Η Επιτροπή Αγώνα ΤΕΙ για τις εξελίξεις με τη συγχώνευση ΑΕΙ-ΤΕΙ

Η Επιτροπή Αγώνα ΤΕΙ για τις εξελίξεις με τη συγχώνευση ΑΕΙ-ΤΕΙ

Ξεσηκωμός τώρα για να υπερασπίσουμε τις σπουδές μας και το μέλλον μας!

Τώρα χρειάζεται μαζική, συλλογική και οργανωμένη αντίσταση. Τώρα χρειάζεται να ζωντανέψουν οι Σύλλογοί μας, να πραγματοποιήσουμε μαζικές Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε Σύλλογο. Τώρα χρειάζεται συντονισμό όλων των τμημάτων, όλων των σχολών της Δυτικής Μακεδονίας ενάντια στα άθλια σχέδια του Υπουργείου και της κυβέρνησης.

Απαιτούμε:

  • Καμία μετακίνηση Τμημάτων και σπουδαστών σε άλλη πόλη. Να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στην σχολή και στην πόλη που επέλεξαν.
  • Να μην περάσει στο σύνολό του αυτό το νομοσχέδιο που θα βάλει ακόμη περισσότερα εμπόδια στις σπουδές και το μέλλον μας.
  • Άμεση αύξηση της χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό του κράτους, στο ύψος των αναγκών του Ιδρύματος.
  • Καλούμε όλους τους φοιτητές των Σχολών της ΣΤΕΦ και της ΣΔΟ τη Δευτέρα 18/2 σε Γενική Συνέλευση για την ουσιαστική ενημέρωση όλων μας, αλλά και για να βάλουμε ένα πραγματικό σχέδιο αντεπίθεσης.
  • Προχωράμε σε συμβολικές κινητοποιήσεις- καταλήψεις στις Διοικήσεις των σχολών, απαιτούμε να δεσμευτούνε τώρα για τις σπουδές μας.
  • Οργανώνουμε παρεμβάσεις σε διοικητικά και περιφερειακά συμβούλια σε κάθε πόλη.
  • Προχωράμε σε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ για την ανάδειξη των προβλημάτων μας
  • Καλούμε τα Δ.Σ. όλων των τμημάτων της Δυτικής Μακεδονίας σε συντονισμό το Σάββατο 23/2 στην Κοζάνη.
  • Οργανώνουμε κάθοδο των σπουδαστών στο Υπουργείο όποτε ανακοινωθεί το σχέδιο. Καμία διαβούλευση πίσω από τις πλάτες των σπουδαστών

Η κοροϊδία τους δεν έχει τέλος. Από τη μία οι επιτροπές των Ιδρυμάτων μας μαζί με το Υπουργείο πίσω από τις κλειστές πόρτες αποφασίζουν για το μέλλον μας και τις σπουδές μας. Από την άλλη οι δυνάμεις της ΔΑΠ ήταν αυτές που από την πρώτη στιγμή τάχθηκαν υπέρ της συγχώνευσης, που πανηγύριζαν για την υποτιθέμενη Ανωτατοποίηση των σχολών του ΤΕΙ. Λογικό βέβαια, αφού πάγιες θέσεις τους αποτελούν οι αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση που σήμερα προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πραγματικά τα τελευταία χρόνια ότι υπήρχε γραμμένο στις προτάσεις της ΔΑΠ για τα Πανεπιστήμια το υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να βάλουν εμπόδια στην πολιτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου γιατί οι προτάσεις τους για την ανώτατη εκπαίδευση μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Τους πήρε την μπουκιά από το στόμα η κυβέρνηση και τώρα ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για το μέλλον της ΣΔΟ.


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις

ΔΕΥΑΒ: Ξεκινάει η καταμέτρηση των υδρομέτρων στη Νεάπολη

Από 12/09/2019 και εώς 26/09/2019 θα γίνεται η καταμέτρηση των οικιακών υδρομέτρων στην πόλη της Νεάπολης.

Υποβολή αιτήσεων καταναλωτριών/των για συμμετοχή στην 2η Ομάδα Κοινωνικά Υποστηριζόμενης Γεωργίας Κοζάνης

Μετά τις πολύτιμες και όμορφες εμπειρίες που αποκομίσαμε κατά τη συγκρότηση και λειτουργία της 1ης Ομάδας Κοινωνικά Υποστηριζόμενης Γεωργίας και

Πραγματοποιήθηκε από το ΚΚΕ η ημερίδα για τους δύο δρόμους ανάπτυξης

Ημερίδα με θέμα «Δύο δρόμοι ανάπτυξης για τη Δυτική Μακεδονία» διοργάνωσε χτες η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στο

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

<

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.