• Latest
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: Ο κυβερνητικός εμπαιγμός των κατοίκων των Γρεβενών για σύνδεση της Δεσκάτης με τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας δεν έχει τέλος

10 Δεκεμβρίου 2024
πισινα

Πώς έγινε η τραγωδία με το νεκρό χρόνο παιδί σε πισίνα beach bar

9 Αυγούστου 2026
τιμολογιο

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο 2026: Νέα αίτηση για όλους από 10 Αυγούστου – Ποιοι χάνουν την έκπτωση

9 Αυγούστου 2026
Σιάτιστα: Ετοιμάζονται οι καβαλάρηδες. Η ΕΡΤ για το έθιμο.  Βίντεο

Σιάτιστα: Ετοιμάζονται οι καβαλάρηδες. Η ΕΡΤ για το έθιμο. Βίντεο

8 Αυγούστου 2026
Τροχαίο στα Γρεβενά: Άγιο είχε 24χρονος που έπεσε με το SUV του σε ρέμα για να αποφύγει αλεπού – video

Τροχαίο στα Γρεβενά: Άγιο είχε 24χρονος που έπεσε με το SUV του σε ρέμα για να αποφύγει αλεπού – video

8 Αυγούστου 2026
Η νεολαία γέμισε την πλατεία των Γρεβενών στη μεγάλη συναυλία της Marseaux. Βίντεο

Η νεολαία γέμισε την πλατεία των Γρεβενών στη μεγάλη συναυλία της Marseaux. Βίντεο

8 Αυγούστου 2026
Ο Γιώργος Τσελεπής στον Μακεδονικό Σιάτιστας

Ο Γιώργος Τσελεπής στον Μακεδονικό Σιάτιστας

8 Αυγούστου 2026
Ἡ Καστοριὰ τίμησε τὸν προστάτη τῶν παιδιῶν της, Ἅγιο Νικάνορα τὸν Θαυματουργό

Ἡ Καστοριὰ τίμησε τὸν προστάτη τῶν παιδιῶν της, Ἅγιο Νικάνορα τὸν Θαυματουργό

8 Αυγούστου 2026
Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των εικαστικών εργαστηρίων «ΕΜΕΙΣ-ΕΔΩ» στο Τσοτύλι

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των εικαστικών εργαστηρίων «ΕΜΕΙΣ-ΕΔΩ» στο Τσοτύλι

8 Αυγούστου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Αδιανόητο περιστατικό: Τουρίστας ρώτησε πόσο κοστίζει για να ασελγήσει σε ένα 10χρονο κοριτσάκι

8 Αυγούστου 2026
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

Στη φυλακή 66χρονος – Αυνανιζόταν μπροστά σε ανήλικη

8 Αυγούστου 2026
Άγιο Όρος: Δόκιμος μοναχός δέχτηκε επίθεση στο Αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου

Μοναχός μαχαίρωσε εργαζόμενο στη Μονή στον λαιμό και ακόμη έναν μοναχό – Συνελήφθη για απόπειρα φόνου

8 Αυγούστου 2026
Άφησαν 5 ετών παιδί μόνο του σε διαμέρισμα και «πέταξε» όλο το σπίτι στον δρόμο

Δασκάλα χορού κακοποίησε σεξουαλικά δύο ανήλικους μαθητές της

8 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 9 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καλλιόπη Βέττα: Ο κυβερνητικός εμπαιγμός των κατοίκων των Γρεβενών για σύνδεση της Δεσκάτης με τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας δεν έχει τέλος

sierafm by sierafm
10 Δεκεμβρίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Βέττα Καλλιόπη
0
SHARES
15
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών με θέμα: «Εκτός χρηματοδότησης και χωρίς πειστικές απαντήσεις από την κυβέρνηση η σύνδεση του Δήμου Δεσκάτης με τον αυτοκινητόδρομο Ε65». 

Στην ερώτηση αναδεικνύεται ο πολύχρονος εμπαιγμός των κατοίκων των Γρεβενών για σύνδεση της Δεσκάτης με τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), αφού οι αλλεπάλληλες προεκλογικές υποσχέσεις και οι εξαγγελίες των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, ακόμα και του ίδιου του Πρωθυπουργού, κάθε φορά που επισκέπτονται τη Δυτική Μακεδονία, έχουν ήδη  διαψευστεί από την πραγματικότητα. 

Όπως επισημαίνει η κ. Βέττα, πέρα από μια αναγνωριστική μελέτη με σενάρια σύνδεσης, δεν έχει προχωρήσει εδώ και πέντε χρόνια ούτε η διαβούλευση σε τοπικό επίπεδο ούτε καν η εξεύρεση πόρων και χρηματοδότησης (ΤΑΑ, ΕΣΠΑ, ΠΔΕ κ.λπ.) για ένα έργο που είναι υψίστης σημασίας, τόσο για τη Δεσκάτη όσο και για τους όμορους Δήμους. Το δε φημολογούμενο μεγάλο κόστος της σύνδεσης, που κυμαίνεται από 60 έως 80 εκατομμύρια ευρώ, όχι μόνο δεν έχει αιτιολογηθεί επαρκώς, από τη στιγμή που δεν υπάρχει διαβούλευση και επιλογή της όποιας τελικής –και άρα κοστολογημένης- λύσης, αλλά φαίνεται να αποτελεί ένα ακόμα πρόσχημα για τη μετάθεση του έργου στις καλένδες.

Σε ένα απροσδιόριστο μέλλον μετέθεσε το έργο και ο υφυπουργός υποδομών κ. Ταχιάος μόλις προχθές, 4.12.2024, κοστολογώντας το αυτή τη φορά προφορικά στα 70.000.000 ευρώ, τα οποία, όπως υποστήριξε, δεν υπάρχουν, χωρίς να νιώθει έστω την ανάγκη να απολογηθεί για την αδράνεια τόσων χρόνων και τις ανέξοδες υποσχέσεις στους κατοίκους της Δεσκάτης.

Όμως η αλήθεια είναι ότι η σύνδεση της Δεσκάτης «ξεχάστηκε βολικά» από την κυβέρνηση και όταν ενέταξε το 2022 το βόρειο τμήμα του Ε65 στο Ταμείο Ανάκαμψης με 480.000.000€ και όταν επί πέντε χρόνια επέλεξε να μην αξιοποιήσει άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, αδιαφορώντας επιδεικτικά για την αναπτυξιακή προοπτική -και σε συγκοινωνιακό επίπεδο- της Δυτικής Μακεδονίας. 

Κατόπιν των ανωτέρω η κ. Βέττα ρωτά τον αρμόδιο υπουργό και αιτείται την κατάθεση εγγράφων που να τεκμηριώνουν με ακρίβεια σε ποιο στάδιο βρίσκεται η θεσμική διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και ποιες είναι οι λύσεις που προτείνονται, ποιες οι τυχόν παραλλαγές τους και ποιο το κόστος και το χρονοδιάγραμμα για κάθε προτεινόμενη λύση, όπως αυτά προκύπτουν από επίσημες μελέτες και έγγραφα.

Τέλος, ως προς τις πηγές χρηματοδότησης, η Βουλευτής ζητά να κατατεθούν στη Βουλή τυχόν αιτήματα χρηματοδότησης προς τις αρμόδιες ευρωπαϊκές ή διαχειριστικές αρχές καθώς και οποιαδήποτε έγγραφα που να αφορούν τις ενέργειες της κυβέρνησης, εδώ και 5 χρόνια που υπόσχεται το έργο στους κατοίκους της Δεσκάτης.

Σήμερα η κ. Βέττα θα αναχωρήσει για το Ερεβάν της Αρμενίας, όπου θα συμμετέχει στις εργασίες της 64ης Συνόδου Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (Ο.Σ.Ε.Π.).

 

Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2024

ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών 

Θέμα: «Εκτός χρηματοδότησης και χωρίς πειστικές απαντήσεις από την κυβέρνηση η σύνδεση του Δήμου Δεσκάτης με τον αυτοκινητόδρομο Ε65»

Ο πολύχρονος εμπαιγμός των κατοίκων των Γρεβενών για σύνδεση της Δεσκάτης με τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) δεν έχει τέλος αφού οι αλλεπάλληλες προεκλογικές υποσχέσεις και εξαγγελίες των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, ακόμα και του ίδιου του Πρωθυπουργού, όποτε επισκέφθηκαν τα τελευταία χρόνια τη Δυτική Μακεδονία, έχουν ήδη  διαψευστεί από την πραγματικότητα.

Ο Δήμος Δεσκάτης είχε ζητήσει τον Φεβρουάριο 2023 ενημέρωση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τον σχεδιασμό σύνδεσης της πόλης της Δεσκάτης με τον Ε-65, πέρα όμως από την αναγνωριστική μελέτη που περιέχει τα σενάρια σύνδεσης, δεν έχει προχωρήσει ούτε η διαβούλευση σε τοπικό επίπεδο ούτε καν η εξεύρεση πόρων και χρηματοδότησης για το έργο.

Το δε φημολογούμενο από την κυβέρνηση μεγάλο κόστος της σύνδεσης της Δεσκάτης, που κυμαίνεται από 60 έως 80 εκατομμύρια ευρώ, όχι μόνο δεν έχει αιτιολογηθεί επαρκώς, από τη στιγμή που δεν υπάρχει διαβούλευση και επιλογή της όποιας τελικής –και άρα κοστολογημένης- λύσης, αλλά φαίνεται να αποτελεί ένα ακόμα πρόσχημα για τη μετάθεση του έργου στις καλένδες.

Σε ένα απροσδιόριστο μέλλον μετέθεσε το έργο και ο υφυπουργός υποδομών, κ. Ταχιάος, μόλις προχθές, 4.12.2024, κοστολογώντας αυτή τη φορά προφορικά το έργο στα 70.000.000 ευρώ, τα οποία, όπως υποστήριξε, ούτε υπάρχουν, ούτε πρόκειται να αξιοποιηθούν τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ, ΤΑΑ κ.λπ.). Παρά τη διάψευση κάθε προσδοκίας, ο κ. Ταχιάος δεν παρέλειψε και πάλι να υποσχεθεί ότι η κυβέρνηση «θα το μελετήσει», ότι «θα το δει» και ότι «θα δει αν μπορεί να περιορίσει το κόστος», που η ίδια περιφέρει ως θέσφατο, χωρίς να νιώθει έστω την ανάγκη να απολογηθεί για την αδράνεια τόσων χρόνων και τις ανέξοδες υποσχέσεις στους κατοίκους της Δεσκάτης που ανακύκλωναν επί χρόνια οι υπουργοί της κυβέρνησης και ο ίδιος ο πρωθυπουργός (https://www.youtube.com/watch?v=14pihtN_wdM).

Επειδή, παρά τις υποσχέσεις, η σύνδεση της Δεσκάτης «ξεχάστηκε βολικά» από την κυβέρνηση όταν ενέταξε το 2022 το βόρειο τμήμα του Ε65 (Τρίκαλα – Εγνατία Οδός) στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με 480.000.000€, αδιαφορώντας επιδεικτικά για την αναπτυξιακή προοπτική -και σε συγκοινωνιακό επίπεδο- της Δυτικής Μακεδονίας,

Επειδή, 2,5 χρόνια μετά την ένταξη σε χρηματοδότηση του βόρειου τμήματος του Ε65, φαίνεται ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση και χρηματοδότηση, ούτε από το ΕΣΠΑ ούτε από το ΠΔΕ, για τη σύνδεση της Δεσκάτης,

Επειδή, προ διμήνου ο υπουργός δήλωσε σε σχετική ερώτηση στη Βουλή (03.10.2024) ότι: «Η τελική επιλογή μιας από τις εναλλακτικές λύσεις, θα γίνει μετά την άποψη και των τοπικών φορέων, και η όποια επιλογή θα ικανοποιεί άριστα την συγκοινωνιακή αναβάθμιση της σύνδεσης της Δεσκάτης με τον Ε65» αλλά μόλις προχθές ο υφυπουργός υποδομών κ. Ταχιάος τον διέψευσε οικτρά, αποκλείοντας κάθε τέτοια προοπτική,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: 

  1. Έχει ξεκινήσει η διαβούλευση του υπουργείου υποδομών με τους τοπικούς φορείς για τη σύνδεση της Δεσκάτης με τον Ε65, η ενημέρωσή τους για τις εναλλακτικές λύσεις, το κόστος υλοποίησης αυτών και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης; Παρακαλούμε να κατατεθούν στη Βουλή τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την υπεσχημένη θεσμική διαβούλευση για το ζήτημα.
  2. Ποιες είναι οι λύσεις που προτείνει το υπουργείο, ποιες οι τυχόν παραλλαγές τους και ποιο το κόστος και το χρονοδιάγραμμα για κάθε προτεινόμενη λύση; Παρακαλούμε να κατατεθεί αναλυτικά η σχετική τεκμηρίωση, μέσα από επίσημες μελέτες και έγγραφα.
  1. Από ποια κονδύλια ή πηγές χρηματοδότησης θα καλυφθεί τελικά η κατασκευή του έργου; Παρακαλούμε, σε περίπτωση ευρωπαϊκών πόρων, να κατατεθούν στη Βουλή τυχόν αιτήματα χρηματοδότησης που έχει καταθέσει το υπουργείο προς τις αρμόδιες ευρωπαϊκές ή διαχειριστικές αρχές καθώς και οποιαδήποτε έγγραφα που να αφορούν ενέργειες της κυβέρνησης σχετικές με τη χρηματοδότησή του, εδώ και 5 χρόνια που υπόσχεται το έργο στους κατοίκους της Δεσκάτης.

Η Ερωτώσα και Αιτούσα Βουλευτής

Βέττα Καλλιόπη

Previous Post

Σιάτιστα: Τρέχει το νερό από τους πυροσβεστικούς κρουνούς. Δείτε γιατι. Βίντεο

Next Post

Ιερά Μητρόπολη Σισανίου & Σιατίστης: Έρανος αγάπης

Next Post
Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης: Αγιασμός Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Ιερά Μητρόπολη Σισανίου & Σιατίστης: Έρανος αγάπης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πώς έγινε η τραγωδία με το νεκρό χρόνο παιδί σε πισίνα beach bar
  • Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο 2026: Νέα αίτηση για όλους από 10 Αυγούστου – Ποιοι χάνουν την έκπτωση
  • Σιάτιστα: Ετοιμάζονται οι καβαλάρηδες. Η ΕΡΤ για το έθιμο. Βίντεο
  • Τροχαίο στα Γρεβενά: Άγιο είχε 24χρονος που έπεσε με το SUV του σε ρέμα για να αποφύγει αλεπού – video
  • Η νεολαία γέμισε την πλατεία των Γρεβενών στη μεγάλη συναυλία της Marseaux. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr