• Latest

Η απάντηση του Δήμου Σερβίων–Βελβεντού στο ψήφισμα-επιστολή της Κοινωνία των Πολιτών Βελβεντού

28 Ιουλίου 2017
λίμνη Πολυφύτου

Οι μεγάλες εισροές νερού στον Ιλαρίωνα φέρνουν καθημερινή άνοδο 25 εκ της στάθμης στον Πολύφυτο

27 Νοεμβρίου 2025
 Δήμος Κοζάνης: Υποδοχή Ολυμπιακής Φλόγας το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2025 στην κεντρική πλατεία Νίκης και ώρα 11:30

 Δήμος Κοζάνης: Υποδοχή Ολυμπιακής Φλόγας το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2025 στην κεντρική πλατεία Νίκης και ώρα 11:30

26 Νοεμβρίου 2025
Saga Furs: Online Δημοπρασία Δεκεμβρίου 2025

Saga Furs: Online Δημοπρασία Δεκεμβρίου 2025

26 Νοεμβρίου 2025
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Εορδαίας σχετικά με την δίωξη του Δόκιμου Έφεδρου Αξιωματικού Μπέικου Γιώργου.

Σύσκεψη του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας  Λεκάνης Βεγορίτιδας την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου

26 Νοεμβρίου 2025
Επίσκεψη του Δημάρχου Σερβίων στη Μονή Ζάβορδας – Συζήτηση για προοπτικές ανάπτυξης και ανάδειξης της περιοχής

Επίσκεψη του Δημάρχου Σερβίων στη Μονή Ζάβορδας – Συζήτηση για προοπτικές ανάπτυξης και ανάδειξης της περιοχής

26 Νοεμβρίου 2025
Τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο γιορτάζει η Κοζάνη

Παραμένει στον Άγιο Νικόλαο Κοζάνης το Λείψανου Του Αγίου Νεκταρίου

26 Νοεμβρίου 2025

Γρεβενά: 41 μικρά υδροηλεκτρικά σε Αλιάκμονα και Βενέτικο ποταμό

26 Νοεμβρίου 2025
Στην 4Ε η ταινία του 1ου Δημοτικού Σιάτιστας

Στην 4Ε η ταινία του 1ου Δημοτικού Σιάτιστας

26 Νοεμβρίου 2025
Υπογράφτηκε σύμβαση για τη γούνα. Βίντεο

Υπογράφτηκε σύμβαση για τη γούνα. Βίντεο

26 Νοεμβρίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποβλήθηκε για χρηματοδότηση το Αρδευτικό Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου. Βίντεο

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποβλήθηκε για χρηματοδότηση το Αρδευτικό Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου. Βίντεο

26 Νοεμβρίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: Εκλεβαν ανταλλακτικά αυτοκινήτων από αποθήκη. Σύλληψη από την ομάδα ΔΙΑΣ

26 Νοεμβρίου 2025
Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο έργο LIFE-RenoInGR

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο έργο LIFE-RenoInGR

26 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η απάντηση του Δήμου Σερβίων–Βελβεντού στο ψήφισμα-επιστολή της Κοινωνία των Πολιτών Βελβεντού

sierafm by sierafm
28 Ιουλίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σχετικά με το ψήφισμα-επιστολή για το πρόβλημα της ύδρευσης της Δ.Κ. Βελβεντού αναγνωρίζουμε το ενδιαφέρον σας για ένα σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Δ.Κ. Βελβεντού είναι όμως το λιγότερο άδικο και ανακριβές να αναφέρετε ότι δεν απασχόλησε το εν λόγω θέμα τη Δημοτική Αρχή.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας καθημερινά προσπαθούν να δώσουν λύσεις σε ένα χρόνιο πρόβλημα που έγινε ακόμη πιο πολύπλοκο μετά την κατάπτωση στη θέση ΄΄Μπιτζινίσιος΄΄ και τα όσα προέκυψαν από τις εργασίες που εκεί εκτελούνται.

Ειδικότερα το πρόβλημα της μη παροχής ικανοποιητικών ποσοτήτων νερού στην Δ.Κ. Βελβεντού είναι σύνθετο καθώς μεταξύ άλλων επηρεάζεται:

Α) από την κατάσταση του αγωγού στη θέση ΄΄Μπιτζινίσιος΄΄  όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά την κατολίσθηση και την εκτέλεση των εργασιών στο εν λόγω σημείο που προκάλεσε την κάλυψη του αγωγού και τον «στραγγαλισμό» του.

Β) από την ιδιομορφία και την κατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης που βέβαια προκαλεί την ιδιαίτερα συχνή εμφάνιση βλαβών που είναι καθημερινές, σε πολλά σημεία και αντιμετωπίζονται από τα συνεργεία αποκατάστασης.

Γ) από το εκτεταμένο δίκτυο εκτός κατοικημένης ζώνης όπου γίνεται αλόγιστη χρήση πόσιμου νερού ενώ επιβάρυνση της κατανάλωσης προήλθε και από την πρόσφατη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού.

Δ) από την ανεξέλεγκτη-κατασπατάληση σε πολλές περιπτώσεις χρήση πόσιμου νερού αυτή την περίοδο παρά τις συστάσεις της αρμόδιας υπηρεσίας

Είναι αναληθές να αναφέρεται ότι η Δημοτική Αρχή δεν «σπεύδει να διορθώσει τις βλάβες του εξωτερικού αγωγού ύδρευσης που υπάρχουν στον ορεινό όγκο» καθώς είναι καθημερινή η παρουσία του Δημάρχου Αθανάσιου Κοσματόπουλου του Αντιδημάρχου Θεόδωρου Κυριακίδη και άλλων μελών της, στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας και συνεργείων αποκατάστασης βλαβών.

Εδώ και δύο εβδομάδες, παρά την αυξημένη επικινδυνότητα στο συγκεκριμένο σημείο όπως φαίνεται και από τις σχετικές φωτογραφίες, συνεργείο του δήμου κατάφερε να αποκαλύψει μέρος του αγωγού που βρίσκονταν κάτω από τόνους χώματος και βράχων. Η προσπάθεια συνεχίζεται σε όλο το μήκος της κατολίσθησης και απ’ όπου διέρχεται ο αγωγός ενώ χθες ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριακίδης, υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου μαζί με κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Κοζάνης επισκέφθηκαν και πάλι το σημείο όπου εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα όπως βέβαια και η περίπτωση τοποθέτησης νέου αγωγού.

Ενδεχόμενο όμως που απαιτεί τη διάνοιξη του δρόμου στο σημείο πρόσβασης προς των αγωγό, δρόμος που έχει καλυφθεί από τεράστια ποσότητα χώματος, πετρών και βράχων. Ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για την αποκάλυψη-διάνοιξη του δρόμου ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες.

Είναι σημαντικό εδώ να αναφέρουμε ότι από την έναρξη των εργασιών στο συγκεκριμένο σημείο με σειρά εγγράφων προς την Π.Ε. Κοζάνης από το καλοκαίρι του 2015 που είναι στη διάθεση του καθενός, η Δημοτική Αρχή είχε επισημάνει τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν και όπως αποδεικνύεται δεν ελήφθησαν υπόψη.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι βέβαια να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα ταυτόχρονα όμως επιδιώκει και την μόνιμη επίλυση του με προτεραιότητα στην κατασκευή νέας γεώτρησης, λύση που προτείνεται εδώ και καιρό από την πλευρά του Δημάρχου, ώστε ανάλογα φαινόμενα κατολισθήσεων να μην επηρεάζουν την ύδρευση του Βελβεντού.

Σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε στις 16 Ιουλίου και αναφέρετε στην επιστολή σας και πάλι γνωρίζεται ότι από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο ο Δήμαρχος κ. Κοσματόπουλος ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριακίδης όσο και υπάλληλοι του δήμου παρουσία κατοίκων της περιοχής. Η αποκατάσταση στο συγκεκριμένο σημείο έγινε όσο το δυνατόν πιο σύντομα και αφού έπρεπε πρώτα να απομακρυνθούν όλα τα  φερτά υλικά που προκάλεσαν το πρόβλημα μεταξύ των οποίων και οικιακά απόβλητα τα οποία δεν θα έπρεπε να απορρίπτονται μέσα στον συγκεκριμένο αγωγό. Επίσης σας έχουν αποσταλεί οι μετρήσεις ποιότητας  του πόσιμου  νερού στην Δ.Κ. Βελβεντού.

Αναφορικά με την απομάκρυνση 200 και πλέον κάδων κάτι τέτοιο δεν ισχύει είναι απόλυτα ανακριβές και σίγουρα κινείται στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και τίποτα περισσότερο.  Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής ήδη έχουν γίνει ενέργειες προμήθειας νέων κάδων με δεδομένο ότι το πρόβλημα παλαιότητας των κάδων που χρησιμοποιούνται είναι γενικότερο στις Κοινότητες του δήμου.

 

Previous Post

Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι στην Κοζάνη

Next Post

Κοζάνη: Στην κυκλοφορία η οδός Ιπποκράτους

Next Post

Κοζάνη: Στην κυκλοφορία η οδός Ιπποκράτους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Οι μεγάλες εισροές νερού στον Ιλαρίωνα φέρνουν καθημερινή άνοδο 25 εκ της στάθμης στον Πολύφυτο
  •  Δήμος Κοζάνης: Υποδοχή Ολυμπιακής Φλόγας το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2025 στην κεντρική πλατεία Νίκης και ώρα 11:30
  • Saga Furs: Online Δημοπρασία Δεκεμβρίου 2025
  • Σύσκεψη του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας  Λεκάνης Βεγορίτιδας την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου
  • Επίσκεψη του Δημάρχου Σερβίων στη Μονή Ζάβορδας – Συζήτηση για προοπτικές ανάπτυξης και ανάδειξης της περιοχής

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr