• Latest
ΛΙΡΕΣ ΧΡΥΣΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Θρίλερ με την κλοπή 4.600 λιρών – Ήταν κρυμμένες κάτω από τόνους καυσόξυλων σε σπίτι επιχειρηματία

19 Νοεμβρίου 2022
Σιάτιστα: Το πρώτο φιλικό παιχνίδι του Μακεδονικού

Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Σιάτιστας – ΑΣ Ιωνικός 0-0

10 Δεκεμβρίου 2025
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Σύσκεψη αγροτών στο μπλόκο της Μπάρας

10 Δεκεμβρίου 2025
Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

10 Δεκεμβρίου 2025
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Συνελήφθησαν ο ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ στη Φοινικούντα και ο επιχειρηματίας φίλος του – Αναζητείται κι άλλος

10 Δεκεμβρίου 2025
Δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ για τα βεγγαλικά στην κεντρική πλατεία Κοζάνης- Ενημερώθηκε η Εισαγγελία

Δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ για τα βεγγαλικά στην κεντρική πλατεία Κοζάνης- Ενημερώθηκε η Εισαγγελία

10 Δεκεμβρίου 2025
Νεάπολη: Ημερίδα για παιδιά και γονείς για το διαδίκτυο

Νεάπολη: Ημερίδα για παιδιά και γονείς για το διαδίκτυο

10 Δεκεμβρίου 2025
Νίκος Κατσαούνης: Πρόταση για ίδρυση μουσείου Υπεραστικών Λεωφορείων στο ΒΙΟΠΑ Εράτυρας

Νίκος Κατσαούνης: Πρόταση για ίδρυση μουσείου Υπεραστικών Λεωφορείων στο ΒΙΟΠΑ Εράτυρας

10 Δεκεμβρίου 2025
Συνάντηση Έναρξης του Έργου CARED – Κυκλική Γεωργία για την Αγροτική Οικονομική Ανάπτυξη

Συνάντηση Έναρξης του Έργου CARED – Κυκλική Γεωργία για την Αγροτική Οικονομική Ανάπτυξη

10 Δεκεμβρίου 2025
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για την Εγνατία Οδό Α.Ε. Βίντεο

10 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: «Η Καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας»

Δήμος Γρεβενών: «Η Καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας»

10 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΡΙΖΑ

Σε σώμα συγκροτήθηκε η νέα Περιφερειακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

10 Δεκεμβρίου 2025
Επικίνδυνα πυροτεχνήματα μέσα στον κόσμο, στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Κοζάνης. Βίντεο

Σχηματίζεται δικογραφία κατά παντός υπευθύνου από Αστυνομία και εισαγγελέα για την επικίνδυνη ρίψη πυροτεχνημάτων δίπλα στον κόσμο, στη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Κοζάνης

10 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ με την κλοπή 4.600 λιρών – Ήταν κρυμμένες κάτω από τόνους καυσόξυλων σε σπίτι επιχειρηματία

sierafm by sierafm
19 Νοεμβρίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΛΙΡΕΣ ΧΡΥΣΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ
0
SHARES
18
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στα «μαχαίρια» οικογένεια για 4.600 κλεμμένες λίρες

Με την απολογία της 68χρονης κατηγορουμένης θα συνεχιστεί στις 15 Δεκεμβρίου στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας η δίκη για την κλοπή 4600 λιρών από το πατρικό επιχειρηματία, σε κωμόπολη των Τρικάλων, η αξία των οποίων αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρθηκε χθες στο Δικαστήριο.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται η 68χρονη κουνιάδα του 76χρονου επιχειρηματία, κατηγορούμενη για διακεκριμένη κλοπή αντικειμένου αξίας άνω των 120.000 ευρώ κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, όπως και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Λίρες που, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, αποκτήθηκαν από τις εμπορικές δραστηριότητες του 76χρονου έως το 1973 και βρίσκονταν κρυμμένες σε βαρέλι στα καυσόξυλα από το 1987 μέχρι τις 8 Μαρτίου 2011, οπότε και κλάπηκαν. Έτσι, η οικογενειακή υπόθεση έφτασε να εκκρεμεί για περισσότερο από 11 χρόνια, με τις δύο πλέον πλευρές να αντιπαρατίθενται στα Δικαστήρια, όπως έγινε και χθες στο Πενταμελές Εφετείο, όπου δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης μεταξύ συγγενών.

Αιτία για να διαρραγούν η άλλοτε καλές οικογενειακές σχέσεις αποτέλεσε ένα δοχείο λαδιού με 4600 λίρες που ο 76χρονος επιχειρηματίας έκρυψε κάτω από τόνους καυσόξυλων στο πατρικό του σπίτι, «σε μέρος που ήμουνα σίγουρος πως δεν θα φανταζόταν κάνεις», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε χθες στην κατάθεσή .

Επίσης, κατέθεσε με ένταση αναφερόμενος στην κουνιάδα του πως «δεν θα μπορούσαμε να το φανταστούμε ποτέ ότι το έκανε δικός μας άνθρωπος. Να σας πω την αμαρτία μου, σε άλλον πήγε το μυαλό μας. Τους είχαμε στη δουλειά μας, τους παντρέψαμε, τους μεγαλώσαμε. Αποδείχτηκε μεγάλος σατανάς…», τόνισε αναφερόμενος στην κουνιάδα του, εξιστορώντας όλη την υπόθεση.

«Μου έλεγε ο Παλαιοκώστας»

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η κουνιάδα του για να τους παραπλανήσει απέδιδε την κλοπή σε καταζητούμενο από την ΕΛ.ΑΣ., «μου έλεγε για τον Παλαιοκώστα». Σημείωσε, επίσης, την έκπληξη του όταν από την Αστυνομία Τρικάλων εξιχνίασαν την υπόθεση και πως δράστιδα της κλοπής είναι η κουνιάδα του.

«Εκεί ομολόγησε ότι πήρε τις λίρες, η γυναίκα μου έπαθε σοκ όταν έμαθε ότι είναι η αδερφή της. Τους παρείχαμε τα πάντα… Με πόνο ψυχής το λέω να τους έχω κάνει τόσα καλά και να με κλέβουν…»

Ακόμη, πρόσθεσε ότι τον διαβεβαίωσαν ότι «θα σου δώσουμε τα λεφτά» διευκρινίζοντας ότι κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ μέχρι σήμερα. Ιδιαίτερα μεγάλο χρηματικό ποσό βρέθηκε στο λογαριασμό της 68χρονης, ποσό που κατασχέθηκε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας.

Ερωτηθείς από την πρόεδρο του Δικαστηρίου γιατί επέλεξε, αντί κάποιας τραπεζικής θυρίδας, να κρύψει τόσες λίρες κάτω από τα καυσόξυλα και μάλιστα στο πατρικό, ενώ κατοικούσε στην Αθήνα, ο 76χρονος τόνισε πως «δεν ήθελα να το ξέρουν οι τραπεζικοί υπάλληλοι στη Λάρισα», όπου ζούσε τότε, προσθέτοντας ότι επέλεξε να τις έχει εκτός τραπεζών, έχοντας την αίσθηση της μεγαλύτερης ασφάλειας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας χθες κατέθεσαν αρκετοί μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και ιερέας των Τρικάλων, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως η 68χρονη του παρέδωσε 42.000 ευρώ σε μετρητά και 50 λίρες, γιατί «δεν είχε πού να της αφήσει».

Σύμφωνα με τον 76χρονο, οι λίρες που βρέθηκαν στην κατοχή του ιερέα προέρχονται από τις κλεμμένες, όπως και χρηματικά ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς τρίτων προέρχονται από την εκποίηση των κλεμμένων λιρών. Να σημειωθεί ότι παρά τα όσα κατέθεσε χθες ο 76χρονος επιχειρηματίας περί ομολογίας της κλοπής στην ΕΛ.ΑΣ., η 68χρονη κουνιάδα του – όπως και πρωτόδικα – ισχυρίζεται πως οι λίρες προέρχονται από την περιουσία του πατρός της και πως δεν ανήκουν στο γαμπρό της. Η οικογενειακή αντιπαράθεση εστίασε, σε αρκετά σημεία της δίκης, στο πόσο φτωχοί ή όχι ήταν οικογένεια των δύο αδερφών.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, η δική θα συνεχιστεί στις 15 Δεκεμβρίου με την απολογία της κατηγορουμένης, η οποία υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, το 2019 κρίθηκε ένοχη, επιβάλλοντας πολυετή ποινή κάθειρξης (13 ετών), ποινή που της επιβλήθηκε με αναστέλλουσα δύναμη.

in.gr

Tags: ΚΛΟΠΗΛΙΡΕΣ
Previous Post

Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας : Ιερό Ευχέλαιο την Τρίτη 22 Νοεμβρίου

Next Post

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πότε λήγει η διορία για την πληρωμή, πώς θα τα εκτυπώσετε στο myCAR

Next Post
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πότε λήγει η διορία για την πληρωμή, πώς θα τα εκτυπώσετε στο myCAR

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Σιάτιστας – ΑΣ Ιωνικός 0-0
  • Σιάτιστα: Σύσκεψη αγροτών στο μπλόκο της Μπάρας
  • Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».
  • Συνελήφθησαν ο ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ στη Φοινικούντα και ο επιχειρηματίας φίλος του – Αναζητείται κι άλλος
  • Δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ για τα βεγγαλικά στην κεντρική πλατεία Κοζάνης- Ενημερώθηκε η Εισαγγελία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr