• Latest
Μιχάλης Παπαδόπουλος

Επιστολή  του βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Μιχάλη Γ. Παπαδόπουλου, προς στήριξη και προώθηση της Ανοιχτής επιστολής του Μελισσοκομικού Συλλόγου Κοζάνης με αίτημα «την εξαίρεση των μελισσοκόμων από τους περιορισμούς πρόσβασης στα δάση». 

18 Αυγούστου 2021
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού σε όλο το Δήμο Βοΐου λόγω προβλήματος στην Πραμόριτσα

11 Δεκεμβρίου 2025
Επικίνδυνα πυροτεχνήματα μέσα στον κόσμο, στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Κοζάνης. Βίντεο

Μαλούτας για τα βεγγαλικά στην Κοζάνη: Η δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη συνεχίζει να λειτουργεί με ανευθυνότητα

10 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Το πρώτο φιλικό παιχνίδι του Μακεδονικού

Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Σιάτιστας – ΑΣ Ιωνικός 0-0

10 Δεκεμβρίου 2025
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Σύσκεψη αγροτών στο μπλόκο της Μπάρας

10 Δεκεμβρίου 2025
Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

10 Δεκεμβρίου 2025
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Συνελήφθησαν ο ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ στη Φοινικούντα και ο επιχειρηματίας φίλος του – Αναζητείται κι άλλος

10 Δεκεμβρίου 2025
Δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ για τα βεγγαλικά στην κεντρική πλατεία Κοζάνης- Ενημερώθηκε η Εισαγγελία

Δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ για τα βεγγαλικά στην κεντρική πλατεία Κοζάνης- Ενημερώθηκε η Εισαγγελία

10 Δεκεμβρίου 2025
Νεάπολη: Ημερίδα για παιδιά και γονείς για το διαδίκτυο

Νεάπολη: Ημερίδα για παιδιά και γονείς για το διαδίκτυο

10 Δεκεμβρίου 2025
Νίκος Κατσαούνης: Πρόταση για ίδρυση μουσείου Υπεραστικών Λεωφορείων στο ΒΙΟΠΑ Εράτυρας

Νίκος Κατσαούνης: Πρόταση για ίδρυση μουσείου Υπεραστικών Λεωφορείων στο ΒΙΟΠΑ Εράτυρας

10 Δεκεμβρίου 2025
Συνάντηση Έναρξης του Έργου CARED – Κυκλική Γεωργία για την Αγροτική Οικονομική Ανάπτυξη

Συνάντηση Έναρξης του Έργου CARED – Κυκλική Γεωργία για την Αγροτική Οικονομική Ανάπτυξη

10 Δεκεμβρίου 2025
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για την Εγνατία Οδό Α.Ε. Βίντεο

10 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: «Η Καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας»

Δήμος Γρεβενών: «Η Καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας»

10 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστολή  του βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Μιχάλη Γ. Παπαδόπουλου, προς στήριξη και προώθηση της Ανοιχτής επιστολής του Μελισσοκομικού Συλλόγου Κοζάνης με αίτημα «την εξαίρεση των μελισσοκόμων από τους περιορισμούς πρόσβασης στα δάση». 

sierafm by sierafm
18 Αυγούστου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Μιχάλης Παπαδόπουλος
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Επιστολή  του βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Μιχάλη Γ. Παπαδόπουλου, προς στήριξη και προώθηση της Ανοιχτής επιστολής του Μελισσοκομικού Συλλόγου Κοζάνης με αίτημα «την εξαίρεση των μελισσοκόμων από τους περιορισμούς πρόσβασης στα δάση».                          

Προς: ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

1) ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

2) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

3) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

4) ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

5) ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της από 16/08/2021 ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ του ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ, σχετικά με την «Εξαίρεση των μελισσοκόμων από την απαγόρευση πρόσβασης στα δάση», ζητάμε τις άμεσες ενέργειες από μέρους σας, για την θετική έκβαση αυτού.

 Ειδικότερα, σας προωθούμε την ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ και ζητάμε την ικανοποίηση του αιτήματος της εξαίρεσης των μελισσοκόμων από την απαγόρευση πρόσβασης στα δάση διότι κρίνεται απαραίτητο και επιβεβλημένο για την συνέχιση των εργασιών τους, ώστε να επιβιώσουν, μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και να αποφύγουν την οικονομική καταστροφή.

Χρειαζόμαστε την στήριξη σας για την διάσωση του κλάδου των μελισσοκόμων στο μέτρο πάντα του εφικτού, γιατί κινδυνεύουν με ολική καταστροφή και η τραγική αυτή κατάσταση θα έχει μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο.

   Είμαι βέβαιος ότι θα καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του αιτήματός τους.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Κοζάνη 16 – 08 – 2021

Εξαίρεση των μελισσοκόμων από την απαγόρευση πρόσβασης στα δάση.

Η κλιματική κρίση έχει  άμμεσες επιπτώσεις και στην μελισσοκομία της χώρας εδώ και μιά δεκαετία.Τα έντονα και απρόοπτα καιρικά φαινόμενα έχουν επηρεάσει τον κύκλο αναπαραγωγής και δημιουργίας της Φύσης. Με συνέπεια τα μελίσσια να προσπαθούν συνεχώς να προσαρμόζονται σε αυτόν τον  μεταβαλλόμενο κύκλο και εμείς οι μελισσοκόμοι να δυσκολευόμαστε όλο και περισσότερο να έχουμε σταθερή και ποιοτική την παραγωγή μας.

Πυρκαγιές σαν τις φετινές που ελπίζουμε να μην ξανασυμβούν, έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημιές στο φυσικό περιβάλλον  και στην οικονομία μας. Χάθηκαν κάποιες χιλιάδες μελίσσια και χάσαμε εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα μελισσοβοσκής. Εκτιμούμε ότι εξαιτίας αυτού η ετήσια παραγωγή μελιού της χώρας μας θα μειωθεί κατά 5-10 χιλιάδες τόνους για τα επόμενα 20-30 χρόνια. Το κόστος για τη μελισσοκομία είναι τεράστιο και δεν μπορεί να το αντέξει από μόνη της.

Επιβάλλεται να γίνει διάλογος και να δοθούν άμεσα ενισχύσεις στους μελισσοκόμους – πέραν των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για απώλεια των μελισσιών μας – ώστε να φροντίσουμε τα μελίσσια μας και τις οικογένειές μας.

Στη λογική του περιορισμού των πυρκαγιών, η κυβέρνηση αποφάσισε την απαγόρευση δραστηριοτήτων εντός των δασών. Ένα οριζόντιο μέτρο γενικά ορθό , που αφορά όλες τις δραστηριότητες, πλην όμως των χρηστών και φυσικών διαχειριστών του δάσους, όπως είμαστε κι εμείς .

Σε πρώτη φάση συμμορφωθήκαμε κι εμείς παρόλο που μας δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην παραγωγή. Κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί διότι είναι σαν μας απαγορεύται να ασκήσουμε το επάγγελμα μας. Μας απαγορεύεται να φροντίσουμε τα ζωντανά μας, σε μια περίοδο παραγωγική που αγωνιζόμαστε να βγάλουμε εισόδημα!            Θα πρέπει να σας γνωρίσουμε ότι το 65-70% του μελιού που παράγεται στη χώρα μας είναι από τα πευκοδάση και η παραγωγή του ξεκινάει από τα μέσα Ιουλίου.              Οι μελισσοκόμοι κουβαλάμε τα μελίσσια μας στα πευκοδάση όταν αυτά είναι έτοιμα. Κάθε μέρα που χάνουμε για να τα πάμε στα πευκοδάση ή για να τα φροντίσουμε ή για να τα βγάλουμε από αυτά έχει τεράστιο κόστος στην παραγωγή μελιού και την επιβίωση των μελισσιών.

Ζητάμε λοιπόν  την άμεση πρόσβαση των μελισσοκόμων στα Δάση.       

Δεν υπάρχει  κανένας «κίνδυνος ανάφλεξης» από την μελισσοκομία.               Χιλιάδες μελισσοκόμοι είναι στα πευκοδάση της χώρας κάθε χρόνο από τον Αύγουστο μέχρι το Δεκέμβρη και στα ελατοδάση-δρυοδάση από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο.

Η επιστημονική κοινότητα αλλά και η παγκόσμια εμπειρία εκατοντάδων χρόνων το τεκμηριώνει: «Το δάσος ανανεώνεται, προστατεύεται, επιτηρείται μόνο αν είναι σε διαχείριση. Μόνο με τους ανθρώπους του μέσα σε αυτό και κυρίως με τους αγρότες, τους υλοτόμους, τους μελισσοκόμους, τους κτηνοτρόφους-βοσκούς, τους ρητινοσυλλέκτες».

Χρειάζονται άμμεσα μέτρα βεβαίως για την προστασία των δασών  αλλά για εκεί που πρέπει και όχι να θυσιάζεται ένας ολόκληρος κλάδος ,κι ας είναι από τους προστάτες του Δάσους. Ο νόμος άλλωστε επιτρέπει την εγκατάσταση – όχι την απλή τοποθέτηση αλλά τη μόνιμη εγκατάσταση – μελισσοκομείου στα δάση. Ο νόμος επιβάλλει στον μελισσοκόμο να τηρεί κάποιες προφυλάξεις όταν πάει στα μελίσσια του. Αλλά πάνω κι από το νόμο είναι η λογική της επιβίωσης. Δεν καις το σπίτι σου που είναι το δάσος. Δεν καις αυτό που σου δίνει το εισόδημα για να ζήσεις. Το προστατεύεις. Αυτό κάνουμε εδώ και χρόνια.

Η εξαίρεση των μελισσοκόμων από την απαγόρευση πρόσβασης στα δάση , είναι προφανής και αναγκαία. Το γεγονός πως χάθηκε μεγάλο μέρος της παραγωγής στην νότια Ελλαδα από τις πυρκαγιές  δεν πρέπει να επισυμβεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα μέσω της απαγόρευσης μας από την πρόσβαση στο δάσος ,αυτή την φορά .

Τονίζουμε ότι, αν δεν δοθεί άμεσα αυτή η εξαίρεση και δεν μπορούμε να μπούμε άμμεσα στα δάση, ο κλάδος κινδυνεύει άμμεσα με αφανισμό με ότι αυτό συνεπάγεται για εμάς και τις οικογένειες μας , καθώς για το φυσικό περιβάλλον της χώρας και την Ελληνική διατροφική παράδοση.

Με τιμή

Για τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Π.Ε.  Κοζάνης

Ο  Πρόεδρος                                              Ο  Γραμματέας

Αιμίλιος  Μεντεσίδης                                Σωφρόνιος Καραγιαννίδης

Tags: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

ΦΣ Κοζάνης: φουλάρει η προετοιμασία στα 3-5 πηγάδια Νάουσας, ικανοποίηση στο τεχνικό τιμ.

Next Post

Συνελήφθη 54χρονος σε περιοχή της Φλώρινας για  παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Next Post
ΣΥΛΛΗΨΗ

Συνελήφθη 54χρονος σε περιοχή της Φλώρινας για  παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού σε όλο το Δήμο Βοΐου λόγω προβλήματος στην Πραμόριτσα
  • Μαλούτας για τα βεγγαλικά στην Κοζάνη: Η δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη συνεχίζει να λειτουργεί με ανευθυνότητα
  • Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Σιάτιστας – ΑΣ Ιωνικός 0-0
  • Σιάτιστα: Σύσκεψη αγροτών στο μπλόκο της Μπάρας
  • Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr