ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,
Κοζάνη: Νέα ταλαιπωρία στην Εγνατία Οδό – Ουρές χιλιομέτρων μετά από βλάβη νταλίκας
έμφυλη βία
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Επιμελείται ο Γιώργος Ζιμπιλίδης, ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος
Στήριξη τριετίας για το άλμα ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ζήτησε από τον Πρωθυπουργό ο Πρύτανης Θεόδωρος Θεοδουλίδης
ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΡΑΚΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Το πρόγραμμα των 44ων Λασσανείων του Δήμου Κοζάνης
“4ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας  Let’s Get Together “
Σε αυξημένη ετοιμότητα η Π.Ε. Κοζάνης για την αντιμετώπιση πυρκαγιών
Μαγευτική μουσική βραδιά στα Πλινθόκτιστα του Άνω Κρανιώνα με την Αναστασία Μουτσάτου
Σιάτιστα: Ξεκίνησαν τα έργα. Κλειστό το κέντρο. Βίντεο και φωτογραφίες
Αστυνομικοί ντύθηκαν εργάτες και «έκοψαν» 967 κλήσεις σε οδηγούς!

ΕΡΤ: Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημόσια τηλεόραση

Οι προοπτικές της ΕΡΤ και η δυνατότητά της να μετεξελιχθεί σε μια σύγχρονη και πλουραλιστική δημόσια ραδιοτηλεόραση ήταν το αντικείμενο υπουργικής σύσκεψης η οποία διεξήχθη το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι εκ του νόμου συναρμόδιοι υπουργοί  που μετέχουν στη Γενική Συνέλευση της ΕΡΤ κ.κ. Στ. Πέτσας, Χρ. Σταϊκούρας και Λίνα Μενδώνη, ενώ παρών ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτ. Αυγενάκης λόγω των πολλών αθλητικών γεγονότων που μεταδίδει η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τις πηγές της κυβέρνησης, στο πρώτο μέρος της σύσκεψης παρών ήταν και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Γιάννης Δρόσος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέλυσε τις τηλεοπτικές και οικονομικές επιπτώσεις που έχει στο πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ η μετάδοση αγώνων των τριών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

Ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την ενημέρωση και καθώς ο κ. Δρόσος έχει υποβάλει την παραίτησή του, ο κ. Μητσοτάκης τού ζήτησε να παραμείνει στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, μέχρις ότου ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Πρόθεση της νέας κυβέρνησης είναι η ΕΡΤ να ανταποκριθεί στο ρόλο που αναμένουν οι πολίτες από εκείνην. Να γίνει δηλαδή μια υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκή δημόσια ραδιοτηλεόραση, η οποία θα προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία και βέβαια θα προάγει τον πολιτισμό, όπως είναι εκ του Συντάγματος υποχρέωσή της.

Πηγή:Real.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *