• Latest
χρημα

Επανεξετάζονται οι όροι χορήγησης των επιδομάτων παιδιού, Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και στέγασης

8 Ιουλίου 2024
ΑΓΡΟΒΟΪΟ

Το Αγροβοΐο ζητά συνεργάτες – Εγγραφή στο μητρώο

10 Μαΐου 2026
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Τι έδειξαν 56.487 αξιολογήσεις ασθενών για τα νοσοκομεία – Ποια είναι στην κορυφή από την Δυτική Μακεδονία

10 Μαΐου 2026
Νεκρός 13χρονος που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Ανήλικος παρέσυρε με το πατίνι του τουρίστα και τον εγκατέλειψε

10 Μαΐου 2026
καιρος

Καιρός: Ξεκινάει η άνοδος της θερμοκρασίας από σήμερα – Πού αναμένονται βροχές

10 Μαΐου 2026
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Εθνικό Απολυτήριο: Τι μέλλει γενέσθαι με τις Πανελλήνιες από το 2027 και μετά

10 Μαΐου 2026
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

Γέφυρα Ζωής: Αιμοδοσία στο Πανεπιστήμιο Φλώρινας

9 Μαΐου 2026
ΔΕΥΑΒ: Οριστική λύση στα πλημμυρικά φαινόμενο στον κεντρικό δρόμο Τσοτυλίου – Ξεκινούν άμεσα τα έργα

ΔΕΥΑΒ: Οριστική λύση στα πλημμυρικά φαινόμενο στον κεντρικό δρόμο Τσοτυλίου – Ξεκινούν άμεσα τα έργα

9 Μαΐου 2026
Δηκτικές οι τοποθετήσεις του Προεδρείου του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα ενεργειακά ζητήματα

Δηκτικές οι τοποθετήσεις του Προεδρείου του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα ενεργειακά ζητήματα

9 Μαΐου 2026
Η νέα εποχή της Π.Ε  Κοζάνης περνά και μέσα από το αεροδρόμιό της.  Εμείς τι κάνουμε για αυτό; ( του Χάρη Κάτανα )

Η νέα εποχή της Π.Ε Κοζάνης περνά και μέσα από το αεροδρόμιό της. Εμείς τι κάνουμε για αυτό; ( του Χάρη Κάτανα )

9 Μαΐου 2026
ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Ποιοι «χάνουν» το δίπλωμα οδήγησης -Έτσι θα το ανανεώσεις με μόνο 3 κλικ

9 Μαΐου 2026
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε πληρώνεται η β’ δόση – Ποιοι θα πάρουν τα 150 ευρώ

9 Μαΐου 2026
σχολειο

Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»: Τα σχολεία που θα ανακαινισθούν σε όλη την Ελλάδα – 4 σχολεία στη Δυτική Μακεδονία

9 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 10 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επανεξετάζονται οι όροι χορήγησης των επιδομάτων παιδιού, Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και στέγασης

sierafm by sierafm
8 Ιουλίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
χρημα
0
SHARES
50
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Από κόσκινο οι δικαιούχοι. Τι μελετάει η ομάδα εργασίας του υπουργείου Οικογένειας

Στην αναμόρφωση και στην διεύρυνση των όρων δικαιοσύνης στο σύστημα των επιδομάτων παιδιού, Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και στέγασης προχωράει η ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Στόχος είναι τα επιδόματα να καταβάλλονται σε όσους τα έχουν ανάγκη και γι αυτό η επιτροπή θα διερεύνηση όλους τους όρους απονομής προκειμένου να διασφαλίζεται η δικαιοσύνη.τα επιδόματα που εξετάζονται είναι το επίδομα παιδιού που λαμβάνουν 605.000 οικογένειες, το επίδομα στέγασης που λαμβάνουν 238.000 οικογένειες και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που λαμβάνουν 185.000 δικαιούχοι.

Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μεγάλο ποσοστό των δικαιούχων (με χαμηλά εισοδήματα) λαμβάνει δύο ή και τρία διαφορετικά επιδόματα. Υπάρχουν για παράδειγμα οικογένειες που λαμβάνουν το Ελάχιστον Εγγυημένο Εισόδημα (200-500 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τα μέλη του νοικοκυριού) και το επίδομα παιδιού (105 ή 63 ή 42 ευρώ για το πρώτο και το δεύτερο παιδί, και 210 ή 126 ή 84 ευρώ από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί). Αν μάλιστα μένουν σε ενοίκιο, λαμβάνουν και το επίδομα στέγασης (ύψους 220 ευρώ τον μήνα).

Σε ό,τι αφορά το επίδομα παιδιού εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και η αύξηση του επιδόματος παιδιού στο μέγεθος που δεν δημιουργείται δημοσιονομικό πρόβλημα.

Ειδικότερα η αύξηση των μισθών οδήγησε αρκετούς γονείς να μην δικαιούνται φέτος το επίδομα παιδιού με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα ποσό που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στην αύξηση του ποσού του επιδόματος παιδιού.

Το επίδομα παιδιού ανέρχεται σήμερα για το πρώτο και δεύτερο παιδί το επίδομα είναι: 70 ευρώ, 42 ευρώ, 28 ευρώ και για το τρίτο και κάθε επόμενο παιδί: 140 ευρώ, 84 ευρώ και 56 ευρώ ανάλογα με το εισόδημα.

Για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και το επίδομα στέγασης εξετάζονται οι όροι χορήγησης καθώς έχει διαπιστωθεί ποιοι το λαμβάνουν καθώς παρατηρείται απόκρυψη εισοδημάτων των δικαιούχων.

Όπως αναφέρει στην Έκθεσή της η Τράπεζα της Ελλάδος, το κόστος των επιδομάτων έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και ζητά από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το μοντέλο χορήγησης των κοινωνικών επιδομάτων.

Η Κεντρική τράπεζα συστήνει στην κυβέρνηση καλύτερη στόχευση των κοινωνικών δαπανών, καθώς σε οικονομίες, όπως η ελληνική, στις οποίες υπάρχει εκτεταμένη απόκρυψη των εισοδημάτων, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και άλλα κριτήρια πέραν των φορολογικών δηλώσεων.

Χωρίς επιδόματα φτωχοί οι Έλληνες

Χωρίς τα επιδόματα, ένας στους 5 Έλληνες βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας, όπως αναφέρει στην πρόσφατη έκθεσή της η ΕΛΣΤΑΤ. Το ποσοστό κινδύνου φτώχειας πριν από όλες τις κοινωνικές μεταβιβάσεις (δηλαδή μη συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών επιδομάτων και των συντάξεων) ανέρχεται σε 45,1%. Μετά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις ανέρχεται σε 18,9%. Ως εκ τούτου διαπιστώνεται ότι τα κοινωνικά επιδόματα συμβάλλουν στη μείωση του ποσοστού του κινδύνου φτώχειας κατά 4,2 ποσοστιαίες μονάδες ενώ, εν συνεχεία, οι συντάξεις κατά 22,0 ποσοστιαίες μονάδες.

Μα ελέγχεται η φορολογία όλων των μελών

Σαρωτικές αλλαγές εξάλλου έχουν προτείνει και οι σοφοί της Επιτροπής Πισσαρίδη και για την Κοινωνική Πρόνοια, καθώς εκτιμούν στην περιβόητη Έκθεση τους πως η διαχείριση γίνεται «με τρόπο κατακερματισμένο». Η έκθεση πρότεινε ενοποίηση όλων των επιδομάτων σε ένα, εκτός του επιδόματος ανεργίας, αναπηρίας, και ενός στεγαστικού επιδόματος που θα καταβάλλεται σε αδύναμους οφειλέτες.

Παράλληλα όριζε ότι το σύστημα των επιδομάτων θα μπορούσε ενδεχομένως να ενοποιηθεί με τη φορολογική διοίκηση, και η διαχείριση να γίνεται από τις φορολογικές αρχές, καθώς τα επιδόματα και η φορολογία σχετίζονται μεταξύ τους: είναι μεταφορές από η προς το κράτος. Στην περίπτωση αυτή, όλα τα απαραίτητα κριτήρια επιλεξιμότητας θα αναφέρονται στην φορολογική δήλωση του ατόμου, χωρίς να απαιτείται επιπλέον αίτηση για το επίδομα. Στη συνέχεια, οι φορολογικές αρχές θα καταβάλλουν το επίδομα, λαμβάνοντας υπόψη και τα φορολογικά στοιχεία των άλλων μελών της οικογένειας. Η εκταμίευση του επιδόματος θα μπορεί να γίνεται κάθε μήνα, εν αναμονή της τελικής φορολογικής δήλωσης, όπου θα καθορίζεται το τελικό υπόλοιπο.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
Previous Post

Ξεκινούν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις: Ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή

Next Post

 Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 22η Αιμοδοσία του 2024

Next Post
 Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 22η Αιμοδοσία του 2024

 Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 22η Αιμοδοσία του 2024

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το Αγροβοΐο ζητά συνεργάτες – Εγγραφή στο μητρώο
  • Τι έδειξαν 56.487 αξιολογήσεις ασθενών για τα νοσοκομεία – Ποια είναι στην κορυφή από την Δυτική Μακεδονία
  • Ανήλικος παρέσυρε με το πατίνι του τουρίστα και τον εγκατέλειψε
  • Καιρός: Ξεκινάει η άνοδος της θερμοκρασίας από σήμερα – Πού αναμένονται βροχές
  • Εθνικό Απολυτήριο: Τι μέλλει γενέσθαι με τις Πανελλήνιες από το 2027 και μετά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  2. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  3. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  4. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  5. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr