• Latest
ΓΙΑΤΡΟΣ

Η αδιαφορία για πρόληψη και η έλλειψη ενημέρωσης σκοτώνουν

23 Νοεμβρίου 2018
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση στους ΟΤΑ– Αξιολογήστε Δημάρχους και Περιφερειάρχες (ερωτηματολόγιο)

7 Ιανουαρίου 2026
Δηλώσεις συμμετοχής για τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια 2025

αγκουτσάρια 2026-Παρέλαση Καρναβαλιστών

7 Ιανουαρίου 2026
Πορεία με τρακτέρ στο Αμύνταιο από το μπλόκο Φιλώτα.  Βίντεο

Πορεία με τρακτέρ στο Αμύνταιο από το μπλόκο Φιλώτα. Βίντεο

7 Ιανουαρίου 2026
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης Εκτέλεσης Έργου για τον Ηλεκτροφωτισμό Ι/Κ Πρεσπών

7 Ιανουαρίου 2026
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή

Πτολεμαΐδα: Απάτη με υποτιθέμενο εθελοντή γιατρό που προσφέρει βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη στη Συρία

7 Ιανουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα :Δελτίο Τύπου «Χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εν μέσω εορτών- Τραγική κυβερνητική ανικανότητα στην καταβολή του εποχικού επιδόματος ανεργίας»

7 Ιανουαρίου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Ανοιχτός διάλογος για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

7 Ιανουαρίου 2026
Κόνιτσα: Παράδειγμα των νέων ανθρώπων

Κόνιτσα: Παράδειγμα των νέων ανθρώπων

6 Ιανουαρίου 2026
Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου. Φωτογραφίες

Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου. Φωτογραφίες

6 Ιανουαρίου 2026
Μπουμπουσάρια Σιάτιστας: Δείτε πολλές φωτογραφίες από όλα τα θέματα

Μπουμπουσάρια Σιάτιστας: Δείτε πολλές φωτογραφίες από όλα τα θέματα

6 Ιανουαρίου 2026
Σιάτιστα: Κέφι και χορός μες τη βροχή στα Μπουμπουσιάρια.  Βίντεο

Σιάτιστα: Κέφι και χορός μες τη βροχή στα Μπουμπουσιάρια. Βίντεο

6 Ιανουαρίου 2026
Με κατάνυξη και σεβασμό γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Δήμο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες

Με κατάνυξη και σεβασμό γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Δήμο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες

6 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η αδιαφορία για πρόληψη και η έλλειψη ενημέρωσης σκοτώνουν

sierafm by sierafm
23 Νοεμβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΓΙΑΤΡΟΣ
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το 51,5% των θανάτων παγκοσμίως οφείλονται σε αυτούς τους δυο παράγοντες.

Το 51,5% των θανάτων ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο οφείλεται καθαρά σε αμέλεια των πολιτών σε θέματα πρόληψης, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας του Πανεπιστημίου του Σηάτλ που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή τη διοργάνωση του 4ου Forum Υγείας 2018, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Αναφερόμενος στη σημασία της πρόληψης και τις ευεργετικές επιπτώσεις που θα είχε στην κοινωνία και την οικονομία ο οικονομολόγος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τους Ομίλου ΖΙΤΑ, Ζαχαρίας Καπλανίδης, επικαλέστηκε τα στοιχεία της έρευνας του πανεπιστημίου του Σηάτλ, σύμφωνα με τα οποία τα 28,9 εκατομμύρια από τους 55,9 εκατομμύρια θανάτους ετησίως (δηλαδή το 51,5%)σε όλο το κόσμο, οφείλονται στην αμέλεια των πολιτών για την πρόληψη, δηλαδή στην έλλειψη ενημέρωσης ή σε προσωπική αδιαφορία.

«Στην Ελλάδα έχουμε 120.000 θανάτους ετησίως και μόνο 90.000 γεννήσεις. Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου 61.000 θάνατοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν γνωρίζαμε και ακολουθούσαμε αυτά τα απλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε σε καθημερινή βάση», είπε ο κ. Καπλανίδης, τονίζοντας ότι οι παράγοντες κινδύνου για αυτούς τους θανάτους, οι οποίοι μπορούν να προληφθούν, είναι η παχυσαρκία, το κάπνισμα, η υπέρταση και το σάκχαρο. Παράλληλα, ανέφερε, ότι πέρα από θανάτους, χιλιάδες άνθρωπο λόγω της μη πρόληψης αρρωσταίνουν βαριά, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία και την οικονομία του δημοσίου αλλά και των νοικοκυριών.

«Το 4ο Forum Υγείας έρχεται με όχημα την έγκριτη ενημέρωση από τους ειδικούς επιστήμονες να καταδείξει και συγχρόνως αν αφυπνίσει τον Ελληνα πολίτη στην αναγκαιότητα της πρόληψης σε θέματα υγείας», πρόσθεσε ο κ. Καπλανίδης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ανέφερε ότι το Forum, που διεξάγεται πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη (τις προηγούμενες τρεις φορές είχε διεξαχθεί στην Αθήνα), απευθύνεται κατά βάση στο ευρύ, μη επιστημονικό κοινό, αλλά και στους λειτουργούς της υγείας. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στις ενότητες του συνεδρίου που αφορούν τον ιατρικό τουρισμό, την ανάπτυξη του οποίου, όπως είπε, θα πρέπει να επιδιώξει η χώρα μας, αλλά και η Θεσσαλονίκη λόγω των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων.

«Σήμερα ο αριθμός των ηλικιωμένων έχει υπερτριπλασιαστεί από το 1950 και Θα ξανατριπλασιαστεί το 2050», ανέφερε η καθηγήτρια Νευρολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Forum, Μάγδα Τσολάκη, τονίζοντας ότι το 2015 υπήρξαν 9,9 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις άνοιας παγκοσμίως δηλαδή, μία κάθε τρία δευτερόλεπτα. Αναφερόμενη στους πάσχοντες από άνοια στην Ελλάδα τόνισε ότι το 2015 ο αριθμός τους ήταν 197.000, ενώ το 2030 υπολογίζεται ότι ο αριθμός αυτός θα ανέλθει σε 252.000 και το 2059 θα φτάσει στις 354.000. Παράλληλα, επισήμανε, ότι περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, η παχυσαρκία, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, η κατάθλιψη, το κάπνισμα και η χαμηλή εκπαίδευση, ευνοούν την άνοια. Οσον αφορά τα φάρμακα που υπάρχουν σήμερα, είπε, ότι αυτά δεν θεραπεύουν αλλά σταματούν τα συμπτώματα της νόσου και πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια γίνονται έρευνες για μη φαρμακευτικές θεραπείες με χορήγηση αγουρελαίου, τσαγιού του βουνού, αλόης, κρόκου, κλπ.

«Ο αρμονικός συνδυασμός της σωστής διατροφής, της εμφάνισης και της καλής υγείας, αποτελούν τις θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την ευτυχία, που είναι ο σκοπός της ζωής μας», ανέφερε ο ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Forum, καθηγητής Γεώργιος Παυλίδης. Αναφορικά με τις εισηγήσεις του στο Forum, σχετικά με το θέμα «Δυσλεξία, μαθησιακές δυσκολίες, διάσπαση προσοχής, τεστ και Μέθοδος Παυλίδη», ο κ. Παυλίδης, εστίασε στην επιτακτική ανάγκη για έγκαιρη και αντικειμενική βιολογική πρόγνωση – διάγνωση, όχι μόνο για να βελτιωθεί η συμπεριφορά, ο αυτοέλεγχος, η κοινωνικότητα και η σχολική επίδοση, αλλά, κυρίως, για να αποφευχθούν δευτερογενή ψυχοκοινωνικά προβλήματα, όπως η χαμηλή αυτοπεποίθηση, ή οι δυσκολίες στις σχέσεις. Παράλληλα, επισήμανε, ότι με το βιολογικο τεστ Παυλίδη, που ο ίδιος επινόησε, μπορεί να γίνει ακόμη και πρόγνωση από την προσχολική ηλικία. Τέλος, ανέφερε, ότι κατά τη διάρκεια του Forum θα παρέχονται δωρεάν εξετάσεις και ανιχνεύσεις πιθανών δυσκολιών στους συμμετέχοντες ενώ δεν χρειάζεται κανενός είδους προεγγραφή.

Πηγή:Newsbeast.gr

Tags: ΓΙΑΤΡΟΣ
Previous Post

Διακοπή Ρέυματος την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018.

Next Post

Ερωτικό τρίγωνο με ιερέα: Τον λήστεψαν και τον άφησαν γυμνό στην ερημιά

Next Post
Δικαστήριο δικη

Ερωτικό τρίγωνο με ιερέα: Τον λήστεψαν και τον άφησαν γυμνό στην ερημιά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δημοσκόπηση στους ΟΤΑ– Αξιολογήστε Δημάρχους και Περιφερειάρχες (ερωτηματολόγιο)
  • αγκουτσάρια 2026-Παρέλαση Καρναβαλιστών
  • Πορεία με τρακτέρ στο Αμύνταιο από το μπλόκο Φιλώτα. Βίντεο
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης Εκτέλεσης Έργου για τον Ηλεκτροφωτισμό Ι/Κ Πρεσπών
  • Πτολεμαΐδα: Απάτη με υποτιθέμενο εθελοντή γιατρό που προσφέρει βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη στη Συρία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr