• Latest
ΤΡΑΜΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Η Τουρκία προκαλεί τις ΗΠΑ, για τις κυρώσεις- Απειλεί με αντίποινα

12 Οκτωβρίου 2019
Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας απέκτησε απινιδωτή

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας απέκτησε απινιδωτή

28 Νοεμβρίου 2025
Σεμινάριο: “Digital  Marketing & Social Media – Από τη Θεωρία στην Πράξη” στην Πτολεμαΐδα

Σεμινάριο: “Digital  Marketing & Social Media – Από τη Θεωρία στην Πράξη” στην Πτολεμαΐδα

28 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Έκθεση Συλλεκτών Νομού Κοζάνης από 3 έως 15 Δεκεμβρίου 2025 στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη

Δήμος Κοζάνης: Έκθεση Συλλεκτών Νομού Κοζάνης από 3 έως 15 Δεκεμβρίου 2025 στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη

28 Νοεμβρίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης για τις Άμεσες Ασφαλτικές Παρεμβάσεις στο Ε.Ο.Δ./Π.Δ.Μ.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης για τις Άμεσες Ασφαλτικές Παρεμβάσεις στο Ε.Ο.Δ./Π.Δ.Μ.

28 Νοεμβρίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος για επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων: Σημαντική θετική εξέλιξη η αποκατάσταση του κύρους των κοινωνικών εταίρων

28 Νοεμβρίου 2025
Οι κάτοικοι είπαν «όχι» στη συγχώνευση του Γυμνασίου Τρανοβάλτου

Οι κάτοικοι είπαν «όχι» στη συγχώνευση του Γυμνασίου Τρανοβάλτου

28 Νοεμβρίου 2025
Αυτοψίες για τη μελέτη αποκατάστασης της γέφυρας Σερβίων

Παράταση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων-Κοζάνης

28 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ Εθνική: Συνέχεια με δύσκολες αναμετρήσεις για Κοζάνη και Εορδαϊκό

28 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

ΕΠΣ Κοζάνης: Ντέμπι κορυφής για Σιάτιστα και Αλιάκμων Βοΐου

28 Νοεμβρίου 2025
Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Γαλατινή: Αγιασμός για το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας

28 Νοεμβρίου 2025
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 18η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Παρέμβαση Δημάρχου Γρεβενών για τις επενδύσεις ΑΠΕ στο Δήμο και την απώλεια σημαντικού έργου στο Παλαιοχώρι

28 Νοεμβρίου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ

Πτολεμαΐδα: Έσπασε το τζάμι αυτοκινήτου και έκλεψε ότι υπήρχε μέσα

28 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία προκαλεί τις ΗΠΑ, για τις κυρώσεις- Απειλεί με αντίποινα

sierafm by sierafm
12 Οκτωβρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΤΡΑΜΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
7
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Τουρκία όχι μόνο δεν πτοείται από τις αμερικανικές προειδοποιήσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση που έχει εξαπολύσει στη Συρία, αλλά απειλεί την Ουάσινγκτον με αντίποινα, σε περίπτωση που ληφθούν μέτρα εναντίον της Αγκυρας.

Αφού ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε αρκετές φορές μέσω Twitter με εξολόθρευση της τουρκικής οικονομίας, σε περίπτωση που η Τουρκία κάνει κάποια λάθος κίνηση στη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, τώρα ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε στο επόμενο βήμα και έδωσε το «πράσινο φως» προκειμένου να σχεδιαστούν κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.

Οι κυρώσεις αυτές μπορούν να εξουδετερώσουν την τουρκική οικονομία, αν αυτό καταστεί αναγκαίο, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν. Παράλληλα, Ρεπυμπλικανοί γερουσιαστές ετοιμάζουν σχέδιο νόμου που θα προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, εξαιτίας της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, εναντίον των κουρδικών δυνάμεων.
Τουρκία: Μην αμφιβάλλετε, θα απαντήσουμε

Ομως, οι προειδοποιήσεις αυτές δεν πτοούν στο ελάχιστον την Τουρκία. Εξάλλου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι παρά τις απειλές, η στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία δεν πρόκειται να σταματήσει. Ομως, η Αγκυρα δεν έμεινε εκεί, αλλά απείλησε τις ΗΠΑ ότι θα απαντήσει στις όποιες κυρώσεις.

«Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει κυρώσεις για τη χώρα μας σχετικά με την επιχείρηση “πηγή ειρήνης”. Οταν ξεκίνησε η επιχείρηση, μεταφέραμε πληροφορίες στην αμερικανική κυβέρνηση, σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι. «Η Τουρκία μάχεται τρομοκρατικές οργανώσεις που αποτελούν απειλή στην εθνική ασφάλεια και αυτή η μάχη θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει ότι θα ανταποκριθούμε πλήρως, σε κάθε βήμα, σε πλήρη αμοιβαιότητα», τόνισε ο Τούρκος αξιωματούχος, αναφερόμενος στην απειλή της Ουάσινγκτον για κυρώσεις.
Αμερικανοί στρατιώτες κινδύνευσαν από τουρκικά πυρά

Ομως, η ένταση δεν περιορίζεται στο επίπεδο των απειλών για κυρώσεις, αλλά και στο πεδίο της μάχης, καθώς το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι Αμερικανοί στρατιωτικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με πυρά του πυροβολικού της Τουρκίας.

Η έκρηξη έγινε κοντά στην πόλη Κομπάνι, στη βόρεια Συρία, μερικές εκατοντάδες μέτρα από φυλάκιο των ΗΠΑ. Η Ουάσινγκτον επέμεινε ότι η Τουρκία γνωρίζει ότι εκεί βρίσκονται Αμερικανοί στρατιωτικοί και απαίτησε από την Αγκυρα να «απέχει από ενέργειες που θα μπορούσαν να έχουν αποτέλεσμα οι Αμερικανοί στρατιωτικοί να αναλάβουν άμεση αμυντική δράση».

Μάλιστα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μάιλι, αφού τόνισε ότι η Τουρκία έχει λάβει συντεταγμένες για το πού βρίσκονται οι αμερικανικές δυνάμεις, υπογράμμισε: «Οι πάντες γνωρίζουν ότι είμαστε ο αμερικανικός στρατός και επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας στην αυτοάμυνα».

Από την πλευρά της, η Τουρκία υποστηρίζει ότι δεν άνοιξε πυρ εναντίον φυλακίου των ΗΠΑ. «Είχαν ληφθεί όλα τα προληπτικά μέτρα προτού ανοίξουμε πυρ προκειμένου να αποτραπεί όποια βλάβη στην αμερικανική βάση. Ως πρόληψη, παύσαμε πυρ μόλις λάβαμε πληροφορίες από τις ΗΠΑ. Απορρίπτουμε σθεναρά τον ισχυρισμό ότι έπεσαν πυρ εναντίον δυνάμεων των ΗΠΑ ή του συνασπισμού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Αμυνας.

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΤΟΥΡΚΙΑ
Previous Post

Ο Μεντβέντεφ έβαλε φρένο στον Τσιτσιπά στη Σαγκάη

Next Post

Αυτά είναι τα 304 σχολεία που θα υποδεχτούν προσφυγόπουλα. Νεάπολη και Αμύνταιο στη λίστα

Next Post
σχολειο

Αυτά είναι τα 304 σχολεία που θα υποδεχτούν προσφυγόπουλα. Νεάπολη και Αμύνταιο στη λίστα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας απέκτησε απινιδωτή
  • Σεμινάριο: “Digital  Marketing & Social Media – Από τη Θεωρία στην Πράξη” στην Πτολεμαΐδα
  • Δήμος Κοζάνης: Έκθεση Συλλεκτών Νομού Κοζάνης από 3 έως 15 Δεκεμβρίου 2025 στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης για τις Άμεσες Ασφαλτικές Παρεμβάσεις στο Ε.Ο.Δ./Π.Δ.Μ.
  • Π. Κουκουλόπουλος για επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων: Σημαντική θετική εξέλιξη η αποκατάσταση του κύρους των κοινωνικών εταίρων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr