• Latest

Η περιοδεία του Λεωνίδα Στολτίδη, βουλευτή του ΚΚΕ, στην Κοζάνη

4 Οκτωβρίου 2020
αρκουδακι

Προσωρινό «λουκέτο» σε αρχαιολογικό χώρο στην Καστοριά – Αρκούδα έκανε… κατάληψη με τα αρκουδάκια της!

6 Ιουλίου 2025
Αποσύρονται τον Σεπτέμβριο οι μονάδες 1 & 2 του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου – Σχέδιο της ΔΕΗ για «λουκέτο» στο τέλος 2024 και σε Μελίτη, Μεγαλόπολη 4

Ηλεκτρική ενέργεια: Τα δύο ρεκόρ στο λιγνίτη και στις περικοπές ΑΠΕ

5 Ιουλίου 2025
ΑΡΣΥ: Ανοιχτή επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας

ΑΡΔΥ: Ψήφισμα στήριξης Διωκόμενων αγωνιστών, αγροτοκτηνοτρόφων Κστοριάς

5 Ιουλίου 2025
Δρομολόγια για το Stranafest

Δρομολόγια για το Stranafest

5 Ιουλίου 2025
αιωροπτερισμος παραπεντε αλεξιπτωτο

Ξεκίνησαν οι πτήσεις του Greek Championship Servia – Olympus Open 2025

5 Ιουλίου 2025
Google

B2B Marketplace and Quick Logistics Tool on Globy

5 Ιουλίου 2025
Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Ζαγκουντίνος

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Ζαγκουντίνος

5 Ιουλίου 2025
Κάλεσμα του συλλόγου “Ποντοκώμη 1923” σε ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Ποντοκώμης

Κάλεσμα του συλλόγου “Ποντοκώμη 1923” σε ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Ποντοκώμης

5 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: 18χρονος αλλοδαπός μαχαίρωσε συνομήλικο του

5 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη 52χρονος  για διάθεση προς πώληση ελαιόλαδου αμφιβόλου ποιότητας

Συνελήφθη 52χρονος  για διάθεση προς πώληση ελαιόλαδου αμφιβόλου ποιότητας

5 Ιουλίου 2025
Fiesta Voio: Ο Bloody Hawk έρχεται το Σάββατο 12/07

Fiesta Voio: Ο Bloody Hawk έρχεται το Σάββατο 12/07

5 Ιουλίου 2025
Ποδόσφαιρο

Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ: Της έχει πάρει τον αέρα

5 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η περιοδεία του Λεωνίδα Στολτίδη, βουλευτή του ΚΚΕ, στην Κοζάνη

sierafm by sierafm
4 Οκτωβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Περιοδεία στην Κοζάνη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο βουλευτής του ΚΚΕ,Λεωνίδας Στολτίδης, όπου με συνοδεία κλιμακίου του Κόμματος συναντήθηκε με το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Κοζάνης, με τους αυτοκινητιστές που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, στη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας (ΖΕΠ) και την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Κοζάνης.

Οι αυτοκινητιστές, συνεχίζουν τον αγώνα για το δικαίωμά τους στην εργασία το οποίο χτυπιέται ως αποτέλεσμα της «απολιγνιτοποίησης», συμπληρώνοντας σήμερα την 8η ημέρα κινητοποιήσεων διατηρώντας έτσι τραβηγμένο το χειρόφρενο στα φορτηγά τους τα οποία έχουν παρατάξει έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Αίτημά τους είναι να συνεχίσουν να απασχολούνται στα έργα αποκαταστάσεων των ορυχείων της ΔΕΗ στη περιοχή, τα οποία έχουν παγώσει. Παρά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν το πρωί από τον περιφερειάρχη, Γ. Κασαπίδη, καταγγέλλουν πως σύμφωνα με αυτά που τους έχει μεταφέρει ο διευθυντής του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, η ημερομηνία έναρξης των αποκαταστάσεων είναι ασαφής, την ίδια ώρα που το κόστος για κάθε μήνα που για ένα φορτηγό που παραμένει αδρανές φτάνει τα 800 ευρώ. Παράλληλα, μετέφεραν στο κλιμάκιο του Κόμματος, πως σχετικά με το μέλλον των εργασιών, οι οποίες σύμφωνα με το Master Plan της κυβέρνησης θα συνεχιστεί το 2023-24, εγείρονται τεχνικά προσκόμματα με τους διαγωνισμούς που αυτοί αναλαμβάνουν από την ΔΕΗ με βάση τα οποία πετιούνται εκτός δουλειάς.

Από την άλλη, οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ, μετέφεραν στο κλιμάκιο του Κόμματος τις σοβαρές τους ανησυχίες για το μέλλον της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης στη περιοχή της Κοζάνης, το οποίο βρίσκεται στον αέρα καθώς η «απολιγνιτοποίηση» κλείνει τις μονάδες της ΔΕΗ που μέχρι τώρα προμήθευαν με θερμικό φορτίο το δίκτυο της τηλεθέρμανσης. Όπως είπαν, ο φετινός χειμώνας θα είναι δυσκολότερος για το δίκτυο τηλεθέρμανσης, το οποίο παρέχει θέρμανση με χαμηλές τιμές για το λαό της περιοχής, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν τον περασμένο χειμώνα, όταν λόγω του χαμηλού θερμικού φορτίου χρειάστηκε να λειτουργήσουν συμπληρωματικά καυστήρες πετρελαίου -αυξάνοντας έτσι το κόστος- θα είναι φέτος μεγαλύτερα.

Ακόμα, πρόσθεσαν πως σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου για σύνδεση των δικτύων τηλεθέρμανσης με καυστήρες φυσικού αερίου, όταν θα κλείσουν όλες οι λιγνιτικές μονάδες, θα υπερδιπλασιάσει το κόστος λειτουργίας του το οποίο θα μετακυλιστεί στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα σε μια περιοχή με ιδιαίτερα βαριούς χειμώνες και με συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας και μειώσεις μισθών ως αποτέλεσμα της «δίκαιης» όπως την χαρακτηρίζει η κυβέρνηση, ενεργειακής μετάβασης.

Ο Λ. Στολτίδης, χαιρέτισε τον αγώνα των αυτοκινητιστών της περιοχής, και τόνισε στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της περιοδείας πως το ΚΚΕ διαθέτει ακούραστα τις δυνάμεις για την διεκδίκηση της κάλυψης των λαϊκών αναγκών τόσο σε επίπεδο κινήματος όσο και σε κοινοβουλευτικό.

Στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους και το συντονιστικό αγώνα συνταξιούχων, ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε την επιτακτική ανάγκη να ξεσηκωθεί παλλαϊκό, ενιαίο και αδιαίρετο μέτωπο αντεπίθεσης απέναντι στην κοινή ρίζα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες και η νεολαία της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας συνολικά, δηλαδή την πολιτική της «απολιγνιτοποίησης» που αποτελεί πρόσταγμα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, η οποία σχεδιάστηκε από την ΕΕ και υλοποιείται από τις ελληνικές αστικές κυβερνήσεις με συνέχεια, παρά τις κυβερνητικές εναλλαγές.

«Η προπαγάνδα από τα κυβερνητικά επιτελεία», ανέφερε μεταξύ άλλων, «αλλά και οι μηχανισμοί όλων των αστικών κομμάτων μέσα στις βαθμίδες της δημόσιας διοίκησης, προσπαθεί να πείσει τον λαό της περιοχής πως έχει η μόνη επιλογή που έχει είναι να διαλέξει πως θα μοιραστεί τα ψίχουλα της “δίκαιης μετάβασης” όπως την διαφημίζουν τα αστικά επιτελεία. Ωστόσο δεν μπορούν να κρύψουν σοβαρότατα ζητήματα που έρχονται στην επιφάνεια στην καθημερινότητα του λαού και τις εφιαλτικές τους διαστάσεις».

Σχετικά με ζήτημα της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης, σχολίασε πως ο λαός της περιοχής θα βρεθεί δεκαετίες πίσω σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστεί η φθηνή θέρμανση μέσω της λειτουργίας του δικτύου, προσθέτοντας πως και αυτό το ζήτημα αποτελεί παράδειγμα για το πως οι κατακτήσεις του λαού και των εργαζομένων ξεριζώνονται άρδην με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων.

«Στο σύνολό του ο λαός και οι εργαζόμενοι της περιοχής, να προτάξουν άμεσα διεκδικήσεις στον αντίποδα της στρατηγικής του κεφαλαίου» είπε ακόμα, «με πρόταγμα μια επιχείρηση που ενεργειακά θα μπορεί να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες του λαού της χώρας, με αξιοποίηση τεχνολογιών που θα μειώσουν στο ελάχιστο δυνατό το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και χωρίς να οδηγηθεί η χώρα μας σε ενεργειακή εξάρτηση και ώστε να αξιοποιηθεί για την φιλολαϊκή ανάπτυξη με τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής στα χέρια της εργατικής τάξης, και να βάλει πλώρη για διεκδικήσεις στο ύψος της κάλυψης των σύγχρονων αναγκών».

Επίσης, ο βουλευτής του Κόμματος παρέλαβε από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Κοζάνης υπόμνημα που αυτή είχε καταθέσει στον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με το πλαίσιο αιτημάτων της σχετικά με την Υγεία, την αντίθεση των συνταξιούχων στην «απολιγνιτοποίηση» και τα προωθούμενα σχέδια καρκινογόνας καύσης απορριμάτων κ.ά.

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Κορονοϊός: Που εντοπίζονται τα 229 κρούσματα της Κυριακής

Next Post

Κρούσμα κορονοϊού στα δικαστήρια της Κοζάνης

Next Post
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Κρούσμα κορονοϊού στα δικαστήρια της Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Προσωρινό «λουκέτο» σε αρχαιολογικό χώρο στην Καστοριά – Αρκούδα έκανε… κατάληψη με τα αρκουδάκια της!
  • Ηλεκτρική ενέργεια: Τα δύο ρεκόρ στο λιγνίτη και στις περικοπές ΑΠΕ
  • ΑΡΔΥ: Ψήφισμα στήριξης Διωκόμενων αγωνιστών, αγροτοκτηνοτρόφων Κστοριάς
  • Δρομολόγια για το Stranafest
  • Ξεκίνησαν οι πτήσεις του Greek Championship Servia – Olympus Open 2025

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr