• Latest
ΔΙΑΔΥΜΑ

Η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. υλοποιεί το Ευρωπαϊκό Έργο M3P (Material Match Making Platform for promoting the use of industrial waste in local networks) το οποίο αφορά την βιομηχανική συμβίωση και την κυκλική οικονομία.

12 Οκτωβρίου 2017
Στην Αιανή πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο Φορέων, θέτοντας τις βάσεις για το Forum 2026 με τίτλο “Πολιτισμός και Οικονομία”

Στην Αιανή πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο Φορέων, θέτοντας τις βάσεις για το Forum 2026 με τίτλο “Πολιτισμός και Οικονομία”

4 Δεκεμβρίου 2025
Ο Εμπορικός Σύλλογος Σιάτιστας, στηρίζει τον Σύλλογο Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σιάτιστας εκφράζει τη στήριξή του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών

4 Δεκεμβρίου 2025
Ένα νέο πιάνο για το Δημοτικό Ωδείο Σερβίων

Ένα νέο πιάνο για το Δημοτικό Ωδείο Σερβίων

4 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΗ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Τι συνέβη μέσα στο λεωφορείο – Η περιγραφή του διευθυντή του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, για την ανακοπή του οδηγού και τη σωτήρια επέμβαση εργαζομένου

4 Δεκεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, τη Δευτέρα 8-12

4 Δεκεμβρίου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

ΕΕΕΔΕΕ: Επικαιροποιημένα συγκεντρωτικά στοιχεία για την πορεία της ευλογιάς στη χώρα (εβδομάδα αναφοράς 24-30 Νοεμβρίου)

4 Δεκεμβρίου 2025
ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Σινεμά Δευτέρα βράδυ – «Μαζί Σου Για Πάντα»

4 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ: Σε ποιες οδούς δεν λειτουργεί προσωρινά η τηλεθέρμανση, λόγω διαρροής, την Πέμπτη 4/12

4 Δεκεμβρίου 2025
Κωνσταντινίδης

Στάθης Κωνσταντινίδης: Αν δεν είχε νομοθετηθεί το αλκοτέστ πριν από 55 χρόνια, σήμερα κάποια κόμματα θα το καταψήφιζαν

4 Δεκεμβρίου 2025
Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια: Πόσο ρεύμα καίνε, τι να προσέχετε στο στόλισμα

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος»

4 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθησαν 2 άτομα για λήψη φωτογραφίας κατά τη διάρκεια δικαστικής συνεδρίασης στο Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης

4 Δεκεμβρίου 2025
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

Οικογένεια Ρομά άρπαξε 16χρονη για να τη βιάσει ο 19χρονος γιος τους

4 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. υλοποιεί το Ευρωπαϊκό Έργο M3P (Material Match Making Platform for promoting the use of industrial waste in local networks) το οποίο αφορά την βιομηχανική συμβίωση και την κυκλική οικονομία.

sierafm by sierafm
12 Οκτωβρίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΔΙΑΔΥΜΑ
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. υλοποιεί το Ευρωπαϊκό Έργο M3P (Material Match Making Platform for promoting the use of industrial waste in local networks) το οποίο αφορά την βιομηχανική συμβίωση και την κυκλική οικονομία.

Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη τοπικών δικτύων για τη βελτίωση της επεξεργασίας των βιομηχανικών αποβλήτων, την προώθηση της χρήσης τους σε άλλες τοπικές επιχειρήσεις και τη μείωση των αναγκών για την επεξεργασία, την αποθήκευση και τη μεταφορά αυτών. Επιπλέον στόχος του έργου είναι να αποδείξει τη χρησιμότητα (όφελος και προστιθέμενη αξία) μιας ψηφιακής ηλεκτρονικής πλατφόρμας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την καταγραφή, χρήση και εκμετάλλευση βιομηχανικών αποβλήτων που παράγονται σε μια τοπική περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιωθεί η συνολική αποδοτικότητα των βιομηχανικών διεργασιών μέσω της αύξησης της χρήσης των αποβλήτων στην ίδια την περιοχή και την μικρότερη εξάρτηση των επιχειρήσεων όσον αφορά τη διάθεση των αποβλήτων τους.

Κύριο παραδοτέο του έργου θα είναι η δημιουργία μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας αντιστοίχησης υλικών για την ανάπτυξη της βιομηχανικής συμβίωσης των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας.

Στο έργο συμμετέχουν εταίροι από την Ιταλία (Περιφέρεια της Λομβαρδίας), την Ισπανία (Περιφέρεια της Αστούριας), το Βέλγιο (Περιφέρεια της Φλάνδρας) και την Ελλάδα (Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας). Για τη Δυτική Μακεδονία ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στους κλάδους του ξύλου και της γούνας.

Στο πλαίσιο αυτό η ΔΙΑΔΥΜΑ προσκλήθηκε και συμμετείχε στην συνάντηση της Πλατφόρμας του Προγράμματος LIFE για την κυκλική οικονομία στον κλάδο των πλαστικών το διήμερο 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αθήνα. Εκεί παρουσιάστηκε το έργο LIFE M3P και οι δράσεις του σε συνδυασμό με τις δράσεις της εταιρείας όσον αφορά το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή των πλαστικών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

Επιπλέον την περασμένη Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου η ΔΙΑΔΥΜΑ συνδιοργάνωσε ημερίδα με το Δήμο Κοζάνης στο Κοβεντάρειο με θέμα «Βιομηχανική Συμβίωση και Κυκλική Οικονομία, Παραδείγματα στη Δυτική Μακεδονία». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης των ευρωπαϊκών έργων SYMBI (Industrial Symbiosis for Regional Sustainable Growth and a Resource Efficient Circular Economy) με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Interreg Europe και Μ3P (Material Match Making Platform for promoting the use of industrial waste in local networks) με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα LIFE που υλοποιούν ο Δήμος Κοζάνης και η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. αντίστοιχα.

 

Αρχικά παρουσιάστηκαν τα δύο έργα (SYMBI και M3P) και οι δράσεις τους από τους εκπροσώπους των δύο φορέων κ. Δημήτρη Κακουλίδη και κ. Νικόλαο Ντάβο αντίστοιχα. Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν καλά παραδείγματα βιομηχανικής συμβίωσης από την Ευρώπη σε συνδυασμό με το έργο BIOREGIO που υλοποιεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τον Δρ. Χρίστο Βλαχοκώστα καθώς και τοπικά παραδείγματα βιομηχανικής συμβίωσης και κυκλικής οικονομίας όπως η νέα Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων από τον Γενικό Διευθυντή της ΕΠΑΔΥΜ Α.Ε., κ. Νίκο Περδικάρη, η χρήση της τέφρας από την τσιμεντοβιομηχανία και η συνολική δουλειά του ΤΕΕ/ΤΔΜ στον τομέα από τους κ. Νίκο Κοϊμτσίδη και κα. Παρασκευή Χριστοπούλου και η χρήση υπολειμμάτων βιομηχανικών ξύλου για την παραγωγή πέλλετ από τον κ. Βασίλη Καλύβα, εκπρόσωπο της μονάδας παραγωγής πέλλετ ΕΛΠΙΣ Μ.ΕΠΕ.

Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας έχει εξαιρετικές δυνατότητες ανάπτυξης όσον αφορά τους τομείς της κυκλικής οικονομίας και της βιομηχανικής συμβίωσης αλλά το συνοπτικό συμπέρασμα της εκδήλωσης είναι ότι πολλά μένουν ακόμα να γίνουν, τόσο σε θεσμικό, όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο ώστε να επιτευχθούν οι περιβαλλοντικοί και οικονομικοί στόχοι που τους διέπουν.

Τόσο ο Δήμος Κοζάνης, όσο και η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν τις προσπάθειες ανάπτυξης των δύο αλληλένδετων κλάδων της βιομηχανικής συμβίωσης και της κυκλικής οικονομίας και το επόμενο διάστημα περαιτέρω δράσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω των έργων SYMBI και M3P.

 

Με βάση αυτό και για να διερευνήσει καλές πρακτικές όσον αφορά τις μεθόδους ανάπτυξης της βιομηχανικής συμβίωσης η ΔΙΑΔΥΜΑ συμμετείχε επιπλέον στις 5 Οκτωβρίου στο εξειδικευμένο εργαστήριο που πραγματοποίησε το Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Βαρέζε (Ιταλία) σε συνεργασία με την Πλατφόρμα Βιομηχανικής Συμβίωσης της Φλάνδρας (Βέλγιο), στο Σαρρόνο της Ιταλίας. Η Πλατφόρμα Βιομηχανικής Συμβίωσης της Φλάνδρας έχει δημιουργήσει και εξελίξει ένα άκρως επιτυχημένο εργαστήριο για επιχειρήσεις, βιομηχανίες και φορείς (ερευνητικά ιδρύματα, φορείς διαχείρισης απορριμμάτων κλπ.) για την ανάπτυξη και ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ τους όσον αφορά τα απόβλητα, τα παραπροϊόντα αλλά και τις τεχνολογίες αξιοποίησής τους.

Πραγματοποιήθηκε αρχικά ένα σεμινάριο για τον τρόπο διεξαγωγής του εξειδικευμένου εργαστηρίου στους εταίρους του έργου LIFE M3P και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε το ίδιο το εργαστήριο της βιομηχανικής συμβίωσης με περισσότερους από 50 συμμετέχοντες που εκπροσωπούσαν εταιρείες, βιομηχανίες και σχετικούς φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιηθεί από τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ ένα παρόμοιο εξειδικευμένο εργαστήριο βιομηχανικής συμβίωσης και στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας ώστε να ενισχυθούν οι προσπάθειες ανάπτυξης της κυκλικής οικονομίας και της βιομηχανικής συμβίωσης και να βελτιωθεί το επιχειρηματικό μοντέλο διαχείρισης των βιομηχανικών αποβλήτων της περιοχής.

 

 

 

 

Tags: ΔΙΑΔΥΜΑ
Previous Post

Ο Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης δεν άφησε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να τον ασπαστεί γιατί ψήφισε τη διόρθωση φύλου

Next Post

Υπογραφή σύμβασης για την εκτέλεση του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΕΩΣ ΛΟΦΟ ΚΑΠΙΤΣΙΝΗ»

Next Post

Υπογραφή σύμβασης για την εκτέλεση του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΕΩΣ ΛΟΦΟ ΚΑΠΙΤΣΙΝΗ»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Στην Αιανή πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο Φορέων, θέτοντας τις βάσεις για το Forum 2026 με τίτλο “Πολιτισμός και Οικονομία”
  • Ο Εμπορικός Σύλλογος Σιάτιστας εκφράζει τη στήριξή του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών
  • Ένα νέο πιάνο για το Δημοτικό Ωδείο Σερβίων
  • Τι συνέβη μέσα στο λεωφορείο – Η περιγραφή του διευθυντή του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, για την ανακοπή του οδηγού και τη σωτήρια επέμβαση εργαζομένου
  • Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, τη Δευτέρα 8-12

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr