Θέμης Μουμουλίδης: “Ο σεβασμός και η υπεράσπιση των γυναικείων δικαιωμάτων είναι καθημερινή υπόθεση όλων μας. Μηδενική ανοχή στην έμφυλη βία”

Θέμης Μουμουλίδης: “Ο σεβασμός και η υπεράσπιση των γυναικείων δικαιωμάτων είναι καθημερινή υπόθεση όλων μας. Μηδενική ανοχή στην έμφυλη βία”

«Εκείνες τις φλογερές γυναίκες που απαιτούσαν τα δικαιώματα που αρνιόταν να τους δώσει η κοινωνία, η οποία όμως απαιτούσε τόσα πολλά από αυτές».

Εντουάρντο Γκαλεάνο, από το έργο του «Γυναίκες»

8 Μαρτίου 1857. Η μεγάλη απεργία των εργατριών κλωστοϋφαντουργίας με αιτήματα για ισότητα και εργασιακή προστασία πνίγεται στο αίμα.
8 Μαρτίου 2016. Καθιερώνεται η 8η Μαρτίου ως ημέρα απεργίας γυναικών.
8 Μαρτίου 2019. Ο αγώνας για ισότητα, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια συνεχίζεται και έχει το πρόσωπο των γυναικών του κόσμου που δεν σκύβουν το κεφάλι.
Είναι μακρύς ο δρόμος. Οι «αντιλήψεις» δεν αλλάζουν με νομοθετήματα αλλά με μηδενική κοινωνική ανοχή στην έμφυλη βία.

Θυμόμαστε τιμάμε και γιορτάζουμε τους αγώνες των γυναικών που ξεπηδάνε με πείσμα μέσα από τις σελίδες της ιστορίας. Από την κατοχύρωση των πολιτικών τους δικαιωμάτων, τις διεκδικήσεις του φεμινιστικού κινήματος για ίση πρόσβαση στην παιδεία, για ίση αμοιβή και ίσα δικαιώματα στην εργασία, ως τον επανακαθορισμό του ρόλου τους εντός της οικογένειας και της κοινωνικής διάστασης του φύλου.

Η ημέρα αυτή αποκτά ενδιαφέρον όταν συνδέεται με τον σεβασμό, την τιμή και την αγάπη στο πρόσωπο της κάθε γυναίκας που συναντά κανείς στη ζωή του. Η γυναίκα τιμάται αυτή τη μέρα για την αγωνιστικότητά και τη μαχητικότητα που τη διακρίνει αλλά και για την τρυφερότητα και την γενναιοδωρία που επιδεικνύει απέναντι στα αγαπημένα της πρόσωπα. Έχουμε υποχρέωση να θυμόμαστε και να τιμάμε όλους τους αγώνες που έλαβαν χώρα δεκάδες χρόνια πριν για την απόκτηση και την καθιέρωση των δικαιωμάτων του γυναικείου φύλου.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ας μη μείνει, μια συνηθισμένη επέτειος και ας αποτελέσει την αφετηρία τόσο για την πλήρη ανάδειξη της προσωπικότητάς της όσο και για την ολοκληρωμένη εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για ίσα δικαιωμάτα στη ζωή και την εργασία.

Η νομοθετημένη αυξημένη συμμετοχή των γυναικών σε αυτοδιοικητικά και εθνικά ψηφοδέλτια είναι ένα μικρό βήμα, στο δρόμο για την ουσιαστική ισότητα.
Ο σεβασμός και υπεράσπιση των γυναικείων δικαιωμάτων είναι καθημερινή υπόθεση όλων μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμη Μουμουλίδη
Σκηνοθέτη-Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε.Κοζάνης
Μέλους Διαρκών Επιτροπών
Μορφωτικών και Ευρωπαικών Υποθέσεων


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
Μουμουλίδης

Άλλες ειδήσεις

Ειδική Εκδήλωση θα πραγματοποιηθε΄από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών για την παρουσίαση της 8ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας “Fur Excellence in Athens” – 2018.

Η Διοίκηση του «Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών» σας προσκαλεί στην ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017, και

Οι εκδηλώσεις της ΔΗΚΕΒΟ στο Δήμο Βοΐου

Οι εκδηλώσεις της ΔΗΚΕΒΟ στο Δήμο Βοΐου για τα Χριστούγεννα 16-12-2017 ώρα 19:00 – Εκδήλωση ΚΔΑΠ Γαλατινής, στην αίθουσα του

Κύπρος: Tεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου

Από 5-8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια είναι το κοίτασμα φυσικού αερίου στο οικόπεδο 10 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, σύμφωνα με

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

<

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.