• Latest
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Η ομιλία του βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη στο ΝΣ του Υπ. Υγείας για το Ταμείο Καινοτομίας και την τροπολογία για τη διευθέτηση ζητημάτων επί αγροτεμαχίων με ενεργή αγροτική δραστηριότητα. (βίντεο)

16 Μαΐου 2026
ΔΕΗ: Δημιούργησε 23 πάρκα τσέπης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 

ΔΕΗ: Δημιούργησε 23 πάρκα τσέπης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 

9 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Τα χιλιάδες λάθη του monitoring τα πληρώνουν οι αγρότες»

9 Ιουνίου 2026
Μέχρι την Παρασκευή οι ανανεώσεις εγγραφής στο ΜΕΝΟ

ΥΠΕΘΟΟ-ΥΠΑΑΤ-ΑΑΔΕ: Ανοίγει αύριο η εφαρμογή για υποβολή αίτησης μηδικής (de minimis)

9 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: Φεστιβάλ Ενόργανης Γυμναστικής από το ΚΔΑΠ Σιάτιστας

Δήμος Βοΐου: Φεστιβάλ Ενόργανης Γυμναστικής από το ΚΔΑΠ Σιάτιστας

9 Ιουνίου 2026
ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ: Διακοπή υδροδότησης σε τμήμα της Κοζάνης, την Τετάρτη 10/6 για την αντικατάσταση εξοπλισμού

9 Ιουνίου 2026
9η  Πανελλήνια Συνάντηση Χορευτικών Τμημάτων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Ελλάδας.

9η  Πανελλήνια Συνάντηση Χορευτικών Τμημάτων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Ελλάδας.

9 Ιουνίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Νταλίκα συγκρούστηκε με ΙΧ μετά τα διόδια Μαλγάρων – Μία γυναίκα νεκρή

9 Ιουνίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Προχωρά η υλοποίηση του έργου SMARTFORM / Interreg Europe με έμφαση στην κλιματική ουδετερότητα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Προχωρά η υλοποίηση του έργου SMARTFORM / Interreg Europe με έμφαση στην κλιματική ουδετερότητα

9 Ιουνίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Σοκ στην Καστοριά από τον θάνατο 16χρονου σε τροχαίο δυστύχημα – Πώς σημειώθηκε η τραγωδία

9 Ιουνίου 2026
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Βουτιά θανάτου από ουρανοξύστη για μητέρα, πατέρα και το 9χρονο παιδί τους

9 Ιουνίου 2026
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση Ιnterview: Τι δείχνει η εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος – Προβάδισμα για ΝΔ, ποιο κόμμα είναι δεύτερο

9 Ιουνίου 2026
Χόρτα καθαρισμός

Φωτιά: Συνελήφθη 70χρονος Γάλλος που εκτελούσε αγροτικές εργασίες με χορτοκοπτικό

9 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 9 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home VIDEOS

Η ομιλία του βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη στο ΝΣ του Υπ. Υγείας για το Ταμείο Καινοτομίας και την τροπολογία για τη διευθέτηση ζητημάτων επί αγροτεμαχίων με ενεργή αγροτική δραστηριότητα. (βίντεο)

sierafm by sierafm
16 Μαΐου 2026
in VIDEOS, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη
0
SHARES
15
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Σύσταση Ταμείου Καινοτομίας – Πρόσβαση των ασθενών σε νέα φάρμακα και θεραπείες – Βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και άλλες διατάξεις» τοποθετήθηκε ο βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης, επισημαίνοντας ότι αποτελεί μια πρωτοποριακή παρέμβαση, που εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών σε νέα φάρμακα και καινοτόμες θεραπείες.

Όπως ανέφερε, η σύσταση στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. του Ταμείου Καινοτομίας, φιλοδοξεί να παρέχει γρήγορη και δίκαιη πρόσβαση των ασθενών σε νέα φάρμακα, πρωτοποριακές θεραπείες, και στις σύγχρονες επιστημονικές ανακαλύψεις, περιορίζοντας γραφειοκρατικές διαδικασίες, που σε κρίσιμες περιστάσεις μπορεί να στοιχίσουν στην υγεία ασθενούς ή και την ίδια τη ζωή του.

Ακολούθως, ο βουλευτής επικαλέστηκε την κοινή εμπειρία από ασθενείς που έχουν εξαντλήσει τις γνωστότερες μεθόδους και αναζητούν μία νέα θεραπεία και ένα καινούργιο φάρμακο, για την πάθησή τους, που θα τους δώσει ελπίδα. Κι όταν επιτέλους το βρουν, τότε ξεκινάει η αγωνιώδης διαδικασία για το αν, πως, πότε και με ποιο κόστος θα το προμηθευτούν, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αυτόν τον σκοπό καλείται να υπηρετήσει το νέο Ταμείο Καινοτομίας, να σταθεί αρωγός τους και μέσα από ένα σαφές πλαίσιο κανόνων και αρμοδιοτήτων να τους εξασφαλίσει την ταχύτερη οδό για την ενδεδειγμένη αγωγή, με όρους διαφάνειας, κοινωνικής ευαισθησίας και δικαιοσύνης.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάγκη διαφύλαξης της Δημόσιας Υγείας και της νεολαίας, και στις ρυθμίσεις για την προστασία των ανηλίκων από προϊόντα καπνού και κάνναβης, λέγοντας ότι η σοβαρότητα των επιπτώσεων των ουσιών αυτών στην υγεία των παιδιών, αλλά και στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και στην κοινωνική τους ανάπτυξη και έκφραση, δεν επιτρέπουν πειραματισμούς και ολιγωρίες. Χρειάζονται ξεκάθαρες απαγορεύσεις και ένα κυρωτικό πλαίσιο που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά και όποτε χρειαστεί και κατασταλτικά. Η πρόσφατη τραγική εμπειρία, δυστυχώς, με τα δύο τελικά κορίτσια, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, έστω κι αν απέχει από το ρυθμιζόμενο, αποτελεί μία ηχηρή προειδοποίηση για όλους μας, συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, αφού παρέθεσε άλλες προβλέψεις του νομοθετήματος, που λύνουν προβλήματα και αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες υγείας, κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να μην εφαρμόσουν τις συνήθεις αντιπολιτευτικές συνταγές, αλλά να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο που υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας, σημειώνοντας τη θετική πρόθεση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Πριν το κλείσιμο της τοποθέτησής του, ο κ Βουλευτής αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική τροπολογία, με τίτλο «Διευθέτηση Ζητημάτων επί Αγροτεμαχίων με ενεργή αγροτική δραστηριότητα.»

Μία ρύθμιση, που απευθύνεται σε δεκάδες χιλιάδες αποδέκτες, για ένα πρόβλημα που κινδύνευε -χωρίς υπερβολή- να τινάξει στον αέρα την αγροτική δραστηριότητα σε ένα μεγάλο μέρος της επικράτειας.

Το Δημόσιο, σημείωσε, εμφανιζόταν να διεκδικεί καλλιεργούμενες εκτάσεις, ακόμα και σε αναδασμούς ή και σε διανομές, και λόγω των γνωστών ιδιοκτησιακών τεκμηρίων υπέρ του Δημοσίου, αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον μαζικό αποκλεισμό επιλέξιμων αγροτεμαχίων, προκαλώντας περικοπές στις πληρωμές άμεσων ενισχύσεων, καθώς και σοβαρές δυσλειτουργίες στην υλοποίηση των προγραμμάτων και των μέτρων Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αμφισβητούνταν, δηλαδή, αγροτεμάχια, τα οποία καλλιεργούνται αδιαλείπτως επί σειρά ετών, χωρίς μάλιστα να έχει μεταβληθεί η πραγματική ή νομική κατάσταση τους.

Ενδεικτικά, όπως είπε από το βήμα της Βουλής, στην ΠΕ Κοζάνης μόνο έχουν μπλοκαριστεί χιλιάδες ΑΦΜ στην Αιανή, στον Κρόκο, την Καρυδίτσα, στο Κτένι, στην Κερασιά, στα Πετρανά, στο Χρώμιο, στο Σπάρτο και στην Καισαρειά, και αλλού. Μάλιστα, στην περίπτωση της κοινότητας Λιβαδερού, στο αγρόκτημα του οποίου έχει εφαρμοστεί αναδασμός από το 1986, ενώ το Δημόσιο κατέχει ποσοστό συγκυριότητας 10%, εντούτοις δεσμεύονται οι συνολικές εκτάσεις

Χωρίς τη ρύθμιση, απειλούνταν οι πληρωμές των οικολογικών σχημάτων, οι υπόλοιπες συνδεδεμένες ενισχύσεις, καθώς και το Μέτρο των Νέων Γεωργών, ενώ θα ήταν, πιθανότατα, αδύνατη η υποβολή δηλώσεων για τη νέα καλλιεργητική χρονιά.

Ο βουλευτής Κοζάνης αναφέρθηκε στις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του για το ζήτημα και ευχαρίστησε τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ Χατζηδάκη και τους συνεργάτες του για την ανταπόκριση και συνεργασία, που είχαν ως αποτέλεσμα την ψηφιζόμενη ρύθμιση

 

Tags: ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Previous Post

13χρονοι έκαναν χρήση κοκαΐνης μπροστά σε μητέρες και παιδιά

Next Post

ΔΥΠΑ: Έρχονται τα τελικά αποτέλσματα κοινωνικού τουρισμού 2026

Next Post
Οριστικά αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2025: Πού τα βλέπετε

ΔΥΠΑ: Έρχονται τα τελικά αποτέλσματα κοινωνικού τουρισμού 2026

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΔΕΗ: Δημιούργησε 23 πάρκα τσέπης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 
  • Καλλιόπη Βέττα: «Τα χιλιάδες λάθη του monitoring τα πληρώνουν οι αγρότες»
  • ΥΠΕΘΟΟ-ΥΠΑΑΤ-ΑΑΔΕ: Ανοίγει αύριο η εφαρμογή για υποβολή αίτησης μηδικής (de minimis)
  • Δήμος Βοΐου: Φεστιβάλ Ενόργανης Γυμναστικής από το ΚΔΑΠ Σιάτιστας
  • ΔΕΥΑΚ: Διακοπή υδροδότησης σε τμήμα της Κοζάνης, την Τετάρτη 10/6 για την αντικατάσταση εξοπλισμού

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr