• Latest

Ζεμπιλιάδου: Ο κ. Καρυπίδης  θα… σώσει το περιβάλλον  αφού έχασε έτοιμα  ενταγμένα έργα   36 εκ€ !

21 Οκτωβρίου 2017
Στο μπλόκο Σιάτιστας ο Νίκος Ανδρουλάκης.  Βίντεο και φωτογραφίες

Στο μπλόκο Σιάτιστας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Βίντεο και φωτογραφίες

10 Ιανουαρίου 2026
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Φοινικούντα: Ανατροπή στο έγκλημα – Ποιον δείχνει η ανακρίτρια ότι πάτησε τη σκανδάλη

10 Ιανουαρίου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων κατάρτισης με Voucher για ανέργους

10 Ιανουαρίου 2026
κυνηγι καραμπινα

Νεκρός 27χρονος κυνηγός μετά από πτώση σε χαράδρα

10 Ιανουαρίου 2026
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στις χειμερινές εκπτώσεις

10 Ιανουαρίου 2026
Νίκος  Ανδρουλάκης από Καστοριά: «Πολιτική αλλαγή και σταθερότητα μπορεί να φέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ»

Νίκος Ανδρουλάκης από Καστοριά: «Πολιτική αλλαγή και σταθερότητα μπορεί να φέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ»

10 Ιανουαρίου 2026
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Αφιέρωμα στο Μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο επί τη συμπληρώσει 7 ετών από την κοίμηση του

10 Ιανουαρίου 2026
Αρώματα και Γεύσεις Γης Βοϊου: Μαγειρεύοντας στα μηδέν χιλιόμετρα – Εκεί που η παράδοση γίνεται γαστρονομία

Αρώματα και Γεύσεις Γης Βοϊου: Μαγειρεύοντας στα μηδέν χιλιόμετρα – Εκεί που η παράδοση γίνεται γαστρονομία

10 Ιανουαρίου 2026
χιονι αλυσιδες

Που χρειάζονται αλυσίδες στη Δυτική Μακεδονία

10 Ιανουαρίου 2026
Φίλοι της Παράδοσης: Ευχαριστήρια επιστολή

Βαθιά ευγνωμοσύνη στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Κοζάνης – Επιστολή εκπαιδευτικού από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας

10 Ιανουαρίου 2026
Ζευκλής στην κοπή πίτας: 367 εργαζόμενοι λειτουργούν ως ομάδα και δίνουν πρωτιά στο Δήμο Βοΐου.  Βίντεο

Ζευκλής στην κοπή πίτας: 367 εργαζόμενοι λειτουργούν ως ομάδα και δίνουν πρωτιά στο Δήμο Βοΐου. Βίντεο

10 Ιανουαρίου 2026
Τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Καστοριάς. Βίντεο

Ψυχρή εισβολή με χιόνια ακόμα και στα πεδινά της Βόρειας Ελλάδας – Πού και πότε θα χιονίσει

10 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 11 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ζεμπιλιάδου: Ο κ. Καρυπίδης  θα… σώσει το περιβάλλον  αφού έχασε έτοιμα  ενταγμένα έργα   36 εκ€ !

sierafm by sierafm
21 Οκτωβρίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο κ. Καρυπίδης μη έχοντας έργο να παρουσιάσει, εκδίδει δελτία τύπου ακόμα και για υπηρεσιακές συσκέψεις καθημερινής ρουτίνας.

Σύντομα, θα μας ενημερώνει και πότε μετακινείται από το ένα γραφείο του κτιρίου στο άλλο.

Επειδή, όμως, ο.. διάβολος, όπως λένε, κρύβεται στις λεπτομέρειες, αλλά και στις συσκέψεις ρουτίνας, ο κ. Καρυπίδης, άθελα του προφανώς και ενώ ήθελε να διαφημίσει, κατά πώς το συνηθίζει, τον εαυτό του, μας υπενθύμισε μια ακόμα μεγάλη ευθύνη που φέρει ο ίδιος προσωπικά για την καταστροφή του περιβάλλοντος στο οικοσύστημα της λίμνης Βεγορίτιδας και του ποταμού Σουλού.

Μέσω επισήμου Δελτίου Τύπου, με το οποίο μας ενημερώνει για τη συνάντηση του με τους Δημάρχους Εορδαίας και Αμυνταίου προκειμένου να βρεθεί λύση για το περιβαλλοντικό πρόβλημα των δύο αυτών περιοχών, μάθαμε πως ο κ. Καρυπίδης μίλησε για «… Δίκαιη ανάπτυξη, βιώσιμη και με περιβαλλοντική προσέγγιση…» και ενημέρωσε τους πολίτες ότι «… Ένα έγκλημα στο περιβάλλον θα λάβει τέλος…»

 

Φυσικά, αποσιώπησε και πάλι την αλήθεια, που οδηγεί στις δικές του τεράστιες ευθύνες για το θέμα αυτό, καθώς αυτός ήταν ο Περιφερειάρχης που ΑΠΕΝΤΑΞΕ με αποφάσεις του  τρία  έργα συνολικού προϋπολογισμού 36,2εκ€ που είχαν στόχο την προστασία του ποταμού Σουλού και κατ’ επέκταση της Λίμνης Βεγορίτιδας από τα λύματα της περιοχής των Δήμων Εορδαίας και Αμυνταίου.

Επισημαίνουμε ότι για την ένταξη αυτών των έργων είχε προηγηθεί από τη Διαχειριστική Αρχή ανάθεση για την  «Τεχνική αξιολόγηση της ορθότητας και πληρότητας των μελετών και αδειοδοτήσεων» των   έργων ( πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά).

Τα τρία  έργα που απεντάχθηκαν από τον κο Καρυπίδη είναι:

1ο  « Μελέτες και έργα αποχέτευσης για την αποκατάσταση του ποταμού Σουλού στο δήμο Εορδαίας (εκτός της Δ.Ε. Πτολεμαίδας) με προϋπολογισμό 5,963,287.76€ (κωδικός ΟΠΣ 453214) ! (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά)

Το έργο θα έλυνε το πρόβλημα της επεξεργασίας λυμάτων των οικισμών της Εορδαίας   (εξωτερικά δικτύα μεταφοράς λυμάτων Κρυόβρυσης,  Άρδασσας Φούφα, Μηλοχωρίου, Εμπορίου και Αναρράχης,  εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης λυμάτων Καρυοχωρίου, συνδέσεις με συνδετήριους αγωγούς και με τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό μεταφοράς στον Βιολογικό Καθαρισμό Πτολεμαΐδας, καθώς και τη μελέτη του εξωτερικού δικτύου μεταφοράς λυμάτων Αγίου Χριστοφόρου και Καρυοχωρίου στον Βιολογικό Καθαρισμό της Πτολεμαΐδας.

Ο κος Καρυπίδης , βρήκε το έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ από τον Φεβρουάριο του 2014   (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά).

2ο «Μελέτες και έργα αποχέτευσης για την αποκατάσταση του ποταμού Σουλού στη Δ.Ε. Πτολεμαίδας του δήμου Εορδαίας» με προϋπολογισμό 13.950.047€ ( κωδικός  ΟΠΣ 453391) (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά)

Το έργο  αφορούσε  στην κατασκευή δικτύων αποχέτευσης (εσωτερικών και εξωτερικών), στην ΔΕ Πτολεμαΐδας, για  τη μεταφορά λυμάτων  στον Βιολογικό Καθαρισμό  της Πτολεμαίδας  και στην  αναβάθμιση  της εγκατάστασης. .

Ο κος Καρυπίδης , βρήκε το έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ απόν Φεβρουάριο του 2014   (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά)

3ο « Κατασκευή και λειτουργία Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Φιλώτα και αποχετευτικού δικτύου Φιλώτα – Αντίγονου – Πελαργού – Μανιακίου – Λεβαίας – Βεγόρας του δήμου Αμυνταίου της Π.Ε. Φλώρινας με σκοπό την περιβαλλοντική αποκατάσταση του ποταμού Σουλού»  με προϋπολογισμό 16.386.179 € (ΟΠΣ 453337) (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά)

Το έργο αφορούσε  στην κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και την κατασκευή νέας εγκατάστασης Επεξεργασίας λυμάτων  της Δημοτικής Ενότητας  Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου.

Ο κος Καρυπίδης , βρήκε το έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ από τον Φεβρουάριο του 2014     (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά)

Tο χρονοδιάγραμμα  των έργων  και των μελετών προέβλεπε την ολοκλήρωση τους έως 31.12.2015.

Δυστυχώς η ολιγωρία και η ανικανότητά  της Περιφερειακής Αρχής του κου Καρυπίδη οδήγησαν, στην απένταξη των  έργων , ουσιαστικά το Μάιο του 2015 (Στοιχεία Υπουργείου Ανάπτυξης/ΟΠΣ) και τυπικά στις 27/1/2017.

Και ενώ γνώριζε ότι τα έργα  είναι απενταγμένα από το Μάιο του 2015, και παρά το γεγονός ότι τα έργα αυτά λόγω της ετοιμότητάς τους  χαρακτηρίσθηκαν εμπροσθοβαρή έργα για το νέο ΕΣΠΑ,  δεν φρόντισε, εδώ και τρία χρόνια να τα  εντάξει έγκαιρα και μάλιστα να διεκδικήσει πόρους από το Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος (Ταμείο Συνοχής).

Έρχεται λοιπόν σήμερα να δηλώσει ότι « …. σύντομα θα βγει μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, η πρόσκληση που θα περιλαμβάνει και τη διαχείριση λυμάτων που θα καταλήγουν σε ευαίσθητους αποδέκτες (λίμνες, ποτάμια κτλ.).»

Δηλαδή ακόμη δεν βγήκε καν η πρόσκληση για την ένταξη των έργων; Ακόμη δεν διασφάλισε πόρους, και μιλάει ότι θα λάβει τέλος ένα έγκλημα στο περιβάλλον;

Μα εδώ  βρήκε τα έργα με έτοιμες μελέτες, αδειοδοτημένα και ενταγμένα και δεν πρόλαβε να τα τελειώσει και  θα τα τελειώσει τώρα στον ενάμιση χρόνο που απέμεινε μέχρι την λήξη της θητείας του, όταν ακόμη δεν βγήκε καν η πρόσκληση….!!!

Θέλοντας να προλάβουμε τη συνήθη του τακτική να αναζητήσει αλλού ενόχους και γι’ αυτό το… κατόρθωμα του (π.χ. τους Δήμους), οφείλουμε να του θυμίσουμε ότι τη συνολική ευθύνη για το ΕΣΠΑ την έχει ο ίδιος, με τις εξής  επιδόσεις:

  • τελευταίος στην απορρόφηση του νέου ΕΣΠΑ από όλες τις Περιφέρειες, και
  • απώλεια 230εκ€ από το προηγούμενο ΕΣΠΑ.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που η ανικανότητα του κ. Καρυπίδη μας κοστίζει ακριβά και μάλιστα σ’ ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως το περιβάλλον. Ούτε βέβαια μας εκπλήσσει το θράσος του να κάνει το άσπρο μαύρο. Το άσχημο είναι πως όλα αυτά τα πληρώνουν πολύ ακριβά οι πολίτες και ο τόπος.

Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Περιφερειακή Σύμβουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

Previous Post

Οι σημαντικότεροι «μύθοι» για τον καρκίνο του μαστού

Next Post

Ιωαννίδης σε Μαλούτα: Δεν έχουμε προλάβει να διορθώσουμε το “χάλι” των αθλητικών χωρών που παραλάβαμε μετά την 25ετη σας θητεία

Next Post
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Ιωαννίδης σε Μαλούτα: Δεν έχουμε προλάβει να διορθώσουμε το "χάλι" των αθλητικών χωρών που παραλάβαμε μετά την 25ετη σας θητεία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Στο μπλόκο Σιάτιστας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Φοινικούντα: Ανατροπή στο έγκλημα – Ποιον δείχνει η ανακρίτρια ότι πάτησε τη σκανδάλη
  • ΔΥΠΑ: Ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων κατάρτισης με Voucher για ανέργους
  • Νεκρός 27χρονος κυνηγός μετά από πτώση σε χαράδρα
  • Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στις χειμερινές εκπτώσεις

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr