• Latest
κρυο καιρος θερμομετρο

Καιρός: Ψύχος στο πρώτο 15ήμερο Μαρτίου, τα τρία σενάρια

22 Φεβρουαρίου 2021
Καστοριά: Ενημερωτική Ημερίδα Εκτροφέων Saga Furs

Καστοριά: Ενημερωτική Ημερίδα Εκτροφέων Saga Furs

13 Νοεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Ο αγροτικός κόσμος πληρώνει το τίμημα της κυβερνητικής ανικανότητας»

13 Νοεμβρίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Πρέσπες: Τρία τα νεαρά θύματα του φοβερού τροχαίου. Κατέληξε και ο 18χρονος Νίκο μετά από 11 μήνες

13 Νοεμβρίου 2025
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: «Το 41%, παρελθόν χωρίς επιστροφή για τη ΝΔ»

13 Νοεμβρίου 2025
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μ.Π.Σ Γαλατινής

Εκλογές Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατινής. Το νέο ΔΣ

13 Νοεμβρίου 2025
Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη με τον Διοικητή της ΕΥΔΑΜ, Πελοπίδα Καλλίρη

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη με τον Διοικητή της ΕΥΔΑΜ, Πελοπίδα Καλλίρη

13 Νοεμβρίου 2025
Επιμελητήριο Κοζάνης: Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου η ημερίδα με θέμα «Υποστήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω Τραπεζικών Υπηρεσιών»

Επιμελητήριο Κοζάνης: Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου η ημερίδα με θέμα «Υποστήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω Τραπεζικών Υπηρεσιών»

13 Νοεμβρίου 2025
Εκδηλώσεις με τίτλο «Δρόμοι Ασφαλείς για όλους» από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης και το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης

Εκδηλώσεις με τίτλο «Δρόμοι Ασφαλείς για όλους» από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης και το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης

13 Νοεμβρίου 2025
«Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»: Ο Δεύτερος Ψηφιακός Οδηγός από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

«Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»: Ο Δεύτερος Ψηφιακός Οδηγός από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

13 Νοεμβρίου 2025
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

13 Νοεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία, συνελήφθησαν συνολικά -3- άτομα, στην πόλη της Πτολεμαΐδας

13 Νοεμβρίου 2025
ΔΕΗ: Αναβάθμιση κατά 17 μονάδες από την S&P Global  σε θέματα εταιρικής βιωσιμότητας

Όμιλος ΔΕΗ: Αναβάθμιση αξιολόγησης από τον MSCI σε βαθμίδα “A” για θέματα ESG 

13 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Καιρός: Ψύχος στο πρώτο 15ήμερο Μαρτίου, τα τρία σενάρια

sierafm by sierafm
22 Φεβρουαρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κρυο καιρος θερμομετρο
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τι προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον ερχομό του νέου μήνα.

Ανοιξιάτικη θα είναι η εβδομάδα που ξεκίνησε σήμερα, μετά από τη βουτιά του υδραργύρου που έφερε η κακοκαιρία Μήδεια, με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμα και τους 20 βαθμούς σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Όμως το σκηνικό θα αλλάξει με τον ερχομό του Μαρτίου καθώς όπως δείχνουν οι προβλέψεις θα εκδηλωθούν χιόνια και ψύχος, ενώ ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο ισχυρών βροχοπτώσεων με πλημμύρες.

Διαβάστε την ανάρτηση του κ. Μαρουσάκη με τα τρία σενάρια για τον καιρό!

«ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΣΟ???

Μετά το πολικό ψύχος που απασχόλησε τη χώρα μας και τον ισχυρό χιονιά που το συνόδευσε, η εβδομάδα που ανοίγεται μπροστά μας φαίνεται να κυλάει με ανοιξιάτικο ή σχεδόν ανοιξιάτικο καιρό. Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη όπως φαίνεται και στον πρώτο μας χάρτη είναι ένα ατμοσφαιρικό βουνό (πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων) το οποίο θα εξαπλωθεί και θα καλύψει μεγάλο τμήμα της κεντρικής και κυρίως της νότιας Ευρώπης αναγκάζοντας τις κακοκαιρίες (βροχές, χιόνια, καταιγίδες) να κινηθούν στην περιφέρεια αυτού απασχολώντας τμήματα της βόρειας Ευρώπης.

Παρόλα αυτά τα ανατολικότερα τμήματα της χώρας μας θα βρεθούν στα ανατολικά κράσπεδα αυτού του αντικυκλώνα με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία διαφορά πίεσης εξαιτίας χαμηλότερων πιέσεων προς την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου γεγονός που θα δημιουργήσει έναν καιρό βορείου ρεύματος στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο στα μέσα της εβδομάδας που μόλις ξεκίνησε με αποτέλεσμα την πρόσκαιρη ενίσχυση των βοριάδων σε αυτές τις περιοχές, τις τοπικές συννεφιές ή και τις λίγες ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως κοντά σε βουνά και προς τη βόρεια Κρήτη.

Γι’ αυτό και στον τίτλο μας κάνουμε λόγο για σχεδόν ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες μιας και δυτικότερα η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί με τον υδράργυρο να φλερτάρει και με τους 20°C. Σημειώστε όμως ότι αυτός ο τύπος καιρού ευνοεί τις θερμοκρασιακές αναστροφές που σημαίνει τη νύχτα και το πρωί θα κάνει αρκετό κρύο ενώ εκεί που δεν θα επιδρά ο βοριάς (δυτική και βόρεια Ελλάδα) θα κάνουν την εμφάνισή τους και οι ομίχλες.

ΠΙΘΑΝΟ ΚΥΜΑ ΨΥΧΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ

Αυτή η “καλοσύνη” στον καιρό δεν φαίνεται να κρατάει για πολύ μιας και οι δεξαμενές της ατμόσφαιρας πάνω από την Γηραιά ήπειρο έχουν γεμίσει με αρκετό ψύχος το οποίο σε κάθε περίπτωση καραδοκεί και περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία για να ξεχυθεί και να επηρεάσει μεγάλο τμήμα της Ευρώπης για άλλη μια φορά τη φετινή χρονιά. Αυτό φαίνεται να λαμβάνει χώρα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου με τη χώρα μας να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες για να γίνει ξανά αποδέκτης αυτού του ισχυρού ψυχρού κύματος. Παρακάτω αναλύουμε τρία πιθανά σενάρια σύμφωνα με τα Μετεωρολογικά μας μοντέλα.

ΣΕΝΑΡΙΟ 1
Σύμφωνα με το σενάριο αυτό ισχυρό πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων εμφανίζεται να καλύπτει την βόρεια Ευρώπη με τάσεις εξάπλωσης προς τα βορειοδυτικά τμήματα και οι οποίες υψηλές πιέσεις φαίνεται να συνδυάζονται με βαθύ βαρομετρικό χαμηλό προς τη Μαύρη θάλασσα. Η όλη αυτή εξέλιξη θα ωθήσει πολικές αέριες μάζες (μπλε βέλη) προς τη νότια Ευρώπη σχηματίζοντας ένα βαρομετρικό χαμηλό στα δυτικά θαλάσσια τμήματα της χώρας μας. Αυτό το σενάριο θα οδηγήσει σε βαρυχειμωνιά τη χώρα μας με τα χιόνια για άλλη μία φορά να επηρεάζουν ακόμη και πεδινές περιοχές και τον υδράργυρο να προσεγγίζει ακόμη και πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν ιδιαίτερα προς τα βόρεια που σημαίνει ισχυρός παγετός πιθανόν και ολικός.

ΣΕΝΑΡΙΟ 2
Σύμφωνα με το σενάριο αυτό οι υψηλές βαρομετρικές πιέσεις φαίνεται να μην εξαπλώνονται τόσο νότια με αποτέλεσμα οι πολικές αέριες μάζες να βρουν διέξοδο προς τη δυτική Ευρώπη. Σε αυτή την περίπτωση το βαρομετρικό χαμηλό θα σχηματιστεί προς τα δυτικά τμήματα της Μεσογείου κι έτσι η χώρα μας θα επηρεαστεί με νοτιάδες, Αφρικανική σκόνη και βροχές ικανές να δημιουργήσουν ακόμη και προβλήματα. Σε δεύτερο χρόνο θα μας έρθει το κρύο από τα βορειοδυτικά πολύ εξασθενημένο και με μικρή σχετικά χρονική διάρκεια.

ΣΕΝΑΡΙΟ 3
Σύμφωνα με το σενάριο αυτό οι υψηλές βαρομετρικές πιέσεις φαίνεται να εξαπλώνονται πολύ νότια και να καλύπτουν τη δυτική – κεντρική Μεσόγειο. Αυτό θα ωθήσει τις πολικές αέριες μάζες προς τη νοτιοανατολική Μεσόγειο σχηματίζοντας βαρομετρικό χαμηλό προς την Κύπρο οπότε η χώρα μας θα δεχτεί ξηρό κρύο και με σύντομη διάρκεια χωρίς κάτι το ανησυχητικό.
Μέχρι στιγμής όπως διαμορφώνονται τα προγνωστικά από το παγκόσμιο μοντέλο μας τα δύο πρώτα σενάρια εμφανίζουν τις περισσότερες πιθανότητες και γενικά μοιρασμένες με το τρίτο σενάριο να εμφανίζει τις πιο χαμηλές πιθανότητες επαλήθευσης.

Έτσι λοιπόν είναι πιθανό στο πρώτο μισό του Μαρτίου είτε να ταλαιπωρηθούμε από χιόνια και πολικό ψύχος, είτε από επικίνδυνες βροχές με κίνδυνο για πλημμύρες. Καθώς θα προχωρούν οι ημέρες θα δούμε προς τα που γέρνει η ζυγαριά, σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να προετοιμαστούμε για το ακραίο για να μην ζήσουμε τις καταστάσεις των τελευταίων ημερών με χιλιάδες συνανθρώπους μας να ταλαιπωρούνται.
Καλή εβδομάδα φίλες και φίλοι μου με υγεία!».

Πηγή:Newsbeast.gr
Tags: ΚΑΙΡΟΣ
Previous Post

Η σύσκεψη Περιφερειάρχη- Βουλευτών: Συστράτευση ζήτησε ο Κασαπίδης για την εκπόνηση νέων προγραμμάτων για τις επιχειρήσεις

Next Post

Θρίλερ στον Θεολόγο: Πέταξαν νεαρό σε ρεματιά 40 μέτρων, μετά από καβγά

Next Post

Θρίλερ στον Θεολόγο: Πέταξαν νεαρό σε ρεματιά 40 μέτρων, μετά από καβγά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Καστοριά: Ενημερωτική Ημερίδα Εκτροφέων Saga Furs
  • Καλλιόπη Βέττα: «Ο αγροτικός κόσμος πληρώνει το τίμημα της κυβερνητικής ανικανότητας»
  • Πρέσπες: Τρία τα νεαρά θύματα του φοβερού τροχαίου. Κατέληξε και ο 18χρονος Νίκο μετά από 11 μήνες
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Το 41%, παρελθόν χωρίς επιστροφή για τη ΝΔ»
  • Εκλογές Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατινής. Το νέο ΔΣ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  5. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr