• Latest
πετρελαιο θερμανσης

Επίδομα θέρμανσης: Έρχονται πληρωμές για τους δικαιούχους – Ποιοι θα εξοφληθούν στο τέλος Δεκεμβρίου

22 Δεκεμβρίου 2021
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση της Ν.Δ. νομοθετεί την εξάντληση του ανθρώπου – Το νέο νομοσχέδιο καταλύει το Εργατικό Δίκαιο και καταργεί το 8ωρο»

16 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Το χάντμπολ επιστρέφει στην Κοζάνη!

Δήμος Κοζάνης: Το χάντμπολ επιστρέφει στην Κοζάνη!

16 Οκτωβρίου 2025
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή

Προσοχή! Ψεύτικες κλήσεις από «Google» για αλλαγή κωδικών

16 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κοζάνης: Θερμές ευχαριστίες προς το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κοζάνης

16 Οκτωβρίου 2025
υπολογιστης

Από 1η Νοεμβρίου σε λειτουργία η πλατφόρμα δημοσίευσης διαθηκών

16 Οκτωβρίου 2025
Ψηφιακή κάρτα εργασίας

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Οι νέοι κλάδοι που εντάσσονται από 3 Νοεμβρίου

16 Οκτωβρίου 2025
Το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας

Το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας

16 Οκτωβρίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησαν οι πληρωμές 153 εκατ. ευρώ στους αγρότες

16 Οκτωβρίου 2025
Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει και φέτος και σας προσκαλεί στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης».

16 Οκτωβρίου 2025
παχυσαρκια διαιτα

Παχυσαρκία: Ξεκινά η δωρεάν χορήγηση φαρμάκων – Ποιους θα αφορά και ποια σκευάσματα θα δοθούν

16 Οκτωβρίου 2025
καιρος βροχη

Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

16 Οκτωβρίου 2025
σχολειο

12χρονος απείλησε συμμαθητή του με σουγιά μέσα στο σχολείο

16 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επίδομα θέρμανσης: Έρχονται πληρωμές για τους δικαιούχους – Ποιοι θα εξοφληθούν στο τέλος Δεκεμβρίου

sierafm by sierafm
22 Δεκεμβρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
πετρελαιο θερμανσης
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Νέος κύκλος πληρωμών για όσους δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης: Την επόμενη εβδομάδα υπολογίζεται πως θα καταβληθεί το επίδομα στους νέους δικαιούχους -μετά και την διεύρυνση των κριτηρίων- εφόσον υπέβαλαν τη σχετική αίτηση μέσα στα χρονικά περιθώρια, ενώ θα εξοφληθούν και τη διαφορά που τυχόν προκύπτει μετά την προκαταβολή την οποία εισέπραξαν οι παλαιοί δικαιούχοι.

Ώρα πληρωμών και για τους νέους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης: Στις 30 Δεκεμβρίου αναμένεται να εξοφληθούν όσοι εμφανίζονται στους καταλόγους δικαιούχων για πρώτη φορά φέτος (σ.σ.: έπειτα από την αύξηση των εισοδηματικών και περιουσιακών ορίων), ενώ το υπόλοιπο ποσό που τους αναλογεί (σ.σ.: η διαφορά δηλαδή που προκύπτει σε σχέση με την προκαταβολή που έλαβαν) θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς οι παλαιοί δικαιούχοι.

Ποιες οι προϋποθέσεις για πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης στο τέλος Δεκεμβρίου

Αλλά σε αυτό τον γύρο πληρωμών για να δοθεί το επίδομα υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις:

  • Η αίτηση θα πρέπει να έχει υποβληθεί έως τις 30 Νοεμβρίου, προκειμένου κάποιος να εισπράξει χρήματα σε αυτό τον γύρο πληρωμών.
  • Επιπλέον, οι προμήθειες θα πρέπει να έχουν τιμολογηθεί έως την 30ή Νοεμβρίου και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Δεκεμβρίου.

Όσοι βεβαίως δεν πληρούν τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις… δεν «χάνονται». Μόνον που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να περιμένουν να έρθει ο νέος χρόνος για να λάβουν το επίδομα.

Οι πληρωμές του επιδόματος θα γίνουν σε… δόσεις αναλόγως του πότε θα καταχωριστούν τα τιμολόγια.

Για τα καύσιμα (υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης) η καταβολή του επιδόματος γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης των παραστατικών με καταληκτική ημερομηνία την 15η Απριλίου 2022.

Ειδικά για το φυσικό αέριο καταχωρίζονται έως την 31η Μάϊου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1.10.2021 έως 31.3.2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μάϊου 2022.

Συγκεκριμένα, πέρα από την προκαταβολή θα γίνουν άλλες τρεις πληρωμές ως εξής:

  • Έως την 30ή Δεκεμβρίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 30ή Νοεμβρίου και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Δεκεμβρίου.
  • Έως την 28η Φεβρουαρίου 2022 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2022 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2022.
  • Έως την 29η Απριλίου 2022 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2022 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2022. Ειδικά για το φυσικό αέριο θα καταχωρούνται έως την 31η Μαΐου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου 1.10.2021 έως 31.03.2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μαϊου 2022 και το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα καταβάλλεται έως την 15η Ιουνίου 2022.

Το κατώτατο ποσό του επιδόματος θέρμανσης διαμορφώνεται στα 100 ευρώ και το ανώτατο στα 750 ευρώ.

Κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, είναι τα φυσικά πρόσωπα, εφόσον πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

α. Εισοδηματικά:

Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, ανέρχεται έως 14.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και 20.000 ευρώ για έγγαμους,το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Ομοίως, για τη μονογονεϊκή οικογένεια το ως άνω εισόδημα ανέρχεται σε 23.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο. Στο ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν περιλαμβάνεται εκείνο το οποίο αθροιστικά απαλλάσσεται από το φόρο εισοδήματος και από την εισφορά αλληλεγγύης.

β. Ακίνητης Περιουσίας:

Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝ.Φ.Ι.Α., η οποία προκύπτει από την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. του έτους 2021, υπόχρεου, συζύγου ή μέρους συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενων τέκνων, που αναγράφονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2020, να μην υπερβαίνει το ποσό των 180.000 ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και το ποσό των 300.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Ποιοι εξαιρούνται του επιδόματος θέρμανσης

Εξαιρούνται από τη χορήγηση του επιδόματος:

α) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως εξαρτώμενα μέλη του υπόχρεου.

β) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνουν στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ότι φιλοξενούνται.

γ) Τα φυσικά πρόσωπα που εμπίπτουν στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν περισσότερα των δύο (2) Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα ή ποσοστά συνιδιοκτησίας, επί Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων, τα οποία (ποσοστά) αθροιζόμενα αντιστοιχούν σε περισσότερα των δύο (2) αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των ευρισκόμενων σε εθελούσια ακινησία. Δεν συνυπολογίζονται Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα ευρισκόμενα σε αναγκαστική ακινησία, η οποία αναφέρεται σε περιπτώσεις καταστροφής ή κλοπής.

δ) Τα φυσικά πρόσωπα για την επαγγελματική τους στέγη.

ε) Τα ιδρύματα, οι οργανισμοί και κάθε είδους νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα ή νομικές οντότητες.

στ) Οι φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής, οι οποίοι υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος στην Ελλάδα, καθώς και ο/η σύζυγος αυτών ή το μέρος συμφώνου συμβίωσης με αυτούς.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Πηγή: enikonomia.gr

Tags: ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Previous Post

Αλλάζουν όλα στους λογαριασμούς ρεύματος: Ενιαία έντυπα για όλους τους παρόχους -Δείτε πώς θα είναι

Next Post

Στάθης Παναγιωτόπουλος: 9 βίντεο βρίσκονται σε κοινή θέα

Next Post
Στάθης Παναγιωτόπουλος

Στάθης Παναγιωτόπουλος: 9 βίντεο βρίσκονται σε κοινή θέα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση της Ν.Δ. νομοθετεί την εξάντληση του ανθρώπου – Το νέο νομοσχέδιο καταλύει το Εργατικό Δίκαιο και καταργεί το 8ωρο»
  • Δήμος Κοζάνης: Το χάντμπολ επιστρέφει στην Κοζάνη!
  • Προσοχή! Ψεύτικες κλήσεις από «Google» για αλλαγή κωδικών
  • Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κοζάνης: Θερμές ευχαριστίες προς το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κοζάνης
  • Από 1η Νοεμβρίου σε λειτουργία η πλατφόρμα δημοσίευσης διαθηκών

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr