Κάτανας Χάρης: Να δοθεί άμεσα λύση για την συνολική πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης των δικαιούχων αγροτών, των οποίων οι εκτάσεις χαρακτηρίστηκαν «δασικές»

Κάτανας Χάρης: Να δοθεί άμεσα λύση για την συνολική πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης των δικαιούχων αγροτών, των οποίων οι εκτάσεις χαρακτηρίστηκαν «δασικές»

Η πληρωμή του 70% της προκαταβολής της Ενιαίας Ενίσχυσης των αγροτών, για το έτος 2018, επιφυλάσσει ιδιαίτερα δυσάρεστες εκπλήξεις για μεγάλο αριθμό παραγωγών της περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης , που είδαν να εισπράττουν πολύ λιγότερα χρήματα σε σχέση με άλλες χρονιές, εξαιτίας των εκκρεμοτήτων που εξακολουθούν να υπάρχουν με την οριστική σύνταξη των δασικών χαρτών.

Πρόκειται για αγρότες των οποίων τα χωράφια αρχικά χαρακτηρίστηκαν «αγροτεμάχια» εντός των νέων δασικών χαρτών, με αποτέλεσμα να θεωρηθούν εκτός συστήματος αποζημιώσεων, με συνέπεια να μη συμπεριληφθούν στις εκτάσεις για τις οποίες δίνονται ενισχύσεις και να μειωθούν τα χρήματα που αποδίδονται στους αγρότες που νόμιμα τα κατέχουν.

Να σημειωθεί βέβαια ότι οι συγκεκριμένοι αγρότες έχουν εκφράσει έγκαιρα αντιρρήσεις μέσω ενστάσεων ή έχουν ζητήσει να προχωρήσουν οι διαδικασίες εξαγοράς αυτών των εκτάσεων, όμως τίποτε από όλα αυτά δεν έχει προχωρήσει λόγω της γραφειοκρατικής ολιγωρίας αλλά και της αδιαφορίας των αρμοδίων κυβερνητικών αρχών να επισπεύσουν την οριστική επίλυση όλων αυτών των περιπτώσεων.

Κατάσταση που παρατηρείται έντονα στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, αντίθετα με άλλες περιοχές της χώρας όπου το θέμα έχει επιλυθεί, με αποτέλεσμα να εκφράζεται δίκαιη ανάκτηση εκ μέρους των αγροτών, τόσο λόγω της οικονομικής ζημιάς που αναίτια θα υποστούν όσο κι επειδή αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες της ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Επιπλέον η αδιαφορία και η ολιγωρία που παρατηρείται θα έχει σαν αποτέλεσμα να χαθούν χρήματα από τις γεωργικές επιδοτήσεις που λαμβάνει η χώρα μας, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να επιστραφούν χρήματα πίσω.

Για τον λόγο αυτό, είναι αναγκαία η άμεση κινητοποίηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέσω σχετικών υπουργικών αποφάσεων για την άμεση επίλυση των εκκρεμοτήτων που προέκυψαν από την αρχική εφαρμογή των Δασικών Χαρτών, σε σχέση με τα «αγροτεμάχια» οποιαδήποτε έκτασης εντάχτηκαν εντός τους. Ειδικά για περιοχές όπως η Π.Ε. Κοζάνης όπου παρουσιάστηκαν μειώσεις έως και 40% σε πληρωμές γεωργικών επιδοτήσεων δικαιούχων αγροτών, που ήδη υποφέρουν από την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση, την εγκατάλειψη και την αδιαφορίας της κυβέρνησης Τσίπρα και δεν αντέχουν άλλη υποβάθμιση.


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΧΑΡΗΣ ΚΑΤΑΝΑΣ

Άλλες ειδήσεις

Γιώργος Κασαπίδης: Κίνδυνος διακοπής της τροφοδοσίας Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας

Τον κίνδυνο διακοπής της τροφοδοσίας  Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας μετά το Νοέμβριο του 2019 επισημαίνει, έγκαιρα, ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης. Αυτός

Στις 27 Ιουλίου το μεγαλύτερο «ματωμένο φεγγάρι» του 21ου αιώνα

Μία μαγική νύχτα πρόκειται να βιώσουμε την Παρασκευή στις 27 Ιουλίου, καθώς θα γίνει ορατό (και) στη χώρα μας ένα

Τα Εκλογικά τμήματα στην ΠΕ Κοζάνης για τις Ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές εκλογές 2019

Δημοσιεύθηκε ο καθορισμός των τμημάτων για τις εκλογές της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου, για την ΠΕ Κοζάνης. Δείτε

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.