Ζεμπιλιάδου: Απίστευτο! Ποιοί φοβούνται τον διάλογο; Η ΕΡΤ ακυρώνει τα προεκλογικά debates λόγω οικονομικού κόστους!

Ζεμπιλιάδου: Απίστευτο! Ποιοί φοβούνται τον διάλογο; Η ΕΡΤ ακυρώνει τα προεκλογικά debates λόγω οικονομικού κόστους!

Απίστευτο κι όμως πραγματικό. Η ΕΡΤ παρότι είχε προγραμματίσει προεκλογικά debates στις έδρες των 13 Περιφερειών της χώρας, τελικά τα ακύρωσε επικαλούμενη “δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος”!

Στις 18 Απριλίου λάβαμε πρόσκληση από τα κεντρικά της ΕΡΤ (Αγία Παρασκευή) που έφερε την υπογραφή του Εντεταλμένου Συμβούλου Ενημέρωσης, με την οποία καλούσε την επικεφαλής του συνδυασμού μας Γεωργία Ζεμπιλιάδου να λάβει μέρος στο debate των υποψηφίων Περιφερειαρχών που θα γινόταν στις Μαΐου στην έδρα της Περιφέρειας μας.

Η πρόσκληση έγινε αποδεκτή εντός του χρονικού πλαισίου που είχε τεθεί, αλλά σήμερα λάβαμε από την ΕΡΤ έγγραφη ενημέρωση πως τα debates δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν “λόγω δυσβάσταχτου οικονομικού κόστους”!

Η εξέλιξη αυτή μας εξέπληξε και μας δημιούργησε εύλογα ερωτήματα.

  1. Η ΕΡΤ δεν είχε προϋπολογίσει το κόστος πριν μας αποστείλει τις προσκλήσεις;
  2. Πόσο είναι αυτό το “δυσβάσταχτο κόστος ” όταν όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν περιπτώσεις που η ΕΡΤ έχει ξοδέψει μεγάλα ποσά, χωρίς το παραγόμενο τηλεοπτικό προϊόν να ενδιαφέρει το σύνολο του τηλεοπτικού κοινού, όπως συμβαίνει με την περίπτωση των περιφερειακών τηλεοπτικών διαλόγων που αφορούν όλους τους πολίτες, όπου κι αν κατοικούν;

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά η ΕΡΤ δεν συμπεριφέρεται όπως αρμόζει σε ένα δημόσιο τηλεοπτικό μέσο, τη λειτουργία του  οποίου πληρώνουν χωρίς εξαίρεση όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Μια τέτοια συμπεριφορά μας αναγκάζει να εικάσουμε πως εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα και σε καμιά περίπτωση τη δημοκρατία.

Σίγουρα εξυπηρετεί όλους εκείνους που φοβούνται το διάλογο και επιλέγουν να κρύψουν την ένδεια των επιχειρημάτων τους σε ασφαλείς μονολόγους.

Εμείς όμως θα επιμείνουμε στο διάλογο, ελπίζοντας πως το ίδιο θα κάνουν και οι άλλοι συνυποψήφιοι μας.

Δεν το κάνουμε επειδή δεν διαθέτουμε δικό μας κανάλι ή τα οικονομικά μέσα για την προβολή μας.

Το κάνουμε γιατί πιστεύουμε στο διάλογο και τη δημοκρατία και σεβόμαστε τους πολίτες που έχουν το δικαίωμα να ενημερωθούν για να μπορούν να κρίνουν.


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ελπιδα ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥΕΡΤ

Άλλες ειδήσεις

Αναστολή Λειτουργίας ΕΔΗΚΑ ΑΕ

Με ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό ενημερωθήκαμε για την αναστολή λειτουργίας της ΕΔΗΚΑ ΑΕ. Το συγκεκριμένο γεγονός με το ουσιαστικό κλείσιμο

Το καλλιτεχνικό ραντεβού μας, πάντα ημέρα Τρίτη«Ευτυχώς που υπάρχουν και οι μάσκες»

Λογοτεχνικό αναλόγιο- Τρίτη 5 Μαρτίου, 20:30 Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης  Το λογοτεχνικό μας αναλόγιο συνεχίζεται και αυτή την Τρίτη, 5

Κοπή πίτας του συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Κοζάνης

Κοπή πίτας του συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Κοζάνης

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.