Η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από έμφραγμα

Η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από έμφραγμα

Έρευνα έδειξε ότι όσοι είχαν καλύτερη φυσική κατάσταση έχουν 50% μικρότερη πιθανότητα εμφράγματος.

Η έλλειψη άσκησης μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφράγματος, ακόμη και σε άτομα που δεν εμφανίζουν συμπτώματα.

Αυτό δείχνει νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό European Heart Journal.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από περισσότερους από 4.500 ενήλικες χωρίς ιστορικό καρδιαγγειακών νοσημάτων, καρκίνου, αναπνευστικών παθήσεων ή υπέρτασης.

Στο πλαίσιο της μελέτης πραγματοποιήθηκε μέτρηση της μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου, που αντικατοπτρίζει με ακρίβεια τα επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Συνολικά, η φυσική κατάσταση βρέθηκε να συνδέεται αντιστρόφως ανάλογα με την πιθανότητα εμφράγματος μέσα στην επόμενη 10ετία. Ειδικότερα, οι ενήλικες με την καλύτερη φυσική κατάσταση φάνηκαν να έχουν 50% μικρότερη πιθανότητα εμφράγματος, συγκριτικά με εκείνους με τα χαμηλότερα επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Επιπλέον, ακόμη και μικρή βελτίωση της φυσικής κατάστασης σε αυτό το χρονικό διάστημα συσχετίσθηκε με σημαντική μείωση του κινδύνου εμφάνισης στηθάγχης ή εμφράγματος.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι η «κακή» φυσική κατάσταση αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση εμφράγματος ακόμη και σε υγιείς ενήλικες.

Κλείνοντας, σχολιάζουν πως η άσκηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στρατηγική πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Πηγή: neadiatrofis.gr


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Άλλες ειδήσεις

Οδηγίες από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης υπενθυμίζει πως για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος και την ελαχιστοποίηση των

Όχι της ΔΙΑΔΥΜΑ σε σκουπίδια από Κατερίνη και Κέρκυρα

Η παράταση διάθεσης των σκουπιδιών της Βέροιας στον ΧΥΤΑ Δυτικής Μακεδονίας και η απόρριψη του αιτήματος της Κατερίνης για τυπικούς

ΚΚΕ: Συγκεντρώσεις ενάντια στο ΝΑΤΟ

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να ξεσηκωθούν ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μετατρέπει

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.