Ιωαννίδης σε Μαλούτα: Οι «νέες» Δημοτικές αρχές πρέπει να χτίζουν, όχι να γκρεμίζουν

Ιωαννίδης σε Μαλούτα: Οι «νέες» Δημοτικές αρχές πρέπει να χτίζουν, όχι να γκρεμίζουν

    Είναι πλέον σαφές, λίγες μόνο βδομάδες μετά τις δημοτικές εκλογές, ποιες είναι οι προθέσεις της νέας δημοτικής αρχής.  Το να απαξιώσει, αλλά κυρίως να ανατρέψει όσα καλά έχουμε πετύχει κατά την διάρκεια της θητείας μας.

Αυτή η πεποίθηση επιβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινή συζήτηση  στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόσο για το θέμα του Ισολογισμού του 2018, όσο και για το θέμα της αξιοποίησης του Στρατοπέδου Μακεδονομάχων και το σχετικό Σύμφωνο που υπογράψαμε με το Υπουργείο Άμυνας.

Αφού ο κ. Μαλούτας αναμάσησε τα ίδια και χιλιοειπωμένα περί των οικονομικών , χθες έφτασε στο επίπεδο εμμέσως να αμφισβητήσει το γεγονός ότι οι οικονομικές καταστάσεις καταρτίζονται αποκλειστικά από την Οικονομική υπηρεσία του Δήμου, αφήνοντας σαφείς υπόνοιες ότι στην κατάρτιση των οικονομικών καταστάσεων υπήρξε κάποιας μορφής εξωτερική λογιστική υποστήριξη. Κύριε Μαλούτα, με αυτά που λέτε απαξιώνετε την ίδια την υπηρεσία, της οποίας σε λίγο καιρό θα είστε προϊστάμενος…

Κατά την θητεία μας έγινε κατορθωτό αυτό που επί 20 χρόνια δεν έγινε ποτέ, το να συντάσσει και να υπογράφει τον Ισολογισμό του Δήμου, η Οικονομική του υπηρεσία αποκλειστικά. Η κατάκτηση αυτή, την οποία με κόπο πετύχαμε και για την οποία είμαστε υπερήφανοι,  θα πρέπει να περιφρουρηθεί και να διαφυλαχθεί και τα επόμενα χρόνια!

Σύντομα, ο νέος Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Λ. Μαλούτας, θα αντιληφθεί ότι η λειτουργία της Οικονομικής υπηρεσίας δεν έχει καμιά σχέση με αυτήν που παρέδωσε το 2014, ως παλιός τότε Δήμαρχος Κοζάνης. Πολύ ευχαρίστως να κάνουμε μια τεκμηριωμένη σύγκριση, η οποία είναι και αναγκαία.

Από την άλλη, ακούσαμε χθες τον κ. Μαλούτα να απαξιώνει και να μηδενίζει όσα πετύχαμε σχετικά με την αξιοποίηση του Στρατοπέδου Μακεδονομάχων. Πριν από λίγες μέρες ο κ. Δεσποτίδης ενημέρωσε στελέχη της νέας διοίκησης για τις λεπτομέρειες της Συμφωνίας. Ο κ. Μαλούτας, ως αιρετός του Δήμου σχεδόν επί 28 χρόνια πλέον, οφείλει να γνωρίζει την απόφαση 594/1998  του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία τότε αποφασίστηκε η αξιοποίηση του στρατοπέδου Μακεδονομάχων, όπου ο Δήμος αναλάμβανε το κόστος της μετεγκατάστασης των μονάδων στον υπό παραχώρηση χώρο του στρατοπέδου, που υπολογιζόταν σε 12.767.000.000 δρχ.

Η Συμφωνία στην οποία καταλήξαμε εμείς με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είναι απείρως ευνοϊκότερη και καλύτερη από την παραπάνω, όπως μπορεί να αντιληφθεί ο μέσος νους…

Και βέβαια το ερώτημα, γιατί επι 25 χρόνια δεν πετύχαν κάτι καλύτερο παραμένει.

Όπως είπαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα στηρίξουμε την πιθανή βελτίωση της συμφωνίας, την οποία πετύχαμε. Αλλά δεν θα δεχτούμε σε καμιά περίπτωση τον μηδενισμό και την απαξίωση της σημαντικότατης δουλειάς που έγινε!

Την επομένη των εκλογών επιδιώξαμε να αναδείξουμε ένα συναινετικό πρόσωπο, δεδομένου ότι αυτό που προέχει για εμάς είναι η πρόοδος του Δήμου και όχι του πολιτικού μικρόκοσμού μας. Δυστυχώς, όμως, αντιλαμβανόμαστε ότι οι διαθέσεις της νέας διοίκησης έχουν πιο μικροπολιτικές στοχεύσεις…

Κατά το παρελθόν ασκήσαμε δριμεία κριτική στην παλιά δημοτική αρχή -που σήμερα επιστρέφει ως νέα, αλλά με παλιές αντιλήψεις-, πάντοτε όμως είχαμε το σθένος να αναγνωρίζουμε τα όσα θετικά έχουν γίνει και να στηρίζουμε δύσκολες αποφάσεις.

Είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση της υπευθυνότητας, της τεκμηριωμένης κριτικής και όχι των συνθημάτων.

Είμαστε, επίσης, αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε στο έπακρο τις σημαντικότατες πρωτοβουλίες που λάβαμε την τελευταία πενταετία, με μοναδικό μας στόχο να βελτιώσουμε τον τόπο μας και να τον πάμε μπροστά. Γιατί για εμάς προτεραιότητα είναι ο ΤΟΠΟΣ. Και αυτό δεν αλλάζει. Ούτε χωράει διαπραγματεύσεις, καρέκλες, τίτλους, θέσεις και υποσχέσεις.

 

 

 


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Άλλες ειδήσεις

Ενημερωτική συνάντηση: Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών

Ενημερωτική συνάντηση για το Ν. 4412/2016, που αφορά Δημόσιες Συμβάσεις, με σκοπό την ταχεία και αποτελεσματική εφαρμογή του. Παρασκευή, 11.05.2018,

8 μυστικά για την προσωπική σας ζωή που δεν πρέπει να εκμυστηρεύεστε σε κανέναν

Η προσωπική ζωή λέγεται προσωπική για κάποιο λόγο. Υπάρχουν συγκεκριμένες πτυχές της ύπαρξης μας και ευαίσθητα θέματα που πρέπει να

Φλώρινα: Tα Εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ (βίντεο-φωτογραφίες)

Με χαρά υποδέχτηκαν οι κάτοικοι στην Φλώρινα, τον Θόδωρο Καρυπίδη για τα  εγκαίνια του Εκλογικού κέντρου του συνδυασμού. Μετά τον

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.