• Latest
Ζεμπιλιάδου ελπιδα

Ζεμπιλιάδου: Επί τον τύπον των ήλων – Η ώρα της αλήθειας για μια Άδικη Κυβερνητική απόφαση και έναν Αναξιόπιστο Περιφερειάρχη

10 Δεκεμβρίου 2020
Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας Με το Erasmus + στη Ρώμη

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας Με το Erasmus + στη Ρώμη

30 Ιουνίου 2025
Κινηματογράφος Σινεμά

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Θερινό σινεμά «Πολίτης Κέιν»

30 Ιουνίου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Καστοριά: Καραντίνα λόγω καταρροϊκού πυρετού σε 12 κοπάδια

30 Ιουνίου 2025
Νεκρή σε φοβερό τροχαίο έξω από τη Λάρισα η 23χρονη Μαρία Ζησοπούλου με καταγωγή από την Κοζάνη-

Νεκρή σε φοβερό τροχαίο έξω από τη Λάρισα η 23χρονη Μαρία Ζησοπούλου με καταγωγή από την Κοζάνη-

30 Ιουνίου 2025
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Η Φλώρινα έγινε καμβάς – Έκθεση πτυχιακών εργασιών του ΤΕΕΤ

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Η Φλώρινα έγινε καμβάς – Έκθεση πτυχιακών εργασιών του ΤΕΕΤ

30 Ιουνίου 2025
ΚΚΕ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για να στελεχωθεί άμεσα με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό το Γενικό Νοσοκομείο “Μποδοσάκειο”

30 Ιουνίου 2025
Olympus Marathon: Στο βάθρο ο Δημήτρης Σελέτης. Βίντεο

Olympus Marathon: Στο βάθρο ο Δημήτρης Σελέτης. Βίντεο

30 Ιουνίου 2025
Αγώνας ποδοσφαίρου Γυναικών στο δημοτικό στάδιο Σιάτιστας

Συνάντηση για το τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώνει ο Μακεδονικός Σιάτιστας

30 Ιουνίου 2025
ΔΙΑΔΥΜΑ

Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην πράξη στη Λιθιά Καστοριάς

30 Ιουνίου 2025
Εγγραφές και ανανεώσεις εγγραφών στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κοζάνης με Λυκειακές τάξεις

Εγγραφές και ανανεώσεις εγγραφών στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κοζάνης με Λυκειακές τάξεις

30 Ιουνίου 2025
Εγκαίνια του νέου Κοινοτικού Καταστήματος και Ιατρείου στα Ίμερα Σερβίων

Εγκαίνια του νέου Κοινοτικού Καταστήματος και Ιατρείου στα Ίμερα Σερβίων

30 Ιουνίου 2025
18η Αιμοδοσία στο Τσοτύλι

18η Αιμοδοσία στο Τσοτύλι

30 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ζεμπιλιάδου: Επί τον τύπον των ήλων – Η ώρα της αλήθειας για μια Άδικη Κυβερνητική απόφαση και έναν Αναξιόπιστο Περιφερειάρχη

sierafm by sierafm
10 Δεκεμβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Ζεμπιλιάδου ελπιδα
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με το χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο έπεσε η αυλαία του προδιαγεγραμμένου καταστροφικού τέλους της Δυτικής Μακεδονίας.

Ενός τέλους που παίχτηκε με μια τριλογία εμπαιγμού, της Περιφέρειας και των πολιτών της

Πρώτη πράξη της τριλογίας η πρόχειρη και άδικη για τη Δυτική Μακεδονία, απόφαση του Πρωθυπουργού, για κλείσιμο όλων των Λιγνιτικών Μονάδων το 2023, στο βωμό εξυπηρέτησης συμφερόντων στον τομέα της Ενέργειας.

Συμφερόντων εκτός Δυτικής Μακεδονίας.

Μια απόφαση που πάρθηκε στο γόνατο και «ντύθηκε» ένα χρόνο μετά με ένα πρόχειρο Σχέδιο που ονοματίστηκε «Master Plan».

Ένα σχέδιο αόριστο, ασαφές, ανεδαφικό, που δεν έλυνε κανένα πρόβλημα.

Δεν τεκμηρίωνε τον χρόνο της απολιγνιτοποίησης που δεν έβγαινε, δεν απαντούσε στην απώλεια του ΑΕΠ, στην ανεργία, στην ερήμωση, στην γήρανση της Περιφέρειας.  Δεν προέβλεπε μεγάλες υποδομές και ενδιάμεσο πρόγραμμα στήριξης και που κυρίως άφηνε εκτός δύο Περιφερειακές Ενότητες αυτές των Γρεβενών και της Καστοριάς.

Αν κάτι βγήκε από το «Σχέδιο» είναι η παραδοχή ότι η απόφαση για κλείσιμο των Λιγνιτικών Μονάδων το 2023, δεν πηγάζει από την Ευρωπαϊκή Πολιτική για την Ενέργεια και το Κλίμα, αλλά αποτελεί Κυβερνητική Προτεραιότητα(!)

Επίσης έγινε κατανοητό ότι  η απόφαση  δεν προκύπτει από το κόστος του Λιγνίτη,  καθώς οι τρεις Μονάδες με χρόνο ζωής πέραν του 2028 είναι απολύτως ανταγωνιστικές σε σχέση με το Φυσικό Αέριο και πολύ περισσότερο από τις ΑΠΕ. Με λίγα λόγια οι ζημίες στη ΔΕΗ προκλήθηκαν από καταστροφικές πολιτικές στον τομέα της Ενέργειας και όχι από το κόστος του Λιγνίτη.

Δεύτερη πράξη της τριλογίας εμπαιγμού, η έντεχνη μεθόδευση του Περιφερειάρχη, να μην υπάρξει απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Master Plan, εντός του χρόνου της Διαβούλευσης που έληγε στις 10 Νοεμβρίου.

Το Master Plan δόθηκε στη δημοσιότητα  στις 9 Σεπτεμβρίου.

Στις 15 Σεπτεμβρίου, με συνέντευξη Τύπου ο Συνδυασμός μας κατήγγειλε ότι, είναι ένα σχέδιο Ταφόπλακα για την Περιφέρεια και ότι από το Σχέδιο λείπουν οι δύο Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών και Καστοριάς.

Στις 21 Σεπτεμβρίου απειλούμε με αποχή αν το Master Plan δεν έρθει έγκαιρα για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Παίρνουμε υπόσχεση ότι θα έρθει «την άλλη εβδομάδα»!

Η Δυτική Μακεδονία μπαίνει σε lock down στις 16 Οκτωβρίου!

Ο Περιφερειάρχης ροκανίζει το χρόνο για να παρέλθει  και η 10η Νοεμβρίου που λήγει η διαβούλευση!

Στις 23 Νοεμβρίου συνεδριάζει η Συντονιστική Επιτροπή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ), υπό την Προεδρία του κ. Μουσουρούλη και μέλος μεταξύ άλλων και τον κ. Κασαπίδη.

Είναι η τελευταία Συντονιστική Επιτροπή πριν το Master Plan πάρει το δρόμο του για την Κυβερνητική Επιτροπή και μετά για το Υπουργικό Συμβούλιο.

Στην συνεδρίαση αυτή ο Περιφερειάρχης δεν βάζει τα 15 σημεία που έβαλε στις 2 Δεκεμβρίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Προφανώς σε κείνη τη φάση δεν τα θεωρούσε ….αδιαπραγμάτευτα!

Όπως όμως  προκύπτει από το πρακτικό της 23ης Νοεμβρίου ο κος Κασαπίδης:

-Γνώριζε για το χρόνο  Συνεδρίασης της Κυβερνητικής  Επιτροπής που κατέστησε εκπρόθεσμη κάθε απόφαση του Περ. Συμβουλίου επί του Master Plan

-Γνώριζε ότι αποκλείονται οι Π.Ε. Γρεβενών και Καστοριάς από Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης.

– ζήτησε τη συνδρομή της ΔΕΗ και των τεχνοκρατών της για να αντιμετωπίσει τις πιέσεις που ασκούνται για επέκταση της Απολιγνιτοποίησης έως το 2038 ή το 2050 και «να ενημερώσουν τον ευρύ πληθυσμό  της Δυτικής Μακεδονίας για το ότι μια τέτοια δυνατότητα είναι μη εφικτή οικονομοτεχνικά»(sic!)

Πλήρης δηλαδή ευθυγράμμιση και ταύτιση με την Κυβερνητική Γραμμή.

Το κείμενο θεωρείται τελικό καθώς η διαβούλευση έχει κλείσει και η Συντονιστική Επιτροπή του (ΣΔΑΜ) το ψηφίζει ομόφωνα ως έχει, φυσικά και ο κ. Κασαπίδης!

Στις 25 Νοεμβρίου η Κυβερνητική Επιτροπή εγκρίνει το Master Plan. 

O Περιφερειάρχης φέρνει πλέον το θέμα εκ του ασφαλούς 26-11-20 στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μία  μέρα μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Η Διαβούλευση είχε κλείσει, η Κυβερνητική Επιτροπή είχε αποφασίσει… μπορούσε πλέον να κάνει την «επανάσταση του», προτείνοντας ότι θέλει, χωρίς κανένα κίνδυνο να χαλάσει «η σούπα» του Κυβερνητικού μαγειρέματος!

Έτσι μπροστά σε έναν εμβρόντητο Κωστή Μουσουρούλη, προτείνει 15 σημεία που τα χαρακτηρίζει αδιαπραγμάτευτα, τα οποία όμως δεν είχε μέχρι τότε αναφέρει στην Συντονιστική Επιτροπή! (πατήστε εδώ  για να διαβάσετε τα πρακτικά)

Δεκαπέντε προτάσεις για εσωτερική κατανάλωση!

Ξέρουν ότι ποτέ δεν πρόκειται να ενσωματωθούν στο Master Plan αφού έκλεισε. Το λέει ο ίδιος ο κος Μουσουρούλης υπενθυμίζοντας ότι η Διαβούλευση έκλεισε στις 10 Νοεμβρίου!

Η συμπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου ψηφίζει το Master Plan που δεν περιλαμβάνει τις «αδιαπραγμάτευτες» προτάσεις τους, που προφανώς λειτουργούν ως άλλοθι για δήθεν διεκδίκηση….

Δύσκολο να πει κανείς τι είναι πιο θλιβερό….

-Αυτοδιοικητικοί που ευτελίζουν το ρόλο τους σε μια διαδικασία παρωδία ή μια Περιφέρεια που της έλαχε να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της άνθρωποι όμηροι των κομματικών τους δεσμεύσεων.

-Η κατάρρευση της τιμής της Αυτοδιοίκησης ή το χαμένο ήθος ανθρώπων σε θεσμικές θέσεις που όφειλαν να αποτελούν παράδειγμα για μια ολόκληρη κοινωνία, την οποία εκπροσωπούν.

Όμως το πιο θλιβερό είναι ότι ο Περιφερειάρχης και οι Σύμβουλοί του καταδίκασαν την Περιφέρεια μας,  που πάει στον γκρεμό με ψίχουλα και τα Γρεβενά και  Καστοριά που μένουν εκτός του Master Plan. Μπαίνουν η Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο και όχι οι δύο ΠΕ της Δυτικής Μακεδονίας και αυτό με τη σύμφωνη ουσιαστικά γνώμη 22 Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξης Κασαπίδη και του ιδίου φυσικά, συνεπικουρούμενων και από την παράταξη της Χρυσής Αυγής.

Τρίτη πράξη της τριλογίας εμπαιγμού η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 7ης Δεκεμβρίου. Ίσως η πλέον αναμενόμενη.

Το Master Plan πηγαίνει στο Υπουργικό Συμβούλιο χωρίς τις «αδιαπραγμάτευτες» 15 προτάσεις του κ. Κασαπίδη και χωρίς οποιαδήποτε πρόταση της Αντιπολίτευσης και ψηφίζεται ως έχει.

Η αυλαία για τη Δυτική Μακεδονία πέφτει.

Η Βουλή όπου το Master Plan θα πάει στη συνέχεια αποτελεί το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας.

Οι τοποθετήσεις των κυβερνητικών βουλευτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας.

Ελπίζουμε να κάνουμε λάθος και να μην αρκεστούν σε πρόσκαιρου προσωπικού πολιτικού οφέλους πανηγυρισμούς, όπως έγινε με τα 107 εκ του μεταβατικού προγράμματος .

Ο Περιφερειάρχης και οι Σύμβουλοι του μπορούν πλέον να είναι ήσυχοι…..

Το σχέδιο ολοκληρώθηκε απομένοντας η τελευταία πράξη στη Βουλή των Ελλήνων.

Η  Δυτική Μακεδονία θα τους γράψει στις μαύρες σελίδες της ιστορίας της που ξεκινά από σήμερα με γνωστό-άγνωστο τελικό προορισμό, την εξόντωσή της.

 

Γραφείο Τύπου

Συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ

Tags: συνδυασμος ελπιδα ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ
Previous Post

ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας: Να μην γίνει παράρτημα σχολής πυροσβεστών στο Τσοτύλι γιατί υποβαθμίζεται η σχολή Πτολεμαΐδας

Next Post

Διαδικτυακή εκδήλωση των οργανώσεων Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης & Εορδαίας για το ζήτημα της απολιγνιτοποίησης

Next Post
ΣΥΡΙΖΑ

Διαδικτυακή εκδήλωση των οργανώσεων Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης & Εορδαίας για το ζήτημα της απολιγνιτοποίησης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας Με το Erasmus + στη Ρώμη
  • Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Θερινό σινεμά «Πολίτης Κέιν»
  • Καστοριά: Καραντίνα λόγω καταρροϊκού πυρετού σε 12 κοπάδια
  • Νεκρή σε φοβερό τροχαίο έξω από τη Λάρισα η 23χρονη Μαρία Ζησοπούλου με καταγωγή από την Κοζάνη-
  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Η Φλώρινα έγινε καμβάς – Έκθεση πτυχιακών εργασιών του ΤΕΕΤ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr