεργοποιείται» το ηλεκτρονικό ΑΥΣ, με το οποίο επιταχύνονται οι διαδικασίες έγκρισης των αιτημάτων πολιτών για την αποζημίωσή τους και μηδενίζεται παράλληλα η ταλαιπωρία τους, καθώς, πλέον, δεν απαιτείται φυσική παρουσία τους στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ. Ενδεικτικό είναι ότι το ΑΥΣ κάθε χρόνο δέχεται περισσότερα από 10.000 αιτήματα από πολίτες.

Μέχρι σήμερα, οι πολίτες, προκειμένου να λάβουν πρόσθετες παροχές ή αποζημίωση, λάμβαναν την ιατρική γνωμάτευση και στη συνέχεια κατέθεταν αίτηση στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση (Πε.Δι.) ΕΟΠΥΥ. Στη συνέχεια, ο φάκελος με τα δικαιολογητικά αποστέλλεται από την Πε.Δι. στο ΑΥΣ, το οποίο συνεδριάζει και η απόφασή του κοινοποιείται στην Πε.Δι. για να ενημερωθεί ο πολίτης.

Στο εξής, όλα τα αιτήματα θα κατευθύνονται και θα εξυπηρετούνται βάση μοναδικού Αριθμού Ηλεκτρονικής Γνωμάτευσης, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας και δεν θα παραλαμβάνονται πλέον χειρόγραφα. Τα αιτήματα θα αποστέλλονται στο ΑΥΣ, είτε από τον γνωματεύοντα γιατρό, είτε από συμβεβλημένο πάροχο υγείας.

Η εφαρμογή βρίσκεται στο site του ΕΟΠΥΥ και θα είναι διαθέσιμη σε πιστοποιημένους χρήστες, οι οποίοι διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης, όπως γιατροί και συμβεβλημένοι πάροχοι υγείας. Κάθε αίτημα αποστέλλεται μοναδικά και υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης εξέλιξης του αιτήματος με τις αντίστοιχες ημερομηνίες των ενεργειών και ταυτόχρονη ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων. Μάλιστα, κάθε γνωμάτευση που έχει εγκριθεί θα δύναται να εκτελεστεί σε πραγματικό χρόνο από τον πάροχο.

Επιπλέον, στο site του ΕΟΠΥΥ παρέχεται η δυνατότητα στον πολίτη να υποβάλλει το αίτημά του και να ενημερώνεται για την εξέλιξή του, κάνοντας χρήση του ηλεκτρονικού Ασφαλιστικού Φακέλου Υγείας του. Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής ο πολίτης έχει τη δυνατότητα:

1. Να ενημερωθεί ανά κατηγορία για όλες τις παροχές υγείας, τις οποίες έχει λάβει από τον ΕΟΠΥΥ από το 2013 και στο έξης. Οι πληροφορίες εμφανίζονται στο χρόνο έκδοσης ή και εκτέλεσης από τους συμβεβλημένους παρόχους υγείας, οι οποίοι είναι γιατροί, φαρμακεία, νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, πολυϊατρεία, θεραπευτήρια, μονάδες αιμοκάθαρσης, μονάδες αποκατάστασης, μονάδες αναπηρίας, πάροχοι υλικών κ.λπ.

2. Να εξάγει προσωπικές αναφορές (pdf) ανά κατηγορία παροχής, τις οποίες θα χρησιμοποιεί για κάθε νόμιμη χρήση. Σε περιπτώσεις που ζητηθεί, δύναται να λάβει σφραγίδα επικύρωσης σε οποιαδήποτε Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ.

3. Να αποστείλει στον ΕΟΠΥΥ δήλωση εναντίωσης σε περίπτωση που διαφωνεί ή δεν έχει λάβει οποιαδήποτε δαπάνη, η οποία εμφανίζεται στον φάκελο.

4. Να λάβει απαντήσεις στις δηλώσεις εναντίωσης που έχει πραγματοποιήσει (στην ενότητα «Ενημερώσεις» του Κεντρικού Μενού) από τον ΕΟΠΥΥ.

5. Να πληροφορηθεί για όλες τις παροχές που αποδίδονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Ηλεκτρονική Προέγκριση

Εκτός από τα παραπάνω, ακόμη μία ηλεκτρονική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ βάζει τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών που λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους. Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού συζητήθηκε η διαδικασία του Συστήματος Ηλεκτρονικής Προέγκρισης και αποφασίστηκε η αποζημίωση για περίπου 40 αιτήματα γιατρών.

Με το νέο σύστημα μειώνεται ο χρόνος αναμονής για τη χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους και δεν απαιτείται φυσική παρουσία τού ασθενή στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού, προκειμένου να υποβάλλουν αίτημα έγκρισης.

Η διαδικασία απλοποιείται και το αίτημα στέλνεται ηλεκτρονικά από τον γιατρό κατά τη συνταγογράφηση του φαρμάκου. Η απάντηση λαμβάνεται ηλεκτρονικά, εκδίδεται η συνταγή, ενώ αυτόματα ενημερώνεται το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ που εξυπηρετεί τον ασθενή, προκειμένου το φάρμακο να είναι διαθέσιμο.

Σημειώνεται, ότι η χορήγηση των φαρμάκων γίνεται δωρεάν, χωρίς καμία συμμετοχή των ασθενών.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Tags: ΕΟΠΥΥ
Previous Post

Δείτε τους αντιπάλους της ΑΕΚ στο Champions League

Next Post

Ο Ζάεφ ξέχασε το …«Βόρεια» και ζητά ψήφο για μία «Ευρωπαϊκή Μακεδονία»

Next Post

Ο Ζάεφ ξέχασε το ...«Βόρεια» και ζητά ψήφο για μία «Ευρωπαϊκή Μακεδονία»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Όλοι αύριο Σάββατο στις 11 στη Σιάτιστα
  • Ομάδα Γυναικών Σιάτιστας: Αλληλεγγύη στο Δίκαιο Αγώνα των Αγροτοκτηνοτρόφων
  • Ψήφισμα  του Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Βοΐου για τις Κινητοποιήσεις των Αγροτών
  • Νέα υπηρεσία (shelf check) απέκτησε η Μανούσεια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας
  • Επίδομα θέρμανσης: Τι ισχύει για καυσόξυλα και πέλετ – Τα ποσά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr