• Latest
γγ

Εύβοια: Πώς οι κάτοικοι γλίτωσαν τα χωριά -Ανθρώπινες αλυσίδες κατάσβεσης στη μάχη με τις αναζωπυρώσεις

9 Αυγούστου 2021
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η συνάντηση του δικτύου εμπλεκομένων μερών του έργου BiodIvErSe – Interreg Europe στην Κοζάνη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η συνάντηση του δικτύου εμπλεκομένων μερών του έργου BiodIvErSe – Interreg Europe στην Κοζάνη

6 Νοεμβρίου 2025
Εξοικονομώ

Απόπειρα απάτης στο πρόγραμμα Ανακαινίζω‑Νοικιάζω: Σπίτι δηλώθηκε 20 φορές

6 Νοεμβρίου 2025
πορτοφολι, χρημα

Επίδομα 250 ευρώ: Ηλικιακό όριο πετάει εκτός δικαιούχους

6 Νοεμβρίου 2025
Προσωπικός Αριθμός… από κούνια: Σκοπός να αποδίδεται από τη γέννηση – Ποια λάθη θα μπορείτε να διορθώσετε από 3 Ιουνίου

Προσωπικός αριθμός: Έληξε η προθεσμία, αυτόματα σε όσους δεν προχώρησαν σε έκδοση

6 Νοεμβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Περιέλουσε με βενζίνη την εξώπορτα 65χρονου και πέταξε αναμμένο βαμβάκι για να τον κάψει

6 Νοεμβρίου 2025
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή

Γυναίκα παρέστησε αστυνομικό και έπεισε 57χρονη να της δώσει 100.000 ευρώ

6 Νοεμβρίου 2025
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Πρεμιέρα για το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας με 100% επιχορήγηση – Πώς συμμετέχουν οι επιχειρήσεις

6 Νοεμβρίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απάτης με προπληρωμένες κάρτες, στην πόλη της Κοζάνης

6 Νοεμβρίου 2025
Η Καστοριά προσκαλεί την Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας

Η Καστοριά προσκαλεί την Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας

6 Νοεμβρίου 2025
Η παλαιοντολογική έκθεση στο ιστορικό γυμνάσιο Τσοτυλίου. Βίντεο

Η παλαιοντολογική έκθεση στο ιστορικό γυμνάσιο Τσοτυλίου. Βίντεο

6 Νοεμβρίου 2025
109 θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για το 2026

109 θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για το 2026

6 Νοεμβρίου 2025
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  τίμησε τις αθλήτριες του 2ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης   για τη διάκρισή τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Βόλεϊ

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τίμησε τις αθλήτριες του 2ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης για τη διάκρισή τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Βόλεϊ

5 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εύβοια: Πώς οι κάτοικοι γλίτωσαν τα χωριά -Ανθρώπινες αλυσίδες κατάσβεσης στη μάχη με τις αναζωπυρώσεις

sierafm by sierafm
9 Αυγούστου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
γγ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δεκάδες και επικίνδυνες ήταν oι αναζωπυρώσεις τη νύχτα στη Βόρειο Εύβοια. Όλες οι δυνάμεις, με τη βοήθεια και μηχανημάτων, κλήθηκαν να δώσουν λύσεις ακόμα και σε μικρές αναζωπυρώσεις που γίνονταν πύρινα μέτωπα και απειλούσαν χωριά.

Καθοριστικές όμως ήταν οι προσπάθειες των κατοίκων στη Βόρεια Εύβοια, οι οποίοι έμειναν εκεί και έδωσαν μάχη μέχρις εσχάτων για να σώσουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους.

Χωρίς μέσα πυρόσβεσης, με μικρή δύναμη της πυροσβεστικής, όπως καταγγέλουν οι ίδιοι, με κλαδιά, με κουβάδες και με λάστιχα από τους κήπους των σπιτιών έπεσαν κυριολεκτικά μέσα στις φλόγες για να σβήσουν τα μέτωπα της φωτιάς.

Περιφερειακά από το Πευκί, λίγα μέτρα από τα σπίτια στο Αρτεμίσιο και το Καστρί, δόθηκαν μάχες όταν οι φλόγες πλησίασαν τα χωριά όχι μία αλλά πολλές φορές μέσα στη νύχτα.

Στις Γούβες ολονυκτία η μάχη όταν οι φλόγες απειλούσαν να κάψουν το χωριό. Από χθες το μεσημέρι μέχρι σήμερα το πρωί τουλάχιστον τρεις φορές σήμανε συναγερμός στις Γούβες και οι επεμβάσεις μπόρεσαν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τον πυρήνα του χωριού.

Αγριοβότανο και Ελληνικά δεν γλίτωσαν το νυχτερινό χτυποκάρδι. Οι αναζωπυρώσεις, χωρίς ισχυρούς ανέμους, δημιούργησαν νέα μέτωπα, νέες απειλές, νέες νυχτερινές επεμβάσεις.

Σε Γερακίου και Γαλατσώνα, ολονύχτιο κυνήγι με τις φλόγες καθώς τύλιξαν τα χωριά και υπήρξε κίνδυνος εγκλωβισμού εθελοντών και πυροσβεστών. Μπόρεσαν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια.

Μέχρι τις πρωινές ώρες στην Μονοκαρυά η προσπάθεια συνεχίζεται για να μην φτάσει η φωτιά στη Ιστιαία. Από την ώρα που σταμάτησαν τα εναέρια μέσα, χθες το βράδυ, απειλήθηκε πολλές φορές αλλά άντεξε με τη βοήθεια του ανάγλυφου του εδάφους και των ζωνών που είχαν δημιουργηθεί κατά μήκος του ρέματος.

Καματριάδες και Γαλατσάδες είναι τα δύο χωριά που δείχνουν να μπαίνουν στις προτεραιότητες των δυνάμεων καταστολής και από σήμερα το πρωί να επιχειρήσουν εκεί κατά προτεραιότητα τα εναέρια μέσα. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής που είναι στην Β. Εύβοια, «αν περάσει από κει η φωτιά θα βρεθεί μέσα σε ένα συμπαγές δάσος το οποίο είναι δύσκολο να σβήσει και εν τέλει θα φτάσει πάνω από τα Ήλια και την Αιδηψό». Μάλιστα σημειώνουν πως «η δημιουργία περιμετρικά των χωριών ακόμη και πρόχειρων αντιπυρικών ζωνών τις τελευταίες ώρες απέτρεψε σε μεγάλο βαθμό την επέκταση των ζημιών μέσα σε κατοικημένες περιοχές».

Έτσι και αυτή την νύχτα, την ώρα που οι φωτιές έτρεχαν γύρω από κατοικημένες περιοχές, με σκαπτικά και χωματουργικά μηχανήματα εργάζονταν για να δημιουργήσουν ζώνες και να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς.
Συγκλονιστικές εικόνες από τη μάχη που έδωσαν μόνοι τους οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι υπερασπίστηκαν τον τόπο τους και αν πολλά σπίτια γλίτωσαν από την μανία της φωτιάς, ήταν αυτοί που δεν το επέτρεψαν. πυρκαγια πυρκαγια

Εύβοια: Αγωνία αν θα μπορέσουν να πετάξουν τα εναέρια μέσα

Στο νότιο τμήμα συνεχίζει η μεγάλη προσπάθεια για να μην περάσει το μέτωπό της φωτιάς το όρος Καντήλι.

Από χθες και μέχρι το πρωί πάνω από 200 Ουκρανοί και Ρουμάνοι πυροσβέστες, που έφτασαν σε βοήθεια με το δικό τους εξοπλισμό, έδωσαν μία πραγματική μάχη στα χωριά Τρούπι, Καλύβια, και Σπαθάρι μαζί με εθελοντές και μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων και με τη βοήθεια εναέριων μέσων, και οι φλόγες δεν πέρασαν.

Ο προβληματισμός των επιτελικών στελεχών της Πυροσβεστικής πού βρίσκονται στη Β. Εύβοια είναι αν, λόγω των καπνών, θα μπορέσουν σήμερα το πρωί να πετάξουν τα εναέρια μέσα για να δώσουν λύσεις σε κρίσιμα σημεία έτσι ώστε να μην επεκταθεί άλλο το μέτωπό της φωτιάς.

Ολόκληρη η περιοχή είναι γεμάτη με πυκνό καπνό δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα. Ο καπνός «ταξιδεύει» χιλιόμετρα δυτικά έχοντας καλύψει πλήρως από χθες την Ανατολική Φθιώτιδα αλλά και τη Λαμία φτάνοντας μέχρι το Βελούχι. Σήμερα το πρωί στη Λαμία η ορατότητα δεν ξεπερνούσε τα 300 μέτρα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής • στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες της 3ης Αυγούστου, στην Βόρεια Εύβοια επιχειρούν 620 πυροσβέστες με 35 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 131 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Ουκρανία με 100 πυροσβέστες, από τη Ρουμανία με 112 πυροσβέστες και 23 οχήματα, από τη Σερβία με 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ένα ασθενοφόρο και το δεύτερο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Επίσης για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 Ε/Π και 5 Α/Φ με το Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Εύβοια: Βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ -Χωρίς καύσιμα η περιοχή

Τέλος οι μεγάλες βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ έχουν δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα παρά το γεγονός ότι δεκάδες συνεργεία από διάφορες περιοχές της χώρας έχουν αρχίσει και αποκαθιστούν τις ζημιές από την πρώτη μέρα. Οι περισσότερες περιοχές της Β. Εύβοιας πέρασαν τη νύχτα χωρίς ρεύμα.

Παράλληλα παρατηρείται πρόβλημα στον εφοδιασμό της περιοχής με καύσιμα καθώς δεν είναι δυνατή η κυκλοφορία βυτιοφόρων μεταφοράς καυσίμων. Τα όποια αποθέματα είχαν τα πρατήρια έχουν ήδη τελειώσει και πλέον η κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται προβληματική.

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΠΥΡΚΑΓΙΑ
Previous Post

Ο Δήμος Κοζάνης κοντά στους πυρόπληκτους – Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Next Post

Νέο σοκ από τη δολοφονία 47χρονης στο Ρέθυμνο: Τι λένε οι κάτοικοι για την τραγωδία

Next Post
κυνηγι καραμπινα

Νέο σοκ από τη δολοφονία 47χρονης στο Ρέθυμνο: Τι λένε οι κάτοικοι για την τραγωδία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η συνάντηση του δικτύου εμπλεκομένων μερών του έργου BiodIvErSe – Interreg Europe στην Κοζάνη
  • Απόπειρα απάτης στο πρόγραμμα Ανακαινίζω‑Νοικιάζω: Σπίτι δηλώθηκε 20 φορές
  • Επίδομα 250 ευρώ: Ηλικιακό όριο πετάει εκτός δικαιούχους
  • Προσωπικός αριθμός: Έληξε η προθεσμία, αυτόματα σε όσους δεν προχώρησαν σε έκδοση
  • Περιέλουσε με βενζίνη την εξώπορτα 65χρονου και πέταξε αναμμένο βαμβάκι για να τον κάψει

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr