Η πόλη της Κοζάνης υποδέχεται το 3ο Επιστημονικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας στην Κοβεντάρειο Δημοτική Ββιβλιοθήκη

Η πόλη της Κοζάνης υποδέχεται το 3ο Επιστημονικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας στην Κοβεντάρειο Δημοτική Ββιβλιοθήκη

Συνέντευξη τύπου για το 3ο Επιστημονικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας με τίτλο «Η Κοζάνη και η περιοχή της από τους Βυζαντινούς στους Νεότερους Χρόνους», παραχώρησαν στα μέσα ενημέρωσης, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και πρόεδρος της ΚΔΒΚ Παναγιώτης Δημόπουλος και ο καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Ε.ΔΥΜ.ΜΕ. Κώστας Ντίνας, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο κ. Δημόπουλος τόνισε από την πλευρά του, την φιλοδοξία της βιβλιοθήκης να φιλοξενεί κάθε μήνα μία εκδήλωση που έχει να δώσει πολύ σημαντικά στοιχεία στην ιστορία, στην περιοχή, στους πολίτες ‘φιλοδοξούμε κάθε μήνα, να υπάρχει ένα σημείο το οποίο θα είναι διαφορετικό από το άλλο στο οποίο θα συμμετάσχει η βιβλιοθήκη. Έτσι τον μήνα Δεκέμβριο τον αφιερώνουμε στην τοπική ιστορία.’

Όσο αφορά το συνέδριο,τόνισε  πως ‘έχουμε ήδη δεσμευτεί ότι το συμπέρασμά του θα το εκδώσουμε λίγο πριν το καλοκαίρι και περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσουμε τους ερευνητές και αυτό που έχουνε να πούνε για την τοπική ιστορία της πόλης μας.’

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ε.ΔΥΜ.ΜΕ. Κώστας Ντίνας, στάθηκε στον θησαυρό που διαθέτει η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη και πόσο μπορεί να βοηθήσει μελετητές και επιστήμονες να συμπληρώσουν κομμάτια της τοπικής ιστορίας ‘είναι πολύ σημαντικό το υλικό που διαθέτει για πρωτογενή έρευνα, γιατί μόνο έτσι θα μπορούμε να γράψουμε την τοπική ιστορία της περιοχής’.

Ο ίδιος τόνισε πως μέσα από τα συνέδρια υπάρχει αρκετό υλικό για το μέλλον ‘θεωρούμε πως κάθε τέτοια ευκαιρία κάθε δύο ή τρία χρόνια είναι πολύ καλή βάση για να ολοκληρώσουμε κάποια στιγμή την μελέτη του τεράστιου αρχείου της βιβλιοθήκης. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε στην πόλη μας ανθρώπους, οι οποίοι έχουν να παρουσιάσουν πρωτο παρουσιαζόμενα αποτελέσματα και έτσι να συμπληρώσουν με μικρές ψηφίδες ο καθένας το κομμάτι που λέγεται ιστορία της πόλης’.

Το 3ο συνέδριο Τοπικής Ιστορίας θα διεξαχθεί το τριήμερο 7-8-9 Δεκέμβριο 2018 στο νέο κτήριο της Βιβλιοθήκης με ανοιχτή είσοδο για όλους τους ενδιαφερόμενους.


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Άλλες ειδήσεις

Πολιτική ομιλία του Πάρι Κουκουλόπουλου στις γυναίκες της Κοζάνης

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος, υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε Κοζάνης, θα μιλήσει στις γυναίκες της Κοζάνης την Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 8:00 το

Σιάτιστα: ΄Ωρες Λειτουργίας στο Αρχοντικό »Πούλκως»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης ενημερώνει το κοινό πως το Αρχοντικό Πούλκως στη Σιάτιστα Κοζάνης θα συνεχίσει να είναι ανοιχτό κάθε

Σε 18 μήνες θα είναι έτοιμο το νεο κέντρο υγείας Σιάτιστας. 1.255.000 ευρώ το κόστος!

Yπεγράφη σήμερα Τρίτη 16/10 στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Κοζάνης,  μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της αναδόχου εταιρείας ( «MA.

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.