• Latest

«Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων – ο χαιρετισμός του Δημάρχου»

15 Νοεμβρίου 2019
Δήμος Βοΐου:  Θερινό Σινεμά στη Νεάπολη – Σύλλογος Εθελοντών Νέων Νεάπολης

Δήμος Βοΐου:  Θερινό Σινεμά στη Νεάπολη – Σύλλογος Εθελοντών Νέων Νεάπολης

21 Ιουλίου 2026
Σε Νυμφαίο και Λέχοβο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμαρχος Αμυνταίου

Σε Νυμφαίο και Λέχοβο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμαρχος Αμυνταίου

21 Ιουλίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Δήμο Βοΐου την Τετάρτη 22.07.2026

21 Ιουλίου 2026
Δήμος Γρεβενών: Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων και μέτρα προστασίας από τον καύσωνα

10 απλές οδηγίες για προστασία από τον καύσωνα

21 Ιουλίου 2026
ΚΑΦΕΣ

Ασφαλής για την καρδιά η κατανάλωση έως και πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα

21 Ιουλίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Νεκρή 71χρονη μετά από παράσυρση από τουριστικό λεωφορείο

21 Ιουλίου 2026
Πυροσβέστες απεγκλώβισαν 12χρονη από φρεάτιο

Πυροσβέστες απεγκλώβισαν 12χρονη από φρεάτιο

21 Ιουλίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεκρή 16χρονη μετά από κατανάλωση αλκοόλ

21 Ιουλίου 2026
πισινα

Στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ: Δήλωνε άστεγη αλλά έμενε σε…. βίλα με πισίνα!

21 Ιουλίου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Μια μόνο αίτηση για όλα τα επιδόματα & προγράμματα

21 Ιουλίου 2026
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑ

Δείτε πόσο καθαρή είναι η παραλία που κάνετε μπάνιο: Η πλατφόρμα με όλες τις επίσημες μετρήσεις

21 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

ΕΕΤΑΑ: Ποιοι παίρνουν τα περισσότερο μόρια για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

21 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων – ο χαιρετισμός του Δημάρχου»

sierafm by sierafm
15 Νοεμβρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
7
SHARES
9
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τα Σέρβια επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Νοεμβρίου ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Στην είσοδο της κεντρικής πλατείας τον κο Τσίπρα υποδέχθηκε ο δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου και πλήθος κόσμου.

Μετά από μία ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στο γραφείο του Δημάρχου, μετέβησαν στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο είχε συγκληθεί σε έκτακτη συνεδρίαση.

Κηρύσσοντας την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κος Νικόλαος Μπουκουβάλας, και αφού χαιρέτισε με τη σειρά του τον κο Τσίπρα, έκανε μία αναφορά στην ιστορία της πόλης και της περιοχής από την παλαιολιθική εποχή μέχρι και τα νεότερα χρόνια.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Σερβίων κος Βασίλειος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε έναν εκτενή κατάλογο θεμάτων και προβλημάτων που απασχολούν τον Δήμο, καθώς και τους κατοίκους του. Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί στον χειρισμό από την πλευρά του Δημάρχου της διαδικασίας εγκατάστασης προσφύγων στην Νεράιδα λέγοντας: «Όλο το δημοτικό συμβούλιο δεν ήταν αρνητικό να έρθουν πρόσφυγες, ακόμα και η παράταξη της κας Σπυρίδου που δεν συμμετέχει, αλλά ο μονοσήμαντος χειρισμός του δημάρχου στο προσφυγικό ήταν υπερβολικός».

Ο Δήμαρχος Σερβίων κος Ελευθερίου παίρνοντας στη συνέχεια τον λόγο καλωσόρισε τον τέως πρωθυπουργό λέγοντας:

«Κύριε Πρόεδρε

Έχω την τιμή, αλλά και τη μεγάλη χαρά, να σας καλωσορίσω σήμερα στα Σέρβια.

Η περιοχή μας, η πόλη μας, οι άνθρωποί μας διακατεχόταν ανέκαθεν από δημοκρατικά ιδεώδη, για τα οποία πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος και καταστροφής.

Τα Σέρβια ανήκουν στις ΜΑΡΤΥΡΙΚΕΣ  ΠΟΛΕΙΣ που πλήρωσαν ακριβά την αντίστασή τους στις φασιστικές ορδές, αλλά ποτέ δεν υπαναχώρησαν, ποτέ δεν συμβιβάστηκαν και δεν απεμπόλησαν την πίστη τους στη δημοκρατία και τις ανθρωπιστικές αξίες.

Μεγάλο μέρος –ίσως το μεγαλύτερο- των κατοίκων του Δήμου μας  άλλωστε ανήκουν σε προσφυγικές οικογένειες με καταγωγή από τον Πόντο και την Μικρά Ασία.

Οι μνήμες του ξεριζωμού και του θανάτου μπορεί να φθήνουν, οι μαρτυρίες να χάνονται μαζί με τους ανθρώπους, αλλά η φλόγα που κατάκαψε τους Έλληνες το 1922 συνεχίζει να σιγοκαίει, συνεχίζει να δαυλίζει τις καρδιές των νέων ανθρώπων που αρνούνται να ξεχάσουν, που αντιδρούν στη λήθη του ξεριζωμού και της προσφυγιάς.

Αυτός ο τόπος λοιπόν, που γνωρίζει πολύ καλά τις σημαίνει πόλεμος, διωγμός και προσφυγιά είναι και θα είναι πάντα μια ανοιχτή αγκαλιά για ανθρώπους που έχουν ανάγκη, για ανθρώπους που από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν χωρίς σπίτι, χωρίς υπάρχοντα και πατρίδα, για ανθρώπους που χάσαν παιδιά και οικογένειες …

Η ίδια πάντα ιστορία!  Τα ίδια αθώα θύματα!  Το ίδιο πάντα καθήκον!

Δεν είναι ένα ακόμη τηλεοπτικό ρεπορτάζ, δεν είναι ένα επικριτικό ή διθυραμβικό άρθρο σε μια εφημερίδα ή σε ένα ηλεκτρονικό μέσο – είναι ΚΑΘΗΚΟΝ, είναι χρέος προς τους προγόνους μας που υπέστησαν την προσφυγιά, είναι χρέος προς τους προγόνους μας που έδωσαν στον βασιλιά των θεών τους το προσωνύμιο ΞΕΝΙΟΣ.

Κε Πρόεδρε

Γνωρίζω την ευαισθησία σας για το θέμα, γνωρίζω την προσπάθεια της κυβέρνησής σας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος και την απάλυνση του πόνου και της απελπισίας  αυτών των ανθρώπων.

Πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά, αλλά πρωτίστως πρέπει να αφυπνισθούμε σαν λαός, σαν άνθρωποι, να αφήσουμε την καρδιά μας να αποφασίσει, να αφήσουμε τη μνήμη του άδικου αίματος να μας καθοδηγήσει.

Δεν είναι δικά μας τα ρατσιστικά και ξενοφοβικά κηρύγματα, δεν είναι δικές μας οι φασιστικές και μισάνθρωπες πρακτικές, άλλο είναι το ελληνικό πνεύμα, άλλες είναι οι διδαχές του γένους μας».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Σερβίων έκανε αναφορά στη διάσπαση του πρώην δήμου Σερβίων-Βελβεντού και τα προβλήματα βιωσιμότητας, που προκύπτουν για τους νεοσυσταθέντες δήμους, καθώς και σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς παίρνοντας με τη σειρά του το λόγο ανάφερε ότι είναι γνώστης της δημοκρατικής ιστορίας του τόπου και του τιμήματος που πλήρωσε στις δύσκολες στιγμές της ιστορίας, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ακόμα εδώ είναι νωπή η μνήμη για την προσφυγιά και χαίρομαι πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα στα Σέρβια χωρίς κραυγές μίσους και μισαλλοδοξίας».

Μάλιστα εστίασε  στην ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη φιλοξενία ομάδας προσφύγων σε ξενοδοχείο της Νεράιδας, κάτι που θα επιθυμούσε να κάνουν όλα τα δημοτικά συμβούλια. Αναφέρθηκε και στην αποτυχία της τωρινής κυβέρνησης που προεκλογικά διατείνονταν ότι θα έλυνε το προσφυγικό πρόβλημα, το οποίο με  την αλόγιστη και επιπόλαια στάση της έχει διογκώσει.

Τέλος αναφέρθηκε στη δημιουργία από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ του ταμείου δίκαιης μετάβασης, το οποίο και «προίκισε» με 60 εκ ευρώ.

 «Κάναμε πράξη την ιδέα για την στήριξη ολόκληρης της περιφέρειας και όχι μόνο των ενεργειακών δήμων, άρα και των Σερβίων»  ανάφερε χαρακτηριστικά εισπράττοντας τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

Κλείνοντας την ομιλία του στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων ο κος Τσίπρας εξέφρασε την ευχή τα Σέρβια να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν την ιστορία, τη φυσική ομορφιά και τις δυνατότητες του τόπου, ώστε να γίνουν κέντρο αγροτικής ανάπτυξης της περιοχής, καθώς και τουριστικός προορισμός.-

Tags: ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ
Previous Post

Εργατική Λέσχη: Συγκέντρωση – πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Next Post

Δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τη Δυτική Μακεδονία – Σπύρος Πρωτοψάλτης: «Δημιουργείται ευνοϊκό κλίμα για νέες θέσεις εργασίας μέσα από στοχευμένα προγράμματα»

Next Post

Δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τη Δυτική Μακεδονία – Σπύρος Πρωτοψάλτης: «Δημιουργείται ευνοϊκό κλίμα για νέες θέσεις εργασίας μέσα από στοχευμένα προγράμματα»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Βοΐου:  Θερινό Σινεμά στη Νεάπολη – Σύλλογος Εθελοντών Νέων Νεάπολης
  • Σε Νυμφαίο και Λέχοβο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμαρχος Αμυνταίου
  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Δήμο Βοΐου την Τετάρτη 22.07.2026
  • 10 απλές οδηγίες για προστασία από τον καύσωνα
  • Ασφαλής για την καρδιά η κατανάλωση έως και πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr