• Latest

Εργατική Λέσχη: Συγκέντρωση – πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

15 Νοεμβρίου 2019
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

58η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

20 Νοεμβρίου 2025
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης:  Βιολέτα Ίκαρη – Μανόλης Ανδρουλιδάκης «Βόλτα»

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης:  Βιολέτα Ίκαρη – Μανόλης Ανδρουλιδάκης «Βόλτα»

20 Νοεμβρίου 2025
Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ο Γιώργος Λιάνης

Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ο Γιώργος Λιάνης

20 Νοεμβρίου 2025
Ο Τάσος Ροβυθάκης λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στην Κοζάνη

Η Ολυμπιακή Φλόγα στα Γρεβενά. Η Πόλη υποδέχεται το κορυφαίο σύμβολο του Ολυμπισμού!!!

20 Νοεμβρίου 2025
Τα ΚΕΠ του Δήμου Βοΐου εκσυχρονίζονται

Τα ΚΕΠ του Δήμου Βοΐου εκσυχρονίζονται

20 Νοεμβρίου 2025
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Co-Creating the Future: Νέες Ιδέες, Νέοι Άνθρωποι, Νέες Αγορές”

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Co-Creating the Future: Νέες Ιδέες, Νέοι Άνθρωποι, Νέες Αγορές”

20 Νοεμβρίου 2025
καιρος βροχη

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

20 Νοεμβρίου 2025
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 21-23 Νοεμβρίου 2025

20 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (2-7 Σεπτεμβρίου 2024)

Δήμος Γρεβενών: Κλειστός δρόμος από Μικρολίβαδο προς Μοναχίτι προς λόγω φθορών στο οδόστρωμα από τις έντονες βροχοπτώσεις

20 Νοεμβρίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

Πράσινο φως από την Κομισιόν: Ξεκινούν οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

20 Νοεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΒ

Η ΔΕΥΑ Βοΐου ενημερώνει ότι λόγω των έντονων βροχοπτώσεων ενδέχεται να παρουσιαστεί προσωρινή θολότητα στο πόσιμο νερό

20 Νοεμβρίου 2025
σχολειο

Δασκάλα κατήγγειλε παιδί Α’ Δημοτικού για θωπεία, επειδή ήθελε να της δείξει ζωγραφιά και την άγγιξε

20 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εργατική Λέσχη: Συγκέντρωση – πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

sierafm by sierafm
15 Νοεμβρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Να μην ξαναμπούν σε “γύψο” οι δημοκρατικές κατακτήσεις και ελευθερίες του λαού.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου, φέρνει ξανά το λαό αντιμέτωπο με μια πολύ σκληρή επίθεση του κεφαλαίου και της αστικής τάξης συνδυασμένη με έντονη καταστολή οποιασδήποτε φωνής αντίστασης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πατώντας στο δρόμο που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στη λογική του “νόμος είναι το δίκιο του κεφαλαίου και των επενδυτών”, μας φέρνει αντιμέτωπους με ένα συνεχές ξεπούλημα όλων των δημόσιων αγαθών,  με συνεχείς ιδιωτικοποιήσεις, αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ αλλά και φοροελαφρύνσεις στους κεφαλαιούχους.

Παράλληλα, βλέπουμε την καταστροφή του περιβάλλοντος για συμφέροντα εταιρειών που σχετίζονται με την ενέργεια αλλά και τη συμμετοχή της χώρας μας, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, στα διάφορα ενεργειακά παιχνίδια που αφορούν το μοίρασμα των ΑΟΖ οξύνοντας τους ανταγωνισμούς στη Μεσόγειο. Βέβαια, το ποιος θα είναι αυτός που θα εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα δεν αφορά τον λαό αλλά τα κέρδη των επιχειρήσεων που διεκδικούν το μερίδιό τους.

Η κυβέρνηση για να πετύχει τους στόχους της επιβάλει την καταστολή στην πιο ακραία μορφή της. Έτσι μέσα στο τελευταίο διάστημα έχουμε δει βίαιες εκκενώσεις καταλήψεων, στοχοποιήσεις αγωνιστών/ριών, επιθέσεις της ΕΛΑΣ με χυδαία χρήση της εξουσίας της σε όποια φωνή θέλουν να φιμώσουν, καταστολή απεργιών και γενικότερα έντονη αστυνομοκρατία.

Αποκορύφωμα όλων αυτών είναι τα γεγονότα που έγιναν τη Δευτέρα 11/11 στην ΑΣΟΕΕ, όπου μετά την κατάργηση του ασύλου οι δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στο χώρο, ασκώντας βία στους φοιτητές και κάνοντας προσαγωγές, συλλήψεις και εντός του Πανεπιστημίου. Επιπλέον, ίδια σκηνικά προετοιμάζουν και για το ΑΠΘ αφού η πρυτανεία πήρε απόφαση για lock out του Πανεπιστημίου την ίδια στιγμή που οι σύλλογοι έχουν πάρει αγωνιστικές αποφάσεις για καταλήψεις τις ημέρες αυτές.

Σε μια εποχή σκληρής αστικής κυριαρχίας σε κάθε επίπεδο, η ιστορία των λαϊκών αγώνων τείνει να παραχαραχτεί και να νοηματοδοθεί σύμφωνα με τις κυρίαρχες επιταγές (όπως συνέβαινε σε κάθε τέτοια εποχή). Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν αποτελεί εξαίρεση, μπροστά σε αυτή την ιστορικών διαστάσεων επίθεση του κεφαλαίου για παραχάραξη της ιστορίας. Αστικά κόμματα, ΜΜΕ και εν γένει όλοι οι ιδεολογικοί μηχανισμοί του κράτους και του κεφαλαίου προσπαθούν να απογυμνώσουν την αντίσταση κατά της χούντας από τον πολιτικό και ταξικό της πυρήνα.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου όμως, δεν ήταν μια νομοτελειακή ούτε μια ανεπανάληπτη στιγμή, ήταν το αποκορύφωμα της λαϊκής οργής απέναντι στην τυραννία, που εγκυμονούνταν στην κοινωνία όπως και σήμερα. Ήταν πάλη ενάντια στην καταστολή και την βίαια καταπάτηση των λαϊκών ελευθεριών, πάλη για ψωμί και παιδεία, πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Ωστόσο, δεν υφίσταται απλά ως μια ιστορική στιγμή, που έχει μπει στο μουσείο, καθώς τα αιτήματα της εξέγερσης παραμένουν ακόμα καίρια. Βλέπουμε σε ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο την απάντηση που δίνουν οι λαοί στη συνεχόμενη επίθεση που δέχονται από το σύστημα προκειμένου αυτό να συνεχίσει συντηρείται. Όλες αυτές οι εξεγέρσεις είναι μόνο η αρχή για νέους αγώνες, που θα δικαιώσουν τα αιτήματά μας. Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!

Να βαδίσουμε ξανά τον δρόμο του Νοέμβρη, τον δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα και της εξέγερσης, για τα πολυτεχνεία της γενιάς μας, για να δικαιωθεί τελικά ο αγώνας για ‘‘ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ’’

 Συγκέντρωση-πορεία την Κυριακή 17/11, στις 17:00, στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης.

 

Tags: ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης, επισκέφθηκε ο νέος Διοικητής του ΟΑΕΔ

Next Post

«Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων – ο χαιρετισμός του Δημάρχου»

Next Post

«Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων – ο χαιρετισμός του Δημάρχου»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • 58η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
  • Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης:  Βιολέτα Ίκαρη – Μανόλης Ανδρουλιδάκης «Βόλτα»
  • Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ο Γιώργος Λιάνης
  • Η Ολυμπιακή Φλόγα στα Γρεβενά. Η Πόλη υποδέχεται το κορυφαίο σύμβολο του Ολυμπισμού!!!
  • Τα ΚΕΠ του Δήμου Βοΐου εκσυχρονίζονται

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr