Παρουσίαση Βιβλίου: «Στα χνάρια του Μεγαλέξανδρου» του Πάρη Γαβριηλίδη στη Σιάτιστα
Ή τα κέρδη τους ή η ζωή μας! Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Επιμελείται ο Γιώργος Ζιμπιλίδης, ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος
Κοζάνη: Νέες συλλήψεις για ηρωίνη
Τέλος στην εξαγωγή Λιγνίτη στα Σκόπια  – Νέο  κύμα ανέργων στην περιοχή
Δήμος Γρεβενών: Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων και μέτρα προστασίας από τον καύσωνα
Φουσκωμένη κοιλιά; Οι τροφές που μπορούν να σε βοηθήσουν να νιώσεις πιο ανάλαφρα
Αγριογούρουνο τραυμάτισε στο πόδι 65χρονο κυνηγό σε περιοχή ανάμεσα σε Σκαφίδι και Βατερό
Τραυματισμός 13χρονου σε θαλάσσια παιδική χαρά στη Θάσο
ΚΟΥΝΟΥΠΙ
βια Βιασμός παιδι
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

ΕΡΤ: Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημόσια τηλεόραση

Οι προοπτικές της ΕΡΤ και η δυνατότητά της να μετεξελιχθεί σε μια σύγχρονη και πλουραλιστική δημόσια ραδιοτηλεόραση ήταν το αντικείμενο υπουργικής σύσκεψης η οποία διεξήχθη το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι εκ του νόμου συναρμόδιοι υπουργοί  που μετέχουν στη Γενική Συνέλευση της ΕΡΤ κ.κ. Στ. Πέτσας, Χρ. Σταϊκούρας και Λίνα Μενδώνη, ενώ παρών ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτ. Αυγενάκης λόγω των πολλών αθλητικών γεγονότων που μεταδίδει η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τις πηγές της κυβέρνησης, στο πρώτο μέρος της σύσκεψης παρών ήταν και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Γιάννης Δρόσος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέλυσε τις τηλεοπτικές και οικονομικές επιπτώσεις που έχει στο πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ η μετάδοση αγώνων των τριών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

Ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την ενημέρωση και καθώς ο κ. Δρόσος έχει υποβάλει την παραίτησή του, ο κ. Μητσοτάκης τού ζήτησε να παραμείνει στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, μέχρις ότου ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Πρόθεση της νέας κυβέρνησης είναι η ΕΡΤ να ανταποκριθεί στο ρόλο που αναμένουν οι πολίτες από εκείνην. Να γίνει δηλαδή μια υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκή δημόσια ραδιοτηλεόραση, η οποία θα προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία και βέβαια θα προάγει τον πολιτισμό, όπως είναι εκ του Συντάγματος υποχρέωσή της.

Πηγή:Real.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *