• Latest
αγχος πονοκεφαλος πονος

Ημικρανία: Πώς διαφέρει από τον πονοκέφαλο

10 Ιουνίου 2018
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Στα λόγια η δέσμευση Χατζηδάκη – Ούτε μία διυπουργική σύσκεψη για τη Δυτική Μακεδονία»

7 Ιανουαρίου 2026
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

7ετές Μνημόσυνο Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Παύλου

7 Ιανουαρίου 2026
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση στους ΟΤΑ– Αξιολογήστε Δημάρχους και Περιφερειάρχες (ερωτηματολόγιο)

7 Ιανουαρίου 2026
Δηλώσεις συμμετοχής για τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια 2025

Ραγκουτσάρια 2026-Παρέλαση Καρναβαλιστών

7 Ιανουαρίου 2026
Πορεία με τρακτέρ στο Αμύνταιο από το μπλόκο Φιλώτα.  Βίντεο

Πορεία με τρακτέρ στο Αμύνταιο από το μπλόκο Φιλώτα. Βίντεο

7 Ιανουαρίου 2026
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης Εκτέλεσης Έργου για τον Ηλεκτροφωτισμό Ι/Κ Πρεσπών

7 Ιανουαρίου 2026
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή

Πτολεμαΐδα: Απάτη με υποτιθέμενο εθελοντή γιατρό που προσφέρει βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη στη Συρία

7 Ιανουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα :Δελτίο Τύπου «Χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εν μέσω εορτών- Τραγική κυβερνητική ανικανότητα στην καταβολή του εποχικού επιδόματος ανεργίας»

7 Ιανουαρίου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Ανοιχτός διάλογος για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

7 Ιανουαρίου 2026
Κόνιτσα: Παράδειγμα των νέων ανθρώπων

Κόνιτσα: Παράδειγμα των νέων ανθρώπων

6 Ιανουαρίου 2026
Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου. Φωτογραφίες

Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου. Φωτογραφίες

6 Ιανουαρίου 2026
Μπουμπουσάρια Σιάτιστας: Δείτε πολλές φωτογραφίες από όλα τα θέματα

Μπουμπουσάρια Σιάτιστας: Δείτε πολλές φωτογραφίες από όλα τα θέματα

6 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ημικρανία: Πώς διαφέρει από τον πονοκέφαλο

sierafm by sierafm
10 Ιουνίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
αγχος πονοκεφαλος πονος
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τι είναι η ημικρανία και γιατί είναι διαφορετική από έναν απλό πονοκέφαλο; Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις ημικρανίες, σε έναν μικρό οδηγό…

Πολλοί άνθρωποι τείνουν να χρησιμοποιούν την λέξη ημικρανία λάθος—για παράδειγμα, για να περιγράψουν έναν πονοκέφαλο. Και όμως, υπάρχει διαφορά. Η ημικρανία είναι ένας πολύ έντονος πονοκέφαλος, συνήθως στη μία μόνο πλευρά του κεφαλιού, που πυροδοτείτε από κάποια αιτία, όπως το περιβάλλον, το στρες ή κάποιο ορμονικό πρόβλημα. Συμβαίνει πιο συχνά στις γυναίκες, και η σφοδρότητά της μπορεί να είναι τόσο μεγάλη, που να μην σας επιτρέπουν να συνεχίσετε την ημέρα σας.

Ο πόνος της ημικρανίας μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τα μάτια σας, όπως και το μέτωπο ή τους κροτάφους σας, και υπάρχει η πιθανότητα να σας προκαλέσει ναυτία ή εμετό. Οι κλασικές ημικρανίες ξεκινούν με αυτό που αναφέρεται ως ‘αύρα’, μικρές αλλαγές στην όραση, όπως θολά σχήματα, και επηρεάζουν περίπου 20% των ασθενών. Μπορεί όμως να υπάρξουν και άλλα συμπτώματα, που θα εμφανιστούν ακόμα και 24 ώρες πριν χτυπήσει η ημικρανία, όπως αλλαγές στην διάθεση, αίσθηση ότι μυρίζετε ή γεύεστε κάτι περίεργο, αλλά και ένταση ή κόπωση.

Δυστυχώς, η επιστημονική κοινότητα δεν μπορεί να καταλάβει ακόμα πλήρως τις αιτίες που προκαλούν μια ημικρανία, συνεπώς υπάρχουν πολλές υποθέσεις. Πολλές φορές, τα έντονα φώτα που αναβοσβήνουν μπορεί να προκαλέσουν ημικρανία. Το πολύ έντονο στρες, η κακή και λίγη διατροφή, όπως και ο λίγος, μη ποιοτικός ύπνος έχουν σημειωθεί ως πράγματα που πυροδοτούν μια ημικρανία.

Σε αρκετές γυναίκες, η ημικρανία συνδέεται με την περίοδό τους. Οι ορμονικές αλλαγές μπορεί να έχουν αυτή την δυσάρεστη παρενέργεια, αλλά δεν υπάρχει κάποιο σταθερό μοτίβο εμφάνισης. Αυτό σημαίνει πως η ορμονοθεραπεία δεν θα βοηθήσει με σιγουριά όλες τις ασθενείς. Για την ακρίβεια, μπορεί να κάνει τα συμπτώματα ακόμα χειρότερα, ανάλογα με την περίπτωση.

Πολλές μελέτες έχουν προσπαθήσει να αποδείξουν αν συγκεκριμένες τροφές μπορούν να πυροδοτήσουν μια ημικρανία, αλλά δεν έχουμε ακόμα σίγουρα αποτελέσματα, και βασιζόμαστε σε μαρτυρίες. Μέσα από αυτές τις μαρτυρίες, μαθαίνουμε ότι το κόκκινο κρασί, το τυρί, η σοκολάτα, η σως σόγιας και τα επεξεργασμένα κρέατα είναι συνήθεις ύποπτοι. Ορισμένα από αυτά τα τρόφιμα, ειδικά τα παλαιωμένα τυριά όπως το τσένταρ, περιέχουν το αμινοξύ τυραμίνη, που μπορεί να συσφίξει τα αιμοφόρα αγγεία, και έπειτα να τα διαστείλει.

Αρκετά λέγονται, επίσης, για τον καφέ και πώς δρα απέναντι σε μια ημικρανία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει να ανακουφιστούμε από μια ημικρανία, σε συνδυασμό με κάποια φάρμακα. Μόλις, όμως, πέσουν τα επίπεδα καφεΐνης, ο κίνδυνος πονοκεφάλου αυξάνεται ξανά. Συνεπώς, βασιστείτε στις δικές σας παρατηρήσεις σχετικά με το αν ο καφές είναι σύμμαχος ή εχθρός σας. Ένας καλός τρόπος για να τις διαχειριστείτε, είναι να κρατάτε ημερολόγιο με αυτά που πιστεύετε ότι σας προκάλεσαν ημικρανία, όπως και τα συμπτώματα που αισθανθήκατε. Αυτές οι πληροφορίες θα είναι αναγκαίες για να αποφύγετε μελλοντικά επεισόδια, αλλά και για τον γιατρό σας, αν ποτέ χρειαστεί να του μιλήσετε για τις ημικρανίες σας.

Πηγή:iatronet.gr

Tags: ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ
Previous Post

20 σημάδια υπερκόπωσης: Μήπως έχετε πάθει burnout;

Next Post

Τα Σκόπια διαψεύδουν δημοσιεύματα για “υπερβολικές απαιτήσεις” της ελληνικής πλευράς

Next Post

Τα Σκόπια διαψεύδουν δημοσιεύματα για "υπερβολικές απαιτήσεις" της ελληνικής πλευράς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: «Στα λόγια η δέσμευση Χατζηδάκη – Ούτε μία διυπουργική σύσκεψη για τη Δυτική Μακεδονία»
  • 7ετές Μνημόσυνο Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Παύλου
  • Δημοσκόπηση στους ΟΤΑ– Αξιολογήστε Δημάρχους και Περιφερειάρχες (ερωτηματολόγιο)
  • Ραγκουτσάρια 2026-Παρέλαση Καρναβαλιστών
  • Πορεία με τρακτέρ στο Αμύνταιο από το μπλόκο Φιλώτα. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr