• Latest
Zempiliadou: Αναμένοντας τα καλά νέα που θα μας φέρει ο κ. Prime Minister.

Zempiliadou: Φυσικό Αέριο: χάσαμε πολλά….. αλλά ο πρώην Βουλευτής κ. Κασαπίδης μόλις «προσγειώθηκε» στην δύσκολη πραγματικότητα της Δυτικής Μακεδονίας

16/11/19 20:22
In the three most dominant for the Diocese of Sisani and Siatist, Protosyggelos Ephraim

Protosyggelos Ephraim for Papavasilis

17/01/21 13:15
Market opening tomorrow 18.1 in the Region of Western Macedonia

Market opening tomorrow 18.1 in the Region of Western Macedonia

17/01/21 13:06
Florina – Kastoria via Vitsi and Vigla with chains!

The situation on the streets on Sunday 17 January

17/01/21 13:02
Schools are closed on Monday 19 November in Grevena

Extraordinary announcement for the school structures in the Municipality of Kastoria

17/01/21 12:59
Papavasilis passed away (Basil of Basil)

Papavasilis passed away (Basil of Basil)

17/01/21 11:51
Hardalias: Kozani is also in a strict lockdown since Saturday morning

See what applies to Siatista, Eordea and Crocus. The Official Gazette that prohibits the operation of hairdressers

17/01/21 10:32
The first snow in Mountainous Grevena-On foot the Civil Protection of the Municipality of Grevena in Vasilitsa, Samarina and Smixi

Traffic without problems - Strong PAGETOS from the afternoon

16/01/21 19:25
New way of reopening interiors in restaurants.

Focus : The scenarios for its reopening – The terms and conditions set by scientists

16/01/21 18:31
Hardalias: Kozani is also in a strict lockdown since Saturday morning

Stampoulidis: Hairdressers are closed in areas with strict lockdown

16/01/21 18:18
Ioannina: Thriller with a complaint about gang rape of a 16-year-old! "They videotaped what they did to me in the field"

"He sexually abused me" -Who did Sofia Bekatorou report to the Prosecutor?

16/01/21 18:13
  • Listen Live
  • The Station
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Program
  • Range
  • Advertise
  • Contact
Sunday, January 17, 2021
  • Login
Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Siatista
No Result
View All Result
  • GREECE-WORLD
  • LOCAL NEWS
  • SPORTS
  • RIGHT
  • HEALTH-NUTRITION
  • interviews
  • VIDEOS
Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Siatista
No Result
View All Result
Home SUGGESTED

Zempiliadou: Φυσικό Αέριο: χάσαμε πολλά….. αλλά ο πρώην Βουλευτής κ. Κασαπίδης μόλις «προσγειώθηκε» στην δύσκολη πραγματικότητα της Δυτικής Μακεδονίας

by sierafm
16/11/19 20:22
in SUGGESTED, LATEST NEWS, LOCAL NEWS
0
Zempiliadou: Αναμένοντας τα καλά νέα που θα μας φέρει ο κ. Prime Minister.
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter



Απ ότι φαίνεται είχαμε δίκιο όταν προεκλογικά καλωσορίζαμε τον κο Κασαπίδη στη Δυτική Μακεδονία .
Δεν δικαιολογείται αλλιώς το γεγονός ότι μόλις σήμερα ο Περιφερειάρχης κατάλαβε ότι η Περιφέρεια χάνει το στοίχημα του Φυσικού Αερίου και αυτή την τετραετία.
Το κατάλαβε τώρα και καταφεύγει στο γνωστό …«φταίνε οι άλλοι»!

Από την πλευρά μας προσπαθήσαμε επανειλημμένα και έγκαιρα να προειδοποιήσουμε ότι ως Περιφέρεια ήμασταν οι μεγάλοι χαμένοι, καθώς από τις τρεις Περιφέρειες της Μακεδονίας ήμασταν η μόνη Περιφέρεια που δεν πήραμε παροχή Φυσικού Αερίου.

In July 2016 δημοσιεύθηκε το Σχέδιο Ανάπτυξης 2016-2025 του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), το οποίο άφηνε εκτός τη Δυτική Μακεδονία.

In January 2016 με συνέντευξη μας δημοσιοποιούμε το γεγονός ότι η Δυτική Μακεδονία δεν είναι μέσα στις πρώτες τρεις Περιφέρειες, ενώ ήδη από τον Ιούνιο στη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου είχαμε επισημάνει επίσης ότι για τη Δυτική Μακεδονία δεν προβλεπόταν παροχή Φυσικού Αερίου

Ο κος Κασαπίδης ήταν τότε Βουλευτής. Γιατί δεν αντέδρασε ;
Τον Ιούνιο του 2017 γίνεται η πανηγυρική εξαγγελία από την Καστοριά των Σταθάκη –Καρυπίδη « Έρχεται το φυσικό αέριο στη Δυτική Μακεδονία» …

Τον Δεκέμβριο του 2017 βάλαμε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ζητώντας πλήρη ενημέρωση καθώς από τα ΜΜΕ ενημερωθήκαμε ότι άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίηση έργων επέκτασης του δικτύου διανομής Φυσικού σε 18 πόλεις στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με δάνειο ύψους 48 million. ευρώ της ΕΤΕΠ προς τη ΔΕΔΑ. Στην επέκταση αυτή οι πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας είναι απούσες παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δημόσια δοθεί από τον κο Σταθάκη και τον κο Καρυπίδη .

Ο κος Κασαπίδης ήταν τότε Βουλευτής. Γιατί δεν αντέδρασε ;
At 27 March of 2018 ο συνδυασμός μας αποκαλύπτει την απόλυτη διάψευση των εξαγγελών Σταθάκη – Καρυπίδη. Δίνουμε στην δημοσιότητα αναλυτικό Δελτίο Τύπου με τίτλο «Φυσικό αέριο. Η Περιφερειακή αρχή έμεινε (again) μόνο με τα πανηγύρια!» .

Η καταγγελία μας αφορούσε την έκδοση του ΦΕΚ 59/18.01.2018 Τεύχος Β΄ με τίτλο «Έγκριση Οδικού Χάρτη Αγοράς Φυσικού Αερίου 2017-2022» απ΄όπου προέκυπτε ότι και σε αυτόν τον οδικό χάρτη για άλλη μια φορά η Δυτική Μακεδονία έμενε εκτός σχεδιασμού .

Ο κος Κασαπίδης ήταν τότε Βουλευτής. Γιατί δεν αντέδρασε;
At 15 May 2018 η Ν.Ε. Καστοριας του Τ.Ε.Ε., με Δελτίο Τύπου βάζει τα πράγματα στη θέση τους καθώς μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «…το βαλβιδοστάσιο που κατασκευάζεται στην Ποριά, είναι ένα από τα 23 κατά μήκος του αγωγού, όπου και επεξηγήθηκε ο ρόλος του στην φάση λειτουργίας του αγωγού … που είναι μια βαλβίδα εκτόνωσης σε περίπτωση ατυχήματος ….». Κα παρακάτω αναφέρει « …Αυτό το «επίτευγμα» επιχειρεί ο ΤΑΡ, πιεζόμενος από τον περιφερειάρχη, να το παρουσιάσει ως «αναμονή» που θα συνδέεται με το δίκτυο διανομής για την παροχή φυσικού αερίου σε Καστοριά και Άργος..)

Ο κος Κασαπίδης ήταν τότε Βουλευτής. Γιατί δεν αντέδρασε;

Εκείνη την περίοδο ο κος Καρυπίδης και η Κυβέρνηση έκαναν βέβαια ανούσιες κινήσεις εντυπωσιασμού ανοίγοντας κωδικούς χρηματοδότησης (ΣΑΕ 12,5εκ€) για να κατασκεαστούν τάχα τα δίκτυα …για το Φυσικό Αέριο που δεν είχαμε!

Κάτι σαν αυτό που λέει ο λαός μας «… ακόμη δεν τον είδαμε Γιάννη τον είπαμε…»!

In January 2019, είδε το φως της δημοσιότητας η συνέντευξη Τύπου, του προέδρου του ΔΣ της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Αερίου (HEDNO), K. Σταύρου Ραπτόπουλου.

Από τη δημοσιοποίηση της ενημερωνόμαστε ότι άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίηση έργων επέκτασης του δικτύου διανομής Φυσικού σε 18 πόλεις στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με δάνειο ύψους 48 million. ευρώ της ΕΤΕΠ προς τη ΔΕΔΑ εντός της επόμενης πενταετίας.

Στην επέκταση αυτή οι πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας είναι απούσες παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δημόσια μέχρι τότε δοθεί.

Υπάρχει μόνο μια γενικόλογη αναφορα «…και σε επόμενη φάση η Καστοριά, το Άργος Ορεστικό και τα Γρεβενά…», επόμενη φάση δηλαδή μετά την πενταετία.

Την χαμένη ευκαιρία του Φυσικού Αερίου την πενταετία Καρυπίδη από πλευράς μας αναδεικνύαμε καθόλη τη προεκλογική περίοδο σε συνεντεύξεις και ομιλίες

Ο κος Κασαπίδης ήταν ακόμη Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου αλλά δεν τον ακούσαμε να διαμαρτύρεται. Why;

Even today, που η βίαιη απολιγνιτοποίηση της Περιφέρειας είναι προ των πυλών και η έλευση του ΦΑ και η χρηματοδότηση των Δικτύων πρέπει να αποτελέσουν Κυβερνητική δέσμευση και Εθνική Προτεραιότητα, ο κος Κασαπίδης αποπροσανατολίζει τη συζήτηση και μιλάει για τα «βαλβιδοστάσια» τα σημεία αποσυμπίεσης και εξόδου του ΦΑ στην Περιφέρεια.

Δεν ξέρω τι ακριβώς συζήτησε με τον Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΔΕΣΦΑ και για το ότι πρώτη φορά άκουσε για τον σταθμό αποσυμπίεσης στον Περδίκα.

Όμως η δήλωσή του “Δεν είχε προβλεφθεί ΠΟΤΕ 2ος σταθμός αποσυμπίεσης φυσικού αερίου στον Περδίκκα» είναι λάθος.
Όπως φυσικά ήταν ψευδέστατος και ο ισχυρισμός Καρυπίδη ότι αυτός έφερε τις αναμονές Φυσικού Αερίου (βαλβιδοστάσια) in Western Macedonia.

Ο ΤΑΠ και η διέλευσή του αποφασίστηκαν πολύ πριν τον κο Καρυπίδη φυσικά.
Ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί ακριβώς πανηγύριζε τότε ο κος Καρυπίδης και δεν καταλαβαίνουμε τι δεν βρίσκει τώρα ο κος Κασαπίδης, καθώς βάση της εγκεκριμένης μελέτης ήδη από το 2013 προβλέπονταν δύο σταθμοί αποσυμπίεσης.

Ένας στην Καστοριά και ένας στην Εορδαία. Παραπέμπουμε στον Χάρτη όδευσης της μελέτης όπου φαίνεται η χωροθέτηση των βαλβιδοστασίων.

Ως εκ τούτου η εξάντληση της κουβέντας στην ακριβή θέση των βαλβιδοστασίων είναι μια συζήτηση …. περί όνου σκιάς.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι αν αυτά τα βαλβιδοστάσια θα αποτελέσουν ποτέ σημεία εξόδου για παροχή Φυσικού Αερίου στη Δυτικη Μακεδονία

Με λίγα λόγια το πραγματικό διακύβευμα είναι ΑΝ και ΠΟΤΕ θα έχει ΠΑΡΟΧΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Την απάντηση αυτή μπορεί να δώσει ΜΟΝΟ η Κυβέρνηση και ο ΔΕΣΦΑ.

ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ο κος Κασαπίδης.

Η συζήτηση για τα δίκτυα και τη χρηματοδότηση τους έπεται γιατί φυσικά κανείς δεν θέλει να έχει πανάκριβα δίκτυα χωρίς παροχή Φυσικού Αερίου.

Το ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξε προετοιμασία και χάσαμε πολλά μπορεί ο κος Κασαπίδης να το μαθαίνει σήμερα εμείς όμως το βροντοφωνάζουμε πέντε χρόνια τώρα.

Αυτό που θέλουμε να ξέρουμε είναι το τι δεσμεύεται να κάνει ο ίδιος τώρα που «προσγειώθηκε» στην δύσκολη πραγματικότητα της Δυτικής Μακεδονίας!

Georgia Zempiliadou
Regional Councilor
Επικεφαλής Συνδυασμού “ΕΛΠΙΔΑ”

Tags: ελπιδα ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ
ShareTweet

Related Posts

“Hope” NSRF: Where they owed us, they took the δι ox. We accuse the Governor for the secret assignment 90 from the Region

by sierafm
06/08/20 12:17
0
0

NSRF: Where they owed us, they took us… the ox We accuse the Governor for the secret assignment 90 from...

Zempiliadou: Αναμένοντας τα καλά νέα που θα μας φέρει ο κ. Prime Minister.

Ζεμπιλιάδου για σήραγγα Κλεισούρας. Να παραμεριστεί η μικροπολιτική

by sierafm
31/10/19 08:57
0
0

Σήραγγα Κλεισούρας: αν παραμεριστεί η μικροπολιτική και επικρατήσει η σε βάθος κατανόηση του πλαισίου του ΕΣΠΑ, ο σοβαρός σχεδιασμός και...

Ζητούν να ορισθεί «αργία» η επέτειος επαναλειτουργίας της ΕΡΤ

Zempiliadou: Unbelievable! Ποιοί φοβούνται τον διάλογο; Η ΕΡΤ ακυρώνει τα προεκλογικά debates λόγω οικονομικού κόστους!

by sierafm
02/05/19 23:58
0
0

Απίστευτο κι όμως πραγματικό. Η ΕΡΤ παρότι είχε προγραμματίσει προεκλογικά debates στις έδρες των 13 Περιφερειών της χώρας, τελικά τα...

Georgia Zempiliadou: Θέλουν το διάλογο ή προτιμούν τους μονολόγους;

by sierafm
24/04/19 10:16
0
1

Πριν από μερικές μέρες ο τηλεοπτικός σταθμός West Channel απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους υποψηφίους Περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας για να συμμετάσχουν σ’...

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

CAPTCHA
Refresh

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


https://www.AUTOdoc.GR






Facebook Twitter

Website Translation

EnglishΕλληνικά
 Edit Translation

Listen to us live

Contact

sierafm@sierafm.gr, sierafm1053@gmail.com
Directorate-General (Samaras Vassilis)
Tel.Fax:2465023300
Voulgaropoulou 3
Siatista, Kozani

Copyright © Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • GREECE-WORLD
  • LOCAL NEWS
  • SPORTS
  • RIGHT
  • HEALTH-NUTRITION
  • interviews
  • VIDEOS

Copyright © Sierafm.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
This site uses cookies to enhance your experience. Suppose you are okay with that, but you can opt out if you wish.