Κανένα κειμήλιο, δεν πρέπει να φύγει από τη Σιάτιστα. (Με αφορμή την εκδήλωση για το Νίκο Ψημένο)

Κανένα κειμήλιο, δεν πρέπει να φύγει από τη Σιάτιστα. (Με αφορμή την εκδήλωση για το Νίκο Ψημένο)

Για την σημερινή εκδήλωση, προς τιμή του Νικόλαου Ψημμένου, όπως θα ήθελε και αυτός, δεν θα μακρηγορήσω.

Οι Σιατιστινοί θα τιμούμε στο διηνεκές τον Νίκο Ψημμένο, αν καταλάβουμε το πνεύμα των ευγενικών του χειρονομιών, και ακολουθήσουμε την λογική του.

Ποιο, κατά την προσωπική μου άποψη πάντα, είναι αυτό;

Κανένα κειμήλιο, πολύτιμό σε οικονομική αξία ή όχι δεν πρέπει να φύγει από την Σιάτιστα.

Φωτογραφία, χειρόγραφο, βιβλίο, οικιακό σκεύος, κόσμημα, μπαούλο, και ότι άλλο πουλάμε επί ένα πινακίου φακής. Άλλες φορές, ακόμα χειρότερα, το καταστρέφουμε θεωρώντας ότι είναι κάτι άχρηστο.

Ο Νίκος Ψημμένος όποια ανακαλύπτει σε παλαιοπωλεία, παλιά βιβλιοπωλεία ή δημοπρασίες προσπαθεί με δικό του κόστος, να τα αγοράσει για να γυρίσουν στην πατρίδα.

Πόσα πράγματα, πόσες ιστορίες θα είχαν να μας πουν; Από την εποχή μιας παλιάς ακμής.

Για να μελετηθούν από αυτούς που έχουν την ικανότητα, το μεράκι, τα εργαλεία και να σκιαγραφηθεί το μέγεθος της αξίας τους, στην πολιτιστική μας κληρονομιά. Να εκτεθούν σε χώρους, που θα τα θαυμάσουμε εμείς και τα παιδιά μας.

Η Σιάτιστα έχει πολλά να μας πει πολλά. Κοινή διαπίστωση πολλών.

Στην φωτογραφία της, η Κ. Ώττα συλλαμβάνει έξω από την οικία της συζύγου του, τον Νίκο Ψημμένο. Ξεκινάει μια ακόμα καλοκαιρινή βόλτα στα δρομάκια της Σιάτιστας, που τόσο αγαπά.

Σιάτιστα, 13η Μαίου 2018
Λάζαρος Γ. Κώτσικας


Άλλες ειδήσεις

Αυτά είναι τα βασικά συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης

Οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την αλλοίωση των τροφίμων, που αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης τροφικής δηλητηρίασης. Οι δηλητηριάσεις

Πρόσκληση στην δημόσια παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου με τίτλο: «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΚΡΙΔΩΝ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ».

Την Τετάρτη 24-10-2018 και ώρα 12:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Μακεδονίας (Δημοκρατίας 27, Διοικητήριο-Κοζάνη,) θα πραγματοποιηθεί δημόσια παρουσίαση

Ευχαριστήριο Δημάρχου Βοΐου προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για το νέο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας

   Ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Καρυπίδη και

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.