• Latest
ΔΕΗ

Ερχονται μηνιαίοι λογαριασμοί από τη ΔΕΗ- Ποιους αφορά

24 Νοεμβρίου 2017
Δηκτικές οι τοποθετήσεις του Προεδρείου του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα ενεργειακά ζητήματα

Δηκτικές οι τοποθετήσεις του Προεδρείου του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα ενεργειακά ζητήματα

9 Μαΐου 2026
Η νέα εποχή της Π.Ε  Κοζάνης περνά και μέσα από το αεροδρόμιό της.  Εμείς τι κάνουμε για αυτό; ( του Χάρη Κάτανα )

Η νέα εποχή της Π.Ε Κοζάνης περνά και μέσα από το αεροδρόμιό της. Εμείς τι κάνουμε για αυτό; ( του Χάρη Κάτανα )

9 Μαΐου 2026
ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Ποιοι «χάνουν» το δίπλωμα οδήγησης -Έτσι θα το ανανεώσεις με μόνο 3 κλικ

9 Μαΐου 2026
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε πληρώνεται η β’ δόση – Ποιοι θα πάρουν τα 150 ευρώ

9 Μαΐου 2026
σχολειο

Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»: Τα σχολεία που θα ανακαινισθούν σε όλη την Ελλάδα – 4 σχολεία στη Δυτική Μακεδονία

9 Μαΐου 2026
Έρχονται νέα μέτρα για τα ηλεκτρικά πατίνια – Υποχρεωτική ασφάλιση και πλήρης απαγόρευση σε ανηλίκους

Καταδίωξη και σύλληψη 32χρονου με πατίνι: Οδηγούσε ανάποδα και είχε πιει.

9 Μαΐου 2026
ταξιδι διακοπες

Tέλος η δωρεάν χειραποσκευή σε αυτές τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες

9 Μαΐου 2026
Δρομολόγιο τρόμου για οδηγό λεωφορείου – Του πέταξαν τσιμεντόλιθο στο κεφάλι: «Έχω μια μικρή ρωγμή στο κρανίο»

Ανήλικοι πέταξαν πέτρες σε αστικό λεωφορείο και έσπασαν τζάμι

9 Μαΐου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Γυναίκα παρασύρθηκε από το ίδιο της το αυτοκίνητο όταν λύθηκε το χειρόφρενο

9 Μαΐου 2026
Τσοτύλι: Εθελοντική δράση για το περιβάλλον

Τσοτύλι: Εθελοντική δράση για το περιβάλλον

9 Μαΐου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Απαιτείται πλήρης αποζημίωση για τους πληγέντες από την Άνοιξη 2025 παραγωγούς της Δυτικής Μακεδονίας, λόγω παγετού

8 Μαΐου 2026
Οικολογική Κίνηση Κοζάνης:  Συνέχεια και τέλος για τα κομμένα δέντρα στο λόφο της Αγίας Παρασκευής

Οικολογική Κίνηση Κοζάνης: Συνέχεια και τέλος για τα κομμένα δέντρα στο λόφο της Αγίας Παρασκευής

8 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 9 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ερχονται μηνιαίοι λογαριασμοί από τη ΔΕΗ- Ποιους αφορά

sierafm by sierafm
24 Νοεμβρίου 2017
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΕΗ
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Mηνιαίους λογαριασμούς για τους καταναλωτές που πληρώνουν ηλεκτρονικά θα εκδίδει η ΔΕΗ σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης Μανόλη Παναγιωτάκη, ο οποίος σε ομιλία του χαρακτήρισε ανέφικτο αλλά και μη απαραίτητο τον στόχο του μνημονίου για μείωση του μεριδίου αγοράς στο 50%.

Ο κ. Παναγιωτάκης, μιλώντας στο συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2017» του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) οι καταναλωτές που πληρώνουν ηλεκτρονικά τώρα ειναι 850.000, ενώ το 2018 προβλέπεται να είναι 2 εκατ. και σε αυτούς αφορά η έκδοση μηνιαίων λογαριασμών.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για την πώληση λιγνιτικών μονάδων που είναι σε εξέλιξη, ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε ότι κρίσιμος παράγοντας είναι το εύλογο τίμημα που θα εισπράξει η επιχείρηση το οποίο, όπως είπε, θα επιτρεψει τη στροφή σε άλλες επενδύσεις, στρατηγικής σημασίας και πιο αποδοτικές όπως οι ανανεώσιμες πηγές.

«Σε ένα χρόνο η αγορά θα έχει διαφορετική εικόνα από σήμερα. Η ΔΕΗ θα έχει μερίδιο κάτω του 50% στην παραγωγή και σημαντική αλλά όχι δεσπόζουσα θέση. Θα υπάρχουν πολλοί ισχυροί παίκτες και αυτοί που θα πάρουν λιγνιτικές μονάδες καλό είναι να πάρουν και μερίδιο αγοράς.

Με την πώληση των μονάδων θα γίνει επένδυση ύψους 800-900 εκατ. Ευρώ στη Φλώρινα , στα ορυχεία και την κατασκευή της δεύτερης μονάδας, που δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει από τη ΔΕΗ» ανέφερε ο πρόεδρος της επιχείρησης.

Ανέφικτος ο στόχος να φύγουν 4,5 εκατ. ρολόγια έως το 2020

Αντίθετα στο επιπεδο της λιανικής, η εκτιμηση της ΔΕΗ ειναι πως ο στόχος για περιορισμό του μεριδίου στο 50% ως το 2020 ειναι ανέφικτος αλλά και αχρείαστος. Όπως είπε, μόνο το 3,5% των καταναλωτών έχουν μετακινηθεί από τη ΔΕΗ (σε επίπεδο όγκου το μερίδιο της ΔΕΗ είναι 83,5%) και για να επιτευχθεί ο στόχος πρέπει να φύγουν 4,5 εκατ. ρολόγια. «Δεν έχω δει κανενα επιχειρηματικό πλάνο γι’ αυτό», είπε ο κ. Παναγιωτάκης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ζητησε να απεμπλακεί ο σχεδιασμός της αγοράς από τη διαπραγμάτευση καθώς, όπως είπε, ο σχεδιασμός δεν μπορεί να γίνει βάζοντας «τικ» στα κουτάκια που μας έχουν δώσει οι προιστάμενοί μας. Ζήτησε επίσης το κόστος του Κοινωνικού Τιμολογίου να καταβάλλεται από τον προυπολογισμό και όχι από τους προμηθευτές.

Άσκησε εξάλλου κριτική στον τροπο λειτουργίας του δικτυου διανομής (η σημερινή κατάσταση, όπως είπε, δεν είναι αποδεκτή και πρέπει να αλλάξει), ενώ ανήγγειλε παρεμβάσεις για τη δημιουργία «έξυπνου νησιού» με αυξημένη συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

ΤΑ ΕΛΠΕ

Για τρίτη συνεχή χρονιά τα συγκρίσιμα κέρδη EBITDA (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) των ΕΛΠΕ θα κινηθούν σε ιστορικό υψηλό, ξεπερνώντας τα 800 εκατ. ευρώ, ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Ομίλου Ευστάθιος Τσοτσορός, τονίζοντας ότι μετά τη διεθνή συγκριτική αξιολόγηση των επιδόσεων της τριετίας, ο Όμιλος συμπεριλήφθηκε στις 100 κορυφαίες ενεργειακές εταιρείες παγκοσμίως (TOP 100 GLOBAL ENERGY LEADRES), σύμφωνα με την κατάταξη της Reuters Thomson για το 2017.

Ο κ. Τσοτσορός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις έρευνες υδρογονανθράκων, σημειώνοντας ότι είναι καθοριστικής σημασίας για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας και την ενίσχυση της ενεργειακής της ασφάλειας, ενώ ενδεικτικό των προσδοκιών είναι το ενδιαφέρον που έχουν δείξει κατά την τελευταία διετία διεθνείς ενεργειακοί Όμιλοι, εγνωσμένου κύρους.

Στους στόχους του ομίλου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η ενεργή παρουσία στο εγχείρημα Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων, με την επίτευξη διεθνών συνεργασιών με κορυφαίους ενεργειακούς ομίλους, όπως η Exxon, η Total, η Edison, η περαιτέρω ανάπτυξη των συνεργασιών σε ζητήματα ασφάλειας, τεχνολογίας, τεχνογνωσίας, προμηθειών και εμπορίας, η σταθεροποίηση και ενίσχυση της κερδοφορίας, καθώς και η αύξηση των μεριδίων στην εγχώρια αγορά, αλλά και στη Ν.Α Ευρώπη, όπου διατίθεται το 56% της ετήσιας παραγωγής.

Αναφερόμενος εξάλλου στο ελληνικό ενεργειακό σύστημα, ο πρόεδρος της ΕΛΠΕ επισήμανε ότι την περίοδο της κρίσης, 2008-2015, η συνολική εγχώρια κατανάλωση μειώθηκε κατά 23,4%, αλλά το ενεργειακό μίγμα μετασχηματίστηκε αδύναμα, αφού διατηρήθηκε η κυριαρχία των ορυκτών καυσίμων στο 85,14% (23% λιγνίτης, 51,2% πετρέλαιο, 10,98% Φ.Α.), ενώ η σπουδαιότητα της αύξησης της συμμετοχής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε ποσοστό 11,37% περιορίστηκε από το γεγονός ότι περισσότερο από το 1/3 της συνολικής κατανάλωσης από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αφορούσε σε στερεά βιομάζα και το 18,89% σε υδροηλεκτρική ενέργεια.

Επιπλέον δε – και το πλέον σημαντικό – ήταν το γεγονός ότι αποδείχθηκε ιδιαίτερα προβληματική η ανορθολογική ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς βασίστηκε σε ένα πλαίσιο παράλογων επιδοτήσεων.

Πηγή:  iefimerida.gr
Tags: ΔΕΗ
Previous Post

Σήμερα στο TAXISnet τα τέλη κυκλοφορίας 2018 -Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες

Next Post

Διακοπή τηλεθέρμανσης την Κυριακή 26-11 στη Ν. Χαραυγή λόγω διακοπής ρεύματος απ’ τη ΔΕΗ .

Next Post
ΔΕΥΑΚ

Διακοπή τηλεθέρμανσης την Κυριακή 26-11 στη Ν. Χαραυγή λόγω διακοπής ρεύματος απ' τη ΔΕΗ .

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δηκτικές οι τοποθετήσεις του Προεδρείου του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα ενεργειακά ζητήματα
  • Η νέα εποχή της Π.Ε Κοζάνης περνά και μέσα από το αεροδρόμιό της. Εμείς τι κάνουμε για αυτό; ( του Χάρη Κάτανα )
  • Ποιοι «χάνουν» το δίπλωμα οδήγησης -Έτσι θα το ανανεώσεις με μόνο 3 κλικ
  • Επίδομα παιδιού Α21: Πότε πληρώνεται η β’ δόση – Ποιοι θα πάρουν τα 150 ευρώ
  • Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»: Τα σχολεία που θα ανακαινισθούν σε όλη την Ελλάδα – 4 σχολεία στη Δυτική Μακεδονία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  2. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  3. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  4. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  5. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr