• Latest

Ζεμπιλιάδου: Ο κ. Καρυπίδης  θα… σώσει το περιβάλλον  αφού έχασε έτοιμα  ενταγμένα έργα   36 εκ€ !

21 Οκτωβρίου 2017
Σιάτιστα: Η όμορφη εκδήλωση με τίτλο:«Κορίτσια σε Κίνηση: Δεδομένα – Κίνδυνοι – Προστασία» από το Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Η όμορφη εκδήλωση με τίτλο:«Κορίτσια σε Κίνηση: Δεδομένα – Κίνδυνοι – Προστασία» από το Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου. Βίντεο και φωτογραφίες

15 Νοεμβρίου 2025
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Τετάρτη 19-11-2025

15 Νοεμβρίου 2025
Ο Σπάρτακος για το Πολυτεχνείο: Ημέρα μνήμης, τιμής, σκέψης

Ο Σπάρτακος για το Πολυτεχνείο: Ημέρα μνήμης, τιμής, σκέψης

15 Νοεμβρίου 2025
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τον Σύλλογο Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Αη Συμιός» και τη Φιλαρμονική Κέρκυρας

14 Νοεμβρίου 2025
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

14 Νοεμβρίου 2025
Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών

Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών

14 Νοεμβρίου 2025
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα 17-11-2025

14 Νοεμβρίου 2025
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

18η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

14 Νοεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2025

14 Νοεμβρίου 2025
Βόιο: Διεγράφη ο Γιώργος Μαγιάγκας από μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή. Βίντεο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου για ισολογισμό 2021

14 Νοεμβρίου 2025
Διεθνής Διάκριση για την Ελληνική Γουνοποιία στο “Furmark Futures Competition 2026”

Διεθνής Διάκριση για την Ελληνική Γουνοποιία στο “Furmark Futures Competition 2026”

14 Νοεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Στη Βουλή η ταλαιπωρία των ογκολογικών ασθενών της Δυτικής Μακεδονίας. Απαιτείται ενίσχυση της Ογκολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου και ίδρυση ακτινοθεραπευτικής μονάδας»

14 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 16 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ζεμπιλιάδου: Ο κ. Καρυπίδης  θα… σώσει το περιβάλλον  αφού έχασε έτοιμα  ενταγμένα έργα   36 εκ€ !

sierafm by sierafm
21 Οκτωβρίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο κ. Καρυπίδης μη έχοντας έργο να παρουσιάσει, εκδίδει δελτία τύπου ακόμα και για υπηρεσιακές συσκέψεις καθημερινής ρουτίνας.

Σύντομα, θα μας ενημερώνει και πότε μετακινείται από το ένα γραφείο του κτιρίου στο άλλο.

Επειδή, όμως, ο.. διάβολος, όπως λένε, κρύβεται στις λεπτομέρειες, αλλά και στις συσκέψεις ρουτίνας, ο κ. Καρυπίδης, άθελα του προφανώς και ενώ ήθελε να διαφημίσει, κατά πώς το συνηθίζει, τον εαυτό του, μας υπενθύμισε μια ακόμα μεγάλη ευθύνη που φέρει ο ίδιος προσωπικά για την καταστροφή του περιβάλλοντος στο οικοσύστημα της λίμνης Βεγορίτιδας και του ποταμού Σουλού.

Μέσω επισήμου Δελτίου Τύπου, με το οποίο μας ενημερώνει για τη συνάντηση του με τους Δημάρχους Εορδαίας και Αμυνταίου προκειμένου να βρεθεί λύση για το περιβαλλοντικό πρόβλημα των δύο αυτών περιοχών, μάθαμε πως ο κ. Καρυπίδης μίλησε για «… Δίκαιη ανάπτυξη, βιώσιμη και με περιβαλλοντική προσέγγιση…» και ενημέρωσε τους πολίτες ότι «… Ένα έγκλημα στο περιβάλλον θα λάβει τέλος…»

 

Φυσικά, αποσιώπησε και πάλι την αλήθεια, που οδηγεί στις δικές του τεράστιες ευθύνες για το θέμα αυτό, καθώς αυτός ήταν ο Περιφερειάρχης που ΑΠΕΝΤΑΞΕ με αποφάσεις του  τρία  έργα συνολικού προϋπολογισμού 36,2εκ€ που είχαν στόχο την προστασία του ποταμού Σουλού και κατ’ επέκταση της Λίμνης Βεγορίτιδας από τα λύματα της περιοχής των Δήμων Εορδαίας και Αμυνταίου.

Επισημαίνουμε ότι για την ένταξη αυτών των έργων είχε προηγηθεί από τη Διαχειριστική Αρχή ανάθεση για την  «Τεχνική αξιολόγηση της ορθότητας και πληρότητας των μελετών και αδειοδοτήσεων» των   έργων ( πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά).

Τα τρία  έργα που απεντάχθηκαν από τον κο Καρυπίδη είναι:

1ο  « Μελέτες και έργα αποχέτευσης για την αποκατάσταση του ποταμού Σουλού στο δήμο Εορδαίας (εκτός της Δ.Ε. Πτολεμαίδας) με προϋπολογισμό 5,963,287.76€ (κωδικός ΟΠΣ 453214) ! (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά)

Το έργο θα έλυνε το πρόβλημα της επεξεργασίας λυμάτων των οικισμών της Εορδαίας   (εξωτερικά δικτύα μεταφοράς λυμάτων Κρυόβρυσης,  Άρδασσας Φούφα, Μηλοχωρίου, Εμπορίου και Αναρράχης,  εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης λυμάτων Καρυοχωρίου, συνδέσεις με συνδετήριους αγωγούς και με τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό μεταφοράς στον Βιολογικό Καθαρισμό Πτολεμαΐδας, καθώς και τη μελέτη του εξωτερικού δικτύου μεταφοράς λυμάτων Αγίου Χριστοφόρου και Καρυοχωρίου στον Βιολογικό Καθαρισμό της Πτολεμαΐδας.

Ο κος Καρυπίδης , βρήκε το έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ από τον Φεβρουάριο του 2014   (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά).

2ο «Μελέτες και έργα αποχέτευσης για την αποκατάσταση του ποταμού Σουλού στη Δ.Ε. Πτολεμαίδας του δήμου Εορδαίας» με προϋπολογισμό 13.950.047€ ( κωδικός  ΟΠΣ 453391) (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά)

Το έργο  αφορούσε  στην κατασκευή δικτύων αποχέτευσης (εσωτερικών και εξωτερικών), στην ΔΕ Πτολεμαΐδας, για  τη μεταφορά λυμάτων  στον Βιολογικό Καθαρισμό  της Πτολεμαίδας  και στην  αναβάθμιση  της εγκατάστασης. .

Ο κος Καρυπίδης , βρήκε το έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ απόν Φεβρουάριο του 2014   (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά)

3ο « Κατασκευή και λειτουργία Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Φιλώτα και αποχετευτικού δικτύου Φιλώτα – Αντίγονου – Πελαργού – Μανιακίου – Λεβαίας – Βεγόρας του δήμου Αμυνταίου της Π.Ε. Φλώρινας με σκοπό την περιβαλλοντική αποκατάσταση του ποταμού Σουλού»  με προϋπολογισμό 16.386.179 € (ΟΠΣ 453337) (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά)

Το έργο αφορούσε  στην κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και την κατασκευή νέας εγκατάστασης Επεξεργασίας λυμάτων  της Δημοτικής Ενότητας  Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου.

Ο κος Καρυπίδης , βρήκε το έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ από τον Φεβρουάριο του 2014     (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά)

Tο χρονοδιάγραμμα  των έργων  και των μελετών προέβλεπε την ολοκλήρωση τους έως 31.12.2015.

Δυστυχώς η ολιγωρία και η ανικανότητά  της Περιφερειακής Αρχής του κου Καρυπίδη οδήγησαν, στην απένταξη των  έργων , ουσιαστικά το Μάιο του 2015 (Στοιχεία Υπουργείου Ανάπτυξης/ΟΠΣ) και τυπικά στις 27/1/2017.

Και ενώ γνώριζε ότι τα έργα  είναι απενταγμένα από το Μάιο του 2015, και παρά το γεγονός ότι τα έργα αυτά λόγω της ετοιμότητάς τους  χαρακτηρίσθηκαν εμπροσθοβαρή έργα για το νέο ΕΣΠΑ,  δεν φρόντισε, εδώ και τρία χρόνια να τα  εντάξει έγκαιρα και μάλιστα να διεκδικήσει πόρους από το Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος (Ταμείο Συνοχής).

Έρχεται λοιπόν σήμερα να δηλώσει ότι « …. σύντομα θα βγει μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, η πρόσκληση που θα περιλαμβάνει και τη διαχείριση λυμάτων που θα καταλήγουν σε ευαίσθητους αποδέκτες (λίμνες, ποτάμια κτλ.).»

Δηλαδή ακόμη δεν βγήκε καν η πρόσκληση για την ένταξη των έργων; Ακόμη δεν διασφάλισε πόρους, και μιλάει ότι θα λάβει τέλος ένα έγκλημα στο περιβάλλον;

Μα εδώ  βρήκε τα έργα με έτοιμες μελέτες, αδειοδοτημένα και ενταγμένα και δεν πρόλαβε να τα τελειώσει και  θα τα τελειώσει τώρα στον ενάμιση χρόνο που απέμεινε μέχρι την λήξη της θητείας του, όταν ακόμη δεν βγήκε καν η πρόσκληση….!!!

Θέλοντας να προλάβουμε τη συνήθη του τακτική να αναζητήσει αλλού ενόχους και γι’ αυτό το… κατόρθωμα του (π.χ. τους Δήμους), οφείλουμε να του θυμίσουμε ότι τη συνολική ευθύνη για το ΕΣΠΑ την έχει ο ίδιος, με τις εξής  επιδόσεις:

  • τελευταίος στην απορρόφηση του νέου ΕΣΠΑ από όλες τις Περιφέρειες, και
  • απώλεια 230εκ€ από το προηγούμενο ΕΣΠΑ.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που η ανικανότητα του κ. Καρυπίδη μας κοστίζει ακριβά και μάλιστα σ’ ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως το περιβάλλον. Ούτε βέβαια μας εκπλήσσει το θράσος του να κάνει το άσπρο μαύρο. Το άσχημο είναι πως όλα αυτά τα πληρώνουν πολύ ακριβά οι πολίτες και ο τόπος.

Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Περιφερειακή Σύμβουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

Previous Post

Οι σημαντικότεροι «μύθοι» για τον καρκίνο του μαστού

Next Post

Ιωαννίδης σε Μαλούτα: Δεν έχουμε προλάβει να διορθώσουμε το “χάλι” των αθλητικών χωρών που παραλάβαμε μετά την 25ετη σας θητεία

Next Post
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Ιωαννίδης σε Μαλούτα: Δεν έχουμε προλάβει να διορθώσουμε το "χάλι" των αθλητικών χωρών που παραλάβαμε μετά την 25ετη σας θητεία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Η όμορφη εκδήλωση με τίτλο:«Κορίτσια σε Κίνηση: Δεδομένα – Κίνδυνοι – Προστασία» από το Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Τετάρτη 19-11-2025
  • Ο Σπάρτακος για το Πολυτεχνείο: Ημέρα μνήμης, τιμής, σκέψης
  • Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τον Σύλλογο Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Αη Συμιός» και τη Φιλαρμονική Κέρκυρας
  • Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  5. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr