• Latest
λεωφορειο κτελ

Επιβάτης των ΚΤΕΛ πήρε το τιμόνι από τον οδηγό και σταμάτησε την τρελή πορεία του λεωφορείου

22 Φεβρουαρίου 2023
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Eκδήλωση με θέμα: «Υγεία για λίγους και εκλεκτούς ή υγεία κοινωνικό αγαθό; Οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην υγεία & η πρόταση του ΚΚΕ».

12 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Σύλληψη 31χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

12 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Έγκυος η μητέρα της δίχρονης που τραυματίστηκε θανάσιμα όταν έκανε όπισθεν ο πατέρας χωρίς να την δει

12 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη 62χρονος για καλλιέργεια κάνναβης και ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας

Συνελήφθη 62χρονος για καλλιέργεια κάνναβης και ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας

12 Ιουλίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος: «Ο αγώνας για την Ιατροδικαστική Υπηρεσία απέδωσε – Απαιτείται άμεση στελέχωση και έναρξη ισχύος»

12 Ιουλίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Κλειστό το ένα ρεύμα της οδού Γεωργίου Σαραντάρη λόγω εργασιών του «Cut and Cover» – Παράκαμψη από την οδό Γιάννη Ψυχάρη – Προσοχή στη σήμανση

Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL) στις 14 και 15 Ιουλίου 2025

12 Ιουλίου 2025
Γιάννης Κοκκαλιάρης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: “Η Ενεργειακή Δημοκρατία πρέπει να φτάνει μέχρι το τελευταίο χωριό” – Βίντεο

Μαζί για την Κοζάνη: Αρκετά, κ. Μαλούτα. Όσο και να προσπαθείτε να σώσετε το προσωπικό σας αφήγημα, θα είμαστε εδώ να σας υπενθυμίζουμε τι κάνατε και κυρίως τι δεν κάνατε

12 Ιουλίου 2025
ΒΕΝΖΙΝΗ

«Λουκέτο» σε τρία πρατήρια βενζίνης για δυο χρόνια

12 Ιουλίου 2025
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Νέες ειδικότητες στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας με αμοιβή μέχρι 624 ευρώ μηνιαίως

12 Ιουλίου 2025
παχυσαρκια διαιτα

Υπ. Υγείας: Δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία από τον Σεπτέμβριο

12 Ιουλίου 2025
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Οδηγός φορτηγού χτύπησε με σκεπάρνι στο κεφάλι συνάδελφό του για το ποιος θα ξεφορτώσει πρώτος

12 Ιουλίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Γάλλος τουρίστας κατήγγειλε ότι τον βίασε 24χρονος Έλληνας

12 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επιβάτης των ΚΤΕΛ πήρε το τιμόνι από τον οδηγό και σταμάτησε την τρελή πορεία του λεωφορείου

sierafm by sierafm
22 Φεβρουαρίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
λεωφορειο κτελ
1
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Κρατούσα το τιμόνι για να μείνουμε στην ευθεία, πατούσα το φρένο πάνω από το πόδι του οδηγού»: Ο άνθρωπος που κατάφερε να σταματήσει την «τρελή» πορεία του ΚΤΕΛ με 17 επιβαίνοντες το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Κατερίνη το βράδυ της περασμένης Κυριακής (19/2) μιλά για όσα έζησε και την καθοριστική παρέμβασή του.

Ήταν ο Θεόφιλος Ρούσσης, Πολιτικός Μηχανικός από τα Γιαννιτσά που διορίστηκε στην Κατερίνη και ζει μόνιμα στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης, ο οποίος αντιλήφθηκε άμεσα ότι ο οδηγός αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και με απόλυτη ψυχραιμία κατάφερε να ακινητοποιήσει το λεωφορείο.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει για τις στιγμές «τρόμου» και «πανικού» που επικράτησαν, όπως τα περιγράφει στο Grtimes.gr:

«Ξεκινήσαμε το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη περίπου στις 8.15 και όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά. Ωστόσο, περίπου 8 με 10 χιλιόμετρα έξω από την Κατερίνη (το θυμάμαι γιατί κοίταξα την οδική σήμανση) το λεωφορείο άρχισε μια αλλοπρόσαλλη πορεία. Κινούνταν μια αριστερά και μία δεξιά ενώ για λίγα εκατοστά δε χτυπήσαμε στις μπαριέρες. Την πρώτη φορά που συνέβη δεν έδωσα σημασία. Θεώρησα ότι κάτι θέλαμε να αποφύγουμε για να γίνει ένας τέτοιος ελιγμός» περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ο Θεόφιλος Ρούσσης για την πορεία «τρόμου» που ακολούθησε το λεωφορείο.

«Οι ελιγμοί συνεχίστηκαν, ο οδηγός δεν είχε επαφή με το περιβάλλον»
«Μετά από λίγα μέτρα, οι ελιγμοί συνεχίστηκαν και εκεί πραγματικά φοβήθηκα. Πήγα μπροστά στον οδηγό για να δω τι συμβαίνει. Τον είδα κάθιδρο να κρατά το τιμόνι, να κοιτά μπροστά αλλά να μην έχει επαφή με το περιβάλλον. Στην αρχή δεν απαντούσε στις ερωτήσεις μου για το αν είναι καλά, αν συνέβη κάτι και συνέχισε την πορεία του. Ωστόσο πέρασε και την έξοδο για Κατερίνη και τότε του ζήτησα να σταματήσει το λεωφορείο. Εκείνος συνέχισε την πορεία, ενώ στο λεωφορείο επικράτησε πανικός», προσθέτει.

«Κρατούσα το τιμόνι για να μείνουμε στην ευθεία, πάτησα πάνω στο πόδι του οδηγού για να φρενάρω»
Συνεχίζοντας την περιγραφή για τις δραματικές ώρες που βίωσαν οι επιβαίνοντες του λεωφορείου στο GRTimes, ο Θόδωρος Ρούσσης ήταν από τους λίγους που διατήρησαν την ψυχραιμία τους. «Τη στιγμή που στο λεωφορείο επικράτησε πανικός, αποφάσισα ότι κάτι έπρεπε να κάνω. Κρατούσα το τιμόνι για να μπορέσουμε να μείνουμε σε ευθεία πορεία και έψαξα να βρω το πεντάλ του φρένου. Όταν το βρήκα, διαπίστωσα ότι από πάνω ήταν το πόδι του οδηγού. Άρχισα να πατάω πάνω του για να καταφέρω να το φρενάρω. Το λεωφορείο άρχισε σιγά – σιγά να κόβει ταχύτητα. Αυτή η διαδικασία διήρκεσε περίπου ένα τέταρτο όταν κατάφερα σχεδόν να το σταματήσω μέσα στο τούνελ της Κατερίνης».

Η οδύσσεια όμως για τους επιβάτες του λεωφορείου δεν σταμάτησε εκεί. «Πριν σταματήσω το πούλμαν, ο οδηγός άρχισε να συνέρχεται. Μου είπε «άφησε με, θα σας πάω, δεν έχω τίποτα». Συνέχισε για λίγα μέτρα, μέχρι που σταμάτησε έβαλε χειρόφρενο. Μετά από λίγο έκανε να ξεκινήσει ξανά, ωστόσο ακινητοποίησα και πάλι το λεωφορείο καθώς σήκωσα ξανά το χειρόφρενο. Ανοίξαμε τις πόρτες με μεγάλη δυσκολία και οι επιβάτες κατέβηκαν. Στο μεταξύ, έφτασε και η αστυνομία, μαζί με έναν οδηγό ο οποίος μας έβγαλε από το τούνελ και μας πήγε μέχρι ένα σημείο, από το οποίο αργότερα μας παρέλαβε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ και μας πήγε στον σταθμό» υπογραμμίζει ο κ. Ρούσσης.

«Η συμπεριφορά του έδειχνε πρόβλημα υγείας – Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα»
Σε ερώτηση για το αν κατάλαβε τι συνέβη στον οδηγό κατά την διάρκεια της τρελής πορείας που ακολούθησε το λεωφορείο ο Πολιτικός Μηχανικός από τα Γιαννιτσα, υπογράμμισε πως «η συμπεριφορά του έδειχνε πρόβλημα υγείας. Μίλησα αργότερα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ, ο οποίος μου τόνισε ότι έχει υποβληθεί σε εξετάσεις και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Είναι όμως γεγονός ότι δύο φορές γλιτώσαμε από σοβαρό τροχαίο. Από θαύμα δεν χτυπήσαμε στις μπαριέρες με ταχύτητα και δεν θρηνήσαμε θύματα. Ευτυχώς δεν είχε και πολύ κίνηση εκείνη την ώρα. Τέλος καλό, όλα καλά».

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΚΤΕΛ
Previous Post

Market Pass: Τα SOS των αιτήσεων – Ποια λάθη διορθώνονται και ποια όχι

Next Post

Την Κυριακή 19 Φεβ. 2023 πραγματοποιήθηκε η Τακτική  Γενική Συνέλευση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητάς Κοζάνης στη Λέσχη Αξιωματικών της Φρουράς.

Next Post
Ένωση Στρατιωτικών Κοζάνης

Την Κυριακή 19 Φεβ. 2023 πραγματοποιήθηκε η Τακτική  Γενική Συνέλευση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητάς Κοζάνης στη Λέσχη Αξιωματικών της Φρουράς.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • ΚΚΕ: Eκδήλωση με θέμα: «Υγεία για λίγους και εκλεκτούς ή υγεία κοινωνικό αγαθό; Οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην υγεία & η πρόταση του ΚΚΕ».
  • Σύλληψη 31χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης
  • Έγκυος η μητέρα της δίχρονης που τραυματίστηκε θανάσιμα όταν έκανε όπισθεν ο πατέρας χωρίς να την δει
  • Συνελήφθη 62χρονος για καλλιέργεια κάνναβης και ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Ο αγώνας για την Ιατροδικαστική Υπηρεσία απέδωσε – Απαιτείται άμεση στελέχωση και έναρξη ισχύος»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr