• Latest
ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΦΟΡΟ

Κακά μαντάτα για 100.000 φορολούμενους – Η ΑΑΔΕ στέλνει ραβασάκια

22 Σεπτεμβρίου 2020
Καύσιμα: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης- Πόσο θα κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Τι θα ισχύσει για τους δικαιούχους και τα ποσά

14 Σεπτεμβρίου 2025
Κέρδισε το λόττο τέσσερις φορές – Σκίζουν τα… διπλώματα οι μαθηματικοί

Αλλάζουν τα ευρώ – Οι δύο θεματικές για τα νέα χαρτονομίσματα, το χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία τους και η Μαρία Κάλλας

14 Σεπτεμβρίου 2025
Εξοικονομώ

Νέο «Εξοικονομώ»: Ποια προγράμματα θα τεθούν σε ισχύ το 2026 – Όλες οι νέες πληροφορίες

14 Σεπτεμβρίου 2025
Ένας κρυμμένος θησαυρός ανακαλύφθηκε στη μέση του πουθενά – Η συλλογή νομισμάτων 2.300 ετών που συνδέεται με τον Μέγα Αλέξανδρο

Ένας κρυμμένος θησαυρός ανακαλύφθηκε στη μέση του πουθενά – Η συλλογή νομισμάτων 2.300 ετών που συνδέεται με τον Μέγα Αλέξανδρο

14 Σεπτεμβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Άγνωστοι άρπαξαν τάματα μεγάλης αξίας από ιερή εικόνα – Αναζητούνται από τις αρχές

14 Σεπτεμβρίου 2025
ΖΕΥΓΑΡΙ, ΦΙΛΙ,

Ανήλικη εκδιδόταν μέσω εφαρμογής του ίντερνετ – Σύλληψη ενός 30χρονου

14 Σεπτεμβρίου 2025
Το νέο φωτοβολταϊκό έργο της Principia στην Κοζάνη δίνει νέα ώθηση στην ενεργειακή μετάβαση

Γαλατινή: Εντός διετίας έτοιμα προς λειτουργία τα 500 MW της ΔΕΠΑ Εμπορίας. Αντισταθμιστικά μέτρα για τους κατοίκους σύμφωνα με υο ρεπορτάζ!

13 Σεπτεμβρίου 2025
απατη

Καστοριά: Οι απατεώνες άρπαξαν 14.700 ευρώ. Πέντε άτομα στο κόλπο

13 Σεπτεμβρίου 2025
Τελέστηκε Τρισάγιο στη Μνήμη του Ανθυπαστυνόμου Ευσταθίου Λαζαρίδη. Φωτογραφίες

Τελέστηκε Τρισάγιο στη Μνήμη του Ανθυπαστυνόμου Ευσταθίου Λαζαρίδη. Φωτογραφίες

13 Σεπτεμβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Έξι συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας και της Φλώρινας

13 Σεπτεμβρίου 2025
χρημα

Έρχονται δύο νέα επιδόματα το φθινόπωρο – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πώς θα τα λάβουν

13 Σεπτεμβρίου 2025
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

Διατροφολόγος αποκαλύπτει πού ωφελεί το περπάτημα για 10, 30, 40 ή 60 λεπτά

13 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κακά μαντάτα για 100.000 φορολούμενους – Η ΑΑΔΕ στέλνει ραβασάκια

sierafm by sierafm
22 Σεπτεμβρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΦΟΡΟ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το my DATA είναι ένα έργο, το οποίο έχει προχωρήσει πάρα πάρα πολύ, είναι ένα έργο το οποίο είναι σχεδιασμένο για όλες τις επιχειρήσεις, τόνισε ο Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας στο Olympia Forum.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι η ΑΑΔΕ στέλνει χιλιάδες ειδοποιητήρια σε φορολογούμενους για εισοδήματα που εντόπισε αλλά δεν έχουν δηλωθεί στην Εφορία. Αποκάλυψε επίσης ότι αναμένονται στοιχεία και από τρεις πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Σε ότι αφορά το my DATA, εξήγησε ότι υπάρχουν λύσεις για όλες τις επιχειρήσεις, και η βασική του ιδέα είναι απλή: τα παραστατικά όλων των επιχειρήσεων, χονδρικής και λιανικής, διαβιβάζονται ψηφιακά στην ΑΑΔΕ και συνθέτουν τη λογιστική και φορολογική τους εικόνα, συνθέτουν τα ηλεκτρονικά βιβλία, συνθέτουν το mydata.

«Αυτό γίνεται μέσω τεσσάρων καναλιών επικοινωνίας. Το πρώτο κανάλι είναι αυτό της ηλεκτρονικής τιμολόγησης μέσω παρόχου, το οποίο ενεργοποιήσαμε τον Ιούλιο. Τα άλλα τρία κανάλια είναι: το ένα η απευθείας επικοινωνία των λογισμικών προγραμμάτων των επιχειρήσεων με τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, το τρίτο κανάλι είναι για τις μικρές επιχειρήσεις, μια απλή φόρμα καταχώρησης παραστατικών, την οποία από το Νοέμβριο θα μπορούμε να προσφέρουμε και ως λύση έκδοσης παραστατικών και το τέταρτο είναι το κανάλι της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τις βάσεις δεδομένων μας».

«Όλα αυτά είναι σε εξέλιξη, εξετάζουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών τα βήματα, το βαθμό ωριμότητας, που έχουν αυτή τη στιγμή και οι επιχειρήσεις και οι λογιστές και οι εταιρείες πληροφορικής, πάντως μπορώ να σας πω ότι είναι ένα συνολικό πρόγραμμα, ένα συνολικό σχέδιο για τις επιχειρήσεις, πάρα πολύ πρωτοποριακό, ελάχιστες χώρες στον πλανήτη έχουν τεχνική λύση σαν αυτή που εμείς έχουμε εισαγάγει», υποστήριξε.

Διασταυρώσεις για κρυμμένα εισοδήματα

«Στα τέλη Ιανουαρίου υιοθετήσαμε, οριστικοποιήσαμε, τους κανόνες και τις διαδικασίες δύο νέων σύγχρονων ελεγκτικών μεθόδων, έμμεσων τεχνικών ελέγχου για τις επιχειρήσεις. Είναι ελεγκτικές μέθοδοι, που προηγμένες φορολογικές διοικήσεις χρησιμοποιούν ήδη εδώ και αρκετά χρόνια, προκειμένου να εντοπίζουν, αν θέλετε, κρυμμένα εισοδήματα των επιχειρήσεων. Δυστυχώς, ο κορονοϊός μας βρήκε πάνω στην προσπάθεια αυτή. Αναγκαστικά, όπως και σε όλο τον πλανήτη, αν θέλετε, γιατί παρακολουθώ πολύ στενά τις εξελίξεις και σε άλλες φορολογικές διοικήσεις, οι προτεραιότητες άλλαξαν».

«Προτεραιότητα πλέον ήταν και είναι να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Θυμίζω αναπτύξαμε, σε εξαιρετικά γρήγορο χρόνο, μία σειρά πλατφορμών για τη χορήγηση ενισχύσεων στους πολίτες. Μόνο από το mybusinessupport έχουν δοθεί στις επιχειρήσεις πάνω από δυο δισεκατομμύρια αυτή τη στιγμή, χωρίς μία επίσκεψη στην εφορία. Πλέον, όμως, πρέπει να γίνουν και κάποιες διασταυρώσεις. Ήδη, λοιπόν, έχουμε εντοπίσει ένα πλήθος περιπτώσεων, όπου πολίτες είτε ξέχασαν, σύμφωνα με τα δικά μας στοιχεία, να δηλώσουν αναδρομικά εισοδήματα του 2014, είτε ξέχασαν να δηλώσουν τρέχουσες αμοιβές του 2014 και βεβαίως είναι και η πρώτη χρονιά όπου θα εφαρμόσουμε και την ανταλλαγή πληροφοριών από το εξωτερικό. Θα σας έλεγα ότι έχουμε περίπου 100.000 τέτοιες περιπτώσεις, οι οποίες είναι προς εξέταση και για τις οποίες από τη Δευτέρα (σημ. Σήμερα) θα αρχίσουμε να στέλνουμε ειδοποιήσεις στους πολίτες, επισημαίνοντας τα δικά μας ευρήματα και καλώντας τους είτε να δικαιολογήσουν αυτό που εμείς βλέπουμε ως ορθό, είτε να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες, πριν προχωρήσουμε εμείς στον καταλογισμό.

Στοιχεία από πλατφόρμες διαμοιρασμού
«Ένα άλλο σημαντικό έργο διασταύρωσης για το οποίο είμαστε πάρα πολύ, αν θέλετε, χαρούμενοι, διότι είναι προϊόν μιας πολύ πρωτοποριακής νομοθεσίας, είναι η λήψη πληροφοριών από τις πλατφόρμες της οικονομίας διαμοιρασμού. Ήδη, έχουμε ζητήσει από τις τρεις μεγάλες πλατφόρμες διάθεσης ακινήτων για βραχυχρόνιες μισθώσεις, να μας αποστείλουν, μέχρι το τέλος του μήνα, στοιχεία εισοδημάτων των ακινήτων που διατέθηκαν στην Ελλάδα, για τα έτη 2018 και 2019 και από του χρόνου προγραμματίζουμε αυτά τα στοιχεία να τα λαμβάνουμε μέσα στο Φεβρουάριο, έτσι ώστε να μπορούμε να τα εισαγάγουμε κι εμείς στις φορολογικές δηλώσεις.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα και ήταν προϊόν και της συνεργασίας που είχαμε με το Υπουργείο Οικονομικών, στο να εισαγάγουμε ένα πλαίσιο διατάξεων, το οποίο έθεσε πολύ σοβαρούς κανόνες στο τί πρέπει να κάνουν οι πλατφόρμες αυτές στη χώρα μας. Για μας, είναι πολύ σημαντικό όσοι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως από πού, από ποια περιοχή της Γης δραστηριοποιούνται, να τηρούν τους ίδιους κανόνες. Είμαστε, αν θέλετε, πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε ότι αυτή η προσπάθεια αποδίδει καρπούς και θα ήθελα να χρησιμοποιήσω την ευκαιρία αυτή για να καλέσω τους συμπολίτες μας, οι οποίοι τυχόν ξέχασαν να δηλώσουν εισοδήματα από την ενοικίαση ακινήτων τους το 2018 και το 2019, να το πράξουν το συντομότερο.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Previous Post

Κορονοϊος: Τοπικά lockdown, επιστροφή του 13033 και απαγόρευση μετακίνησης ηλικιωμένων

Next Post

Έρχεται το ΟΑΕΔlive, ηλεκτρονικά στο gov.gr η μεταβίβαση ακινήτων

Next Post
ΟΑΕΔ

Έρχεται το ΟΑΕΔlive, ηλεκτρονικά στο gov.gr η μεταβίβαση ακινήτων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Τι θα ισχύσει για τους δικαιούχους και τα ποσά
  • Αλλάζουν τα ευρώ – Οι δύο θεματικές για τα νέα χαρτονομίσματα, το χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία τους και η Μαρία Κάλλας
  • Νέο «Εξοικονομώ»: Ποια προγράμματα θα τεθούν σε ισχύ το 2026 – Όλες οι νέες πληροφορίες
  • Ένας κρυμμένος θησαυρός ανακαλύφθηκε στη μέση του πουθενά – Η συλλογή νομισμάτων 2.300 ετών που συνδέεται με τον Μέγα Αλέξανδρο
  • Άγνωστοι άρπαξαν τάματα μεγάλης αξίας από ιερή εικόνα – Αναζητούνται από τις αρχές

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr