• Latest
ΓΙΑΤΡΟΣ

Η αδιαφορία για πρόληψη και η έλλειψη ενημέρωσης σκοτώνουν

23 Νοεμβρίου 2018
Η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σιάτιστα με την εκρηκτική Ευαγγελία.  Βίντεο και φωτογραφίες

Η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σιάτιστα με την εκρηκτική Ευαγγελία. Βίντεο και φωτογραφίες

14 Δεκεμβρίου 2025
Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 14/12

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 14/12

14 Δεκεμβρίου 2025
Fur Vision 2026: Δημιουργικότητα, Καινοτομία και Θετικό Όραμα για το Μέλλον της Γούνας

Fur Vision 2026: Δημιουργικότητα, Καινοτομία και Θετικό Όραμα για το Μέλλον της Γούνας

14 Δεκεμβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Γρεβενά: Μπήκαν σε Μοναστήρι κι έκλεψαν ότι βρήκαν

14 Δεκεμβρίου 2025

Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας: Ο Εορτασμός του Αγίου Ελευθερίου

14 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Το όνομα του Αναστασίου Δάρδα στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο

Δήμος Βοΐου: «Αναστάσιος Δάρδας» ονομάζεται από σήμερα η Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιστορικού Τραμπαντζείου Γυμνασίου Σιάτιστας

14 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Το όνομα του Αναστασίου Δάρδα στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο

Σιάτιστα: Το όνομα του Αναστασίου Δάρδα στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο

14 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΒ

Σιάτιστα: Αρρυθμία και προσωρινή διακοπή στην υδροδότηση λόγω τεχνικού προβλήματος σήμερα Κυριακή

14 Δεκεμβρίου 2025
Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.  Βίντεο και φωτογραφίες

Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Βίντεο και φωτογραφίες

13 Δεκεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Χρήστος Καραλιώτας

13 Δεκεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»

13 Δεκεμβρίου 2025
χιονι αλυσιδες

H κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων

13 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η αδιαφορία για πρόληψη και η έλλειψη ενημέρωσης σκοτώνουν

sierafm by sierafm
23 Νοεμβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΓΙΑΤΡΟΣ
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το 51,5% των θανάτων παγκοσμίως οφείλονται σε αυτούς τους δυο παράγοντες.

Το 51,5% των θανάτων ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο οφείλεται καθαρά σε αμέλεια των πολιτών σε θέματα πρόληψης, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας του Πανεπιστημίου του Σηάτλ που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή τη διοργάνωση του 4ου Forum Υγείας 2018, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Αναφερόμενος στη σημασία της πρόληψης και τις ευεργετικές επιπτώσεις που θα είχε στην κοινωνία και την οικονομία ο οικονομολόγος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τους Ομίλου ΖΙΤΑ, Ζαχαρίας Καπλανίδης, επικαλέστηκε τα στοιχεία της έρευνας του πανεπιστημίου του Σηάτλ, σύμφωνα με τα οποία τα 28,9 εκατομμύρια από τους 55,9 εκατομμύρια θανάτους ετησίως (δηλαδή το 51,5%)σε όλο το κόσμο, οφείλονται στην αμέλεια των πολιτών για την πρόληψη, δηλαδή στην έλλειψη ενημέρωσης ή σε προσωπική αδιαφορία.

«Στην Ελλάδα έχουμε 120.000 θανάτους ετησίως και μόνο 90.000 γεννήσεις. Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου 61.000 θάνατοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν γνωρίζαμε και ακολουθούσαμε αυτά τα απλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε σε καθημερινή βάση», είπε ο κ. Καπλανίδης, τονίζοντας ότι οι παράγοντες κινδύνου για αυτούς τους θανάτους, οι οποίοι μπορούν να προληφθούν, είναι η παχυσαρκία, το κάπνισμα, η υπέρταση και το σάκχαρο. Παράλληλα, ανέφερε, ότι πέρα από θανάτους, χιλιάδες άνθρωπο λόγω της μη πρόληψης αρρωσταίνουν βαριά, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία και την οικονομία του δημοσίου αλλά και των νοικοκυριών.

«Το 4ο Forum Υγείας έρχεται με όχημα την έγκριτη ενημέρωση από τους ειδικούς επιστήμονες να καταδείξει και συγχρόνως αν αφυπνίσει τον Ελληνα πολίτη στην αναγκαιότητα της πρόληψης σε θέματα υγείας», πρόσθεσε ο κ. Καπλανίδης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ανέφερε ότι το Forum, που διεξάγεται πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη (τις προηγούμενες τρεις φορές είχε διεξαχθεί στην Αθήνα), απευθύνεται κατά βάση στο ευρύ, μη επιστημονικό κοινό, αλλά και στους λειτουργούς της υγείας. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στις ενότητες του συνεδρίου που αφορούν τον ιατρικό τουρισμό, την ανάπτυξη του οποίου, όπως είπε, θα πρέπει να επιδιώξει η χώρα μας, αλλά και η Θεσσαλονίκη λόγω των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων.

«Σήμερα ο αριθμός των ηλικιωμένων έχει υπερτριπλασιαστεί από το 1950 και Θα ξανατριπλασιαστεί το 2050», ανέφερε η καθηγήτρια Νευρολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Forum, Μάγδα Τσολάκη, τονίζοντας ότι το 2015 υπήρξαν 9,9 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις άνοιας παγκοσμίως δηλαδή, μία κάθε τρία δευτερόλεπτα. Αναφερόμενη στους πάσχοντες από άνοια στην Ελλάδα τόνισε ότι το 2015 ο αριθμός τους ήταν 197.000, ενώ το 2030 υπολογίζεται ότι ο αριθμός αυτός θα ανέλθει σε 252.000 και το 2059 θα φτάσει στις 354.000. Παράλληλα, επισήμανε, ότι περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, η παχυσαρκία, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, η κατάθλιψη, το κάπνισμα και η χαμηλή εκπαίδευση, ευνοούν την άνοια. Οσον αφορά τα φάρμακα που υπάρχουν σήμερα, είπε, ότι αυτά δεν θεραπεύουν αλλά σταματούν τα συμπτώματα της νόσου και πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια γίνονται έρευνες για μη φαρμακευτικές θεραπείες με χορήγηση αγουρελαίου, τσαγιού του βουνού, αλόης, κρόκου, κλπ.

«Ο αρμονικός συνδυασμός της σωστής διατροφής, της εμφάνισης και της καλής υγείας, αποτελούν τις θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την ευτυχία, που είναι ο σκοπός της ζωής μας», ανέφερε ο ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Forum, καθηγητής Γεώργιος Παυλίδης. Αναφορικά με τις εισηγήσεις του στο Forum, σχετικά με το θέμα «Δυσλεξία, μαθησιακές δυσκολίες, διάσπαση προσοχής, τεστ και Μέθοδος Παυλίδη», ο κ. Παυλίδης, εστίασε στην επιτακτική ανάγκη για έγκαιρη και αντικειμενική βιολογική πρόγνωση – διάγνωση, όχι μόνο για να βελτιωθεί η συμπεριφορά, ο αυτοέλεγχος, η κοινωνικότητα και η σχολική επίδοση, αλλά, κυρίως, για να αποφευχθούν δευτερογενή ψυχοκοινωνικά προβλήματα, όπως η χαμηλή αυτοπεποίθηση, ή οι δυσκολίες στις σχέσεις. Παράλληλα, επισήμανε, ότι με το βιολογικο τεστ Παυλίδη, που ο ίδιος επινόησε, μπορεί να γίνει ακόμη και πρόγνωση από την προσχολική ηλικία. Τέλος, ανέφερε, ότι κατά τη διάρκεια του Forum θα παρέχονται δωρεάν εξετάσεις και ανιχνεύσεις πιθανών δυσκολιών στους συμμετέχοντες ενώ δεν χρειάζεται κανενός είδους προεγγραφή.

Πηγή:Newsbeast.gr

Tags: ΓΙΑΤΡΟΣ
Previous Post

Διακοπή Ρέυματος την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018.

Next Post

Ερωτικό τρίγωνο με ιερέα: Τον λήστεψαν και τον άφησαν γυμνό στην ερημιά

Next Post
Δικαστήριο δικη

Ερωτικό τρίγωνο με ιερέα: Τον λήστεψαν και τον άφησαν γυμνό στην ερημιά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σιάτιστα με την εκρηκτική Ευαγγελία. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 14/12
  • Fur Vision 2026: Δημιουργικότητα, Καινοτομία και Θετικό Όραμα για το Μέλλον της Γούνας
  • Γρεβενά: Μπήκαν σε Μοναστήρι κι έκλεψαν ότι βρήκαν
  • Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας: Ο Εορτασμός του Αγίου Ελευθερίου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr