• Latest

Θέμης Μουμουλίδης:«Εάν το πολιτικό σύστημα της χώρας επιθυμεί τον εκσυγχρονισμό του, ο χώρος της παιδείας αποτελεί σημαντική πρόκληση αλλά και σημείο συνάντησης – Στην ίδια πόλη θα σπουδάζουν πλέον τα αδέλφια»

27 Φεβρουαρίου 2018
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

Σύσκεψη για το επικείμενο κλείσιμο του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

9 Νοεμβρίου 2025
“Ευχαριστώ” του Πολιτιστικού Συλλόγου Κωσταραζίου προς Δήμο Βοΐου και αυτοδιοικητικούς παράγοντες

Σιάτιστα: Εορτή Αγίου Μηνά 10 και 11 Νοεμβρίου

9 Νοεμβρίου 2025
ποδοσφαιρο

ΕΠΣ Κοζάνης: Αποτελέσματα και βαθμολογίες 8 και 9 Νοεμβρίου

9 Νοεμβρίου 2025
Λάζαρος Κώτσικας: Ελευθέρια Σιάτιστας 2025 – Μια ανασκόπηση και ένα μεγάλο ευχαριστώ

Λάζαρος Κώτσικας: Ελευθέρια Σιάτιστας 2025 – Μια ανασκόπηση και ένα μεγάλο ευχαριστώ

9 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ Εθνική: Ισοπαλία η Κοζάνη, ήττα ο Εορδαϊκός

9 Νοεμβρίου 2025
Καστοριά: Ένα πετροκούναβο «έριξε» το ρεύμα στον μισό νομό

Καστοριά: Ένα πετροκούναβο «έριξε» το ρεύμα στον μισό νομό

9 Νοεμβρίου 2025
Όλγα Μαρκογιαννάκη

Όλγα Μαρκογιαννάκη: «Χρειάζεται ένας νέος χάρτης για πραγματική ενεργειακή ασφάλεια, όχι βίαιη απολιγνιτοποίηση με “σοκ και δέος”»

9 Νοεμβρίου 2025
ΠΑΠΑΣ

Ρασοφόρος συνελήφθη με 2 κιλά κοκαΐνης – Έπεισε ηλικιωμένη να τη μεταφέρει με πλοίο ενώ αυτός ταξίδεψε με αεροπλάνο

9 Νοεμβρίου 2025
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Τι θα ισχύσει από το καλοκαίρι για όσους δεν έχουν βγάλει νέα ταυτότητα

9 Νοεμβρίου 2025
συνταξιουχοι, συνταξη

Διπλασιάζεται οικονομική ενίσχυση σε συνταξιούχους – Ποιοι θα πάρουν 500 ευρώ

9 Νοεμβρίου 2025
πετρελαιο θερμανσης

Επίδομα Θέρμανσης: Ξεκινούν οι αιτήσεις από αύριο Δευτέρα 10/11

9 Νοεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 3 ατόμων στο Δήμο Κοζάνης

9 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 9 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home VIDEOS

Θέμης Μουμουλίδης:«Εάν το πολιτικό σύστημα της χώρας επιθυμεί τον εκσυγχρονισμό του, ο χώρος της παιδείας αποτελεί σημαντική πρόκληση αλλά και σημείο συνάντησης – Στην ίδια πόλη θα σπουδάζουν πλέον τα αδέλφια»

sierafm by sierafm
27 Φεβρουαρίου 2018
in VIDEOS, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου που ψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής με θέμα την «Ιδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής», ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης,ξεκίνησε την ομιλία του σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη:

« Θα μπορούσαμε να συγχαρούμε ή και να ευχαριστήσουμε τον κ. Μητσοτάκη, γιατί με την παρουσία του εδώ και την ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση, ουσιατικά,  επιβραβεύει μια πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης. Το ομολόγησε άλλωστε καθώς αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους συμφωνεί με την δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Γιατί τι έκανε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης;

Ομολόγησε ότι συμφωνεί με την τολμηρή και οραματική κυβερνητική επιλογή, απλά μας δήλωσε ότι εκείνος θα το έκανε καλύτερα!

Αγνοεί, προφανώς, ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τόλμησαν να επιχειρήσουν να βάλουν τάξη και να δημιουργήσουν τις αναγκαίες τομές στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 

 

 

Δυστυχώς για τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης ήρθε σήμερα εδώ να επιβραβεύσει την ορθότητα ενός οραματικού σχεδίου, ενδεχομένως με αδυναμίες, αυτού της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής -και μάλιστα σε μια περιοχή με ιδιαίτερο πολιτικό συμβολισμό, αφού πρόκειται για περιοχή διαχρονικά παραμελημένη, που για πρώτη φορά αυτή η Κυβέρνηση επιχειρεί συστηματικά και με σχέδιο να αναβαθμίσει».

Στη συνέχεια ο κ. Μουμουλίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη κατάθεσης και ψήφισης του νομοσχεδίου που πηγάζει από την διαπίστωση των σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία αρκετών τεχνολογικών ιδρυμάτων.

«Η απόφαση της Κυβέρνησης είναι μια σαφής πολιτική επιλογή και αποτελεί προιόν του διαλόγου που προηγήθηκε. Η δημιουργία ενός μεγάλου Πανεπιστημίου σε μια περιοχή ιδιαίτερα υποβαθμισμένη, όπως είναι αυτή  της Δυτικής Αττικής είναι ένα πρώτο βήμα», τόνισε ο κ. Μουμουλίδης, και συνέχισε:“Είναι εμφανή τα σημάδια κόπωσης αρκετών τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Αποτελεί κοινό τόπο η παραδοχή πως μεταξύ των σχολών των ΤΕΙ , παρατηρείται σημαντική ανομοιογένεια, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα το επιστημονικό περιβάλλον να περιορίζεται πλέον σημαντικά. Κάποια τμήματα παρέμειναν στάσιμα, καθώς δεν αναπτύχθηκαν και αδράνησαν. Η Κυβέρνηση επιχειρεί το αυτονόητο, που θα έπρεπε να έχει συμβεί εδώ και χρόνια. Μια διαδικασία συνένωσης κάποιων σχολών και ανάπτυξης κάποιων άλλων. Οι αλλαγές στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι πολλές και επιτακτικές. Παραμένει σταθερή η πολιτική επιλογή του Υπουργείου για την σταδιακή αναμόρφωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.»

Τονίζοντας δύο βασικά σημεία του Νομοσχεδίου, ο κ. Μουμουλίδης αναφέρθηκε πρώτον στη δυνατότητα δημιουργίας Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης διετούς φοίτησης και δεύτερον στο άρθρο 17 του Νομοσχεδίου με το οποίο νομοθετείται η δυνατότητα για τις  οικογένειες που έχουν περισσότερα από δυο παιδιά να μπορούν να  σπουδάζουν στο ίδιο μέρος,  ώστε να διευκολυνθούν οι γονείς με χαμηλά εισοδήματα.

Σχετικά με την  δημιουργία Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης διετούς φοίτησης ο βουλευτής τόνισε ότι:  «Τα KEE θα λειτουργούν με την ευθύνη και την εποπτεία των πανεπιστημιακών σχολών και θα παρέχουν αναβαθμισμένα επαγγελματικά πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προσόντων. Η δημιουργία των Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης διετούς φοίτησης είναι μια ευκαιρία σύνδεσης της εκπαίδευσης με την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αλλά και σύνδεσης των κέντρων με την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη»

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μουμουλίδης ανάφερε :

« Εάν το πολιτικό σύστημα της χώρας επιθυμεί τον εκσυγχρονισμό του, ο χώρος της παιδείας αποτελεί σημαντική πρόκληση αλλά και σημείο συνάντησης. Οι καινούργιες εποχές δεν αρχίζουν αμέσως. Οφείλουμε να πάρουμε αποφάσεις τολμηρές, καινοτόμες, απαλλαγμένες από σκοπιμότητες και συντεχνιασμούς», και ολοκλήρωσε την ομιλία του: «Το μεγάλο μεταρρυθμιστικό έργο αυτής της κυβέρνησης στον χώρο της παιδείας δεν μπορεί παρά να ξεκινάει από ριζοσπαστικές αλλαγές που μπορεί να γίνουν στο εκπαιδευτικό μας μοντέλο, με την αναβάθμιση, ενθάρρυσνη και εισαγωγή νέων καλλιτεχνικών μαθημάτων στην εκπαίδευση. Με άλλα λόγια χρειαζόμαστε περισσότερο πολιτισμό στην εκπαίδευση. Είμαστε μάρτυρες του σημαντικού έργου που παράγουν τα καλλιτεχνικά  και μουσικά σχολεία της χώρας. Η πολιτιστική παράδοση, οι τέχνες και τα γράμματα, ο ελληνικός πολιτισμός πρέπει να ενταχθούν στον πυρήνα του εκπαιδευτικού μας σχεδίου και να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος μιας διαφορετικής αντίληψης που στόχο θα έχει την αέναη ανανέωση και αναβάθμιση της ελληνικής παιδείας.»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμη Μουμουλίδη

Tags: ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Previous Post

Τι αποφάσισε ο Δήμαρχος Βοΐου για τη λειτουργία των σχολείων την Τετάρτη

Next Post

Tι θα γίνει την Τετάρτη, με τα σχολεία στο Δήμο Γρεβενών

Next Post
ΣΧΟΛΕΙΟ

Tι θα γίνει την Τετάρτη, με τα σχολεία στο Δήμο Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Σύσκεψη για το επικείμενο κλείσιμο του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου
  • Σιάτιστα: Εορτή Αγίου Μηνά 10 και 11 Νοεμβρίου
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Αποτελέσματα και βαθμολογίες 8 και 9 Νοεμβρίου
  • Λάζαρος Κώτσικας: Ελευθέρια Σιάτιστας 2025 – Μια ανασκόπηση και ένα μεγάλο ευχαριστώ
  • Γ Εθνική: Ισοπαλία η Κοζάνη, ήττα ο Εορδαϊκός

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr