• Latest
Κεπκα ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΕ.Π.ΚΑ.

Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ) Δυτικής Μακεδονίας: Σχετικκά με την Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

1 Ιουνίου 2018
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Eκδήλωση με θέμα: «Υγεία για λίγους και εκλεκτούς ή υγεία κοινωνικό αγαθό; Οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην υγεία & η πρόταση του ΚΚΕ».

12 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Σύλληψη 31χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

12 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Έγκυος η μητέρα της δίχρονης που τραυματίστηκε θανάσιμα όταν έκανε όπισθεν ο πατέρας χωρίς να την δει

12 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη 62χρονος για καλλιέργεια κάνναβης και ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας

Συνελήφθη 62χρονος για καλλιέργεια κάνναβης και ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας

12 Ιουλίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος: «Ο αγώνας για την Ιατροδικαστική Υπηρεσία απέδωσε – Απαιτείται άμεση στελέχωση και έναρξη ισχύος»

12 Ιουλίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Κλειστό το ένα ρεύμα της οδού Γεωργίου Σαραντάρη λόγω εργασιών του «Cut and Cover» – Παράκαμψη από την οδό Γιάννη Ψυχάρη – Προσοχή στη σήμανση

Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL) στις 14 και 15 Ιουλίου 2025

12 Ιουλίου 2025
Γιάννης Κοκκαλιάρης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: “Η Ενεργειακή Δημοκρατία πρέπει να φτάνει μέχρι το τελευταίο χωριό” – Βίντεο

Μαζί για την Κοζάνη: Αρκετά, κ. Μαλούτα. Όσο και να προσπαθείτε να σώσετε το προσωπικό σας αφήγημα, θα είμαστε εδώ να σας υπενθυμίζουμε τι κάνατε και κυρίως τι δεν κάνατε

12 Ιουλίου 2025
ΒΕΝΖΙΝΗ

«Λουκέτο» σε τρία πρατήρια βενζίνης για δυο χρόνια

12 Ιουλίου 2025
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Νέες ειδικότητες στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας με αμοιβή μέχρι 624 ευρώ μηνιαίως

12 Ιουλίου 2025
παχυσαρκια διαιτα

Υπ. Υγείας: Δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία από τον Σεπτέμβριο

12 Ιουλίου 2025
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Οδηγός φορτηγού χτύπησε με σκεπάρνι στο κεφάλι συνάδελφό του για το ποιος θα ξεφορτώσει πρώτος

12 Ιουλίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Γάλλος τουρίστας κατήγγειλε ότι τον βίασε 24χρονος Έλληνας

12 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ) Δυτικής Μακεδονίας: Σχετικκά με την Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

sierafm by sierafm
1 Ιουνίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Κεπκα ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΕ.Π.ΚΑ.
1
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ) Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια της συνάντησης που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στο Δημαρχείο Κοζάνης με τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Ελευθέριο Ιωαννίδη, παρόντων του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. κ. Αχιλλέα Δημητριάδη, του μέλους του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. κ. Μανώλη Κουτσοσίμου και των λοιπών στελεχών της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. εκδίδει το παρόν Δελτίο Τύπου προς αποκατάσταση της κατάστασης που δημιουργήθηκε μετά την δημοσίευση του Δελτίου Τύπου της 8ης Μαΐου 2018 με θέμα το αίτημα για κατάργηση του ειδικού τέλους 80% στο νερό και με σκοπό την ορθή ενημέρωση των καταναλωτών.

Αποσαφηνίζουμε στο καταναλωτικό κοινό, μετά και τις διευκρινήσεις που μας δόθηκαν από την Δ.Ε.Υ.Α.Κ., κατ’ αρχήν, ότι η χρέωση του 80% επί της αξίας του νερού στους λογαριασμούς ύδρευσης δεν είναι το ειδικό τέλος 80% που προβλεπόταν στο άρθρο 11 Ν.1069/1980, το οποίο καταργήθηκε και κατά δεύτερον ότι η χρέωση αυτή που αντικατέστησε το προαναφερόμενο ειδικό τέλος επιβάλλεται νομίμως μετά την ψήφιση του Ν.4483/31-7-2017 στα πλαίσια της τιμολόγησης του νερού αντιστοίχως με τις λειτουργικές δαπάνες της επιχείρησης. Συνεπώς, ορθά αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ (αρ. απ. 216/2017), ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης (αρ. απ. 124/2018) και επικύρωσε η ελεγκτική αρχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας (με τις αποφάσεις αρ. 40761/2018 & 52426/2018, αντιστοίχως) την επιβολή του 80% στο νερό, εφόσον αυτό έκρινε ότι απαιτούσε η κάλυψη των λειτουργικών δαπανών της επιχείρησης, καθώς με βάση τον ανωτέρω νόμο θα πρέπει οι υπηρεσίες που παρέχουν οι εκάστοτε ΔΕΥΑ στους τομείς ύδρευσης & αποχέτευσης να εξασφαλίζουν τον ισοσκελισμό εσόδων και εξόδων.
Επιπλέον το ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτικής Μακεδονίας ενημερώθηκε πλήρως, κατά την ανωτέρω συνάντηση, για τα έργα που έλαβαν χώρα από την Δ.Ε.Υ.Α.Κ. από της συστάσεώς της μέχρι σήμερα, για τα εν εξελίξει έργα επέκτασης του δικτύου ή αποκατάστασης παλαιών δικτύων και βλαβών καθώς και για τις μελέτες που γίνονται έτσι ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τα νέα έργα αλλά και για το κόστος αυτών και για την χρηματοδότησή τους, στοιχεία που κατά καιρούς δημοσιεύει η Δ.Ε.Υ.Α.Κ.
Τέλος το ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτικής Μακεδονίας έλαβε πλήρη ενημέρωση για τις αγωγές που έχουν κατατεθεί από τους Νομικούς Συμβούλους της Επιχείρησης και εκκρεμεί η εκδίκασή τους ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων καθώς και για αυτές που έχουν εκδικαστεί και έχουν εκδοθεί τελεσίδικες αποφάσεις αφού μέλημα της επιχείρησης είναι να μην παραγραφούν οι αξιώσεις της από οφειλές καταναλωτών προτρέποντας ταυτόχρονα αυτούς να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε δόσεις.
Η συνάντηση είχε εποικοδομητικό περιεχόμενο καθώς το ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτικής Μακεδονίας και η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. αντάλλαξαν απόψεις για ουσιαστικά ζητήματα προς όφελος των καταναλωτών.
Το ΚΕ.Π.ΚΑ στέκεται πάντα αρωγός στους καταναλωτές και θα είναι στο πλάι του για να παράσχει πάντα σωστή πληροφόρηση και να αποσαφηνίζει ζητήματα που προκαλούν σύγχυση.

Για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες, ας απευθυνθούμε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., τηλ. 2461042282, ώρες 09:30 – 12:30.

Για το ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτικής Μακεδονίας

 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

Διευκρινιστικά και σχετικά με το Δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε σήμερα, 01.06.2018, από το ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτ. Μακεδονίας, επισημαίνουμε ότι, το 80% επί του τέλους του νερού αφορά μόνο στην κάλυψη του κόστους μελετών, δημιουργίας νέων δικτύων, επεκτάσεων και συντήρησης υφισταμένων δικτύων, πληρωμής τοκοχρεωλυσίων (αποπληρωμή κεφαλαίου και τόκων από δάνεια που έλαβε η ΔΕΥΑΚ) τα οποία δάνεια χρηματοδότησαν έργα ύδρευσης αποχέτευσης και δεν αφορά τις λειτουργικές δαπάνες της επιχείρησης και τον ισοσκελισμό εσόδων – εξόδων.

Συνεπώς, ορθά αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ (αρ. απ. 216/2017), ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης (αρ. απ. 124/2018) και επικύρωσε η ελεγκτική αρχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας (με τις αποφάσεις αρ. 40761/2018 & 52426/2018, αντιστοίχως) την επιβολή του 80% στο νερό, εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο από την αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων και την ανάγκη κατασκευής νέων έργων αλλά και συντήρησης έργων ύδρευσης, αποχέτευσης καθώς και  μελετών με ιδία συμμετοχή.

 

Tags: Κεπκα ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΕ.Π.ΚΑ.
Previous Post

Εορτασμός της «Ημέρας των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»

Next Post

ΔΙΑΔΥΜΑ: Παραγωγή Ενέργειας από Βιοαέριο

Next Post
ΔΙΑΔΥΜΑ

ΔΙΑΔΥΜΑ: Παραγωγή Ενέργειας από Βιοαέριο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • ΚΚΕ: Eκδήλωση με θέμα: «Υγεία για λίγους και εκλεκτούς ή υγεία κοινωνικό αγαθό; Οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην υγεία & η πρόταση του ΚΚΕ».
  • Σύλληψη 31χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης
  • Έγκυος η μητέρα της δίχρονης που τραυματίστηκε θανάσιμα όταν έκανε όπισθεν ο πατέρας χωρίς να την δει
  • Συνελήφθη 62χρονος για καλλιέργεια κάνναβης και ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Ο αγώνας για την Ιατροδικαστική Υπηρεσία απέδωσε – Απαιτείται άμεση στελέχωση και έναρξη ισχύος»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr