• Latest
ΔΕΗ

Ερχονται μηνιαίοι λογαριασμοί από τη ΔΕΗ- Ποιους αφορά

24 Νοεμβρίου 2017
ποδια

Ποδόλουτρο με αλάτι και ξύδι: Ποια τα οφέλη και γιατί το συνιστούν οι ειδικοί

18 Αυγούστου 2026
ΜΑΜΑ ΠΑΙΔΙ

Νέα έρευνα: Οι γυναίκες με δύο έως τρία παιδιά γερνούν πιο αργά

18 Αυγούστου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Ηλικιωμένη έπεσε ενώ επιβιβαζόταν σε λεωφορείο και έχασε τη ζωή της

18 Αυγούστου 2026
Πρώτη νύχτα γάμου στο… νοσοκομείο!

Πέθανε 39χρονη έγκυος στον έκτο μήνα

18 Αυγούστου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Ρομά μπούκαραν σε Αστυνομικό Τμήμα για να πάρουν προσαχθέντα!

18 Αυγούστου 2026
Σίφνο: Τρεις νεκροί από πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου στο κέντρο του νησιού

Σίφνο: Τρεις νεκροί από πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου στο κέντρο του νησιού

18 Αυγούστου 2026
πλειστηριασμοί, σπιτια, σπιτι

Έρχονται νέοι πλειστηριασμοί για οφειλές στο Δημόσιο από τον Σεπτέμβριο

18 Αυγούστου 2026
καιρός

Καιρός: Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία – Μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά

18 Αυγούστου 2026
Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για έργα βελτίωσης προσβασιμότητας Δημοτικών Σχολείων

Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για έργα βελτίωσης προσβασιμότητας Δημοτικών Σχολείων

17 Αυγούστου 2026
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο του έργου «Αντικατάσταση του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Πόλης Καστοριάς» επί της οδού 11ης Νοεμβρίου

17 Αυγούστου 2026
Ζαγκουντίνος Δημήτριος: Το μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά

Η νεολαία «πιάνει ξανά τον χορό» στο Βόιο: Μια βιωματική ματιά στα πανηγύρια και τις εκδηλώσεις του Δήμου Βοΐου …του Δημήτρη Ζαγκουντίνου

17 Αυγούστου 2026
Χρήστος Ι. Π. Κολοβός: Μύθοι και αλήθειες για τη λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5

Η επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων αποτελεί Εθνική αναγκαιότητα και «υπέρτατο δημόσιο συμφέρον»… του Στεφάνου Πράσσου

17 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 18 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ερχονται μηνιαίοι λογαριασμοί από τη ΔΕΗ- Ποιους αφορά

sierafm by sierafm
24 Νοεμβρίου 2017
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΕΗ
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Mηνιαίους λογαριασμούς για τους καταναλωτές που πληρώνουν ηλεκτρονικά θα εκδίδει η ΔΕΗ σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης Μανόλη Παναγιωτάκη, ο οποίος σε ομιλία του χαρακτήρισε ανέφικτο αλλά και μη απαραίτητο τον στόχο του μνημονίου για μείωση του μεριδίου αγοράς στο 50%.

Ο κ. Παναγιωτάκης, μιλώντας στο συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2017» του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) οι καταναλωτές που πληρώνουν ηλεκτρονικά τώρα ειναι 850.000, ενώ το 2018 προβλέπεται να είναι 2 εκατ. και σε αυτούς αφορά η έκδοση μηνιαίων λογαριασμών.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για την πώληση λιγνιτικών μονάδων που είναι σε εξέλιξη, ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε ότι κρίσιμος παράγοντας είναι το εύλογο τίμημα που θα εισπράξει η επιχείρηση το οποίο, όπως είπε, θα επιτρεψει τη στροφή σε άλλες επενδύσεις, στρατηγικής σημασίας και πιο αποδοτικές όπως οι ανανεώσιμες πηγές.

«Σε ένα χρόνο η αγορά θα έχει διαφορετική εικόνα από σήμερα. Η ΔΕΗ θα έχει μερίδιο κάτω του 50% στην παραγωγή και σημαντική αλλά όχι δεσπόζουσα θέση. Θα υπάρχουν πολλοί ισχυροί παίκτες και αυτοί που θα πάρουν λιγνιτικές μονάδες καλό είναι να πάρουν και μερίδιο αγοράς.

Με την πώληση των μονάδων θα γίνει επένδυση ύψους 800-900 εκατ. Ευρώ στη Φλώρινα , στα ορυχεία και την κατασκευή της δεύτερης μονάδας, που δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει από τη ΔΕΗ» ανέφερε ο πρόεδρος της επιχείρησης.

Ανέφικτος ο στόχος να φύγουν 4,5 εκατ. ρολόγια έως το 2020

Αντίθετα στο επιπεδο της λιανικής, η εκτιμηση της ΔΕΗ ειναι πως ο στόχος για περιορισμό του μεριδίου στο 50% ως το 2020 ειναι ανέφικτος αλλά και αχρείαστος. Όπως είπε, μόνο το 3,5% των καταναλωτών έχουν μετακινηθεί από τη ΔΕΗ (σε επίπεδο όγκου το μερίδιο της ΔΕΗ είναι 83,5%) και για να επιτευχθεί ο στόχος πρέπει να φύγουν 4,5 εκατ. ρολόγια. «Δεν έχω δει κανενα επιχειρηματικό πλάνο γι’ αυτό», είπε ο κ. Παναγιωτάκης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ζητησε να απεμπλακεί ο σχεδιασμός της αγοράς από τη διαπραγμάτευση καθώς, όπως είπε, ο σχεδιασμός δεν μπορεί να γίνει βάζοντας «τικ» στα κουτάκια που μας έχουν δώσει οι προιστάμενοί μας. Ζήτησε επίσης το κόστος του Κοινωνικού Τιμολογίου να καταβάλλεται από τον προυπολογισμό και όχι από τους προμηθευτές.

Άσκησε εξάλλου κριτική στον τροπο λειτουργίας του δικτυου διανομής (η σημερινή κατάσταση, όπως είπε, δεν είναι αποδεκτή και πρέπει να αλλάξει), ενώ ανήγγειλε παρεμβάσεις για τη δημιουργία «έξυπνου νησιού» με αυξημένη συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

ΤΑ ΕΛΠΕ

Για τρίτη συνεχή χρονιά τα συγκρίσιμα κέρδη EBITDA (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) των ΕΛΠΕ θα κινηθούν σε ιστορικό υψηλό, ξεπερνώντας τα 800 εκατ. ευρώ, ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Ομίλου Ευστάθιος Τσοτσορός, τονίζοντας ότι μετά τη διεθνή συγκριτική αξιολόγηση των επιδόσεων της τριετίας, ο Όμιλος συμπεριλήφθηκε στις 100 κορυφαίες ενεργειακές εταιρείες παγκοσμίως (TOP 100 GLOBAL ENERGY LEADRES), σύμφωνα με την κατάταξη της Reuters Thomson για το 2017.

Ο κ. Τσοτσορός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις έρευνες υδρογονανθράκων, σημειώνοντας ότι είναι καθοριστικής σημασίας για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας και την ενίσχυση της ενεργειακής της ασφάλειας, ενώ ενδεικτικό των προσδοκιών είναι το ενδιαφέρον που έχουν δείξει κατά την τελευταία διετία διεθνείς ενεργειακοί Όμιλοι, εγνωσμένου κύρους.

Στους στόχους του ομίλου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η ενεργή παρουσία στο εγχείρημα Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων, με την επίτευξη διεθνών συνεργασιών με κορυφαίους ενεργειακούς ομίλους, όπως η Exxon, η Total, η Edison, η περαιτέρω ανάπτυξη των συνεργασιών σε ζητήματα ασφάλειας, τεχνολογίας, τεχνογνωσίας, προμηθειών και εμπορίας, η σταθεροποίηση και ενίσχυση της κερδοφορίας, καθώς και η αύξηση των μεριδίων στην εγχώρια αγορά, αλλά και στη Ν.Α Ευρώπη, όπου διατίθεται το 56% της ετήσιας παραγωγής.

Αναφερόμενος εξάλλου στο ελληνικό ενεργειακό σύστημα, ο πρόεδρος της ΕΛΠΕ επισήμανε ότι την περίοδο της κρίσης, 2008-2015, η συνολική εγχώρια κατανάλωση μειώθηκε κατά 23,4%, αλλά το ενεργειακό μίγμα μετασχηματίστηκε αδύναμα, αφού διατηρήθηκε η κυριαρχία των ορυκτών καυσίμων στο 85,14% (23% λιγνίτης, 51,2% πετρέλαιο, 10,98% Φ.Α.), ενώ η σπουδαιότητα της αύξησης της συμμετοχής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε ποσοστό 11,37% περιορίστηκε από το γεγονός ότι περισσότερο από το 1/3 της συνολικής κατανάλωσης από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αφορούσε σε στερεά βιομάζα και το 18,89% σε υδροηλεκτρική ενέργεια.

Επιπλέον δε – και το πλέον σημαντικό – ήταν το γεγονός ότι αποδείχθηκε ιδιαίτερα προβληματική η ανορθολογική ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς βασίστηκε σε ένα πλαίσιο παράλογων επιδοτήσεων.

Πηγή:  iefimerida.gr
Tags: ΔΕΗ
Previous Post

Σήμερα στο TAXISnet τα τέλη κυκλοφορίας 2018 -Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες

Next Post

Διακοπή τηλεθέρμανσης την Κυριακή 26-11 στη Ν. Χαραυγή λόγω διακοπής ρεύματος απ’ τη ΔΕΗ .

Next Post
ΔΕΥΑΚ

Διακοπή τηλεθέρμανσης την Κυριακή 26-11 στη Ν. Χαραυγή λόγω διακοπής ρεύματος απ' τη ΔΕΗ .

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ποδόλουτρο με αλάτι και ξύδι: Ποια τα οφέλη και γιατί το συνιστούν οι ειδικοί
  • Νέα έρευνα: Οι γυναίκες με δύο έως τρία παιδιά γερνούν πιο αργά
  • Ηλικιωμένη έπεσε ενώ επιβιβαζόταν σε λεωφορείο και έχασε τη ζωή της
  • Πέθανε 39χρονη έγκυος στον έκτο μήνα
  • Ρομά μπούκαραν σε Αστυνομικό Τμήμα για να πάρουν προσαχθέντα!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr