Εργατική Αλληληγγύη: Σύμβαση Υποταγής και Συμβιβασμού

Εργατική Αλληληγγύη:  Σύμβαση Υποταγής και Συμβιβασμού

         ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ      

  • Διοίκηση της ΔΕΗ και εργοδοτικός συνδικαλισμός εκβιάζουν τους εργαζόμενους.
  • Διαιωνίζουν τα μνημονικά μέτρα
  • Αλλάζουν προς το χειρότερο τις εργασιακές σχέσεις
  • Προωθούν την ιδιωτικά ασφάλιση

Στα χνάρια της ΓΣΕΕ  που συμμαχώντας με όλες τις μνυμονιακές κυβερνήσεις   ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ και  ΣΥΡΙΖΑ   έχουν καταργήσει στην ουσία  τις συλλογικές συμβάσεις, και όπου υπογράφονται είναι εκβιαστικές και καταστροφικές για τα συμφέροντα των εργαζομένων, ακολουθώντας τις επιταγές των εργοδοτών και του κεφαλαίου, ΓΕΝΟΠ και εργοδοτικά σωματεία   με την δι οίκηση της ΔΕΗ προχωρούν στην υπογραφή μίας ακόμα εξευτελιστική μνυμονιακή σύμβαση.

Αυτή η συλλογική σύμβαση που υπογράφεται κυριολεχτικά την τελευταία στιγμή εκβιαστικά υπό τον φόβο της λήξης της μετενέργειας, μετά από πολύμηνη αναμονή και αγωνία από τους εργαζόμενους και με διαδικασίες που δεν τιμούν το συνδικαλιστικό κίνημα, με συζητήσεις σε κλειστά γραφεία και παζάρια κάτω από το τραπέζι, μακριά από τους εργαζόμενους και διασπορά ψευδών ειδήσεων θα έχει αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους.

Έκαναν ότι μπορούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια  να διαλύσουν την κοινωνική ασφάλιση και την δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφήνοντας ανασφάλιστους τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, έρχονται τώρα να την παραδώσουν στα ιδιωτικά συμφέροντα   με ομαδική ιδιωτική ασφάλιση,   και μάλιστα οι όροι και το τίμημα θα γίνουν γνωστά το 2019 και πάντα με βάση τον μνημονιακό νόμο 4024/2011 δηλαδή να μην ξεπερνάμε το 65% του εισοδήματος του 2009.

Καταργούν κάθε δικαίωμα διεκδίκησης των εργαζομένων για αναπλήρωση απωλειών που έχουν υποστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια αφαιρώντας από την σύμβαση την παράγραφο της σύμβασης του 2015 με την οποία οι εργαζόμενοι έστω και μετά την ψευδεπίγραφη έξοδο από τα μνημόνια θα έπαιρναν ένα μισθολογικό κλιμάκιο από αυτά που τους είχαν κόψει το 2012.

Πιστεύουμε πως οι αλλαγές στον Κ.Κ.Π (Κανονισμός Καταστάσεων Προσωπικού) ΔΕΗ που περιέχει η σύμβαση και δεν αναφέρεται κανείς σε αυτές, ανοίγουν τα παράθυρα για χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων στην ΔΕΗ.  δίνει το δικαίωμα στην διοίκηση να προσλαμβάνει έκτακτους εργαζόμενους, με τις iδη υπάρχουσες εργασιακές σχέσεις, δικαιώματα και μισθούς, για οργανικές θέσεις. Με αυτόν τον τρόπο η διοίκηση απαλλάσσεται να προσλαμβάνει τακτικό προσωπικό. Αλλάζουν τους όρους στις κατηγορίες, στις βαθμίδες και στις ειδικότητες ανάμεσα σε διαφορετικές στάθμες σπουδών.

Αδικεί τους νέο προσλαμβανόμενους, που δεν θα αναγνωριστεί η προϋπηρεσία τους αν δεν ήταν στην ίδια ειδικότητα και καθήκοντα.

Αφήνει έκθετους τους εργαζόμενους στα πειθαρχικά συμβούλια  στις ορέξεις των νέων αφεντικών ιδιωτών των προς πώληση μονάδων που θα έχουν και τον τελευταίο λόγο.

Πανηγυρίζουν αντί να απολογούνται  για τις αδικίες που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια και παρουσιάζουν ως θετικές τις αλλαγές στα τερματικά κλιμάκια όπως και για τον μη συμψηφισμό της αποζημίωσης που θα έπρεπε να ισχύει από τότε που το ασφαλιστικό μας από αυτασφάλιση έγινε ταμείο με όλα τα καταστροφικά επακόλουθα.

Συνάδελφοι – σσες

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» με ομόφωνη απόφαση του Δ/Σ αποφάσισε να μην συνυπογράψει αυτήν την σύμβαση της ντροπής. Δεν δεχόμαστε να εμπαίζονται και να εκβιάζονται οι εργαζόμενοι με αυτόν τον εξευτελιστικό τρόπο.

Διατηρούμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε, κόντρα στην ηττοπάθεια και στον συμβιβασμό του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Για όλα αυτά που μας ανήκουν:

  • Καλύτερες εργασιακές σχέσεις. Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Αναπλήρωση των απωλειών των εισοδημάτων των εργαζομένων από την λαίλαπα των μνημονίων.
  • Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, με ίσες εργασιακές σχέσεις και εργατικά δικαιώματα.
  • Κοινωνική ασφάλιση και δημόσια υγεία για όλους τους εργαζόμενους.

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ

 

 


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Άλλες ειδήσεις

Η Σιάτιστα σας περιμένει στα έθιμα του Δωδεκαήμερου – Bίντεο από τη ΣΤ’ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας

Σιάτιστα, η πόλη της παράδοσης, της παιδείας και του πολιτισμού, η πόλη των παμπάλαιων εθίμων. Μια ευκαιρία για όμορφη χειμωνιάτικη

Η Αποκριά στην Κοζάνη. Το πρόγραμμα

Η Αποκριά στην Κοζάνη έχει κάτι ξεχωριστό. Είναι ένα λαϊκό πολιτιστικό δρώμενο με μεγάλη δυναμική, που συνδυάζει την παράδοση με

Δήμος Σερβίων Βελβεντού: Σχετικά με ανάρτηση ευχαριστήριας επιστολής του Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σερβίων

Σχετικά με ανάρτηση ευχαριστήριας επιστολής του Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σερβίων κ. Γκόγκου Δημήτριου το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.