• Latest

Καλλιόπη Βέττα: Πρέπει να διασφαλιστεί πλήρως η λειτουργία και η χρηματοδότηση της τηλεθέρμανσης της Κοζάνης

5 Σεπτεμβρίου 2022
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Στελέχη Επιχειρήσεων:  «Ξαναχτίζοντας Εταιρείες, Μεταμορφώνοντας την Κοινωνία»

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Στελέχη Επιχειρήσεων: «Ξαναχτίζοντας Εταιρείες, Μεταμορφώνοντας την Κοινωνία»

18 Νοεμβρίου 2025
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

Π. Κουκουλόπουλος: «160 κακοποιημένα παιδιά στη Δυτ.Μακεδονία 2020-2025 – Πρώτη με 47% η Κοζάνη – Να λειτουργήσει επιτέλους Σπίτι του Παιδιού»

18 Νοεμβρίου 2025
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μ.Π.Σ Γαλατινής

Μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος Γαλατινής: Έναρξη εγγραφών χορευτικών τμημάτων

17 Νοεμβρίου 2025
Συμπτύξεις τμημάτων: Σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης  η ακολουθούμενη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας

Το Νηπιαγωγείο έχει φτάσει στο 1…πόσο απέχει το 0;

17 Νοεμβρίου 2025
Γιάννης Κορεντσίδης

Ευχαριστήριο Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη

17 Νοεμβρίου 2025
φυσικο αεριο

Φλώρινα: Παύση νέων ενεργοποιήσεων φυσικού αερίου εν μέσω χειμώνα από τις εταιρείες που είναι απλήρωτες

17 Νοεμβρίου 2025
Υπογραφή σύμβασης εκπόνησης μελέτης για την προστασία και ασφάλεια του συστήματος ύδρευσης της Καστοριάς

Υπογραφή σύμβασης εκπόνησης μελέτης για την προστασία και ασφάλεια του συστήματος ύδρευσης της Καστοριάς

17 Νοεμβρίου 2025
Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης  για τα Θύματα Τροχαίων Ατυχημάτων» με τίτλο «Δρόμοι Ασφαλείς για Όλους»

Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων Ατυχημάτων» με τίτλο «Δρόμοι Ασφαλείς για Όλους»

17 Νοεμβρίου 2025
Βόιο: Διεγράφη ο Γιώργος Μαγιάγκας από μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή. Βίντεο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2025

17 Νοεμβρίου 2025
Τελέστηκε από το Σύλλογο Σιατιστέων Αθηνών-Πειραιώς, τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Σιάτιστας της 4ης Νοεμβρίου

Τελέστηκε από το Σύλλογο Σιατιστέων Αθηνών-Πειραιώς, τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Σιάτιστας της 4ης Νοεμβρίου

17 Νοεμβρίου 2025
Ο Τάσος Ροβυθάκης λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στην Κοζάνη

Ο Τάσος Ροβυθάκης λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στην Κοζάνη

17 Νοεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Το Πολυτεχνείο ζει, με τα μηνύματά του πάντα επίκαιρα, παρακινώντας μας να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον»

17 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 18 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καλλιόπη Βέττα: Πρέπει να διασφαλιστεί πλήρως η λειτουργία και η χρηματοδότηση της τηλεθέρμανσης της Κοζάνης

sierafm by sierafm
5 Σεπτεμβρίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

– Συναντήσεις με στελέχη και εργαζομένους της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με στελέχη και εργαζόμενους της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. για το θέμα της τηλεθέρμανσης.

Ειδικότερα, συναντήθηκε με τον κ. Κώστα Κυτίδη, Πρόεδρο, την κ. Ιωάννα Γκανάτσα, Γενική Διευθύντρια και τον κ. Βασίλη Πανούση, Διευθυντή Υπηρεσίας Τηλεθέρμανσης. Παράλληλα, συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ. των εργαζομένων στην επιχείρηση και, συγκεκριμένα τους: Νικόλαο Ζαφείρη (Πρόεδρος), Γεώργιο Βανδίκα (Αντιπρόεδρος), Σωτήρη Χατζή (Γενικός Γραμματέας), Χρήστο Αντωνιάδη (Ταμίας) και Φωτεινή Γούλκα, Αντώνη Νατσιόπουλο και Απόστολο Πεταλωτή (Μέλη).

Από τις συζητήσεις προέκυψαν κοινά ζητήματα που άπτονται της βιωσιμότητας και των προοπτικών της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.. Συγκεκριμένα, εκφράστηκε έντονη αγωνία για το μέλλον της τηλεθέρμανσης και της επιχείρησης δεδομένης της δραματικής επιβάρυνσης του κόστους λειτουργίας λόγω των αυξήσεων στη μεγαβατώρα αλλά, κυρίως, λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής και των δικαιωμάτων του CO2. Ήδη, από την ΔΕΥΑΚ, προκρίνεται η λύση της πληρωμής μόνο της αξίας για το ρεύμα, καθώς οι επιπλέον χρεώσεις (ρήτρα και CO2) ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Ενδεικτικά, μόνο από την ρήτρα αναπροσαρμογής για την περίοδο Οκτώβριος 2021 – Μάιος 2022, το χρέος της ΔΕΥΑΚ ανέρχεται σχεδόν στα 3 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, επισημάνθηκε πως είναι αναγκαίο να υπάρξει δέσμευση για παράταση και συνεχή λειτουργία των μονάδων του Αγίου Δημητρίου καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να γίνει αγορά πετρελαίου για τη λειτουργία του συστήματος, κόστος που μόνο για τις χρήσεις του 2020-2021, ανήλθε στα 3,7 εκ. ευρώ.

Επίσης, έγινε αναφορά στην αναγκαιότητα να υλοποιηθούν οι μελέτες και τα επενδυτικά προγράμματα και να υπάρξει αντίστοιχη χρηματοδότηση για τα έργα που αφορούν τον Σ.Η.Θ.Υ.Α. και τη σύνδεση με το δίκτυο καθώς, για παράδειγμα, μόνο η ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου απαιτεί ίδια κεφάλαια περίπου 15 εκατομμυρίων που, προφανώς, δεν διαθέτει η επιχείρηση και πρέπει να εξασφαλιστούν από την κεντρική διοίκηση. Τέλος, συνομολογήθηκε ότι η λειτουργία του Σ.Η.Θ.Υ.Α. δεν πρόκειται να κινήσει τα επόμενα χρόνια, με τις υποσχέσεις για σύντομη λειτουργία να έχουν ήδη προσπεραστεί από τις εξελίξεις.

Η κ. Βέττα ανέφερε ότι η τηλεθέρμανση είναι μια ανταποδοτική παροχή της ΔΕΗ στην περιοχή, καθώς η επιχείρηση για πολλές δεκαετίες επωφελούνταν από τους τοπικούς ενεργειακούς πόρους, το έμπειρο προσωπικό και τις υποδομές. Τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη και προσιτή λειτουργίας της για τα επόμενα χρόνια, ειδικά σε μια περιοχή με δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες και χαμηλές θερμοκρασίες.

Τέλος, ανέφερε ότι το Πράσινο Ταμείο αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να αξιοποιηθούν για να εξισορροπηθούν οι συνέπειες από την αλλοπρόσαλλη, βίαιη και άδικη απολιγνιτοποίηση, ώστε κανένα βάρος να μην μετακυλιστεί στην Δ.Ε.Υ.Α.Κ. κι, άρα, έμμεσα ή άμεσα στους χρήστες της τηλεθέρμανσης.

Tags: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ
Previous Post

Καστοριά: 53χρονος πυροβόλησε με αεροβόλο δυο ψαράδες – Ένας τραυματίας

Next Post

Δήμος Σερβίων: Τοποθέτησαν ψηλά τον πήχη με τα αιτήματα τους στο δήμαρχο οι δημότες της Καστανιάς

Next Post
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ

Δήμος Σερβίων: Τοποθέτησαν ψηλά τον πήχη με τα αιτήματα τους στο δήμαρχο οι δημότες της Καστανιάς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Στελέχη Επιχειρήσεων: «Ξαναχτίζοντας Εταιρείες, Μεταμορφώνοντας την Κοινωνία»
  • Π. Κουκουλόπουλος: «160 κακοποιημένα παιδιά στη Δυτ.Μακεδονία 2020-2025 – Πρώτη με 47% η Κοζάνη – Να λειτουργήσει επιτέλους Σπίτι του Παιδιού»
  • Μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος Γαλατινής: Έναρξη εγγραφών χορευτικών τμημάτων
  • Το Νηπιαγωγείο έχει φτάσει στο 1…πόσο απέχει το 0;
  • Ευχαριστήριο Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr