Επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας και αδυνατίστε εύκολα

Επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας και αδυνατίστε εύκολα

Αν και είναι σημαντικό να παραμένετε δραστήριοι για να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας, είναι απαραίτητο να ξεκουράζεστε αρκετά τη νύχτα, περίπου οκτώ ώρες, ώστε να μη βγουν εκτός ελέγχου οι βιορυθμοί σας.

Πώς να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας; Το πιο πιθανό είναι να έχετε ακούσει για τον μεταβολισμό σε πολλές περιπτώσεις. Αλλά, ίσως να μη γνωρίζετε τι ακριβώς είναι.

Ο μεταβολισμός είναι ένα σύνολο φυσικών και χημικών διεργασιών στο σώμα μας, οι οποίες σχετίζονται με τη χρήση ενέργειας και με άλλες λειτουργίες όπως είναι η πέψη, η αναπνοή, η θερμοκρασία και η κυκλοφορία του αίματος.

Σ’ αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσουμε πώς να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας ώστε ν’ αδυνατίσετε πιο εύκολα, όπως επίσης και τον τρόπο για να το πετύχετε εύκολα με απλές, φυσικές θεραπείες.

Μεταβολισμός και αδυνάτισμα

Ο μεταβολισμός μας είναι εκείνος ο οποίος ρυθμίζει την καύση των θερμίδων στο σώμα μας. Γι’ αυτό, όταν δεν λειτουργεί σωστά μπορεί να μας προκαλέσει την εύκολη αύξηση ή μείωση βάρους, ανεξαρτήτως του τι τρώμε.

Έτσι εξηγείται το γεγονός πως κάποιοι άνθρωποι παίρνουν βάρος παρότι τρώτε πολύ λίγο, ενώ άλλοι είναι συνέχεια αδύνατοι ακόμη και όταν τρώνε μεγάλες ποσότητες.

Τα καλά νέα είναι ότι ορισμένες φυσικές θεραπείες και συμβουλές, μπορούν να μας βοηθήσουν να ισορροπήσουμε τον μεταβολισμό μας χωρίς ν’ αλλοιώσουμε τις υπόλοιπες λειτουργίες του σώματος, το οποίο θα έχει επίδραση στο βάρος, τη θερμοκρασία, την πέψη, κ.λπ.

Μας βοηθά επίσης ν’ αποτρέψουμε μεταβολικές ασθένειες όπως είναι οι παθήσεις του θυρεοειδούς ή ο διαβήτης.

Πώς να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας

1. Πίνετε νερό για να επιταχύνετε τον μεταβολισμό

Αυτή η απλή συνήθεια, την οποία συστήνουν όλοι οι γιατροί και την ακολουθούμε με δυσκολία πολλές φορές, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας.

 • Πίνοντας μικρές, επαναλαμβανόμενες γουλιές μέσα στην ημέρα, από τη στιγμή που ξυπνάτε, με άδειο στομάχι, έως την ώρα που πάτε για ύπνο, θα βοηθήσετε το σώμα σας να διατηρήσει ένα σταθερό μεταβολισμό.
 • Θα σας βοηθήσει επίσης να καθαρίσετε από τοξίνες και ν’ αποτρέψετε την κατακράτηση υγρών.

Αν σας είναι δύσκολο να πίνετε νερό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού και λίγες σταγόνες στέβια, και να το πίνετε είτε ζεστό είτε κρύο, ανάλογα τη διάθεσή σας. Βάλτε δίπλα σας το μπουκάλι και έτσι δε θα το ξεχνάτε.

2. Αποφύγετε την καθιστική ζωή

Ο χειρότερος εχθρός του μεταβολισμού είναι η καθιστική ζωή, διότι έτσι το σώμα σας βυθίζεται σε μια συνεχή παθητική κατάσταση. Οι δουλειές γραφείου και οι ώρες που περνούμε μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή, χειροτερεύουν την κατάσταση.

 • Θέστε έναν στόχο στον εαυτό σας, να σηκώνεστε από την καρέκλα κάθε 30 με 40 λεπτά για λίγα λεπτά και να κάνετε λίγες διατάσεις ή κάποια δουλειά.
 • Παρότι μπορεί να σας φαίνεται ασήμαντο, αυτό θα έχει γενικότερη θετική επίδραση στον μεταβολισμό σας και στη γενική σας υγεία.
 • Δεν θα πρέπει να ξεχνούμε επίσης να κάνουμε μέσης ή υψηλής έντασης γυμναστική, δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

3. Καλή ξεκούραση

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα πρέπει να παραμένουμε δραστήριοι και να κινούμαστε. Τη νύχτα θα πρέπει να ξαπλώνουμε. Χρειαζόμαστε αρκετή, υψηλής ποιότητας, νυχτερινή ξεκούραση.

Το σώμα μας ακολουθεί ορισμένους βιορυθμούς οι οποίοι καθορίζονται από το φως του ηλίου. Έτσι, ο ρυθμός μας θα πρέπει να επιβραδυνθεί από τη δύση του ηλίου, και να ενεργοποιηθεί ξανά την αυγή.

 • Αν υποφέρετε από αϋπνία ή ξυπνάτε κουρασμένοι το πρωί, θα πρέπει να κάνετε ασκήσεις χαλάρωσης ή διαλογισμό. Βάλτε τες στο πρόγραμμά σας τουλάχιστον μια ώρα πριν πάτε στο κρεβάτι.
 • Προσπαθήστε να κρατήσετε απόσταση από όλων των ειδών τις ηλεκτρονικές συσκευές. Εξάλλου, αυτές αλλοιώνουν το νευρικό σύστημα και κάνουν δυσκολότερη τη νυχτερινή ξεκούραση.

4. Να τρώτε πολλές φορές την ημέρα

Πολλοί διατροφολόγοι προτείνουν να τρώτε μικρότερες ποσότητες, αρκετές φορές την ημέρα. Παρόλο που αυτή η σύσταση δεν είναι απαραίτητα σωστή για όλους, οι άνθρωποι που υποφέρουν από αργό μεταβολισμό μπορούν να επωφεληθούν από αυτή τη συμβουλή.

 • Να τρώτε 5 γεύματα την ημέρα, με θρεπτικά και χορταστικά φαγητά, αλλά χωρίς να κάνετε υπερβολές.
 • Αυτές οι τροφές, μαζί με το νερό το οποίο πρέπει να πίνετε με άδειο στομάχι, θα διατηρήσουν σταθερό τον μεταβολισμό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

5. Συνοδεύστε τα φαγητά σας με καρυκεύματα

Τα καρυκεύματα είναι εξαιρετικοί φυσικοί επιταχυντές του μεταβολισμού, αλλά έχουν και άλλες ιδιότητες. Σας προτείνουμε να τρώτε καθημερινά τα ακόλουθα καρυκεύματα:

 • Πιπέρι καγιέν: μία από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για να διεγείρετε το σώμα, προάγει την παραγωγή γαστρικών υγρών, και βοηθά το σώμα να παράγει θερμότητα και να κάψει παραπάνω θερμίδες.
  • Θα πρέπει να ξεκινήσετε να τρώτε πιπέρι καγιέν σιγά-σιγά, ώστε να μην ερεθίσετε το πεπτικό σας σύστημα. Αρχίστε με μια πρέζα και αυξήστε την ποσότητα σταδιακά.
 • Τζίντζερ: διεγερτικό, διουρητικό και καλό για την πέψη σας. Είναι ιδανικό καρύκευμα για το κρέας, το ψάρι και τα γλυκά, όπως επίσης για τα σμούθι και τη λεμονάδα.
 • Κανέλα: η πιο φαρμακευτική ποικιλία είναι η κανέλα Κεϋλάνης. Είναι διεγερτική και αφροδισιακή, καλή για την πέψη σας και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Πηγή:meygeia.gr


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΔΙΑΙΤΑ

Άλλες ειδήσεις

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη!!

Για ακόμη 4 ημέρες θα μυρίσει έντονα καλοκαίρι, όμως από την επόμενη Τρίτη, γρήγορα, ο καιρός θα αλλάξει και έτσι χωρίς να

Σύγχυση με αλλαγή θερινής ώρας. Η ΕΕ την καταργεί αλλά τα κράτη αποφασίζουν

Τα κράτη μέλη θα είναι ελεύθερα να παραμείνουν είτε στη θερινή ώρα είτε στη χειμερινή ώρα, αφού αυτό έγκειται στις

Πανελλήνιες 2018: Ζει και βασιλεύει το σκονάκι -Τα τρία γραπτά που μηδενίστηκαν

Μια μαθήτρια στις Πανελλήνιες 2018 μηδενίστηκε στη Ρόδο χθες καθώς είχε ακουστικό στο αυτί, μέσω του οποίου η αδελφή της

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.