• Latest
Καλλιόπη βεττα

Καλλιόπη Βέττα: O κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι ούτε θέλει, ούτε μπορεί να στηρίξει την Π.Ε. Κοζάνης

26 Νοεμβρίου 2021
Το Δημοτικό Ωδείο Σιάτιστας Μετονομάστηκε σε «Χαρίλαος Περπέσας

Το Δημοτικό Ωδείο Σιάτιστας Μετονομάστηκε σε «Χαρίλαος Περπέσας

24 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Γ’ Εθνική – 2ος όμιλος: Δύσκολη Κυριακή για Εορδαϊκό και Κοζάνη

23 Νοεμβρίου 2025
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Και ο Δήμος Καστοριάς σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

23 Νοεμβρίου 2025
Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Γαλατινής

Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Γαλατινής: Βρέθηκε ο τυχερός

23 Νοεμβρίου 2025
Τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Καστοριάς. Βίντεο

Τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Καστοριάς. Βίντεο

23 Νοεμβρίου 2025
Θάφτηκε στο νερό το Γεφύρι του Πασά. Βίντεο

Θάφτηκε στο νερό το Γεφύρι του Πασά. Βίντεο

23 Νοεμβρίου 2025
Κλειστή η Εθνική Οδός Κοζάνης Λάρισας, λόγω κατολίσθησης

Ανοιχτός ο δρόμος Κοζάνης- Λάρισας. Απομακρύνθηκαν τα φερτά υλικά από την κατολίσθηση

23 Νοεμβρίου 2025
ΚΑΙΡΟΣ ΒΡΟΧΗ

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Πέφτει η θερμοκρασία

23 Νοεμβρίου 2025
Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση το ζευγάρι που έπαθε δηλητηρίαση από μανιτάρια στην Έδεσσα

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση το ζευγάρι που έπαθε δηλητηρίαση από μανιτάρια στην Έδεσσα

23 Νοεμβρίου 2025
ΑΔΕΔΥ

Συγκρότηση της  Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης

23 Νοεμβρίου 2025
IRIS, κινητο

IRIS: Αυξάνονται τα όρια – Πληρωμές σε βενζινάδικα και ταξί

22 Νοεμβρίου 2025
Καστοριά: Ο Δήμος Νεστορίου κηρύχθηκε σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης

Καστοριά: Ο Δήμος Νεστορίου κηρύχθηκε σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης

22 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καλλιόπη Βέττα: O κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι ούτε θέλει, ούτε μπορεί να στηρίξει την Π.Ε. Κοζάνης

sierafm by sierafm
26 Νοεμβρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Καλλιόπη βεττα
0
SHARES
19
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ζει σε μια εικονική πραγματικότητα, προωθώντας ανερυθρίαστα ιδιωτικά συμφέροντα την ώρα που η  περιοχή υποφέρει

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κοζάνη, δήλωσε:

«Η ολιγόωρη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Π.Ε. Κοζάνης,  απέδειξε και στον πλέον καλοπροαίρετο ότι η κυβέρνηση ζει στον δικό της εικονικό κόσμο και πορεύεται με αποκλειστικό γνώμονα την προώθηση των συμφερόντων των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων.

Με ένα μικρό κλιμάκιο, που αποτελούνταν από μερικούς υπουργούς και γενικούς γραμματείς -σε αντίθεση με τις διαρροές για επίσκεψη του ΄΄μισού υπουργικού συμβουλίου΄΄-, ο Πρωθυπουργός, ανίκανος να αντιληφθεί την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, προσπάθησε να μας ΄΄επιπλήξει΄΄ ότι δεν έχουμε καταλάβει το σχέδιο του, να μας πείσει ότι υπάρχει έλλειμμα επικοινωνίας και ότι όλα βαίνουν καλώς στην περιοχή.

Παράλληλα, αναμάσησε τα τετριμμένα για ενεργειακό πυλώνα και ταχεία ανάπτυξη, ενώ προεξόφλησε με απίστευτη ελαφρότητα το ύψος των πιθανών χρηματοδοτήσεων για τη μετάβαση, αθροίζοντας ευρωπαϊκά κονδύλια με αμφίβολες ιδιωτικές επενδύσεις, την ίδια ώρα,  βέβαια, που δεν έκανε καμία αναφορά στο γεγονός ότι άλλες χώρες θα πάρουν πολλαπλάσια ποσά, χωρίς να ακολουθούν το ίδιο, βεβιασμένο χρονοδιάγραμμα.

Έπειτα, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εμπλοκής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Σ.Δ.Α.Μ. την περίοδο που, λόγω της Ε.Β.Ε., της υποχρηματοδότησης και των μηδενικών προσλήψεων το Π.Δ.Μ. αποψιλώνεται.

Επιπρόσθετα, επιχείρησε ανεπιτυχώς να κατευνάσει τους βάσιμους φόβους όσων επιχειρηματιών, κυρίως μεγάλων, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για λίγο μαζί του, χωρίς να κάνει καμία στοχευμένη αναφορά σε επενδυτικά κίνητρα, καινοτόμες τεχνολογικές ζώνες και, σαφώς, στην ανάγκη δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Επίσης, έδωσε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση του για το νομοσχέδιο σχετικά με τις δομές μετάβασης που θα δημιουργηθούν, ενδεχόμενα, το 2022 για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από τη πλήρη παύση των υφιστάμενων μονάδων έως το 2023!

Στις τοποθετήσεις του δεν έκανε καμία αναφορά στην ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας, στις χιλιάδες –ήδη-  χαμένες θέσεις εργασίας στην περιοχή, στην αξιοποίηση των εκτάσεων της ΔΕΗ, την άναρχη ανάπτυξη Α.Π.Ε., τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, ενώ θολό είναι το τοπίο για τις αποκαταστάσεις εδαφών και, ειδικά, για την τηλεθέρμανση, σε μια περίοδο που η επάρκεια, το κόστος για τους πολίτες και τους Δήμους και η αδιάλειπτη τροφοδοσία παραμένουν ένα ερωτηματικό.

Επίσης, αντί να απαντήσει επί της ουσίας στα χρόνια ερωτήματα των κατοίκων της Ακρινής, επέλεξε να ενταφιάσει το σχέδιο μετεγκατάστασης και να τάξει φθηνό ρεύμα και μερικές εκατοντάδες ευρώ από τη λειτουργία ενός φωτοβολταικού πάρκου.

Παράλληλα, δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις στα αιτήματα των αυτοδιοικητικών φορέων, αναλωνόμενος σε γενικόλογες αναφορές ενώ, βέβαια, δεν έκανε μνεία για τα νοσοκομεία της Π.Ε. Κοζάνης, μιας περιοχής που έχει πληρώσει βαρύ τίμημα από την αλλοπρόσαλλη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, σε μια χώρα άλλωστε, που σε αυτό το πανδημικό κύμα είναι πρώτη σε θανάτους σε όλο τον δυτικό κόσμο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η δυσανεξία της κυβέρνησης απέναντι στην διαφορετική γνώμη. Οι αστυνομικοί φραγμοί, τα μπλόκα, τα χημικά, ακόμα και σε δημοσιογράφους, και ο περιορισμός των συγκεντρωμένων σε απόσταση χιλιομέτρων από την Περιφέρεια αποδεικνύει πως βλέπει η κυβέρνηση την  Δημοκρατία.

Η κοινωνία της Π.Ε. Κοζάνης δεν βγήκε σοφότερη από τη σύντομη, πρώτη επίσκεψη του Πρωθυπουργού έπειτα από την εξαγγελία του πριν 26 μήνες για βίαιη απολιγνιτοποίηση, που επέφερε τον ξαφνικό θάνατο στην περιοχή.

Αποδείχθηκε περίτρανα, σε όλες και όλους, ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να στηρίξουν ουσιαστικά την Δυτική Μακεδονία ώστε να αντιμετωπίσει τις πληγές που άνοιξαν με δική τους ευθύνη.

Τα προσωπεία έπεσαν σήμερα οριστικά.

Με την κυβέρνηση της Ν.Δ. η Π.Ε. Κοζάνης οδηγείται σε ερημοποίηση και μαρασμό. Είναι στο χέρι όλων μας να αναλάβουμε πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει η πορεία περαιτέρω απαξίωσης και υποβάθμισης.

Πρέπει να το κάνουμε άμεσα, δεν έχουμε άλλη επιλογή.»

Tags: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ
Previous Post

Τι κρύβεται πίσω από τις κλήσεις 0035, 0040, 0044 και 0049 – Ποταμός οι καταγγελίες, πώς να γλιτώσετε

Next Post

Επίσκεψη Μητσοτάκη: Τι είπε στον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Βοϊου Χρήστος Ζευκλής – Η αναφορά στα διόδια και στην κρίση της γούνας- Βίντεο

Next Post
ΖΕΥΚΛΗΣ

Επίσκεψη Μητσοτάκη: Τι είπε στον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Βοϊου Χρήστος Ζευκλής – Η αναφορά στα διόδια και στην κρίση της γούνας- Βίντεο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Το Δημοτικό Ωδείο Σιάτιστας Μετονομάστηκε σε «Χαρίλαος Περπέσας
  • Γ’ Εθνική – 2ος όμιλος: Δύσκολη Κυριακή για Εορδαϊκό και Κοζάνη
  • Και ο Δήμος Καστοριάς σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας
  • Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Γαλατινής: Βρέθηκε ο τυχερός
  • Τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Καστοριάς. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr