• Latest

Καμμένος: Θα εμποδίσουμε με οποιοδήποτε τρόπο τη χρήση του όρου «Μακεδονία».

27 Μαρτίου 2018
Δήμος Κοζάνης: Art Vibe Festival Christmas Edition στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025 στις πλατείες Λασσάνη και Αλώνια

Δήμος Κοζάνης: Art Vibe Festival Christmas Edition στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025 στις πλατείες Λασσάνη και Αλώνια

28 Νοεμβρίου 2025

Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Με τον κατάλληλο προγραμματισμό, τις εποικοδομητικές συνεργασίες και βεβαίως τη συνεχή δουλειά, η Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Κοζάνης, η πρώτη σε ολόκληρη τη χώρα, γίνεται επιτέλους πράξη!»

28 Νοεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Πωλείται τριώροφη μονοκατοικία

Σιάτιστα: Πωλείται τριώροφη μονοκατοικία

27 Νοεμβρίου 2025
Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στα Γρεβενά – Διαμαρτυρήθηκαν για κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές, καθυστερήσεις στις πληρωμές και σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Γρεβενά: Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες με τα τρακτέρ

27 Νοεμβρίου 2025
Ευάγγελος Μαρινάκης: Εξέχων επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο

Ευάγγελος Μαρινάκης: Εξέχων επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο

27 Νοεμβρίου 2025
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

Στην Άνω Κώμη η 35η Αιμοδοσία του 2025 από τη Γέφυρα Ζωής

27 Νοεμβρίου 2025
Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Αστυνομία και Κοινωνία: Μαζί ενάντια στην Ενδοοικογενειακή Βία» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Αστυνομία και Κοινωνία: Μαζί ενάντια στην Ενδοοικογενειακή Βία» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς

27 Νοεμβρίου 2025
Στο Δήμο Βοΐου δωρεάν για 20 χρόνια τμήμα του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου

Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου: Οι γιατροί ειδικοτήτων για τον Δεκέμβριο

27 Νοεμβρίου 2025
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 28-30 Νοεμβρίου 2025

27 Νοεμβρίου 2025
γατάκια

Ζευγάρι εξέτρεφε 50 και πλέον γάτες για να τις… φάει

27 Νοεμβρίου 2025
Πέθανε έπειτα από επίθεση μελισσών ενώ κούρευε το γκαζόν

50χρονος πέθανε από τσίμπημα μέλισσας -Δεν πρόλαβε να φτάσει στο φαρμακείο, το αυτοκίνητό του εξετράπη

27 Νοεμβρίου 2025
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης: Συνάντηση με το Δήμαρχο Κοζάνης

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης: Συνάντηση με το Δήμαρχο Κοζάνης

27 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Καμμένος: Θα εμποδίσουμε με οποιοδήποτε τρόπο τη χρήση του όρου «Μακεδονία».

sierafm by sierafm
27 Μαρτίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τα περί ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές Αρχές επανέλαβε ο υπουργός Εθνική Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ενώ αναφερόμενος στο θέμα των Σκοπίων σημείωσε ότι οι ΑΝΕΛ θα εμποδίσουν με κάθε τρόπο τη χρήση του όρου «Μακεδονία».

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι «δικαιώθηκα για τα περί ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών», αναφέροντας ότι αυτή την ορολογία χρησιμοποίησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ορεστιάδα και αυτό είναι το πνεύμα της παρέμβασης της ΕΕ στην Τουρκία.

Μάλιστα, έδωσε ηχηρή απάντηση στις δηλώσεις Κουβέλη περί «υπερτροφικού λόγου» από τον ΥΕΘΑ και επικεφαλής των ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι «την πολιτική του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τη χαράζω εγώ, σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Ο καθένας μπορεί να κάνει τα δικά του σχόλια, αλλά ο στόχος είναι να γυρίσουν οι δύο Έλληνες. Ο κ. Κουβέλης, για τον διορισμό του οποίου συμφώνησα κι εγώ, έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες: για τα στρατιωτικά νοσοκομεία και την αμυντική βιομηχανία. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, συνεργαζόμαστε άριστα».

Ο κ. Καμμένος εξήγησε ότι «οι δύο στρατιωτικοί είναι όμηροι, διότι βρίσκονται έγκλειστοι σε μια φυλακή, χωρίς επί 26 ημέρες να τους έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο, ενώ εκατοντάδες φορές τα τελευταία χρόνια, σε ανάλογες περιπτώσεις, στρατιώτες και από την Ελλάδα και από την Τουρκία επεστράφησαν μετά από συνεννοήσεις μεταξύ των διοικητών των μονάδων στη μεθόριο».

«Από την πρώτη στιγμή, που δεν έγινε εφικτή η συνεννόηση μεταξύ των ταξιάρχων, κατάλαβα ότι είναι κάτι πολύ σοβαρό και πρόκειται για ομηρία. Μιλάμε για Ευρωπαίους πολίτες. Δεν είναι μόνο Έλληνες, διότι είναι Ευρωπαίοι στρατιωτικοί που φυλούν ευρωπαϊκά σύνορα και είναι και νατοϊκοί στρατιωτικοί», πρόσθεσε.

«Δεν είμαι πεπεισμένος ότι θα γυρίσουν ως το Πάσχα»

«Θεωρώ ότι η παρέμβαση των κ. Γιούνκερ και Τουσκ θα έχει αποτέλεσμα και οι δύο στρατιωτικοί θα γυρίσουν στα σπίτια τους πριν από το ορθόδοξο Πάσχα. Ωστόσο, δεν είμαι πεπεισμένος ότι αυτό θα συμβεί, διότι στην Τουρκία υπάρχει και ένας Αμερικανός όμηρος, ο πάστορας Μπράνσον, τον οποίο ο Ερντογάν θέλει να ανταλλάξει με τις ΗΠΑ με τον Φετουλάχ Γκιουλέν», σημείωσε ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε ότι«αν η Τουρκία πράγματι είναι ειλικρινής και θέλει να επιλέξει έναν ευρωπαϊκό δρόμο, δεν μπορεί να κρατάει δύο στρατιωτικούς και του ΝΑΤΟ, στο οποίο είναι μέλος».

«Θα κάνουμε οτιδήποτε για να εμποδίσουμε χρήση του όρου “Μακεδονία”»

«Είναι αδύνατον, με τις παρούσες πολιτικές συνθήκες στα Σκόπια, να γίνει αλλαγή του Συντάγματος, κάτι που είναι όρος της ελληνικής πλευράς, καθώς αυτό προϋποθέτει εκλογές», εκτίμησε ο Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι «εμείς θα προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε με οποιονδήποτε τρόπο τη χρήση του όρου “Μακεδονία” στην ονομασία της γειτονικής χώρας». Ερωτηθείς, πάντως, αν αυτό μπορεί να σημάνει και αποχώρηση από τη συγκυβέρνηση, απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση, λέγοντας ότι η σύμπραξη των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε στη βάση συγκεκριμένων όρων και στόχων.

«Αν ωστόσο όλα αυτά γίνουν», πρόσθεσε, «εμείς, ως κυβερνητικός εταίρος, δεν θα συμφωνήσουμε να έρθει τέτοια συμφωνία στη Βουλή, κάτι που προϋποθέτει και τη συμφωνία της ΝΔ, τότε θα δούμε ποιες θα είναι οι διαδικασίες», είπε ο κ. Καμμένος, συμπληρώνοντας ότι «για να πέσει η κυβέρνηση πρέπει να το θέλουμε και εμείς και ο κ. Τσίπρας».

Για το «Gorna Macedonija»

Σχολιάζοντας την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην ονομασία «Gorna Macedonija», ο κ. Καμμένος είπε ότι «αυτή είναι η άποψη του πρωθυπουργού», λέγοντας ότι ο ίδιος είναι υπουργός Άμυνας σε μια κυβέρνηση συνασπισμού με «κόκκινες γραμμές» από τους δύο εταίρους, οι οποίες γίνονται σεβαστές κάθε φορά από κάθε μέρος του κυβερνητικού συνασπισμού.

«Πιστεύω ότι το Σκοπιανό δεν θα έλθει ούτε πριν ούτε μετά τις εκλογές», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι λόγω αυτού δεν τίθεται και θέμα κυβερνητικής συνοχής και παραμονής των ΑΝΕΛ στη συγκυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά πάντως τις κόντρες και τους χαρακτηρισμούς μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος είπε ότι είναι φυσιολογικές, καθώς υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικά «πιστεύω» και απόψεις τις οποίες υπερασπίζονται.

Για τα ειδικά μισθολόγια και τις επιστροφές αναδρομικών

Αναφερόμενος στην επιστροφή των ποσών στους στρατιωτικούς από τις περικοπές αποδοχών στα ειδικά μισθολόγια τον Αύγουστο του 2012, που κρίθηκαν παράνομες από το ΣτΕ, ο κ. Καμμένος είπε ότι υπάρχουν κονδύλια στο ΥΕΘΑ που μπορούν να διατεθούν στους στρατιωτικούς, κάτι για το οποίο είπε ότι πρέπει να γίνει σύντομα.

Πηγή:  iefimerida.gr
Tags: ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Previous Post

Βοηθήστε το παιδί να διαχειριστεί τις φοβίες του

Next Post

Το 28,7% των Ελλήνων πιστεύει ότι μας ψεκάζουν -Ερευνα της διαΝΕΟσις

Next Post
ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΨΕΚΑΣΜΟΙ

Το 28,7% των Ελλήνων πιστεύει ότι μας ψεκάζουν -Ερευνα της διαΝΕΟσις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Art Vibe Festival Christmas Edition στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025 στις πλατείες Λασσάνη και Αλώνια
  • Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Με τον κατάλληλο προγραμματισμό, τις εποικοδομητικές συνεργασίες και βεβαίως τη συνεχή δουλειά, η Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Κοζάνης, η πρώτη σε ολόκληρη τη χώρα, γίνεται επιτέλους πράξη!»
  • Σιάτιστα: Πωλείται τριώροφη μονοκατοικία
  • Γρεβενά: Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες με τα τρακτέρ
  • Ευάγγελος Μαρινάκης: Εξέχων επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr