Θέμης Μουμουλίδης: Με την ψήφιση του νέου νόμου, το  Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί πλέον μια νέα δυναμική πραγματικότητα που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Θέμης Μουμουλίδης: Με την ψήφιση του νέου νόμου, το  Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί πλέον μια νέα δυναμική πραγματικότητα που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Θέμης Μουμουλίδης: Με την ψήφιση του νέου νόμου, το  Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί πλέον μια νέα δυναμική πραγματικότητα που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Είναι στο χέρι της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και της κοινωνίας, να αξιοποιήσει αυτή την μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία.

Συνέντευξη του βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη στον τηλεοπτικό σταθμό  FLASH TV και τον δημοσιογράφο Απόστολο Γαϊτάνη, σχετικά με την ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας « Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία , Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις»

«Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε  περιλαμβάνει σημαντικές ρυθμίσεις και εξελίξεις για την Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία. Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε στην πρόκληση της διαφαινόμενης εξέλιξης που στη δημιουργία κινηματογραφικών στούντιο, στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαίδας».

«Έτσι λοιπόν, έκανε αποδεκτή τροπολογία που κατέθεσα την Δευτέρα [με την συνυπογραφή των συναδελφων Μίμη Δημητριάδη και Κώστα Σέλτσα] , και έτσι δημιουργείται το «Τμήμα Παραγωγής Οπτικοακουστικών Μέσων» στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Κοζάνης. Πρόκειται για ένα Τμήμα που δεν υπάρχει σε κανένα ελληνικό Πανεπιστήμιο, και αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι με την ταχύτατη εξέλιξη των οπτικοακουστικών μέσων στην Ελλάδα θα αποτελέσει πόλο έλξης, και θα κάνει ακόμα ελκυστικότερο το Πανεπιστήμιο . Με την  ίδια τροπολογία ιδρύεται και Τμήμα Κινηματογράφου στη Σχολή Καλών Τεχνών στη Φλώρινα. Σημαντική επίσης εξέλιξη αποτελεί η αποδοχή ουσιαστικά από τον υπουργό τροπολογίας που αφορά στην ίδρυση Ινστιτούτου Αρχειακής Τεκμηρίωσης  που άμεσα θα συνδέεται με την Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη της Κοζάνης.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η Κοζάνη ισχυροποιείται σημαντικά στον Εθνικό χάρτη αλλά και το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας αποτελεί πλέον μια νέα δυναμική αναπτυξιακή πραγματικότητα.

Είναι στο χέρι της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και της κοινωνίας, να αξιοποιήσει αυτή τη πολύ μεγάλη αναπτυξιακή, κατά την γνώμη μου, ευκαιρία.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής μακεδονίας αριθμεί ήδη 27 τμήματα! Είναι πανίσχυρο και απολύτως ανταγωνιστικό.

Ας θυμηθούμε ότι αυτό που παραλάβαμε το 2015 ήταν 5 Πανεπιστημιακές Σχολές, και 11 Σχολές και Τμήματα ΤΕΙ .

Η Κοζάνη αποκτά μια ισχυρή Πολυτεχνική Σχολή, που θα είναι μέσα στις 3 πρώτες Σχολές στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται και αναβαθμίζεται η Σχολή Οικονομικών Επιστημών.

Ομως το σημαντικότερο είναι ότι συνδέουμε πλέον την περιοχή με τις εξελίξεις στα οπτικοακουστικά μέσα και θεωρώ ότι αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία, γιατί, όπως γνωρίζουμε όλοι, οι δυνατότητες που παρέχονται για την καταπολέμηση της ανεργίας μέσα από την αξιοποίηση των οπτικοακουστικών μέσων είναι τεράστιες.

Μέχρι το τέλος του χρόνου, περισσότερες από 100 κινηματογραφικές διεθνείς παραγωγές θα γυριστούν στην Ελλάδα. Αντιλαμβανόμαστε όλοι τι σημαίνει αυτό, για την περιοχή μας, τη περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας. Η πρόκληση είναι μπροστά μας.

Ας μην μεμψιμοιρούμε. Ας μην μικροψυχούμε.

Όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για το μέλλον της περιοχής ας δεχτούν την πρόκληση. Προσθέσαμε νέα Τμήματα επώνυμα και ελκυστικά στους νέους φοιτητές. Είναι Τμήματα που αναβαθμίζουν την εικόνα του Πανεπιστημίου. Κανένα Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα δεν διαθέτει τον συνδυασμό Τμήματος  Κινηματογράφου και Τμήματος Παραγωγής Οπτικοακουστικών Μέσων, άρα και  κινηματογραφικών ταινιών. Ας αξιοποιήσουμε την ευκαιρία…

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ Θέμη Μουμουλίδη

Σκηνοθέτη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης

Μέλους Διαρκών Επιτροπών Μορφωτικών

και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

 

 


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
Μουμουλίδης

Άλλες ειδήσεις

Το ΚΕΠΚΑ για την πώληση δανείων της eurobank σε funds

Η Τράπεζα EUROBANK ERGASIAS A.E. πούλησε – μεταβίβασε την προηγούμενη εβδομάδα στην σουηδική INTRUM καταναλωτικά δάνεια και κάρτες, ονομαστικής αξίας

Διακοπή υδροδότησης στην περιοχή Αγ. Νικάνορα της Κοζάνης μέχρι τις 12.00 για την αποκατάσταση διαρροής

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης ενημερώνει τους κατοίκους της Κοζάνης που διαμένουν στην περιοχή του Αγίου Νικάνορα, ότι λόγω της διαρροής που

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καταπολεμά το παρεμπόριο

Υπογράφηκε το σύμφωνο για την επιχειρησιακή συνεργασία μεταξύ των ελεγκτικών υπηρεσιών της Περιφέρειας με το ΣΥΚΕΑΠ Το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.