• Latest
“Η Καλύτερη επίδοση στην Ιστορία της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής : Η ΔΕΗ Team Greece στην 4η Θέση στην Γενική Κατάταξη της Ολυμπιάδας FIRST Global Challenge Αθήνα 2024”

“Η Καλύτερη επίδοση στην Ιστορία της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής : Η ΔΕΗ Team Greece στην 4η Θέση στην Γενική Κατάταξη της Ολυμπιάδας FIRST Global Challenge Αθήνα 2024”

2 Οκτωβρίου 2024
Διπλάσια ποσότητα καυσόξυλων στους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Μεταξά

Επίδομα θέρμανσης: Τι ισχύει για καυσόξυλα και πέλετ – Τα ποσά

5 Δεκεμβρίου 2025

Λαϊκή Συσπείρωση Βοΐου: Να ικανοποηθούν τα αιτήματα των αγροτών. Όλοι στα διόδια Σιάτιστας

5 Δεκεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Ο Δήμος Κοζάνης στο πλευρό των παραγωγών μας

5 Δεκεμβρίου 2025
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης «Ασφαλτόστρωση Οδού Περιβόλι- Αβδέλλα»

5 Δεκεμβρίου 2025
Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στα Γρεβενά – Διαμαρτυρήθηκαν για κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές, καθυστερήσεις στις πληρωμές και σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών στο πλευρό των αγροτών του Νομού. Κοινός αγώνας για το μέλλον της περιοχής

5 Δεκεμβρίου 2025
Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς: 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς: 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

5 Δεκεμβρίου 2025
Έκθεση, Αφιέρωμα στην παλιότερη αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

Έκθεση, Αφιέρωμα στην παλιότερη αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

5 Δεκεμβρίου 2025
Καστοριά: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Καστοριά: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

5 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Ανήλικος λήστευε mini market!!

Πτολεμαΐδα: Ανήλικος λήστευε mini market!!

5 Δεκεμβρίου 2025
Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς 16χρονους στην Καστοριά – Η τρελή πορεία της λευκής BMW

2 νεκροί και 3 τραυματίες στους δρόμους της Δυτικής Μακεδονίας το Νοέμβριο

5 Δεκεμβρίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025

5 Δεκεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025

5 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

“Η Καλύτερη επίδοση στην Ιστορία της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής : Η ΔΕΗ Team Greece στην 4η Θέση στην Γενική Κατάταξη της Ολυμπιάδας FIRST Global Challenge Αθήνα 2024”

sierafm by sierafm
2 Οκτωβρίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
“Η Καλύτερη επίδοση στην Ιστορία της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής : Η ΔΕΗ Team Greece στην 4η Θέση στην Γενική Κατάταξη της Ολυμπιάδας FIRST Global Challenge Αθήνα 2024”
0
SHARES
28
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ρομποτικής FIRST Global 2024 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το διάστημα 26 – 29 Σεπτεμβρίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στον χώρο της εκπαιδευτικής ρομποτικής. Η Ελληνική Εθνική Ομάδα Ρομποτικής FIRST Global – ΔΕΗ Team Greece σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις και κατέκτησε την 4η θέση στην Γενική Κατάταξη του Παγκόσμιου Διαγωνισμού και το Social Media Award, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά την ισχυρή της παρουσία στον τομέα της ρομποτικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα ήταν η κορυφαία Ευρωπαϊκή αποστολή, επιτυγχάνοντας την υψηλότερη θέση μεταξύ όλων των Ευρωπαϊκών χωρών. Αυτή η θέση αποτελεί την καλύτερη επίδοση που έχει επιτύχει η ομάδα μέχρι σήμερα, κάνοντας όλους μας ιδιαίτερα περήφανους για το σπουδαίο έργο τους.

Από το 2022 μέχρι το 2024, η εξέλιξη της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής της Ελλάδας στο FIRST Global Challenge ήταν εντυπωσιακή, με συνεχείς βελτιώσεις στο ρομποτικό παιχνίδι, το οποίο αποτελεί τον βασικό παράγοντα βαθμολόγησης στον διαγωνισμό. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

2022, Γενεύη: Η ομάδα κατέλαβε την 102η θέση ανάμεσα σε 162 χώρες. Ήταν μια χρονιά προκλήσεων, με την ομάδα να χτίζει τη βάση για μελλοντική πρόοδο.

2023, Σιγκαπούρη: Ένα άλμα στην παγκόσμια κατάταξη, με την Ελλάδα να τερματίζει 7η ανάμεσα σε 191 χώρες. Η ομάδα βελτίωσε τον σχεδιασμό του ρομπότ και την στρατηγική της, κατακτώντας τον σεβασμό των παγκόσμιων αντιπάλων.

Από το 2022, η Ελληνική ομάδα κατάφερε να κατακτήσει πολύ σημαντικές διακρίσεις και στις υποκατηγορίες του FIRST Global, με πιο σημαντική αυτή του χάλκινου μεταλλίου στον μηχανικό σχεδιασμό το 2023 στη Σιγκαπούρη και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του βιβλίου μηχανικής της ομάδας μας το 2022 στη Γενεύη. Επιπλέον, το 2022 στη Γενεύη, η ομάδα κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στον παράλληλο διαγωνισμό του XPRIZE Innovator Award, που έτρεξε για πρώτη φορά την ίδια χρονιά. Τέλος η Ολυμπιάδα το 2019 (6η θέση) στο Ντουμπάϊ και το 2020 (31η θέση) 2021 (35η θέση) Virtual είχαν εντελώς διαφορετική μορφή.

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από 193 χώρες, οι οποιοι διαγωνίστηκαν σε προκλήσεις με θέμα “Feeding the Future”, αναπτύσσοντας ρομπότ που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα του νερού, των τροφίμων και της ενέργειας. Η ελληνική ομάδα ξεχώρισε για την καινοτομία, τη συνεργατικότητα και την τεχνική αρτιότητα που επέδειξε.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας η Eduact, ο Εθνικός Αρμόδιος Φορέας της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής ΔΕΗ Team Greece, στάθηκε σταθερά δίπλα της, προσφέροντας καθοριστική στήριξη και κατευθυντήριες γραμμές για την επιτυχία της ομάδας. Το σύσσωμο κλιμάκιο και η ομάδα της Eduact εργάστηκαν ακούραστα καθ’ όλη τη διάρκεια των προετοιμασιών, προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία τους ώστε να διασφαλιστεί ότι οι μαθητές θα ήταν σε θέση να αντεπεξέλθουν στις απαιτητικές συνθήκες του παγκόσμιου διαγωνισμού.

Η Ελληνική Ομάδα αναμετρήθηκε με κορυφαίες διεθνείς ομάδες, διαμορφώνοντας ένα εντυπωσιακό πεδίο δημιουργικής συνεργασίας και ανταλλαγής ιδεών. Η ΔΕΗ Team Greece διαγωνίστηκε με τις εξής ομάδες στα Ranking Matches:

  1. Αιθιοπία, Συρία, Γρενάδα
  2. Σαν Μαρίνο, Πακιστάν, Κροατία
  3. Νότια Αφρική, Καμπότζη, Ερυθραία
  4. Λιβύη, Βιετνάμ, Ουγγαρία
  5. Ταϊλάνδη, Μαρόκο, Σερβία
  6. Κίνα, Αλβανία, Σεϋχέλλες
  7. Βολιβία, Ρουμανία, Σιγκαπούρη
  8. Τόγκο, Βανουάτου, Γουινέα-Μπισάου
  9. Κόσοβο, Αγκόλα, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα
  10. Ολλανδία, Κούβα, Νησιά Σολομώντα
  11. Πορτογαλία, Τουρκία, Πουέρτο Ρίκο
  12. Ιορδανία, Κιργιζία, Καμερούν

Με εξαιρετικές επιδόσεις και στρατηγικές κινήσεις, η ομάδα εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση των knockout αγώνων, που διαγωνίστηκαν οι 24 καλύτερες χώρες. Η Ελληνική ομάδα βρέθηκε να διαγωνίζεται στις κορυφαίες συμμαχίες με τις εξής:

  1. Καμπότζη, Αιθιοπία, Ουζμπεκιστάν, Πολωνία
  2. Πακιστάν, Ρουμανία, Σεϋχέλλες, Σουηδία
  3. Κίνα, Νήσοι Κουκ, Μολδαβία, Μαδαγασκάρη
  4. Καζακστάν, Λάος, Παναμάς, Πουέρτο Ρίκο

Σημαντική στιγμή της διοργάνωσης ήταν η επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος συνεχάρη την ελληνική ομάδα για τις επιδόσεις της και εξέφρασε την υποστήριξή του στους νέους και τη δυναμική της ρομποτικής για το μέλλον της χώρας. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «Έχω τρομερή εμπιστοσύνη στη γενιά σας. Τα δικά σας μυαλά θα μας βοηθήσουν να λύσουμε τα σύνθετα προβλήματα του αύριο. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το να χτίσετε το καλύτερο ρομπότ ή να κερδίσετε τον διαγωνισμό, αλλά με το να γνωρίσετε άλλους ανθρώπους, να χτίσετε φιλίες και να κατανοήσετε την αξία της συνεργασίας και του σεβασμού».

Ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού οργανισμού της Eduact, Κώστας Βασιλείου πρόσθεσε για την Ελληνική Εθνική Ομάδα Ρομποτικής FIRST Global ΔΕΗ Team Greece: «Κανείς δεν μπορεί να πετύχει μόνος του, χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο, τη δύναμη του άλλου για να μπορέσουμε όλοι μαζί να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον».

Χορηγοί της ομάδας: Ονομαστικός Χορηγός ΔΕΗ

Ο Όμιλος ΔΕΗ, η μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, προχωρά δυναμικά στον μετασχηματισμό του, επιδιώκοντας να γίνει φορέας εξέλιξης και αναπόσπαστο κομμάτι του οικονομικού και κοινωνικού ιστού σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται, διαμορφώνοντας το μέλλον της ενέργειας. Παράλληλα διαμορφώνει μία προοπτική για το μέλλον των νέων, ενθαρρύνοντας την ακαδημαϊκή και επαγγελματική εξέλιξη μέσα από καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα και δράσεις.

Χρυσοί Χορηγοί: TITAN, KLEEMANN, Hellas Gold, Deloitte, Χρυσός Χορηγός Τεχνολογίας Samsung, Ασημένιοι Χορηγοί: Qualco Foundation, Altair, Όμιλος Euromedica, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΔΙΟΣ, Μεγάλοι Αρωγοί: Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ – ΚΜ), Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ.

Ευχαριστούμε θερμά όσους πίστεψαν στα παιδιά δίνοντας κίνητρο στη νέα γενιά για το μέλλον!

Tags: ΔΕΗΔιαγωνισμός Ρομποτικής
Previous Post

Γιαγιά στην Κρήτη γέννησε το εγγόνι της: Πώς μπορεί μια γυναίκα να κυοφορήσει σε μεγάλη ηλικία;

Next Post

Ωράριο λειτουργίας πρατηρίων καυσίμων χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Κοζάνης χειμερινής περιόδου 2024 – 2025 κατά τις Κυριακές και αργίες

Next Post
Καύσιμα: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης- Πόσο θα κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Ωράριο λειτουργίας πρατηρίων καυσίμων χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Κοζάνης χειμερινής περιόδου 2024 - 2025 κατά τις Κυριακές και αργίες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Επίδομα θέρμανσης: Τι ισχύει για καυσόξυλα και πέλετ – Τα ποσά
  • Λαϊκή Συσπείρωση Βοΐου: Να ικανοποηθούν τα αιτήματα των αγροτών. Όλοι στα διόδια Σιάτιστας
  • Ο Δήμος Κοζάνης στο πλευρό των παραγωγών μας
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης «Ασφαλτόστρωση Οδού Περιβόλι- Αβδέλλα»
  • Ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών στο πλευρό των αγροτών του Νομού. Κοινός αγώνας για το μέλλον της περιοχής

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr