• Latest
περιφερειακο ταμειο αναπτυξης περιφερεια

Η περιφέρεια απαντάει στην Ομοσπονδία γούνας για τα προγράμματα κατάρτισης: «Δεν αφορούν εργαζόμενους στη γούνα, αλλά γενικώς ανέργους»

20 Μαΐου 2020
Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας Με το Erasmus + στη Ρώμη

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας Με το Erasmus + στη Ρώμη

30 Ιουνίου 2025
Κινηματογράφος Σινεμά

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Θερινό σινεμά «Πολίτης Κέιν»

30 Ιουνίου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Καστοριά: Καραντίνα λόγω καταρροϊκού πυρετού σε 12 κοπάδια

30 Ιουνίου 2025
Νεκρή σε φοβερό τροχαίο έξω από τη Λάρισα η 23χρονη Μαρία Ζησοπούλου με καταγωγή από την Κοζάνη-

Νεκρή σε φοβερό τροχαίο έξω από τη Λάρισα η 23χρονη Μαρία Ζησοπούλου με καταγωγή από την Κοζάνη-

30 Ιουνίου 2025
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Η Φλώρινα έγινε καμβάς – Έκθεση πτυχιακών εργασιών του ΤΕΕΤ

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Η Φλώρινα έγινε καμβάς – Έκθεση πτυχιακών εργασιών του ΤΕΕΤ

30 Ιουνίου 2025
ΚΚΕ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για να στελεχωθεί άμεσα με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό το Γενικό Νοσοκομείο “Μποδοσάκειο”

30 Ιουνίου 2025
Olympus Marathon: Στο βάθρο ο Δημήτρης Σελέτης. Βίντεο

Olympus Marathon: Στο βάθρο ο Δημήτρης Σελέτης. Βίντεο

30 Ιουνίου 2025
Αγώνας ποδοσφαίρου Γυναικών στο δημοτικό στάδιο Σιάτιστας

Συνάντηση για το τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώνει ο Μακεδονικός Σιάτιστας

30 Ιουνίου 2025
ΔΙΑΔΥΜΑ

Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην πράξη στη Λιθιά Καστοριάς

30 Ιουνίου 2025
Εγγραφές και ανανεώσεις εγγραφών στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κοζάνης με Λυκειακές τάξεις

Εγγραφές και ανανεώσεις εγγραφών στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κοζάνης με Λυκειακές τάξεις

30 Ιουνίου 2025
Εγκαίνια του νέου Κοινοτικού Καταστήματος και Ιατρείου στα Ίμερα Σερβίων

Εγκαίνια του νέου Κοινοτικού Καταστήματος και Ιατρείου στα Ίμερα Σερβίων

30 Ιουνίου 2025
18η Αιμοδοσία στο Τσοτύλι

18η Αιμοδοσία στο Τσοτύλι

30 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Η περιφέρεια απαντάει στην Ομοσπονδία γούνας για τα προγράμματα κατάρτισης: «Δεν αφορούν εργαζόμενους στη γούνα, αλλά γενικώς ανέργους»

sierafm by sierafm
20 Μαΐου 2020
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
περιφερειακο ταμειο αναπτυξης περιφερεια
4
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Διευκρινίσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την πρόσκληση (59),αναφορικά με 4 έργα κατάρτισης που είναι ενταγμένα στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

 Η Ομοσπονδία Γούνας, τα Επιμελητήρια Καστοριάς και Κοζάνης και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Εφαρμογών, Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών που έχει έδρα τη Σιάτιστα υπέβαλαν, τον Ιούνιο του 2018,  στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προτάσεις για την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης, που θα συνοδεύονταν με δράσεις συμβουλευτικής των συμμετεχόντων ανέργων για δημιουργία κύρια επιχείρησης.

Τα προγράμματα αυτά εντάχθηκαν για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία 2014-2020” τον Οκτώβριο του 2018.

Τα προγράμματα αυτά αντίστοιχα για τον καθένα από ως άνω δικαιούχους  είναι:

  1. Συμβουλευτική – Κατάρτιση – Πιστοποίηση Ανέργων στον Τομέα Παραγωγής και Εμπορίας Γούνας σε 86 άνεργους, με φορέα υλοποίησης την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας.
  2. Συμβουλευτική Υποστήριξη και Αναβάθμιση Δεξιοτήτων Ανέργων στους Τομείς Μεταποιητικής Δραστηριότητας και Εξωστρέφειας Γουνοποιίας σε 86 άνεργους, με φορέα υλοποίησης το Επιμελητήριο Καστοριάς.
  3. Κατάρτιση Πιστοποίηση και Συμβουλευτική για την Ενδυνάμωση Δεξιοτήτων Ανέργων σε Ειδικότητες του Τομέα Αγροδιατροφής σε 88 άνεργους, με φορέα υλοποίησης το Επιμελητήριο Κοζάνης.
  4. Αναβάθμιση Προσόντων Ανέργων σε Ηλεκτρονικές Εφαρμογές για την Ενθάρρυνση της Επιχειρηματικότητας και της Αυτοαπασχόλησης με Έμφαση στους Τομείς Της Έξυπνης Εξειδίκευσης σε 80 άνεργους, με φορέα υλοποίησης τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων, Ηλεκτρονικών Εφαρμογών, Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών.

Τα εν λόγω προγράμματα επουδενεί δεν αφορούν εργαζόμενους και υφιστάμενες επιχειρήσεις του κλάδου της γουνοποιίας αλλά, όπως οι εν λόγω δικαιούχοι επέλεξαν, απευθύνονται σε ανέργους, γενικά, που θα καταρτιστούν από Κέντρα Δια Βίου Μάθησης μέσω προγραμμάτων κατάρτισης και με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών θα δημιουργήσουν κύρια δική τους επιχείρηση.

Σημειώνουμε ότι στην πρόταση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας σχετικά με το ποιοι θα είναι οι ωφελούμενοι του προγράμματος αναφέρεται επί λέξη ότι το πρόγραμμα : “Απευθύνεται στο σύνολο των ανέργων των περιοχών παρέμβασης, Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, από τους οποίους θα αντληθούν οι 86 ωφελούμενοι/ες, μέσα από διαφανείς διαδικασίες επιλογής”. Κατά συνέπεια στο εν λόγω πρόγραμμα, όπως και στα άλλα, στα οποία υπάρχει πανομοιότυπα η ίδια διατύπωση, δεν προτείνονται ως ωφελούμενοι άνεργοι προερχόμενοι από τον κλάδο της γουνοποιίας αλλά άνεργοι ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού επιπέδου και προέλευσης που θα θέλουν να δημιουργήσουν δική τους επιχείρηση στον κλάδο της γουνοποιίας. 

Συνεπώς αυτά που ανέφερε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας περί προγραμμάτων που θα ενισχύσουν υφιστάμενες θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις γούνας ή τις ίδιες τις επιχειρήσεις γούνας δεν είναι ακριβή και κύριος στόχος τους, όπως προκύπτει και από τις δράσεις συμβουλευτικής που περιλαμβάνονται σ’ αυτά τα προγράμματα είναι οι άνεργοι καταρτιζόμενοι, να δημιουργήσουν δική τους επιχείρηση και όχι να εργαστούν σε επιχειρήσεις.

Τα προβλεπόμενα στο Νόμο 4314/2014 “για τη διαχείριση, τον έλεγχο και την εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την προγραμματική περίοδο 2014−2020…”, την Υπουργική Απόφαση για το Σύστημα Διαχείρισης του ΕΣΠΑ και την Υπουργική Απόφαση για το Σύστημα Δημοσιονομικών Διορθώσεων και διαδικασίες ανάκτησης αχρεωστήτως ή παρανόμως καταβληθέντων ποσών από πόρους του κρατικού προϋπολογισμού ΕΣΠΑ 2014-2020 εφαρμόζονται πλήρως από την Ειδική Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την υλοποίηση των εν λόγω δράσεων και έχουν εξηγηθεί επαρκώς στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας στο πλαίσιο σχετικής τηλεδιάσκεψης με την  Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

Επιπλέον ενημερώνουμε ότι η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 έχει ήδη προχωρήσει στην εξειδίκευση δράσης κατάρτισης εργαζομένων η οποία εγκρίθηκε από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία 2014-2020” και σύντομα θα εκδοθεί σχετική πρόσκληση για υποβολή προτάσεων.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης θα μπορούν να είναι ωφελούμενοι και οι εργαζόμενοι στις γουνοποιητικές επιχειρήσεις.

 

Tags: Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Previous Post

Επίσκεψη κλιμακίου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για εξεύρεση χώρου εγκατάστασης δομής φιλοξενίας στο δήμο Βοΐου. Στην επιλογή – στόχο του στρατόπεδου Πόρτη στη Νεάπολη αντίθετος ο δήμαρχος Χρ. Ζευκλής

Next Post

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020: Η εικόνα ως προς τα  κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία

Next Post
κορονοιος

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020: Η εικόνα ως προς τα  κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας Με το Erasmus + στη Ρώμη
  • Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Θερινό σινεμά «Πολίτης Κέιν»
  • Καστοριά: Καραντίνα λόγω καταρροϊκού πυρετού σε 12 κοπάδια
  • Νεκρή σε φοβερό τροχαίο έξω από τη Λάρισα η 23χρονη Μαρία Ζησοπούλου με καταγωγή από την Κοζάνη-
  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Η Φλώρινα έγινε καμβάς – Έκθεση πτυχιακών εργασιών του ΤΕΕΤ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr